Motivele Corinei ...

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

In Bucuresti sunt o gramada de job-uri fara "pile".Si asta cu "pile"era un fenomen de dupa revolutie.Nu mai generalizati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
pai si eu mi-am gasit job fara pile, in ciuda coruptiei.
si am o vaga banuiala ca nu sunt singura

Si eu!
In 1994 ... am intrat prin concurs pe unul dintre cele mai bune joburi oferite pentru absolventii din domeniu, desi in timpul facultatii am tot auzit ca niciodata nu voi putea sa ma angajez in domeniu... pentru ca se stia ca ai mei sunt oamnei simpli, care nu aveau nici relatii nici bani pentru un serviciu...
Mai mult am fost sunata si la trei luni, dupa ce ma angajasem, de un angajator la care depusesem un CV.
De atunci am schimbat de trei ori locul de munca, inclusiv orasul... tot fara pile... de data asta recunosc insa ca ma recomanda activitatea, CV-ul si faptul ca in domeniu ma cunoaste destul de multa lume si am un avantaj.
Si in Romania s-au schimbat lucrurile... in mai multe domenii... din pacate propaganda dusa in mass-media lasa alta impresie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui tiusca

In Bucuresti sunt o gramada de job-uri fara "pile".Si asta cu "pile"era un fenomen de dupa revolutie.Nu mai generalizati.

Eu am plecat acum vreo 10 ani si pe vremea aia tot cu pile se intra!Deci...la vreo 10 ani(mai bine de 10 ani)dupa revolutzie!

Dar ma bucur sa aud ca acum competentza profesionala e cea care atirna la angajare,asa trebuie sa fie,nu incopmetentza la pachet cu un buzunar generos.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

pai depinde unde incerci sa te angajezi!

Daca vrei la primarie, functionar public..sigur iti trebe pile!

daca vrei la o firma privata, eventual multinationala..pilele nu prea te ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Din punctul meu de vedere, ca pleaca sau ramane Corina Dragotescu e totuna ca nu vad unde-i pierderea pentru Romania. Ceea ce ma amuza la ea si la cele 2 mai sus mentionate (Moni si Miha:)) e nevoia de a se adresa natiunii si impresia ca ele chiar au ceva interesant de comunicat planetei care le asteapta cu sufletul la gura expozeul Nici urma de modestie, din contra, peste cateva luni, uitate fiind (slava Domnului) de opinia publica, sunt convinse ca "asa-s romanii, nu-si merita 'valorile'" si mai dau repede o tura prin lumina reflectoarelor. Ca deh, in America sau Monte Carlo o fi civilizatie, dar esti un neica nimeni, pe cand la Romania tot se mai gaseste vreun paparazzo sa umple spatiu tabloidului cu poza ta.
Raduleasca ameninta acum 3-4 ani ca-si va tricota memoriile departe de mojicime si miliardarii de carton si iacat-o inapoi, la televiziunea mitocanului de mai an Pariem ca si CD se intoarce in maxim 2 ani? Fie la 'cererea insistenta' a publicului, fie din spirit de sacrificiu, ca sa nu murim cu totii prosti fara inteligenta dumisale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

xio iarasi pricepusi altceva, da' nu-i o surpriza:(. (oricum e fun ca-ti contorizezi like-urile, o mai fi cineva pe dc ce nu si-a dezactivat optiunea ?)

coruptie exista destula in America de Nord/Canada (eu o sa vorbesc de Canada, ca aici sunt in tema, povestile de gugal le lasam)

diferenta e ca pe mine, individul X, om de rind nu ma atinge direct. de 10 ani incoace n-am simtit nevoia/n-am fost pusa-n situatie sa dau cuiva nici un cent de-l aruncaa'fiu meu in fintini, ca sa obtin un serviciu; nici la medic, nici la functionarii de la declaratii de taxe/buget/garda, nici la avocat, nici la invatatoare (apropo, cind vad pozele din prima zi de scoala din Romania ma tot intreb daca invatoarele alea devin florarese sau de ce copiii saracii cara ditamai buchetele toti absolut, unele cit ei de mari; ce faci maica cu 30 de buchete de flori intr-o zi????)

Altfel la nivel politic, in economie da, din pacate exista coruptie (aici in mediu latin unde traiesc eu am impresia ca e si mai mare, singele'nu se face apa), numai ca se incearca (uneori fara succes) din toate privintele demascarea coruptilor si punerea lor unde le e locul, afara din circuit si eventual la puscarie;

Citat:
citat din mesajul lui XIO

of, unde era oare subiectul in care mi se explica cum medicii din america saracii nici nu au salariul asa mare?

Referintele alea nu inseamna pile si relatii, inseamna fostul angajator care sa spuna cate ceva despre tine spre exemplu.

Later edit:tocmai am primit instiintarea pe PM ca Ari si AnaStroe nu sunt de acord cu mesajul meu in care spun ca exista coruptie in SUA.Special pt voi:

http://www.google.de/#hl=ro&spell=1&q=corruption+in+USA&sa=X&ei=l8d1UIKWHqeE4gSxlIH4Bg&ved=0CBcQvwUoAA&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=72e6f84d4e308865&bpcl=35243188&biw=853&bih=391

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Ana Stroe: Altfel la nivel politic, in economie da, din pacate exista coruptie (aici in mediu latin unde traiesc eu am impresia ca e si mai mare, singele'nu se face apa), numai ca se incearca (uneori fara succes) din toate privintele demascarea coruptilor si punerea lor unde le e locul, afara din circuit si eventual la puscarie;

Si in uk e coruptie la inivel inalt, cind se afla si vuieste presa, unii sint fortati sa isi dea demisia, isi fac mea culpa, dau bani inapoi daca cumva au luat bani din bugetul statului, sau platesc amenzi, altii intre in puscarie, deci se intreprinde ceva.

Asta cu luatul/datul plicului la medici, functionari, pentru obtinerea unui favor, etc se numesc gainarii si nu se mai practica aici, daca s-or fi practicat vreodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Ana Stroe: oricum e fun ca-ti contorizezi like-urile, o mai fi cineva pe dc ce nu si-a dezactivat optiunea

Ana, da, e cineva, eu. Nu stiu cum Doamne iarta-ma s-o dezactivez, am incercat dar nu reusesc. Poate poate vreun moderator s-o faca pentru mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
Ana Stroe: oricum e fun ca-ti contorizezi like-urile, o mai fi cineva pe dc ce nu si-a dezactivat optiunea

Ana, da, e cineva, eu. Nu stiu cum Doamne iarta-ma s-o dezactivez, am incercat dar nu reusesc. Poate poate vreun moderator s-o faca pentru mine.

Letitia, cand afli cum se face zi- mi si mie

Ana, vezi ca ironia nefondata te musca inapoi. 'iarasi precpusi altceva' din ce anume? Eu am scris 'cine isi inchipui ca in USA nu exista coruptie este naiv', iar tu ai dezaprobat mesajul.
Sau trebuia sa imi imaginez ce gandesti tu si la ce te refereai?
Eu am spus pur si simplu ca exista coruptie. Tu imi scrii un mesaj plin de ironie (ironia sortii ) in care imi dai dreptate. Deci da, exista coruptie. Multumesc
Si acea coruptie afecteaza oameni. Nu pe tine sau pe verisoara vecinei, da pe mama vecinei o afecteaza.Ca daca nu ar afecta pe nimeni, nu ar exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

XIO, discutia era despre angajari cu pile/plic. aici nu exista pile recompensate cu bani la angajare, punct. deci in sensul asta nu exista coruptie (coruptia prin definitie implica recompensa baneasca pentru un serviciu prestat); ca-i dam cu generalizari gen pe continentul asta sau al'lalt exista coruptie, suntem in povestea cu castravetele.
si da, nu ma afecteaza directpentru ca bani munciti de mine, din buzunarul meu, intrati in contul meu de la angajator, n-au trecut niciodata in buzunarul nimanui gen medic nemultumit cu salariu ce-si scoate pirleala pe seama mea, functionar, jurist, etc.niciodata xio, si pentru nici un individ obisnuit.

Letitia, vezi c-a dat adminul explicatii la "tehnice" despre cum se dezactiveaza optiunea.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput