Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (34)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Buna dimineata!

In sfarsit reusesc si eu sa scriu mai devreme

Sa o iau si eu cu subiectele, pe rand.
Nu mi se pare mai barbar sa pui cercei unui nou-nascut decat unui copil mai mare. Cu atat mai mult cu cat nou-nascutul va uita incidentul si durerea mult mai repede decat un copil care are deja dezvoltata memoria de lunga durata si isi va aminti pentru mai multa vreme momentul. Eu am de gand sa ii pun cerceii cat mai repede, nu dati cu rosii.

Doura conceptiile tale despre nastere si cresterea copiilor mi se par super ok, cred ca singura chestie cu care nu sunt de acord e asta cu cerceii

Din pacate, eu la nastere nu prea pot ridica pretentii nici cu privire la momentul taierii cordonului, nici sa nu fie curatata atat de repede (cu toate ca am observat ca nu ii curata chiar de tot; ceva-ceva tot mai ramane pe ei), nici cu alaptatul imediat dupa nastere strict din cauza conditiilor din spital. Nici pe Andreea nu am putut-o alapta in primele 24 de ore si imi era teama ca nu o voi mai putea alapta deloc, dar nu am avut deloc probleme. Chiar daca a apucat sa bea formula de la biberon, cand a dat de bunaciunea de la titi, nu i-a mai trebuit altceva! Era o haplea, iubita mea Acum sper sa fie la fel.

Bubu din pacate eu o sa stau cam 6 zile aici (la cezariana). Neonatoloaga nu externeaza un bebe nascut prin cezariana mai repede de 6 zile , cu noroc hai 5. Si cum orasul este mic si nu e greu de ajuns la spital, voi fi vizitata zilnic...spre binele lor, ca altfel cred ca o iau razna acolo.

burticile mari si frumoase! Ma mai invart prin casa si revin.

Gina 36 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Neata burtici!

Aseara am fost in vizita la o colega si am plecat de-acolo ca de la Mos Craciun: patut cu salteaua aferenta, asternuturi, carusel, leagan, cantar, marsupiu, incalzitor de bibe, cadita cu suport si o droaie de hainute. Am stat aseara pana la unu sa le studiez. Ce mai, am o bafta de nu se poate! Dar tre' sa recunosc ca am avut si un sentiment nasolut asa, ca are biata mea copila mai mult lucruri de la altii si eu nu i-am luat decat niste amarate de sosetele si scutece de nou nascut. Dar am promis si eu si jumatatoiul ca atunci cand ne vom muta la casa noastra nu o sa precupetim nimic cand va veni vorba de camera ei.

Onutz, Iulia, deci trebuie sa mai studiez un capitol: schema de vaccinare. Cred ca-i pasez lu' ta-su sarcina asta

Bubu, tu ai senzatia ca scrii despre altcineva, eu inca am senzatia ca ma uit la un film; din cand in cand ma loveste ca mai am 5 saptamani pana la termenul calculat, si ca de fapt 5 e numarul maxim, pentru ca practic de saptamana viitoare, intrand in luna a 9-a, mi se poate intampla oricand. Si parca nu-mi vine sa cred ca tocmai eeeeeeeeu voi avea un bebe. Si ca nu o sa fie doar bebe, o sa fie copilul meu si .....oh, cate lucruri implica asta .....
Si daca ai stat in picoare cat ai calcat, iaca si motivul butucilor. Si eu patesc la fel.

Deci, Mena, inteleg ca de fapt sunt 3 tipuri de nastere: naturala de care pove tu, vaginala si cezariana. De a 4-a, aia cu teleportarea, n-au zis nimic, nu?

Zi usoara, fetele!

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menics spune:

Buna dimineata!
ipopica, sa folositi sanatosi lucrusoarele.. si eu am primit foarte multe... si nu ma mustra constiinta, am scutit niste cheltuieli... bine si eu m-am facut cu 3 patuturi ca deh tat-su a vrut patut nou de lemn.. bla, bla... eu nu amcadita.. woow... pana la urma de cere luati cu suport sau fara?? sau sa iau o cadita simple si apoi cand mai creste ii iau suport?!?!
alex al meu la ora 2 noaptea are program artistic.. da din manute de numai.. mi-e asa de drag.. am stat la povesti aseara, eu il trimiteam la somnic el imi dadea cate-o manuta sau piciorus prin buric ce-i drept.. dar m-am obisnuit ...
nici eu nu cred ca voi putea da sugestii vis a vis de nastere, curatare copil, taiere cordon... si eu nasc la stat si cred ca va fi ca pe banda... azi voi finaliza bagajul...aseara stateam si ma gandeam cum va fi cand vom veni acasa...cu mogaldeata aia mica, a noastra...cum voi sta si ma voi uita ore in sir la el...admirandu-l bineinteles " cra"...abia astept...
ufff sa las eu visatul si sa ma apuc de balcon un pic...
va doresc un we frumos!!!
revin eu mai tarziu...

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui IPopica

Neata burtici!

Aseara am fost in vizita la o colega si am plecat de-acolo ca de la Mos Craciun: patut cu salteaua aferenta, asternuturi, carusel, leagan, cantar, marsupiu, incalzitor de bibe, cadita cu suport si o droaie de hainute. Am stat aseara pana la unu sa le studiez. Ce mai, am o bafta de nu se poate! Dar tre' sa recunosc ca am avut si un sentiment nasolut asa, ca are biata mea copila mai mult lucruri de la altii si eu nu i-am luat decat niste amarate de sosetele si scutece de nou nascut. Dar am promis si eu si jumatatoiul ca atunci cand ne vom muta la casa noastra nu o sa precupetim nimic cand va veni vorba de camera ei.

Onutz, Iulia, deci trebuie sa mai studiez un capitol: schema de vaccinare. Cred ca-i pasez lu' ta-su sarcina asta

Bubu, tu ai senzatia ca scrii despre altcineva, eu inca am senzatia ca ma uit la un film; din cand in cand ma loveste ca mai am 5 saptamani pana la termenul calculat, si ca de fapt 5 e numarul maxim, pentru ca practic de saptamana viitoare, intrand in luna a 9-a, mi se poate intampla oricand. Si parca nu-mi vine sa cred ca tocmai eeeeeeeeu voi avea un bebe. Si ca nu o sa fie doar bebe, o sa fie copilul meu si .....oh, cate lucruri implica asta .....
Si daca ai stat in picoare cat ai calcat, iaca si motivul butucilor. Si eu patesc la fel.

Deci, Mena, inteleg ca de fapt sunt 3 tipuri de nastere: naturala de care pove tu, vaginala si cezariana. De a 4-a, aia cu teleportarea, n-au zis nimic, nu?

Zi usoara, fetele!

gogoasa hormonizata

Nu ca aia m-ar interesa si pe mine cel mai mult dar cica nu e posibil... Asa ca tre sa ne sacrificam fie dam o noua gaura , fie o folosim pe cea "uzuala".

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 27+ cu Eduard

In love with my little kid :X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui A.C

Azi a nascut o alta prietena de-a mea ( anul asta am fost cateva ) si toata sarcina a mers la Isis Constanta,ea locuind in Tulcea.Ma gandeam cata precizie au aceste eco ca ei i s-a spus ca bebe cantareste aproape 3 kg si de fapt s-a nascut cu 2,260 kg la 39 de sapt.( iar la ISIS stiu ca e aparatura performanta,fiind o clinica privata cred si eu)Fetele care au trecut deja printr-o nastere,poate ne impartasesc cata precizie au avut aceste eco care dau si greutatea lui bebe.Eu n-am ce povesti pt ca la ultimele eco inainte de nastere dr nu mi-a spus si greutatea lui bebe.Nu era eco atat de performant.

Alina 34+ mami de Delia ( 6 ani)

la mne cu o seara inainte m-a zs de 3800...si 3800 a avut.cred ca depnde si de aparat si de medic.La eco dnante de nastere credea medicul de la Giuleti ca o sa aba 4500 :)), ca a si intrat in operatie dupa mine :))

Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

neata,e vineri!!azi am fost harnicuta.mancarea e gata.asa ca am toata ziua la dispozitie sa ma plimb si sa ma mai bucur de caldura. au anuntat 23 de grade!!

TNICOLETA sorela mea e bine, mersi.la eco de 12 saptamani nu a iesit nimic anormal, deci toata lumea e linistita.speram sa fie ok pana la final.

si eu sunt pentru gauri in urechi la bebelusi. cu cat mai repede cu atat mai bine.numai ca pana la 3 luni nu mi le face nimeni aici.pana acum 2 ani faceau gaurile in spital, acum nu mai vor.

ANGELIQUE pe unde esti¿¿¿e totul ok¿sper!!

un sfarsit de saptamana cat mai placut!!

embarazada de 32+

o fetita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silviad spune:

Mena, te felicit pentru decizia de a naste natural. Sper sa-ti iasa!
Vali, sunt si eu alaturi de tine. Nu exista vorba care sa aline o astfel de durere, dar te pot felicita pentru puterea cu care te-ai decis sa ai un alt bebe. E nevoie de un an de pauza, apoi sa te ajute DD sa ramai insarcinata cat mai curand.
Andie_n, frumoasa si povestea voastra.Sa fiti fericiti!Nu-mi iau tot ce e pe lista, dar mi le-am pregatit. saptamana trecuta am vaut niste contractii de am crezut ca voi aunge la urgente. La momentul acela nu m-ar fi primit la Medlife, dar acum tocmai am intrat in sapt. 36 deci m-am linistit. Cine stie, poate ne intalnim, desi iti doresc sa nasti la termen si natural, cum iti doresti.
Onutz, nu stiu daca e o idee buna renuntarea la vaccinari. Noi am optat pentru schema obligatorie. La 1 an imi trecea prin cap sa-i fac PENTACT-HIB dar dr. de familie nu a fost de acord. in aceeasi vara Petri a facut o laringita foarte urata si ne-am petrecut concediul facand naveta intre hotel si spital, din 6 in 6 ore tratament injectabil. Dr. din spital m-a intrebat de ce nu i-am facut vaccinul; l-ar fi scapat de o forma atat de grava (cel putin). Imediat ce s-a vindecat si a fost posibil i-am facut vaccinul si, desi laringita revine pana pe la 7 ani, am scapat de boala. De atunci i-am facut toate vaccinurile suplimentare. Asa am scapat de epidemii de varicela. Si cred ca fost singurul din grupa care nu a facut scarlatina la gradi.
Bubu, imi pare rau de mesajele pierdute. Se pare ca din cauza unei defectiuni tehnice. Au mai patit si altii... Si eu tai etichetele. Fac asta de cand era Petri mic si m-am extins si la hainele noastre. Sper sa te lase durerile de coaste cand va mai cobori Nicholas. Bucurati-va de toamna si fa multe fotografii.
Ina, eu i-am luat cercei si vreau sa plecam cu ei din maternitate. II dau dreptate Ginei. Eu imi amintesc foarte bine momentul. Cat am injurat-o pe asistenta, saraca.
A.C., si eu tot cam peste doua sapt. si jumatate cred ca voi naste. La ultima eco dr. mi-a spus ca Petri va avea la nastere 3600-3650, iar el a avut 3950. Acum mi s-a spus 3300 la termen, dar dupa cat e burta, eu neingrasandu-ma prea mult, nu prea cred. Sper sa aiba minim 3300 la 38 de saptamani.
Gina, e atat de mult 6 zile!!! Iti tinem pumnii sa scapi macar dupa 5.
Ipopica, nu vrei sa inventam noi teleportarea? Eu care am trecut la aceeasi nastere si prin travaliu si nu am scapat nici de durerile cezarianei, daca ar trebui sa mai aleg as opta pentru cezariana, dar, daca ar exista, as prefera teleportarea.
Menics, eu la Petri am avut o cadita obisnuita. Si acum am optat pentru una simpla, gonflabila ca sa fie mai usoara si mai putin rigida. Cred ca nu ajuta niciun suport cat timp bebele e atat de mic. Oricum va trebui sa-l tii bine, sprijinit de bratul tau tot timpul pana isi va tine singur capul. Apoi te poti orienta. Exista tot felul de solutii, pentru toate gusturile. Eu voi alege tot ce am avut la Petri:SUPORT PENTRU BAIE EASY BATH
http://reclama/produse.php?resultpage=2&categorie=Cadite+si+suporturi.
Nici la privat nu imi permit sa emit pretentii cu privire la nastere. Nu sunt medic.

Pup burticile toate si doresc bebeilor sa fie cumintei si sa nu deranjezeze prea tare pe mami. Eu mi-am luat concediu si am inceput sa simt diferenta.

Silvia 35+ mami de Maria si Petri 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silviad spune:

Am uitat sa schimb saptamana.
Si... scuze pentru greselile pe care le-am vazut cand am recitit mesajul postat.

Silvia 36saptamani, mami de Maria si Petri 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

eu sunt impotriva "curentului" rau de tot: nu o sa vaccinez copilul...si pe misso regret ca am vaccinat-o ..bine ca mi-am dat seama la un moemnt dat si m-am oprit pe la 7 luni..
cred ca dupa ce cititi asta chiar ca nu ma mai baga nimeni in seama
cercei o sa ii pun daca o sa vrea..deci probabil pe la 2-3 ani cand o sa o intreb si ii explic ca o sa doara putin si dupa aceea gata...nu stiu de ce toata lumea are impresia ca un bb mic simte mai putina durere...simte durere inca din uter si e demonstrat...

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Hi, hi, Doura, nu e vorba de bagat sau nu in seama. Personal am toata stima pentru cele care au idei atat de clare (am zis-o eu si mai demult). Denota suficienta maturitate pentru a-si asuma responsabilitatea pt urmari (si nu ma refer la alea nasoale).
Eu una, pana ma decid la ceva ....... he he, curge ceva apa pe Dunare.

Dar mai bifez o realizare pe ziua de azi: m-am hotarat la cosmeticalele weleda . Le-am studiat ingredientele prin comparatie cu alte produse (in special din categoriile eco/bio), chiar am si cautat unele dintre ele sa vad de unde si cum se obtin si am votat weleda. Eh? ziceti voi ca nu sunt tare (ma misc io mai incet asa, si dureaza cate o luna sa ma documentez si sa si inteleg ceva, dar si cand ma edific ).

Menics, cadite am 2 (primite): una simpla si f micuta (fara suport, fara nimic) si inca una cu suport incorporat, mai maricica. Si am inclusiv un suport d-ala de se pune in cada mare cand mai creste ploada. Asa ca nu pot sa te sfatuiesc nicicum; dupa ce apuc sa le folosesc, comunic (si oricum depinde de la persoana la persoana; eu cu indemanarea stau f prost, mi-as fi dorit cadita cu centura de siguranta). Teoria multor cunoscuti spune ca si cu suport si fara, indicat este sa pui un prosop in cadita, sub bebe - cica ar fi cel mai bun antiderapant din lume.

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput