ajutati ma
Raspunsuri - Pagina 2
lolo-lolo spune:
da inteleg sa sinteti suparate pe mine ,dar raul sa facut si ori ce om gerseste si mai ales ca spania nu este la o aruncatura de bat nu inteleg dece este viata mea asa de complicata si acum m am atasat asa de mult de cel mic ca nu pot trece peste sentimente este adevarat nu am bani lui eu dabea ma descurc financiar dar imi iubesc copilul
Rufus spune:
Legea romaneasca (cam proasta, ce-i drept...) protejeaza relatia mama-copil in conditii ciudate uneori.
Dar adevarul este ca prin cazierul pe care-l are, nu se pune in pericol copilul, adica nu s-a dovedit vreo abuzatoare; nici declaratia notariala, nici acceptul pentru un nume in certificat nu reprezinta mare lucru, este vorba de trecut, aia a fost situatia atunci, putea fi o situatie speciala, acum poate fi alta situatie si asta conteaza de fapt. E clar ca exista ceva interese si din partea tatalui din acte, pentru ca nu-mi explic de ce sa ceri un copil care nu-i al tau nici al nevestei, doar pentru ca l-ai crescut 6 luni...in fine, o fi posibil, dar e ciudat. Iar un judecator se poate intreba si el ca si mine care-i duma.
Ce vreau sa spun este ca trecutul nu conteaza daca mama are in prezent posibilitatea materiala si autoritatea morala sa-si creasca copiii. Un avocat stie prea bine care sunt atuurile ei. Din pacate, inteleg ca banii lipsesc, iar asta poate fi o problema.
De ce si-a dat copilul? De ce a trecut alt tata pe certificat? Astea-s intrebari retorice mai mult, cred ca toti ati intalnit mame in momente de cumpana luand decizii proaste. La 23 de ani nu esti chiar versat.
Daca insa nu este asa, un judecator va dicta cu siguranta cea mai buna varianta pentru copil.
Rufus, Tora si iadele
lolo-lolo spune:
multumesc ca am gasit pe cineva care sa ma inteleaga sa inteleg sa sint sanse sa il pastrez ,sotia lui nu poate face copii si dupa ce l am nascut l am si dat am crezut atunci ca imi va fi mai usor dar m am inselat acum dupa 2 ani tot necazul se repeta pe el l am cunoscut printr o cunostinta nu sint romani nici el nici sotia lui gruaznic am ajuns 3 persoane sa ne luptam pentru un copil la testul adn trebuie sa ma prezint eu copilul si tatal de pe certificat si daca refuza sa vina in tara
eumada spune:
Sunt convinsa ca exista printre noi mame,avocate ,care te pot ajuta fara bani,doar ca tine minte....la avocat trebuie sa fii ca la preot...sa nu-i ascunzi nimic.
danaionela spune:
Citat: |
Nu stiu ce sa spun, am impresia ca te-ai folosit de barbatul ala cand ai avut nevoie sa-ti tina copilul. L-ai lasat sa se ataseze de copil si sa-l creasca cu sotia lui si acum te-ai razgandit. |
La care as adauga ca nu s-au ineles la parte materiala. Cu siguranta asta s-a intamplat, si sper sa vada si multe alta familii care vor sa adopte copilasii in acest fel la ce riscuri se spun.
Mi se pare un lucru foarte urat. Din punct de vedere legal nu prea are ce sa mai faca pentru ca pe certificatul de nastere a fost scris numele tatalui, el figureaza ca tata natural. Singurul lucra este sa-l dea in judecata , dar asta poate avea repercursiuni si asupra mamei, pentru ca judacatorii nu sunt atat de tampiti sa nu-si dea seama de ce au facut acest lucru si poate fi acuzata si de santaj.
bird70 spune:
Rufus,
eu cred ca a vandut copilul la familia din Spania. In fine, a avut un aranjament financiar in schimbul copilului. Evident familia 'adoptatoare' a fost de buna credinta si a adus copilul la mama naturala cand aceasta si-a exprimat dorinta sa-l vada '2 zile'.
Pentru mine mama este o profitoare, nu degeaba are o condamnare pentru inselaciune. A imbarligat familia aia ca le da copilul, apoi i-a mintit cand le-a cerut sa-l aduca in tara . Acum ar fii minunat daca fraierul din acte ar plati si pensie alimentara si ar ramane si fara copil.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Rufus spune:
da, bird, este posibil.
Sau poate ca nu.
Oricum, un judecator vede clar, cu toate cartile pe masa.
Rufus, Tora si iadele
andacos spune:
citat din mesajul lui Rufus da, bird, este posibil. Sau poate ca nu. Oricum, un judecator vede clar, cu toate cartile pe masa. Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Eu nici nu vreau sa ma gindesc la varianta data de Bird,nici nu vreau sa ma gindesc ca poate fi demonstrat in instantza!
Dana
danaionela spune:
da inteleg sa sinteti suparate pe mine |
Nu suntem suparati pe tine pentru ca nu avem nici un motiv. Sunt revoltata pe fapta, ca uneori banii sunt mai importanti decat altceva. Uneori nu conteaza ceea ce faci, nu conteaza cine sufera sau nu. Mi se pare aberant acest lucru, mai ales ca ati transofrmat acel copil intr-o marfa. Ambii sunteti vinovati, tu ca ai profitat de ei si le-ai dat o speranta si ei ca au fost fraieri si te-au crezut. Din toata afacerea asta a voastra ca si parinti, copilul are cel mai mult de suferit ( dar bineinteles ca nimeni nu s-a ganidt la el).
Eu una as pedepsi foarte asupra aceste intelegeri, chiar v0as decadea din drepturile parintesti pe amandoi si sa nu zic ca v-as incadra la trafic de copii ( ca da fapt asta ati facut)
Selene_Bunny spune:
Deci copilasul a stat de la nastere si pana la varsta de 6 luni in Spania, la o familie, dupa care mama naturala ii contacteaza si le spune ca vrea sa vada copilul "pentru 2 zile", cele 2 zile transformandu-se intr-un 1 an si jumatate, perioada in care familia din Spania nu face NIMIC, dar se trezeste brusc dupa fix 18 luni ca vor copilul inapoi?
Nici cu familia aia ceva nu e clar.