Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (34)
Raspunsuri - Pagina 9
angiuta spune:
onutz te referi sigur la circumcizie sau vrei sa spui decalotare?
Eu sunt contra decalotarii, la V. nu am facut si nu am avut absolut deloc probleme. Nici pediatrii nu recomanda aici decalotarea.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 31+
IPopica spune:
Irila, pe organic baby punct ro am gasit preturi mai bune. De acolo o sa comand (dar cred ca luna viitoare, ca abia ce mi-am facut bugetul si-mi da nitel cu virgula)
Onutzule, m-ai spart cu topfer-ul. A trebuit sa-l mai studiez si pe asta . Nu m-a convins inca, tre sa mai dau o goagla pentru unele ingrediente. Essential Care le-am scos deja de pe lista din motive de ingrediente nu tocmai pe placul meu.
Si ..... ce naiba iti veni cu circumcizia? Asta nu e chestie evreiasca? (scuzati ignoranta, daca e cumva un nou trend si io nu-s in tema)
gogoasa hormonizata
silviad spune:
Angelique, imi pare rau pentru tine. Ai grija de voi, odihneste-te, iar daca e nevoie continua tratamentul pana la 37 de saptamani. Poate totusi nu va fi nevoie si veti fi mai bine.
Vreausaninga nu te ingrijora. Mai ai vreme de bagaje sdi cumparaturi.
Irilac felicitari pentru eco. Cred ca esti tare mandra de “falcute”. Daca trebuie sa iei fier nu ezita. Eu nu l-am luat cum trebuie o vreme si am facut o anemie… Nu-ti mai spun ca dr. nu mi-a recomandat vitamine si sistemul imunitar m-a lasat balta. Fereasca D-zeu de vreo infectie!
Bubule stai cat mai mult in pat cu picioarele mai sus de corp. Fa o pauza cu spalat, calcat ca doar n-o sa imbrace baiatul toate hainele in prima saptamana. In ceea ce-l priveste pe dr., cred ca are si el dreptate. E o problema cu care se confrunta multe gravidute.
Onutz, daca te referi la decalotare, noi nu i-am facut lui Petri. Nu stiu daca am gresit, dar nu mi-a recomandat niciun pediatru in care am incredere. Doar am auzit ca le-a fost recomandat altora. Am incercat de cateva ori si cand mi-am dat seama cat de dureros e pentru copil, am renuntat.
Mena, nu stiu de ce te feresti de epiziotomie. E adevarat ca e tare dureroasa o vreme dupa ce nasti, dar cred ca e mai rau sa te rupi. Matusa mea s-a rupt rau, s-a operat dupa niste ani si tot mai scapa putina urina pe ea. Doctorii i-au spus ca e din cauza nasterii. Poate nu e asa. Se poate sis a nu te rupi, dar merita riscul?
Silvia 36saptamani, mami de Maria si Petri 6 ani
onutz83 spune:
Angi, ma refer la circumcizie (Popi, da, e chestia aia evreiasca )
Sunt complet ignoranta in privinta asta, nu stiu care ar fi beneficiile pentru copil, ca pana una-alta mi se pare o tortura dureroasa.
Am mai cautat intre timp si se pare ca ambele sunt big no-no si am gasit pe alt forum informatii despre ingrijirea corecta a penisului intact:
www.cirp.org/pages/parents/peron1/index_ro.html" target="_blank">http://www.cirp.org/pages/parents/peron1/index_ro.html
Onutz 34+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian
Vali
andie_n spune:
Buna, ce mai faceti?
Bubu, spor in continuare la spalat si calcat, dar ai grija, incearca sa stai mai putin in picioare, poate se mai dezumfla.
Alina, eu inca numar saptamanile in functie de DPN, pentru ca nu am stabilit cu siguranta cum voi naste, vom face asta peste 2 saptamani cand imi face din nou ecografie. Bineinteles ca sunt sanse sa fie mai repede, fie ca voi naste natural, dar mai ales daca voi naste prin cezariana. Wow, tu mai ai atat de putin, 2 saptamani.
Doura, desi in general sunt de acord cu tine in legatura cu nasterea si cresterea bebelusilor, la partea cu gaurile din urechi si eu tind sa zic ca mai bine mai devreme. Nu pentru ca nu ar simti durerea, ci pentru ca o sa o uite mai repede. Cred ca eu ii voi face Emei gauri in urechi in maternitate.
Gina, sa ai acelasi succes cu alaptatul cu Sofi cum ai avut cu Andreea!
Popi, ce bine ca ai prieteni si colegi asa draguti, e foarte bine ca ai facut rost de foarte multe lucruri de la ei. Super amuzanta varianta 4, ce bine ar fi daca ar exista!
menics, nici eu nu stiu ce sa fac cu cadita. Am luat una simpla de la Ikea, fara suport, dar problema mea e unde sa o pun ca s-o spal pe bb cat de cat comod. Ma gandeam ca de-aia ar tb o cadita cu suport (nu ma refer la suportul pt bb din interiorul cazii, ci la niste picioare ceva ca sa stea cadita la o inaltime normala sa nu tb sa stai in genunchi cand o speli). Suportul din interiorul cazii pe care sa stea bb sau cada cu forma ergonomica nu stiu daca e foarte util, eu inclin
sa cred ca nu. Tot trebuie sa stai cu mana pe copil, nu?
Silvia, din cate stiu eu (adica din cate mi-a zis mie doctorita), la Medlife te primeste de la 35 de sapt implinite (deci de azi sunt ok ). Si ce iti pui in bagaj acuma ca stii ca mergi la Medlife? Fac si eu un sondaj .
Doura, fiecare are dreptul la parerea ei, mai ales in privinta cresterii propriului copil . Si faptul ca nu suntem de acord intr-o anumita privinta nu inseamna ca nu te mai bagam in seama . Eu o sa fac vaccinurile, cel putin cele obligatorii.
Dana, sa dea Dumnezeu sa ai o nastere exact asa cum iti doresti. Si sa putem alapta toate, indiferent cum vom naste.
Angelique, imi pare rau ca nu te-ai simtit bine. Sanatate in continuare, sa stea puiul la caldurica pana la termen!
Irilac, felicitari pentru rezultatul bun de la control. Eu mi-am luat produse Weleda de la targ, de la cei de la magazinul miobio.ro, dar stiu ca au si la farmacia tei (cauta pe google, de pe amandoua site-urile poti comanda).
Bubu, nasol ca sunt umflate picioarele si dimineata. Ai idee cu tensiunea cum stai?
O zi buna in continuare si un weekend placut sa aveti! Si mai ales sanatate tuturor!
Andreea 35+ cu Emilia
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6
irilac31 spune:
Onutz, mi-e frica sa folosesc supozitoarele. Cu ceva ani inainte am folosit 1 data si am avut o reactie cam urata cu dureri f mari de burta si crampe....acum chiar mi-e frica sa nu-mi dea contractii mai ales ca ma lupt si eu cu ele zilnic.
Cat despre circumcizie...uaaa da ce-ti veni? La asta chiar nu m-am gandit.
Citat: |
citat din mesajul lui angiuta onutz te referi sigur la circumcizie sau vrei sa spui decalotare? |
Angiuta...aici m-ai bagat in ceata ce presupune interventia asta? Recunosc ca sunt complet pe dinafara cu cresterea de bebei baitei, al meu va fi primul baietel din familie, nu are nimeni experienta. Citisem undeva ca dupa nastere tre sa-i faci ceva in zona respectiva dar ce anume...habar n-am. ma gandesc ca imi va spune dr de familie.
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
29+
Bubulina42 spune:
???Onutzule, ce-ti veni, mama, cu circumcizia, ce-ai cu Lucian, te-ai suparat asa, dintr-o data, pe el??
Forget about that, de ce sa chinui copilul, nu exista nici un motiv medical care sa indice ca asta e ceva bun,"de facut neaparat".A facut-o cumnata mea quebecoasa la nepot (asa e modern!), stii cum arata cuculetul lui? Iti vine sa ii plangi de mila, zici ca i-a taiat cineva varful cucului, ca de fapt operatia aia taie pielita aia din varful cucului, pai care e utilitatea unei astefel de actiuni? Asaaa, ca sa zica mama ca a intrat in trend? Si zau, evreii o fac fiindca asa e ritualul lor, la noi nu are nici o treaba..
Vino intai sa te bat, apoi te si pup.
Relax si delete ideea asta, pls.
Cu picioarele mele...poate ar fi normal daca as fi fost mereu asa, insa bazaiala asta continua e noua, degetele sunt ca niste carnaciori, cu comprese cu sare nu a trecut, am pus azi-nopate picioarele pe doua perne, la inaltime, si m-am trezit cu ele mai umflate decat m-am culcat si acum sunt tot asa..
Cu tensiunea..nu spun nimic, fiindca ieri dupa ce am citit mesajul Valizutei, m-am dus si mi-am luat tensiunea, la farmacie.
Prima data a iesit f mare, 155 cu.., m-am speriat, apoi am mai stat 10 minute si am luat-o din nou si era 123, tensiunea mea normala..asa ca azi imi trimite soacra tensiometrul sa pot sa o iau de 2 ori pe zi, sa o controlez..Nu mi-a placut sa citesc ca astia asociaza preeclampsia si cu durerile de coaste, pe partea dreapta, ceva ce eu am tot timpul, asa ca acum stau cumintica, -rufele se spala singure, oricum-,de calcat nu mai calc azi..Chestia cu picioarele pe sus nu ajuta si de pat fug ca de naiba, ca nu imi gasesc nici o pozitie comfortabila, alta decat pe stanga- asa ca il las numai pentru somn si atat.
va pup si mai revin
34 + cu Nicholas
andie_n spune:
Bubu, sa stii ca si eu tot la preeclampsie m-am gandit si de-aia te-am intrebat de tensiune. Cred ca si varsta e un factor de risc in cazul asta. Sper sa nu te sperii, dar m-am gandit ca mai bine iti zic. Poate ar fi totusi cazul sa mergi la urgenta, mai ales daca nu se dezumfla nici in continuare? Sanatate, sa fie totul bine si cu tine si cu Nicholas.
O seara buna tuturor in continuare!
Andreea 35+ cu Emilia
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6
Bubulina42 spune:
Of,..Andie, zambesc amar, m-as duce eu la urgente daca nu as fi in Canada, insa aici urgente inseamna minim (minim!) 8-10 ore de stat pe la usa, ca ce am eu nu e considerat grav, grav e daca esti pe moarte, altfel e o chestie luminoasa acolo, un panou in care iti spun ei cam care e ordinea prioritatilor..Bebe nr 1 l-am pierdut in toaleta spitalului, asteptand sa imi vina randul "la urgente", cu pantalonii siroind de sange si pantofii baltind..Stii ce am primit? doua cearceafuri, "sa nu murdariti scaunele", iar barbatul meu isi cerea iertare de la mine, acolo, cu tot sangele ala siroindu-ne pe maini, ca si cum ar fi fost el vinovat de ceva...Cum sa nu fim legati ca unul, cum sa existe ceva care sa nu traim amandoi in aceeasi masura, cum sa nu fim fericiti ca bebele acesta care vine va sterge toate nebuniile prin care am trecut??
Sincer, eu vreau spitalul numai sa nasc si cum zicea una din fete, daca m-ar tine numai atatea ore cat fac bebele si dupa aia sa ne ambaleze sa ne trimita rapid acasa in aceeasi zi-as fi cea mai fericita!
Singura usurare e ca sunt la un spital in zona anglofona si oamenii sunt altfel, iar la sectia maternitate se ocupa de tine.In alta parte de spital insa-forget about.Asa ca imi iau cumintica tensiunea si pana marti sper sa fim bine si sa ne ajute Doamne-Doamne sa nu avem nimicutza si marti ma duc cu intrebarile pe hartie..
Cam asta e.Aici urgentele nu sunt urgente..Am vazut copilasi cu degetelele rupte, atarnand, stand la rand langa cei de 75-80 de ani,care asteptau -nu erau urgente..Parinti care adusesera si puiul no 2 si il culcau pe scaune, pe o paturica, asteptand ore in sir...Doctorii de regula vin dimineata, noaptea sunt numai asistente..
Nu vroiam sa va vorbesc despre asta, dar daca tot a venit vorba de ce inseamna urgente in Canada.. aici tot ce trebuie sa faci e sa te rogi sa fii sanatos,si sa le iei pe toate cum vin.
34 + cu Nicholas
silviad spune:
Andie_n o sa-mi pun in bagaj doar obiecte de uz personal: periuta de dinti+pasta, o perie de par, crema de fata, demachiant, ceva care sa ma coloreze cand voi avea vizitatori, sutienul de alaptat, cateva perechi de sosete, poate pompa de san (desi stiu ca au acolo). Acasa voi lasa pregatit totul pentru iesit din spital. Al Mariei e gata, iar pentru mine a sa pregatesc o rochita, chilot, dres, incaltari.
Daca ai alte sugestii le astept cu drag.
Silvia 36saptamani, mami de Maria si Petri 6 ani