Fibrom uterin (31)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

foloseste branca ursului , regleaza ovulatia si menstruatia si e naturala.

eu am luat 3 luni inainte de a ramane insarcinata , nu stiu care a fost contributia ei dar rau nu are ce sa faca.

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dragalasa28 spune:

Buna dimineata!

Olimp te rog spune-mi mai multe despre Branca Ursului.
ia si sotul?
Stiu ca nu se ia permanent.
Mie frica sa nu apara iar fibrom.
Pe net gasesti informatii insa as prefera de la cineva care este in situatia mea (cu operatie fibrom)

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carin1974 spune:

A incercat cineva Esmya? A aparut deja in farmacii dar nu am gasit inca pe cineva care a incercat tratamentul.

-------------------------------------------------
AMH=0.02
PAI-1 heterozigot, MTHFR C677T heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot
FIV1 septembrie 2012 Athena Timisoara- reusit dar sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floren_ spune:

Dragalasa, imi pare rau ca nu s-a intamplat minunea mult asteptata, dar cu siguranta se va intampla in curand.
Si eu ma gasesc intr-o situatie confuza... In urma cu 4 zile, in a 10-a zi de la ovulatie, am avut un mucus abundent, cu usoara tenta roz si m-am gandit ca ar putea fi vorba de nidatie. Dupa doua zile insa, am avut o scurgere rosie asemanatoare menstruatiei, dar foarte redusa. M-a surprins pentru ca eram sub tratament cu duphaston si nu ar fi trebuit sa-mi vina c.m. Sangerarea a continuat si ieri dimineata, dar numai doua picaturi. Nu stiu ce e asta, poate o dereglare hormonala, pentru ca in afara de cateva ameteli nimic altceva nu ma duce cu gandul la o sarcina. Am facut ieri un test, dar, ca lucrurile sa fie si mai confuze, a iesit negativ, insa cand mi-am aruncat inca un ochi pe el, dupa cateva ore, aparuse si a doua liniuta.
Habar nu am ce se intampla dar ma voi lamuri maine seara, sau cel tarziu poimaine, caci in dimineata asta am facut un test de sange betahcg. Vom vedea...
Pup pe toata lumea si va astept cu vesti bune !

Mergi la inceput

dragalasa despre branca ursului , am luat doar eu nu si sotul caci el este ok , am luat tip de 3 luni , dar mi-a crescut intredevar un fibrom mai vechi pe care nu l-am operat cam 1 cm , acum nu am de unde sa stiu ca branca sa fi fost de vina ....

carin nici nu am auzit de Esmya ? ce este ?

floren hai ca eu zic ca ne dai o veste buna !
fa-ti un beta si da-ne vestea cea mare ... avand in vedere ca ai facut testul inainte de cele 28 de zile ...e foarte normal sa nu iasa pozitiv din prima , eventual mai repeta unul , dar eu cred ca e bebe la mijoc , in mod normal a doua liniuta mie nu mi-i sa colorat doar daca a fost bebe....

2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat

16 +

Mergi la inceput

Olimp,mi-am facut beta azi dimineata, astept rezultatul maine seara, cel tarziu poimaine. Si eu sper la o minune, desi presentimentele mele nu sunt dintre cele mai bune caci treaba asta nu seamana cu nimic...
Voi reveni cu rezultatul.
O seara frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

floren unde ti-ai facut beta , mie imi dadeau reultatul in 2 ore , oricum te asteptam cu vesti bune...

16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carin1974 spune:

Olimp Esmya este un preparat hormonal de ultima generatie utilizat pentru tratamentul fibromului. A fost pus pe piata in 2012.
"Pentru ce se utilizeaza Esmya?
Esmya este utilizat pentru tratamentul preoperator al simptomelor moderate pâna la severe ale fibroamelor uterine, care sunt tumori necanceroase (benigne) ale uterului. Esmya se utilizeaza la femeile adulte care nu au ajuns înca la menopauza.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Esmya?
Esmya se administreaza pe cale orala iar doza recomandata este de un comprimat pe zi. Tratamentul poate dura pâna la trei luni si trebuie început în prima saptamâna a ciclului menstrual (sângerarile periodice).

Cum actioneaza Esmya?
Substanta activa din Esmya, ulipristal acetat, este un „modulator selectiv al receptorilor de progesteron”. Aceasta actioneaza prin blocarea receptorului unui hormon al organismului, denumit progesteron, care este implicat în controlul cresterii mucoasei uterului. La unele femei, progesteronul poate favoriza dezvoltarea fibroamelor, ceea ce poate cauza simptome cum ar fi sângerarea uterina abundenta (sângerarea uterului în timpul sau între perioadele de menstruatie), anemia (numar redus de globule rosii, din cauza sângerarii) si dureri abdominale (cum ar fi durerile menstruale sau dureri în zona abdominala). Când activitatea progesteronului este blocata, celulele fibroamelor nu se mai divizeaza si în final mor, ceea ce reduce dimensiunea fibroamelor si diminueaza simptomele cauzate de acestea."
Floren tinem pumnii pentru un beta mare.

-------------------------------------------------
AMH=0.02
PAI-1 heterozigot, MTHFR C677T heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot
FIV1 septembrie 2012 Athena Timisoara- reusit dar sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dragalasa28 spune:

Multumesc Olimp.

Floren...........sigur esti insarcinata. Eu zic sa te bucuri!!!!!!

Mergi la inceput

Multumesc pentru incurajari, fetelor, dar tare ma tem ca vestile nu vor fi prea bune. De aseara am inceput sa sangerez din nou, foarte putin dar rosu, iar informatiile de le-am cules de pe internet nu ma determina sa fiu prea optimista.
In functie de rezultatul pe care il voi primi deseara imi voi face o parere mai clara. Sper sa nu fie sarcina extrauterina.
Va pup!

Mergi la inceput