Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (33)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

eu am luat gel de dus . de fapt e si sampon si sapun ...3 in 1 :) de la bema ..se gaseste la magazinul plafar..e mica sticla si destul de scump dar e organic certificat si oricum te tine mult timp...pt bb pui doar f f putin, ei nu se murdaresc nu transpira ca noi....si nici nu e vbine sa-i spalam cu chestii puternice sau sa punem prea mult pt ca uite asa ne trezuim cu dermatite atopice sau alergii sau tot felul de sensibilitati...sa nu uitati sa va scrie emdicul pe foia aia pe acre o prezentati la internare sa nu spele copilul cel putin 4-5 ore dupa nastere...doar curatat cu cearceaful ala..vernixul de pe pileea bebelusul are rol protector chiar si dupa nastere..si aduce voi ce smapon vreti si sa spele copilul in fata voastra ..si ca tot citesc destul despre nasterea cat mai naturala, sa nu taie cordonul imediat ...si sa lase placemnta sa iasa singura nu sa traga de ea ...eu la misso am avut parte de o nastere rapida dar nu f placuta pt ca am avut un medic pt care era mai important sa scape repede ...era sambata seara probabil avea planuri de weekend...sa scrieti ca nu acceptati sa le dea glucoza sau lapte praf...eu cu noua gineco. am scris toate conditiile astea pe hartie si mai adaugam daca mai vreau ceva...am avut noroc ca am gasit un medic care e cumva pe langa ce scrie in carti...

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Citat:
citat din mesajul lui douradoudou

sa nu uitati sa va scrie emdicul pe foia aia pe acre o prezentati la internare sa nu spele copilul cel putin 4-5 ore dupa nastere...doar curatat cu cearceaful ala..vernixul de pe pileea bebelusul are rol protector chiar si dupa nastere..si aduce voi ce smapon vreti si sa spele copilul in fata voastra ..si ca tot citesc destul despre nasterea cat mai naturala, sa nu taie cordonul imediat ...si sa lase placemnta sa iasa singura nu sa traga de ea ...eu la misso am avut parte de o nastere rapida dar nu f placuta pt ca am avut un medic pt care era mai important sa scape repede ...era sambata seara probabil avea planuri de weekend...sa scrieti ca nu acceptati sa le dea glucoza sau lapte praf...eu cu noua gineco. am scris toate conditiile astea pe hartie si mai adaugam daca mai vreau ceva...am avut noroc ca am gasit un medic care e cumva pe langa ce scrie in carti...

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Marya[green]m [/greeburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 24+ cu

Corect, f adevarat ce spui. Aici ti-l da asa, cu chestia aia de-i zici tu vernix pe el, ca se considera ca un balsam natural pt pielea lor. E de o culoare ciudata (gri verzui) si eu m-am mirat ca nu mi-l curata nitel, dar mi s-a explicat cat e de importanta. De spalat mi l-au spalat a doua zi dimineata cred, ca m-au intrebat daca vreau sa dorm in noaptea aia cateva ore, (cu o noapte inainte fusesem in sala de nasteri, ceea ce n-a fost sa fie ca tot m-au operat la 11 dim) si sa mi-l ia, iar daca ar fi plans de foame l-ar fi adus, sub nici o forma nu i-ar fi dat nimic fara sa ma intrebe. Trebuie semnatura de la mama pt orice se da la copil.
O chestie nu mi-a placut si stiu ca o vor face din nou, in spital li se ia o analiza din calcai, nu mai stiu exact pt ce, asa invaziva mi s-a parut, dar l-am pus la san si era mai linistit in timp ce asistenta isi facea treaba.

Eu parfum n-am suportat toata sarcina, nici pe mine, nici pe cei din jur. Nici parfumul meu preferat.

Alma 35+ cu , mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Si eu am spus pas la parfumuri si cu siguranta ca mult timp o sa ramana asa, poate un puf, la vreo sarbatoare, cine stie, vorba lui Doura, la cine stie ce ieseala, insa da, stiu si eu ca bebeii te recunosc la inceput dupa miros si chiar nu e o idee buna cu parfumatul..Si de vernix, stratul acela protector care ramane pe bebe, scrie peste tot, ca se resoarbe usurel in piele, fara sa faca nimeni nimicutza, il ajuta pe pui..
La fel cu taiatul cordonului, spune ca trebuie taiat numai dupa ce nu mai pulseaza, fiindca inca o perioada, sangele acela care trece spre bebe este foarte bun pentru el si il ajuta, dupa ce e scos din burtica..

Onutz, daca te-ar auzi cumnata-mea ce ai zis despre ciorapi, te-ar pupa!si ea mi-a spus la fel, ca ce imi trebuie strampi, la cat de viermuit e bebele si cat e de mic sa il mai si chinui sa ii dau ciorapii pe el, cand body-urile de bumbacel sunt minunate si bumbacioase si super faine pentru el, in primele luni!
si parol,tre sa mentionez ca am o cumnata super ok, nice nice de tot, de la care am invatat o mie de chestiuni si careia ii multumesc acum ca mi-a dat voie sa ii fac baie lui nepotu-meu, ca bebe, pana chestia asta devenise asa, tra la laaaaA zis ca nu se stie cand o sa imi vina randul Uite ca mi-a venit, hi hi

Ela, dr nu era nebuna, asa e, la inceput trebuie feriti de chestii care au scame, de chestii pufoase care pot fi inspirate, ca ei oricum abia invata sa deschida ochii si trebuie "ghidati", nu stiu ei sa se fereasca singurei de ceva..si cu caldura, mie imi e clar ca tre sa fie 23-24 de gr in camera max(de la cursul ala super de puericultura) si ca ei nu trebuie infofoliti! si eu am sa fac ca si Onutz, o sa il scot cu nasul prin balcon sau ..pe langa, avand in vedere ca aici nu exista iarna sa fie numai -10 grade ci sunt cateva zeci de grade minus..[bang
ok este 23.30, bubuliciul meu normal ca doarme,ma duc si eu sa citesc din cartuliile mele de mamici si bebici, sunt faine rau!

Alina,Almy,Sellena frumoase rau pozele voastre, fiecare aveti cate o poza care trebuie ne-a-pa-rat scoasa pe hartie si pastrata la vedere!!

Hai va pupacesc cu drag pe toate, sa aveti un weekend super super!

33 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Onutz, vezi ca spatele copilului se incinge ingrozitor de la scaunul de masina.
Pe chestia asta aproape m-am certat cu doctora ca imi tot spunea sa evit sa-l pun in el. Ei bine asta era imposibil pt ca eu eram singura acasa aproape toata ziua! Daca asteptam sa vina sotul de la servici ca sa fac cumparaturi muream de foame si eu si copilul.
Asa ca trebuia sa-l i-au cu mine peste tot... nici nu ii mai spuneam ca eu merg cu el in supermarket de la o luna... ca mereu imi spunea sa evit locurile supraaglomerate. Da da...
Pana la urma mi-a spus sa am o paturica subtirica din bcc pe care cand il i-au din scaun sa o pun pe spatele copilului.
Ca racirea spatelui sa nu se faca brusc. Sa incerci sa-i pui mana la ceafa cand il iei din scaun sa vezi ca asa e... ca eu pana nu m-am convins nu credeam
Cat despre paturicile astea pufoase aveam si eu vreo 3 asa ca at cand a venit in vizita acasa (la noi face dr prima vizita acasa) mi-a luat paturica si a tot tras de puful ala pana i-a ramas (normal) niste puf in mana si mi-a zis "acum daca eu duc mana la nas si la gura pot sa ma sufoc cu asta..." oricum eu am scapat de ele...cu parere de rau ca erau tare frumoase.
Cu uleiul pt bb cred ca depinde de la fiecare copil... am folosit si marci scumpe si naturale care s-au dovedit proaste pt copilul meu dar au mers exceptional pt alti bb, dar si ulei de masline care iar nu i-a priit. Asa cum nici bepanthenul nu i-a priit... Adica pt inceput a fost ok. dar cand sa iritat efectiv nu avea nici un efect. Am luat de la sanosan o crema care a mers la noi. Dar stiu si copii la care nu a fost buna... asa ca depinde de copil...

& +35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Bubulina, ce am patit cu caldura numai eu stiu
la inceput aveam in casa cam 26C ... si copilul meu nu a dormit o noapte pana la 1 an si ceva cand am citit tot aici pe DC la o mamica ca al ei urla toata noaptea daca in camera e mai mult de 20C.
Atunci am zis sa incerc si eu... desi mai rau a fost sa-mi conving sotul sa accepte. Cum am scazut temperatura in camera cum a dormit copilul meu dus!
Poate a fost o coincidenta...
`neata burtici! Un wk minunat!

& +35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Neata fetele

Pentru LOGAM: mi se pare ca esti prea senina cand spui ca "pe cel din burta nu-l vrea". Iubita, nu e dupa el!!!!!! Ca doar nu l-ai facut cu vecinul. Exista teste de paternitate si nu ca te sfatuiesc, te implor efectiv sa nu lasi treaba asa. Nu merita sa-l pasuiesti. Are doi copii si pe amandoi trebuie sa-i trateze la fel, atat cat il duce pe el capul si putirinta. Asa ca fie ii recunoaste pe amandoi si atunci esti de acord sa se pastreaza drepturile de vizitare, fie refuza sa recunoasca bebelul si atunci refuzi si tu sa-si viziteze copila pana nu ies rezultatele de la testul de paternitate.
Si iata si urmatorul scenariu: pe al tau bebe nu il recunoaste, nu-ti plateste pensie, dar peste 3 ani va avea un alt copil cu o alta doamna. Pe acela il va iubi/ingriji si va uita chiar si de fetita ta. De ce sa-i oferi ocazia sa doarma linistit?
Incearca sa vb cu avocatul si vezi cum poti aranja de un test de paternitate. Macar atat ii datorezi bebelui tau: sa stie cine-i este tata si ca omul ala a participat strict biologic.

Asaaaaaaa, si ca fapt divers, de la 5 ani eu am fost crescuta de tatal vitreg (cel biologic a fost cam cum e fostul tau); care tata vitreg a fost si este painea pamantului si acum uita frecvent ca de fapt nu-s a lui si are texte de genul "da' de ce naiba ai fire albe de-acu, ca io nici la 58 de ani n-am". In clasa 1 el era cel care imi lega sortul, ma pieptana si-mi punea bentita. Si in toti anii de scoala el a fost omul cu micul dejun, cu pachetul, cu ajutatul la teme, cu programul de week-end. Si-acum se bucura de nepoata-sa de zici ca el o face.
Asa ca se poate. N-oi fi nimerit eu singurul tata de imprumut de nota 10 de pe planeta .

Pe restul va citesc eu mai tarziu; tre sa-mi iau micul dejun nr. 2

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns logam spune:

Buna dimineata! Poftiti la ciocolata calda!
Multumesc tuturor pentru incurajari su oentru sprijin, inseamna mult pentru mine.
Si pentru ca ati pomenit de bebe, pana ieri nici nu am stiut ca nu il vrea, chiar insistase sa ii fie el tata decat sa aiba o linie in locul acela, doar ieri m-a anuntat de acest lucru. Plus, a spus ca daca e bolnav, a specificat cuvantul "handicapat", el stie ca numai din cauza lui ar putea fi, este constient ca a gresit enorm si ca nu trebuia sa ma loveasca si sa ma streseze pe timpul sarcinii, asa ca m-a anuntat ca e dispus sa il creasca el, adica eu sa renunt la copil si sa i-l dau lui de tot .
Niciodata nu stii ce ai langa tine pana nu te trezesti cu o placinta de genu. Bine ca am scapat de el.

Luminita, de Sorina Dana - 10 noiembrie 2007
poze Sorinutza mica

Alte poze

Povestea nasterii
29+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

proba de sange din calcai e pt glicemie din cate imi aduc aminte...
am auzit la multa lume ca bephanten nu afce fata...eu la misso am luat doar sudocrem (si cea mai ieftina si cea mai cunoscuta cred) si i-a fost f f f buna..
uleiul de masline eu zic ca e prea greu pt pielea lui bb..acopera porii si se irita...e de preferat cel de migdale...sua lotiuni usoare, organice ...eu v-am spus am avut lotiune de earth friendly baby cu musetel, mandarina si nu ami stiu ce.. a fost perfecta...si ulei de migdale din cand in cand..

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

neata,

ONUTZ eu am luat mustela,toata gama.cel putin pentru inceput.apoi mai vedem. eu am o paturica din aia pufoasa, care are capse, deci se inchide ca un plic.mie imi place.oricum nu intra in contact cu pielea..si scutece, tot iau saptamanal.am ales dodot.

E primul copil pentru majoritatea si cred ca incepem sa exageram...din prea multa dragoste, normal.

aici nu spala copilul imediat dupa nastere, doar il sterg cu o carpa.stiu ca vernixul e foarte benefic pentru el.nici cordonul nu il taie imediat.de spalat nu ma intreaba pe mine cu ce sa il spele, si nici nu le pot spune. asa cum si scutece pun ei cat copilul sta in spital.si pentru orice ne face, mie sau la bebe au nevoie de semnatura.nu ma ingrijorez, caci sunt foarte pregatiti..nu mi-as permite sa le spun ce sa faca.am ales sa imi dea fetita la piept imediat,daca nasterea decurge normal.ti-l lasa pana in 2 ore cu tine,piele pe piele, pana se elimina placenta....

burtici, am vazut pozele.sunt superbe!!!!

o sambata placuta sa aveti...

embarazada de 31+

o fetita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica26 spune:

Buna dimineata, burtici frumoase!!!
Am facut si eu ochisori..mi-as mai fi dorit vreo saptamana de somn. va multumesc pentru primirea inapoi!
Logam fii puternica pentru copilasii tai. Bine ca ai scapat de el...desi acu am vazut la semnatura ta ca ai baietel...ma indoiesc eu ca va sta departe de el. Doamne ajuta sa treci cu bine peste toate si sa-i demonstrezi ca nu faci un "handicapat" ca el.
Doamne ce putin mai aveti unele dintre voi...sunteti deja in sapt 35. Tinem pumnii la toate. Mi se face pielea de gainusa...
Bubu aceleasi dureri de coaste le am si eu...ma omoara! Si nu ca ar fi de ajuns...fii-mea mai are si darul de a se intinde si imi baga cate un piciorus in ficat de fac pe mine. A fost harnica tare si s-a intors din sapt 27. De carcei nu am scapat nici eu..ii am mai rar..dar ii am.
La epilatul comorii ascunse(asa e acum) lama o folesesc si eu...nu pot cu ceara,ma doare ingrozitor. Pana acum m-am chinuit singurica,dar de acum cred ca am sa apelez la sot.
In rest,raportez 13kg.... nu se vad foarte tare,dar oricum ar fi, sunt destul de multe...m-am ingrasat la nas...arata ca un cartof! retin foarte multa apa...picioarele sunt butucei,iar degetele de la maini au facut pernute! Apropo de asta..care era metoda de eliminat apa retinuta? Nu de alta,dar diseara am cumatrie si nu cred ca ma mai pot incalta cu ceva.
Vergeturi am doar cateva deocamdata..pe sani si fund-2bucati, iar pe picioare mai multe,la burtica nu au aparut. Eu sunt constiincioasa si folosesc ulei de migdale si un ulei de la weleda in fiecare zi,dar se pare ca nu vor sa ma ajute prea mult.
De ieri am intrat si eu in concediu...in acte! Am atatea de facut,iar sotul meu e maniac cu munca...nu reusesc sa vb deloc cu el. Cred ca am sa iau haturile in mana si am sa ma apuc de luat singura deciziile..m-am saturat sa cersesc atentie. De treaba asta se fac vinovatii si socrii mei...pentru ca nu inteleg ca are si el viata de familie,ca sa-l mai lase in pace...doar fii-sa are!aia are dreptu la orice! In fine...nu vreau sa va mai fac capul patrat si cu asta. Ideea e ca incep sa o urasc si pe soacra-mea si pe scumpa mea cumnata,impreuna cu sotul ei.
Si inca ceva si promit ca inchei...nu stiu ce nume va avea bebelina mea....nici asta nu prea am avut timp sa discut cu sotul meu... Ma gandeam la Natalia sau Otilia Maria.dilema mare... Voi ce parere aveti?
Gata ca am scris...v-am facut capul patrat! Am fugit la cumparaturi cu sora mea(daca n-as avea-o nici pe ea...as fi fost la nebuni)...sunt 30% reduceri la real la hainutele de copii.
Va pupacesc si va doresc un weekend minunat!

Mica 29+ cu o minune de

Mergi la inceput