Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (11)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Salutare fetele
Mi-e dor de voi, dar pur si simplu parca nu mai am timp de nimic si9 nici nu mi se pare ca fac mare lucru
De o saptamana tot bolim si noi..prima data am fost eu cu Luca, diaree si durere de cap, ne-a tinut o zi a urmat Matei, la care s-a manifestat si mai urat cu febra pana la 40 cand chiar am intrat in panica Am mers la medic, analiza, rotavirus negativ, a fost ceva viral..am facut tratament cu hidrasec si enterol.buuun..de aseara au copiii niste muci de abia respira mai ales Matei..ar trebui sa stau cu aspiratorul numai la nasul lui..nu va spun ca nu poate sa doarma , sa suga offf dam din una in alta..asa ca va dati seama ce bine o duce,m noi..
La capitolul miscare, nu se intoarce deloc, in schim idsi tine vcapul foarte bine, sta in fund sustinut, se joaca cu jucariile, adica le duce la gura..
Imi pare rau ca nu pot sa fiu atat de activa pe cat mi-as dori, mai intru pe FB ca e simplu de pe telefon, chiar mi-a prins bine cat am fost cu febra ca m-am sfatuit cu fetele de pe grupul alaptare
eu m-am cantarit pe cantarul normal cu Matei si mi-a iesit 8 kg acum nu stiu ce sa zic..

Gabiko refacere rapida, imi pare rau, dar mulge-te cum poti cu mana sa produci laptic in continuare pana scapi de tratament, desi sunt sigura ca exista tratament care merge in alaptare..

Mammita nasol cu cazatura, dar bine ca nu s-a intamplat ceva grav..am omis eu sau n-ai povestit inca vacanta in Ro?

De imbracat si eu il imbrac ca si pe mine..atat in casa cat si afara..la noi merge centrala de zor..oricum raceala asta am luat-o de la baietii nasei, ca am fost vineri la ei greseala mea ca stiam ca sunt mucosi.

Sanatate la toata lumea

Felicitari pt primii dinti..repede au iesit

Va imbratisez cu drag fetele.si imi sunteti tare dragi, chiar daca nu am un mesaj in parte pt fiecare(asta pt ca uit foarte repede)

La cat mai multe lunite fericite bebeilor ce sarbatoresc astazi o luna in plus..

Diana azi a scris pe FB in grupul de alaptare ca si-ar achizitiona o manduca..

Anitta peste 3 sapt mergem acasa la mama ca avem o nunta, iar daca o sa mergem de joi te sun sa ne vedem vineri, poate reusim sa ne vedem de data asta si impreuna cu Virgi bineinteles.

Offf.iar tre sa trec la aspirat..abia respira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Tigruta, ma bucur mult sa te mai citesc, dar imi pare tare rau ca ati patit=o cu sanatatea.
Botoseii din blana: //www.wrapmamashop.ro/ro/articole-pentru-toamna-iarna/251-botosei-pentru-iarna.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Buna searaaaaa!! uff am si eu timp oleaca cat mananc sa va scriu cate ceva.
Anitta bulionul de gogosari e simplu de facut:)) adik cureti gogosarii ..ii pui in tocator sau ii dai prin masina de tocat apoi ii pui la fiert pana scad si iese o pasta groasa si apoi in borcane.Eu nu am pus nimik in ei sare sau alte chestiuni ca mai mult am facut sa pun in supica lui tudor ca iese fff dulce:)).
Multumesc feteleor de urari ptr Tudorica...nu stiu sa va sun dimensiunile ma duc miercuri cu el la dr la bilant...dar cred ca are vreo 8 kile si un pic..are multe pct albe pe gingie jos la incisivi,roade tot ce prinde inclusiv pe mine:))Mi-a facut 2 vanatai pe mana..omu era nervos si s-a apucat sa ma suga:))) de mana bre:)) am ditamai vanatatile:))ei sa nu il bati in momente de astea :)))))
Virgi eu inteleg ca ai avut petrecanie mare si ca te dor picioarele de la dansat dar te dor si mainile bre?:)) ai dansat si cu ele?sau de la efort de la pahare:)))) pune mana si scrie oleaca si povesteste-neeeeee.
Va pup

Mergi la inceput

A, deci asa-i cu bulionul asta... Eu am pus zarzavat la congelator: morcov+pastarnac+patrunjel radacina si frunze+marar frunze+ardei+gogosari+rosii. O sa folosesc din astea pentru supe, ciorbe si mancarici. Nu stiu cum as putea conserva morcov, pastarnac si patrunjel altfel decat la congelator. Voi cum faceti?
Virgi saraca, cred ca dupa petrecere a mers azi la munca, nu cred ca si-a luat liber. Agripina noastra... De stiam ca nu intra in seara asta i-as fi dat un telefon mai pe la ora 5, acum e tarziu, parca incep sa ma ingrijorez oleaca.
Ma uit la dr House, casa-i cu kuru'n sus, dar nici ca-mi pasa, nu mai am chef de curatenie. Apoi vine Dr. Oz si apoi Ally McBeal. Voi va uitati la ceva anume la TV?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Asa, hai ca Asa cum am preconizat m-a prins Ilinca scriind si a trebuit sa trimit repede.

Deci..da, Mayuta e o grasuna, si parca totusi Ilinca mi se prea mai grasuna la varsta ei (desi cifrele zic altceva)..are falcute, colacei fara numar, iar spalatul gatului e o adevarata aventura din cauza stratuletelor.

Anitta, si eu m-am gandit la un moment dat ca un program ar ajuta la faza cu regurgitatul, dar Maya s-a mai potolit in privinta asta - adica mai da afara, clar, dar parca nu asa des ca inainte..ca deh!, ne apropiem de 6 luni incet-incet.
De cazut a cazut rau de tot ..din vina mea si da, s-a lovit la cap, de asta am fugit imediat la urgenta, ca la varsta asta nu e de joaca cu asa ceva. Veneam de la plimbare ( fusesem cu amandoua, totul bine si frumos) si am sunat-o pe mama sa coboare s-o ia pe Ilinca. Am transferat-o pe Mayuta in scaunul de masina si nu am asigurat-o, si l-am pus asa, fara baza si fara centura pe bancheta din spate..si am lasat usa deschisa pana am pus caruciorul in portbagaj. Am auzit-o urland si am gasit-o intre bordura si masina, langa roata, jumate sub masina, horror scene, oribil, terifiant. Am verificat sa vad daca are ceva vizibil la cap, daca mainile si piciorusele is ok, daca pare ok in general. Dupa aia am fugit in casa si i-am urlat mamei sa se imbrace ca mergem la urgenta. Cei de acolo - super linistiti(!!!au spus ca se confrunta f des cu situatii de genul asta, mai ales pe la 4-5 luni cand bebeii incep sa se miste), au verificat-o in mare si au zis ca totul pare ok, am facut apoi radiografie si apoi am vb cu dr, din fericire iubita mea e ok. Sincer, gandindu-ma la locul si pozitia in care am gasit-o..nu pot decat sa spun Doamne-ti multumesc!
Tigruta, n-ai ratat postarea, n-am scris nimik de Ro dar promit s-o fac cat de curand.

va pupacesc, fug la grasane! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Doamne cati muci poate sa aiba copilul asta abia l-am adormit ca tare greu resira mititelu

Annita si eu as vrea sa pun ceva legume la congelator si cubulete dar si intregi care nu stiu cum vor sta. multumim de site

Onutzza interesanta si reteta ta de bulion..cred ca fac si eu vreo 2 borcane

Mammita imi si imaginez scena bine ca e teafara fata..asta e bine de stiut ca pt ei o clipa de neatewntie conteaza.
Astept impresii din Ro.

Noapte buna mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Hello dragelor, mi am pus si eu dintosu la somnic si am zis sa apar si eu la apel:D

Noi suntem bine, eu mi am luat cantar de masa ca sa cantaresc cat papa piticul, eh astazi cred ca papat cam mult, poate de la frig habar nu am.
In mare sa va spun programul nostru de diversificare:

5-6 laptic san
10- piure de fructe + 2 lingurite mici de cereale de la Hipp
2- piure de legume
4-5 laptic san
pe la 7-8 ii dau putin iaurt
9-9.30 laptic san-masa de seara

De maine cred, sau poimaine ii introduc si carnea si o sa i fac si branzica calcica. Va intrebam de calciu ca desi eu nu i am facut nici o analiza insa pediatra a spus ca poate el are calciu bun in sange insa nu ajunge unde treb- asa ca inca nu mi recomanda analize(2 pediatri mi au spus la fel acum ce naiba sa mai cred). Va spuneam ca ii trosnesc oasele cand il iau in brate, apoi fontanela lui in 5 luni nu s a inchis aproape deloc si e mare nu gluma, aaa si din cand in cand ii mai tremura barbita. Astea si pe fondul ca atunci cand il pun in fundulet isi balangane capul , ceea ce am inteles ca nu ar treb sa se intample, eh...na...in fine.Concluzia e ca m am decis sa i dau branzica aceea. Sper sa nu i deregleze tranzitul cu care ne am reglat multumesc lui Dzeu.

Mmamita, tare m am mai speriat imaginandu mi cum a cazut Maya, ufff bine ca nu a patit nimic.

Tigruta, si Cristian a avut asa multi muci si din pra in ora am stat cu aspiratorul la nasul lui, insa eu i am dat si cu pivalone cate un puf dimineata si seara. Am facut tratament 5 zile, apoi desi inca mai avea nu i am mai dat pivalone si am rarit aspirarea ca cica cu cat ii aspiram mai des cu atat produc mai multi. Am citit ca cica pana nu i pica in guritza ss nu i scoatem. Eh nu am asteptat chiar atat..insa l am mai lasat cate un pic si dupa inca vreo 3 zile a fost oki.

Anittza foarte faini botoseii, o sa comand si eu. Multu

Virgi, hai la apel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Seara buna trupa!
Am petrecut aniversarea feciorului la doctor, la doctorita mea ginecolog mai exact. Ei cum fu beleaua: sambata seara mi-am facut de cap cu sotul, prima oara dupa ce am nascut, toate bune si frumoase. In seara asta pe la 7 si ceva cand ne intorceam cu bb de afara a inceput sa ma doara ceva pe la dumneaei, ma duc eu la baie si observ ca sangerasem un pic, examinez bine...locul si surpriza, imi atarna de peretele vaginului o bucata de carne de vreo 2 cm. Soc si groaza ca ce-o fi, o sun pe doctora si m-a primit la cabinet. S-a uitat femeia in fel si chip la...dumneaei si concluzia fu ca e o bucata din himen care nu s-a prins bine cand m-au cusut dupa nastere si acum am deranjat-o. Asa ca lunea viitoare am o programare la o operatie, sa-mi taie bucata de tesut si sa ma coase la loc. Chestia e ca a zis ca imi face anestezie locala cu lidocaina si ma intreb daca am voie sa alaptez dupa, ca si asa in seara asta am lipsit de acasa o ora si sotul disperat ca plangea Eric imediat i-a turnat pe gat lapte praf. of numai belele pe capul meu.
Onutza nu te-ai tinut de cuvant cu poza cu Tudorica la a 5-a aniversare, te organizezi maine.
Anitta eu stiu ca mama conserva morcov intreg, din ce imi amintesc intr-un borcan mare punea morcovii cu varfurile in jos si il punea in camara la loc intunecos, dar o astept sa vina acasa sa vorbesc cu ea sa o intreb exact cum se face.
Mammitule bine ca nu te-ai pierdut cu firea, ca eu picam langa copil de ne duceau pe amandoi la urgente. Multumim lui DD ca e bine omuletul Michelin, bebelusi mici au ingerasul lor care ii pazeste.
Va pupez, ma duc sa cad in pat ca ma doare capul rau de tot dupa sperietura din seara asta cu bucata de tesut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

neatzaaa hai la kafiaaaaaa:) tone tone toneeeeee
anitta si eu am pus la congelator ardei si gogosari ca astia is scumpi iarne..restul se gaeseste..morcov telina..am vreo 50 de pungi ptr ciorbe si alte mancaruri:)
ioana nu te superi ca te intre te rogggg : nu sunt prea multe mese solide ptr un bebe de 5 luni?
elena promit ca pun azi poza chiar acuma:) pup

Mergi la inceput

Doamne, Mamitaaaaaa! Doamne fereste ce grozavie! E inalta masina voastra? Ingrozitor ce-ati patit cu bebita! Eu am in casa scoica, o pun pe I frecvent in ea, cand am ceva de facut cu ambele maini si de cele mai multe ori n-o asigur. E o lectie pentru toate, cred. Deci mama ta e la tine? ce bine, te mai ajuta putin cu fetele. Iulia n-re nici un colacel, adica nici un pliu la piele, pe nicaieri, dar e armonios construita si nu pare doar de 6 kg, pare mai maricica. Ei, posibil ca asezata langa vreun copil de-al vostru mai maricel sa para un soricel.
Elena, nasol cu pielea aia pe care tre s-o taie. brrr... Voi abia acum v-ati apucat de lugu-lugu? Ati rezistat asa de mult? Chiar te rog sa o intrebi pe mama ta cum e cu morcovul in borcan, morcovii astia pe care ii am in plus o sa-i pun intregi, curatati, la congelator, dupa ideea tigrutei.
Joana, in conditiile astea pe care le-ai spus, si eu i-as da o perioada branza calcica, dar nu mult timp, sa nu se depuna aiurea.
Eu reusesc sa ii dau mai rar sa manance, in ideea de a nu mai voma asa de mult. De ieri am inceput si homeopatul. Doamne-ajuta! Stiti ce bine a dormit ieri dupa plimbarea de 3 ore prin frig? Eecelent! Acusi vine iarna adevarata, e recomandat ca pana la -5 grade sa ii scoatem pe-afara. Am o prietena care a fost pe partie in Poiana cu bb de 5 saptamani. Aici curaj adevarat.
Onuza, mersi de cafeluta! Tot pe-afara va petreceti diminetile?

Mergi la inceput