Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (11)
Raspunsuri - Pagina 15
elena_gd spune:
Da Virgi, cu mama nu ma prea inteleg, dovada ca am sunat-o si mi-a zis sa-mi bag mintile in cap si s alas prostiile, dupa ce ea mi-a starnit reactia asta tampita spunandu-mi ca a auzit la stiri ca o mamica si-a aruncat bebelusul din taxi pentru ca plangea.
Ma duc mai tarziu pe la cumatra sa ma sfatuiesc cu ea sa vad cum sa fac sa fac rost de-o bona sa mai vina ziua cateva ore.
Ellyshor spune:
Hai ca am revenit!
A adormit, de asta se miorlaia asa.
Andreea da, tare dor mi-a fost de voi! Sunteti parte din viata mea! O parte tare frumoasa, e normal sa-mi lipsiti mereu!
Imi pare tare rau ca puiul tau a fost/este bolnavior. De la ce febra? A fost vreun virusel? Poate dintisorii? Poate amandoua?
Sanatate multa!
Pfiuuuu, vad ca mai multi puisori s-au imbolnavit saptamana asta. Si Mihnea cam fornaia dar i-am bagat cate o doza de Oscillo timp de 3 zile, si vad ca e ok.
Eu cred ca sunt sensibili la schimbarile de temperatura.
Sper ca puii sunt mai ok acum.
Virgi...fata draga, frumoasa si cu o imaginatie tare colorata! Super petrecere ati avut acolo! Costisitoare, cred, dar simt in atitudinea ta ca a meritat fiecare banut! Asta conteaza!
Pentru asta traim, muncim, luptam! Sa avem amintiri frumoase in urma care sa ne hraneasca merey sufletul!
As numi-o...Lucasfest! Sa va fie de bine!
Mammitule door mare ne-a apasat de tine!
Regret enorm episodul urat cu Mayutza! Nu-l mai amintesc, bine ca a vegheat-o ingerasul ei!
Cat despre experienta in Ro...hee...e doar un mic exemplu de mitocanie romaneasca! Mereu am spus-o: suntem in urma mult dpdv al civilizatiei si educatiei mai ales din cauza mentalitatii!
Suntem precum caii....nu cumva sa vedem si prin laterale, ca ne stricam "viziunea". Vai si amar!
Una peste alta, ma bucur ca pe plus, experienta a fost una pozitiva.
Am mai citit un pic aseara, dar la foc automat asa ca am retinut putin, dar mai revin asupra lecturii.
Despre noi un pic:
Mihnea e tot mai nazdravan, se agata de tot ce intalneste in cale, baga tooot in gurita, se intoarce de pe burta pe spate si invers, intinde manutele si apuca tot ce vrea. A inceput sa mearga un pic si de-a busilea, dar cu spatele :)))))
In rest, dintisori inca nu avem la orizont, parca nici marait nu mai e asa rau. Oricum, il verific mereu la gingiute.
Cu mancarica am un of! Papam ff bine piureul de legume, chiar si 150g. Dar cu lapticul...tot prost stam.
A inceput iar sa vomite destul de mult si sa se agite cand suge.
Si mananca putin...am ajuns la maxim 100ml.
Per total, cam 400-500 ml pe zi. E foarte putin, si se vede! L-am cantarit azi, n-a mai luat un gram luna asta. Are 7,2 kg la aproape 6 luni.
Nu-mi place, si nu stiu ce sa fac. Pediatrul zice sa nu-l fortez ca nu vomita mult si nu e necesar tratamentul.
Bine bine...d'apai dc nu ia in greutate...ce e necesar?
Uooof, trebuie sa analizez bine situatia.
aever spune:
Virgi nici eu n-aveam habar cine sunt personajele pentru ca nu ma uit la televizor. M-am bazat numai pe povestirile tale si pe explicatiile tale. Josefina si Mmamita au o scuza ca nu-s in tara, eu oare ce scuza am?
Cu depresia post-natala...din pacate depresia care incepe la varsta asta a bebelusului sau care se continua de la nastere pana acum e adevarata depresie. Starile alea de imediat dupa nastere erau considerate firesti din cauza schimbarilor hormonale si in maxim o luna(in general cam in 2 saptamani) ar fi trebuit sa treaca. Cand se prelungeste depresia deja e semn ca trebuie luata in serios situatia. Bineinteles ca tine si de firea omului, unii au oricum o componenta depresiva, dar tine si de oboseala si de marea responsabilitate ca parinte. Bebe depinde 100% de noi si asta eu zic ca e coplesitor. In unele cazuri bebe depinde 100% de mama si atunci oboseala si presiunea psihica e muuult mai mare. Pe mine spre exemplu chestia asta ma face uneori sa simt ca nu mai pot: faptul ca Mihai e legat practic de mine. Asta e si din cauza alaptatului cumulat cu faptul ca oricum nu reusesc sa ma mulg. N-am nici ajutoare decat sotul dar mai mult in weekend ca in timpul saptamanii nu prea are timp. De gatit nu prea ma ocup, cam mananc ce apuc sau gatesc ziua cand doarme piticul. Mi-am tot dorit ajutoare si cand au venit ai mei sau socrii am sperat ca mai scap sa respir. Din pacate am realizat ca de copil tot n-am cum sa scap, singurul ajutor pe care il pot obtine e cu treburile prin casa. E un super ajutor asta, e minunat sa fie curat in casa si mancare calda proaspata in fiecare zi, dar presiunea faptului ca sunt tot cu copilul in brate nu se duce. Asta e viata, mergem inainte. Incerc sa iau situatia ca atare si sa vad cum as putea sa-mi imbunatatesc starea si activitatile. Nu pot sa las copilul acasa? Foarte bine, il iau cu mine! Asa am fost la coafor(o singura data dar tare bine mi-a prins). Asa am fost pe la institutii sa-mi rezolv niste acte. Cu el merg la magazin daca imi trebuie ceva sau daca imi doresc ceva si cu el incerc sa ies la cate o terasa. Uneori iese un fiasco din asta, el plange uneori pe drum foarte tare, insa uneori iese bine. Si cand iese bine am o satisfactie uriasa ca ma simt cumva libera desi sunt legata de el. Dar sunt libera sa ies din casa si sa mai rezolv una-alta chiar daca sunt mama 100% din timp. Ba chiar mi-au mai crescut niste maini in plus si nici mie nu-mi vine sa cred cate pot sa fac acum cu copilul in brate. Asta pentru ca n-are cine sa ma ajute si asa am invatat sa ma ajut singura. E drept ca uneori trebuie sa-l las sa maraie ca sa mananc si ca de cele mai multe ori mananc in reprize daca el e foarte prost dispus dar deja nu ma mai streseaza astea. Sa maraie cat vrea, eu tot trebuie sa merg la baie, sa fac un dus si sa mananc. Cand nu imi permiteam sa fac asta eram mult mai deprimata si copilul nu era mai fericit sau mai cuminte pentru ca n-am fost sa mananc dar l-am tinut in brate. A, mai nou reusesc sa mananc si tinandu-l in brate.
Ellyshor spune:
Elena
Eu una cred ca toate proaspetele mamici au avut si au momente de depresie.
Eu am avut, recunosc. Si inca mai am, uneori.
Ma simt depasita de situatie, neajutorata, nedreptatita chiar. Mi se pare ca toti au pretentii si asteptari exorbitante de la mine.
Uneori imi e dor de viata mea dinainte de pui...de serviciu, de colegi, de prieteni, de viata sociala.
Dar apoi realizez ca astea sunt nimicuri. Imi aduc aminte cat de nefericita eram atunci pentru ca nu-l aveam pe Mihnea.
Si ma uit in ochisorii lui si stiu ca ei merita orice sacrificiu din partea mea. Pentru ca fericirea de a fi mama unei asemenea minuni, e infinit mai mare decat orice alta realizare a mea.
Stiu ca e greu. Nu greu. Foarte greu!
Nemultumiri vor exista mereu, iti garantez! Pt ca asa suntem noi, oamenii! Mereu nemultumiti! Mereu uitam sa apreciem la maxim ce avem frumos in viata noastra.
Cat despre mama ta, iarta-ma, dar mai bine eviti tangentele cu ea, daca are efectul asta asupra ta.
Am auzit si eu episodul cu cea care si-a aruncat fetita din taxi. N-o numesc mama. Nu merita!
Dar tu...cum te poti gandi tu ca i-ai putea face ceva lui bebsteric?
Crezi tu ca dragostea infinita pe care i-o porti te-ar putea lasa sa-l atingi macar cu un degetel?
Hai mai iubita! Pai tu esti o minune de femeie! Sa-ti reamintesc eu?
Esti frumoasa!(Da esti!!! Cu toate "defectele" pe care ti le vezi tu!), esti iubita!, esti sanatoasa!, ai o familie frumoasa!, ai o situatie materiala decenta(da, conteaza sa poti sa-i oferi cele necesare copilului tau, altii poate nu reusesc sa faca asta si e frustrant), si cireasa de pe tort: esti cea mai implinita mamica pt ca ai reusit sa dai viata unei asa mari splendori: un copil sanatos, vesel si frumos!
Ellyshor spune:
Scrisesem un mesaj luuun si mi s-a inchis laptopul!!!
Ce m-am enervat!
Deci, Elena, suntem aici dc vrei sa vb cu noi, sa te descarci, sa realizezi ca nu esti singura, si noi ne simtim asa uneori.
Daca insa chiar e o stare permanenta pe care simti ca nu o mai poti controla, cere ajutor. Angajeaza pe cineva sa te ajute cu copilul, mergi si la medic.
Nu e nicio rusine, ba e chiar o atitudine de admirat!
Andreea scrisesem muult despre cum iti impartasesc opinia.
Ca si eu fac ce pot cu M in brate si ce nu pot il mai las sa miorlaie un pic.
Si am realizat ca e normal sa se mai si matzaie, e copil si are toane...si la fel de normal e ca eu sa nu-i pot satisface 100% toate toanele. Nu sunt supraom.
Dar ii satisfac 99% din ele, zic eu si asta e ce conteaza. Asa e baza care il face pe el sa se simta iubit si important.
Si nu cred ca 5 min de miorlait il fac sa nu se mai simta iubit.
In plus, chiar am observat ca dc il las in patut cu o jucarie, se matzaie un pic si apoi dc vede ca nu sunt pe acolo incepe sa se joace cu jucaria, sa vorbeasca cu ea, de-ale lui. :)
Si am invatat sa-i deosebesc tipurile de plans: cel adevarat de cel superficial. Niciodata nu-l las sa planga cu adevarat. Atunci consider ca are nevoie de mine si e musai sa fiu acolo pt el.
Pfiuuu...ma duc sa-i fac legumele!
Pupaceli!
aever spune:
Elly m-ai emotionat maxim cu mesajul tau pentru Elena! Cata dreptate ai si ce frumos ai spus-o!
virgiL spune:
AEVER,eu am devenit fan al emisiunilor respective pe cand eram insarcinata cu Lucas.In general sunt fan muzica buna si dans si mai nou imi place sa ma uit la astia cum gatesc(imi place si mie sa fac asta dar timpul imi lipseste cu desavarsire).Si imi mai place sa ma uit la Next top model,pt ca ma atrag toate transformarile prin care trec fetele alea la sedintele de make-up si mai ales la cele foto.Si nu aruncati cu pietre,Lucas e fan Duck tv.15 min pe zi,daca sunt singura dimineata si tre sa ma pregatesc de servici il las ingradit de perne in fata tv-ului.7 min fac dush.3 min ma spal pe dinti.5 min ma pieptan si ma imbrac.si gata.nici plodul nu urla ,nici eu nu intru in criza de timp si de nervi.Si eu mananc cu bebe in brate,pe unde apuc in casa.Mai nou imi numara toate imbucaturile si intinde mana sa-mi ia tot ce duc la gura.Fug ca se trezeste
Ellyshor spune:
Frumoaselor, am pus o carticica tare faina pe mailul comun.
Am luat-o de la Strengari(Multumim, Irina!).
mirela77a spune:
Virgi, nu stiu cand revine mihai in moldova, oricum, prin noiembrie
Acum tine sedinte in petrosani, tg jiu, craiova slatina, brasov, gasesti ordinea in e-mail.
dupa are o pauza de vreo sapt si reia cu timisoara, oradea, satu mare
si de acolo revine in moldova.
deci intra sigur in noiembrie
Ellyshor, bun vennit acasa!
Burtocika spune:
Buna seara, mamici !
Imi cer scuze ca intru la subiectul vostru, sunt mamica unei strumfitze de iulie-august 2011 (avem deja 1 an si 2 luni acum) si vroiam sa va intreb daca nu aveti nevoie de diverse accesorii si hainute pentru bebelusi. Sau poate stiti pe cineva care are nevoie. Toate sunt in stare foarte buna, unele aproape nefolosite.
Am tarc, sterilizator cu aburi, balansoar electronic, salteluta cu arcade si jucarii suspendate, marsupiu, cantar electronic, salopete de iarna si tot felul de hainute, si mai groase, si mai subtiri.
Puteti sa le vedeti aici: http://dealemele.webs.com/apps/photos/, in albumul DE VANZARE - pentru BEBE
Daca va intereseaza ceva, dati-mi mesaj privat sau folositi formularul de contact de pe site si va trimit detalii despre marime, dimensiuni, poze suplimentare etc. O parte din produse le am si pe Okazii, am 100 % calificative pozitive