Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (11)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Elena, crede-ma ca si mie mi-a venit sa cad langa ea, dar nu mi-am permis ca eram doar eu cu mama (care n-are permis) si cu fetele, n-avea cine sa ma duca la urgenta!

Anitta, masina e gen Jeep deci da, inaltaaa rau. Si eu o lasam mereu neasigurata, insa de cand ne-am intors din Ro am observat ca se cam zbate si mereu ii puneam centura...in ziua aia pur si simplu nu mi-a trecut prin cap, nu stiu cum naiba!..macar sa fii inchis usa de la masina..Oricum acum e tarziu, dar macar mi-am invatat lectia!Am vazut pozele cu Iulia, e o dulce si doamne, ce ochi frumosi are! Promit sa pu si eu cateva poze cat de curand cu Michelinul meu iubit.

Ieri am asistat la o faza de milioane - Ilinca facea baie si plesnea apa intr-o veselie (noroc ca n-avem vecini sub noi, sa-i inundam!), si Maya se uita la ea si radea cu hohote - erau atat de duuuulci, imi venea sa le mananc!!!!!

Asa...despre vizita in Ro...a fost obositor drumul cu avionul, dar si mai obositor cel cu masina de la Bucuresti acasa - in total au fost 24 h! Fetele au fost relativ cuminti, nu ma plang, adica au fost faze cand ma uitam pe unde-i parasuta aia sa-mi dau drumul ca eram super nervoasa, dar mi-am revenit repede. Am petrecut max de timp cu familia ( asta a fost scopul principal) si am facut si un tur sa vada si indianul cate ceva de pe meleagurile romanesti. Am facut rost de un microbuz si ne-am pornit toata trupa - eu cu indianul meu si cu grasunele, tata, sora mea si iubitul ei. Am fost la Sighisoara, Bran, Peles, Pestera, Babele&Sfinxul, Sibiu (Zoo), Transfagarasan, Salina Turda. Noutate pt mine au fost doar Pestera si Salina Turda, restul le-am vazut de mai multeori cat eram in tara, dar a fost frumos.
Apoi am revenit 2 zile acasa si am facut un tur de 2 zile in Maramures - aici n-am fost deloc inainte - la Barsana, Inchisoarea de la Sighet, Cimitirul vesel de la Sapanta si Mocanita. Frumos, Barsana m-a impresionat f mult desi nu sunt mare amatoare de manastiri.
Asa, in rest - familie, gratare, lapte de bivolita, mancarea visurilor mele, alimente cu gust...5 kile in plus
Orasul meu l-am gasit super transformat, modern, totul renovat, insa am revazut cu inima stransa casa in care am copilarit, scoala la care am invatat, strazile inguste si intime, centrul vechi, totul atat de ...ACASA!

Fug ca ii scandal pe aici, revin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Mmamita ma gandeam eu ca te-ai emotionat sa revezi locurile familiare. Banuiesc ca le-ai gasit tare schimbate dupa atatia ani. Cat despre accident, nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi putut patii. Bine ca n-a fost nimic! E voinica Mayuta, are forta si trebuie mare grija de-acum ca se misca din ce in ce mai mult. Nu mai tin minte, tu o alaptezi?

Deea deci de-asta ai lipsit tu! Credeam ca te-ai suparat pe noi sau asa ceva. Ma bucur ca iti faci timp pentru tine si nu zaci in depresie dupa laptic. Ultima oara cand ne-ai mai scris erai suparata rau ca nu mai e laptic.

Elena daca erai mai aproape cred ca ne luam de mana, depresive ce suntem!

Azi am iesit si noi vreo 3 ore pe afara, un pic mai subtire imbracati decat ma gandeam eu dimineata. La soare era bine dar batea din cand in cand cate un vanticel taios si ma tem ca i-a cam fost frig pe alocuri. Ma enerveaza ca n-are body-uri sa-i vina bine. Ii sunt bune la lungime dar prea largi. Asta e lung si slab. Si la salopetele de catifea avem aceeasi problema si-i intra frigul pe la gat. Sau mai avem unele prea decupate la gat.Uf!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

asa, deci revin..profit de faptul ca I a adormit si Maya e cu mama in cealalta camera.
Aever, da, Mayuta e alaptata exclusiv si da, am fost sub o stea norocoasa in ziua cazaturii!

Asa..deci cu Ro cam asta a fost povestea - am vazut schimbari in bine ( chiar nu ma asteptam data fiind criza din ultimii ani), dar din pacate si chestii rele care au ramas asa - atitudinea functionarilor, a vanzatoarelor, etc. Indianul a ramas socat de cat de neprietenosi sunt romanii ( in magazine, spre ex).. si cel mai aiurea e ca atitudinea lor se schimba intr-una super-friendly cand isi dadeau seama ca nu vorbeste romana!
La schimbarea pasaportului a fost culmea nesimtirii - am solicitat un pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate si am primit un tratament care m-a lasat cu gura cascata - mai intai, pt completarea formularului, dupa nume, prenune, etc am fost intrebata "cate clase ai?"!!!!!!, si apoi, nereusind sa-mi ia amprentele m-a intrebat "ce muncesti acolo? nu reusesc sa iau amprentele..poate de la produsele de curatenie"!!!!!!!!!!!!! I-am spus frumos ca lucrez in contabilitate, ca in prezent sunt in maternitate si poate de la schimbat pampersi mi s-au sters amprentele!! Mentionez ca atitudinea mea a fost de la bun inceput una cat se poate de normala, fara fite si figuri ( n-as avea de ce, sunt peste ocean , muncesc ca tot omul incercand sa-mi implinesc un vis pe ici pe colo!) Si si daca as fi lucrat in curatenie - care era problema? Cu ce-l facea pe el mai destept sau mai rasarit?!? Uuuuuffff!
Cam asta - mi-am confirmat ca-mi era dor de tara in sensul de "ai mei de acolo", de mancarea cu gust si de locuri.

No bun, hai ca am terminat si povestea cu Ro, ata cu excursiile mari breo cativa ani, ma gandesc sa merg si eu la facultate la anu', sa-mi schimb total cariera, inca analizez..
De maine ma duc si la aerobic/zumba/inot/yoga si ce-o mai fi, mi-am lut un abonament care acopera f multe chestii si o sa probez sa vad ce-mi place/ de ce sunt in stare.
In rest, mai citesc cate o pagina pe ici pe colo si incerc sa fur timp pt mine cu orice ocazie :).

Va pupacesc, ne "auzim"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Ella asa am patit si eu cu Matei cat a fost bolnav, a stat foarte mult la san, plus ca trebuie sa se hidrateze avand febra asa mare..pune-l la san chiar daca e obositor..pune-l langa tine si asa iti e mai usor.

Mammita ai trecut prin zona mea si tare mult mi-ar fi placut sa te cunosc..imi pare rau ca ati avut parte de asemenea comportament, din pacate se intampla peste tot..a inca ceva, din ce oras esti ca n-am inteles

Noapte buna si linistita sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Aever aceeasi problema cu body-urile avem si noi, sunt cam late si decupate la gat.
Da ce ma enerveaza pe mine cel mai tare sunt pantalonasii: i-am luat eu 3 perechi ca erau la oferta la Cubus 3 la pret de 2 si cand l-am imbracat pe Eric da-i urlete de nu stiam ce are, apoi am realizat ca il strangea elasticul. Aproape toti pantalonasii de bebici au niste elastice, nush cum sunt gandite, ca ei sunt cam asimetrici acum si au burtici mari. S-a terminat cu ei, am luat altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRYSSAaa spune:

Fetelor, o sa revin si eu, dar nu am avut imp de cand m-am intors in Ro. Prima saptamna am fst cu drumul, odihnit 1 zi dupa, despachetat, vizitat si de-astea.
Si de o saptamana si ceva sunt acasa la parinti unde e biiine. Week asta am avut botezul si am fost ocupta cu organizarea.
Am citit ieri cate ceva, dar tot mai am un capitol.

Despre bebe:
Drumul a fot de 2 zile si el a fost un cuminte! A dormit la 2 hoteluri si fara probleme.
Dar de cand sunt acasa vad ca are zile in care plange ca si cand ar avea dureri. Sa fie deja dintii???
Am incercat sa ii scot BiGaia si SAB-ul dar nu merge. E jale mare. Am reintrodus BiGaia. Dar cred ca bag si SAB-ul ca e plangarit fara.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Elena, Iulia are niste pantaloni cu bata ceva mai lata si fara elastic inauntru, cam ca bata de la hanorace. Bineinteles ca n-o strang, numia ca ii mai aluneca de pe ea. Pana acum, datorita vremii frumoase, a fost mai mult in rochite. Ai putea sa le pui un elastic mai lat si mai slabut. Sau daca sunt blugi sau raiati, chiar bretele.
Aever, daca ii e cald la spate, e perfect. Si Iulia era azi vanata pe la maini, dar dadea din ele frenetic, iar spatele ii era cald. Parea bine.
Cryssa, sa va fie de bine botezul!
Virgi, pe unde mai esti, mama?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Anitta sunt pantalonasi de trening cu bata elastica toata, nu am ce le face. Oricum mi-am invatat lectia.
Cryssa felicitari pentru botez, acum bb are oficial ingerasul lui!
M#259; bag la somn ca m-a urlat ieri si azi E de m-a innebunit.
Pup trupa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Sunt aici,.
Dar pur si simplu nu reusesc sa citesc si nici sa scriu ca mereu intervine ceva.Ori suna tel,ori tipa copilul,ori bate cineva la usa,ori tre sa fac mancare,ori tre sa ma spal sau sa spal pe careva,ori tre sa plec la servici.In rest casa e vraiste,ca saptamana trecuta,deh...numa de de casa nu mi-a ars,...chipurile am doua nopti de cand dorm f bine,ca vine sotul si-i da laptele lui LC si eu numa ma intorc de pe o parte pe cealalta.V-am zis ca sapt trecuta am fujit din dormitor si l-am lasat pe husband sa vada cum e noaptea cu plodu mic,chiar daca nu urla...si acum e mult mai intelegator.Mi-a fost ff rau,am racit,cu durere in gat,cu stare de lesin(si pe fondul oboselii),iar apogeul raului a fost sambata inainte de petrecere,cumulat si cu putina agitatie si poate chiar panica.(nu m-am simtit asa niciodata).Dar am bagat niste pastici(Humex,vitamine,ceai...)si nu m-am lasat deloc si am petrecut pana a doua zi la 5 jumate.Dimineata nu mai puteam adormi...abia pe la 3 jumate dupaamiaza am reusit sa dorm vo 3 ore.Totul a fost minunat,tulburator,socant cumva ...si mai ales irepetabilClar o sa tina minte toata lume botezul lui Lucas.Circ am vrut ,circ a iesit.V-am spus ca suntem nebuni...si m-am gandit ca cea mai buna varianta de a va povesti e sa postez niste foto pe picasa.Daaaaar,cele profi nu sunt gata,iar cele din telefon ,nush de ce, nu reusesc sa le trimit pe laptop si mor de nervi.O sa incerc din nou acum,daca nu, va mai prelungesc un pic asteptarea....nu ma injurati.
Incerc sa mai recuperez si din urma cu cititul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

Albinuta,multumesc pt schema
Mamita,chiar horror faza cu cazatura,bine ca n a patit nimic pitica. Cum a fost cu cele mici cu fusul orar,cum le ai obisnuit?Au dormit in avión?
Anitta,si eu am auzit ca se verifica la git daca ii e cald dar nu prea stiu cum sa fac ca daca are miinile si picioarele reci si l bag sub o paturica sta cuminte,nu mai misca(ceea ce de obicei nu face).Cind deja e rece la git ma gindesc ca atunci e inghetat de-a binelea.Sau poate ca depinde de copil cit de friguros este??Ati incercat tratamentul homeopat?
Joanna,tremuratul barbei la bebelusi e semn al imaturitatii sistemului nervos.Nici cracmentele osoase(trosnitul) nu le poti pune pe seama lipsei de calciu.Cu alte cuvinte nu e nimic ingrijorator. Eu nu i-as fi dat calciu fara analize.
Frumosi tare botoseii de pe siteul postat de Anita.Am avut si eu intentia sa i iau niste cizmulite insa m am razgindit avind in vedere ca la iarna afara o sa ii dau un costum d-ala cu tot cu picior,nu ar intra mai mult de sosete.Si la cit da din picioare cred ca nici nu le-ar tine prea mult.
Vorbeati de diversificare,cu orar pt mese , pai nu stiu cum o sa fie ca al meu n-are niciun program.Si de bulioane si zacusca…nu stiu cind aveti voi timp de ele ca eu d-abia reusesc sa maninc,mincare daca fac e seara dupa ce adoarme sau in weekend.
Imi doream sa-l aud pe al meu rizind zgomotos si s a intimplat intr o zi cind eram afara. In fatza unui magazin era legat un catel alb,pufos si m am oprit sa il arat la bebe.Asa m a distrat,ridea in hohote cind latra ala si bineinteles catelul latra mai tare la noi,era tare jucaus.Zice vreun bebe de pe aici “mama”?sau “tata”?

Mergi la inceput