Clasa a II-a * 2012-2013 * (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Multumesc, fetelor.

Si-a corectat ieri la scoala povestea si a trebuit sa o multiplicam, pentru ca a impartit colegilor roluri si azi face in pauza teatru.

Vrea sa sublinieze pe fiecare copie colorat partea pe care trebuie sa o citeasca colegii respectivi, si-a stabilit si un loc unde face piesa si s-a gandit ca trebuie sa o faca "distractiva", pentru ca prietenii si colegii lui "sa nu creada ca si-au pierdut pauza degeaba ". El e povestitorul, "normal, pentru ca eu am scris piesa".
Si-a dus si animalele de plus care au fost inspiratia lui la scoala. Sunt tare curioasa daca reuseste sa-i organizeze pe colegi !

In alta ordine de idei, noi avem vacanta saptamana viitoare, dupa vechiul program.

Wow Lali, bravo, sa ne zici cum a fost! Si uite asa se naste un scenarist/regizor...cine stie?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu doar sper sa-si gaseasca cativa doritori ca sa nu fie dezamagit.
As vrea sa-i reuseasca cat de cat ceva, ca sa nu-i moara initiativa din fasa.
In plus am inteles ca, si alti colegi au spus ieri ca si ei pot sa scrie si au idei, deci sper sa fie un curent pe care sa-l prinda din zbor si invatatoarea pentru ca este exact momentul cand au avut ca tema sa scrie mici compuneri dupa imagini, pentru inceput.

Mergi la inceput

A reusit sa prezinte teatrul colegilor lui si invatatoarei. Nu in prima zi, pentru ca a avut emotii (asa mi-a spus), ci ieri. A distribuit rolurile, un actor l-a parasit (culmea, prietenul lui cel mai bun) si a gasit o colega sa-l inlocuiasca. A prezentat teatrul dupa masa de pranz si chiar a reuntat sa manance felul trei ca sa mearga in sala sa pregateasca "scena". Mi-a spus ca a decurs bine, colegii l-au aplaudat si el s-a inclinat in fata lor. Ba chiar prietenul lui, cel care renuntase la rol i-a spus ca i-a placut, dar ca a fost ...prea scurt.

Una calda, una rece, ca de obicei: probabil din cauza ca era cu piesa in cap, tot ieri, la un test de mate nu a terminat si a primit un B. Efectiv nu a ajuns la ultima problema, extrem de usoara de altfel, dar el nici macar nu a inceput-o. Cica azi ii da ocazia invatatoarea sa se corecteze. Pentru mine nu nota e importanta ci faptul ca nu a reusit sa se concentreze si sa-si faca sarcina. Offff !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Nici Ilinca nu a fost la eval in educatie, nici anul trecut nici acum, la noi nici nu s-a spus ceva la scoala.
Va merge la unul Teste de poveste pe 12 dec, 18 lei.
Teme...la fel,foarfte multe, eu am fost la inv acum 2 saptamani si mi-a spus ca nu e un capat de tara ca nu le termina, sa faca macar unul din fiecare tip de exercitiu si cu bilet de la noi, parintii, nu vor fi probleme, ea nu da note pe teme, sunt cu nota de obligativitate, dar... se poate si mai putin.
A fost peste asteptarile mele de cooperanta, Sora invatatoare, sincer nu ma asteptam.
De atunci de 4 ori a fost cazul sa o iau de la teme si sa scriu bilet, la ora 21 seara cand ea trebuia sa fie pat, o data o durea capul si mai avea la rom 2 ex, dar era tot asa foarte tarziu, adica max 9,15 ora, pt am obs ca daca nu o culc devreme, 9 adica a doua zi... e foarte obosita
Vad ca e ok asa, pentru a fost epuizata la un mom dat, nici macar nu a apucat cateva zile sa puna mana pe jucarii, atunci am zis stop...
La mate mergem bine acum dar a incasat un S pt scaderea cu trecere peste ordin la nr pana la 100, ff greu le-a prins, acum suntem ok.

De luni trec la nr pana la 1000.
Azi au avut ziua recoltei si s-a dus cu fructe si coronita de toamna la scoala.
Si ca sa va binedispun asa de we, il trimit pe sot aseara sa ia fructe de toamna pt azi sa-i pun la ea si vine cu mere, pere, banane si kiwi, am ras toata seara.

In rest, cu raguseala mai tot timpul, ii mai curge nasul, asa de toamna.

WE placut va urez.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Mada, tare trist ca un bietii de ei nu mai au timp de joaca. Si Doamna asta, daca s-ar mai plange 2-3 parinti, poate ar mai reduce cantitatea de teme.

La noi vad ca aproape doua ore ne ia sa facem tema, cu tot cu invatat (eu am inceput deja sa il pun sa invete la anumite materii, chiar daca nu au de scris trebuie sa isi pregateasca lectia la consiliere sau la cunoasterea mediului), si cu pregatit lectia de engleza din ziua respectiva (el are o ora de engleza/zi). Am trecut si de greul cu adunarea /scaderea cu trecere peste ordin si aflarea termenului necunoscut acum sunt la adunarea numerelor din zeci... floare la ureche. La romana mai papa cate o litera...sau, problema lui, incurca anumite sunete...si automat scrie gresit. La religie deseneaza de zor biserici, il intreb ce le povesteste Doamna si nu-mi prea stie ce sa-mi zica insa ma trezesc ca stie ce e catapeteasma, policandru... si alte chestii de nici nu le scriu (sa nu le scriu gresit, ca habar n-am ce sunt, sincera sa fiu). La engleza la fel, merge bine... Deocamdata nu a scazut sub FB si e foarte incantat de asta. Eu sunt incantata ca , desi asteapta deja vacanta, merge cu drag la scoala, nu ii e frica de nimic (teme, evaluari, concursuri)... Ieri a fost la Piciul...
Bafta si teme usoare si putine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Lali, felicitari pustiului pt idee si pt punerea in practica. Dragul de el, ce de emotii o fi fost pe capul lui...dar si ce placut sa fii aplaudat la sfarsit.

Mergi la inceput

Foarte dragut, Mada, cu fructele de toamna.

Adevarul e ca si baiatul meu, anul trecut la Cunoasterea mediului mi-a spus ca el mananca mere tot anul, cand a fost intrebat "in ce anotimp mancam mere ?". Sunt fructele lui preferate si avem tot timpul in casa .

Si-a corectat nota la mate, insa cu -FB pentru ca au avut in test de compus o problema cu niste numere date la care se cereau sa puna 2 intrebari. Bineinteles ca a formulat una din intrebari astfel incat a generat ca solutie o scadere cu trecere peste ordin din care nu au facut si la care a gresit cu 1 cifra zecilor. Greseste intr-un fel in care nici nu te astepti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

flaviuta,
voi de ce ati schimbat scoala? Pan la urma ati plecat voi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

La noi ca de obicei, invers cu temele. Azi n-a mai mers la after si a facut temele cu mine. 3 exercitii la mate (cu termen necunoscut si cu trecere peste ordin) si un exercitiu cu 6 intrebari la romana, despre poezia Toamna a lui Octavian Goga, plus invatat poezia ca maine au autodictare. Cu totul si cu totul (adica fara pauze si facut talente) i-a luat cam 40 min, dar asta in cond in care vreo 10 min a repetat la poezia aia ca am insistat eu.
In rest toate bune si frumoase, cam ragusit domnu meu dupa excursia de saptamana trecuta dar sper sa-si revina, azi oricum re-incepem tenisul ca a facut pauza cam mare cu atatea raceli. Asteptam cu nerabdare vacanta si inca ma cert eu cu mine daca-l voi duce la after toata ziua sau fac un efort si stau cu el acasa sa simta ca e vacanta....mai vedem.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

va scriu si eu ..si astept parerile voastre, poate sunt eu cu capul.
La Cunoasterea mediului mereu avem de invatat peste we..niciodata nu fac la after aceasta materie. cartea e joaca , noi avem fise cu altitudine, inaltimea in m deasupra nivelului marii, la corpul omenesc au avut inclusiv de ligamente si diafragma.
La Romana are despre personificare, propoziit enuntiative, exclamative si interogative dar nu asta e baiul. Zilnic cate o poveste de 4 pagini pe care copilul tre sa o povesteasca in 3 min...cu amanunte . Normal ca nu e din Abecadar!!! Asa ca a luat si primul I, pentru ca nu a putut povesti pe piedestalul din fata clasei.
La Matematica cred ca e in ritm cu toti copii de aici dar e normal sa ai 40 de pb peste un we ????
La Lectura aceeasi poveste ca la Abecedar. Povesti multe , mari care nu pooate sa le povesteasca.

Acuma sa fac si completari: noi o luam de la after la ora 5. Deci copilul are 9h de scoala sub stres , fara joaca sau zambete din partea Doamnei. Chiar daca le cere asa mult e normal sa le fac la after, parerea mea, nu sa ajunga acasa la 7 si sa o bag iarasi la teme.( ca nici mie nu mi-ar placea sa stau cate 12h la munca )
Si apoi mi se pare mult prea mult pt un copil care abia a trecut in clasa a doua. In curand ar trebui sa renuntam si la inot ca sa putem face "after dupa after".

Astept parerile voastre.

Elena & Denisa

Mergi la inceput