Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (33)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Hello! Am venit sa ma plang! Ieri am fost la curs si a fost interesant dar se pare ca a fost un efort pentru mine destul de mare sa stau pe scaun 2 ore si am tras cu dureri toata noaptea si nici acum nu sunt in cea mai buna forma... Maine am iar curs si nu sunt in cea mai buna forma si ma gandesc sa nu ma mai duc, mai ales ca piciorul drept nici nu il mai pot folosi, atat de tare ma doare sciatica.
In alta ordine de idei simt ca am inceput sa uit tot, parca "m-am prostit" asa,cred ca ultimul euron a coborat in uter,la fi-miu si eu functionez asa,ca o radacina.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 27+ cu Eduard

In love with my little kid :X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Mena, stai cumintica acasa, in pat

Onutz 34+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian

Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Fetelor,
Nu va mai necajiti cu mesajele. Au fost ceva probleme tehnice caci eu nu am putut intra pe forum toata dimineata si am gasit mereu un mesja de scuze si revenim imediat. Probabil ca vom primi ceva explicatii de la unul dintre moderatori, dar sa stiti ca a fost totul blocat.
Andie felicitari pt prezentare. De-acum poti sa rasufli si tu ususrata, nu?!
Eu tot la birou, azi chiar de aici, caci ieri am lucrat de acasa si mai mult am obosit. Eu voiam sa vin pana la 15 noi, dar cred ca nu trec de 1 noi. Nu mai am rabdare si nu prea ma mai pot concentra.

In alta ordine de idei, apropos de nasterea naturala vs. cezariana, cred ca este optiunea fiecareia cum vrea sa nasca si cat poate indura. De asemenea, cred ca este extrem de important sa mentinem un echilibru intre dorinte si ceea ce se poate face efectiv si sa ne pregatim si psihic pt situatia in care lucrurile nu decurg asa cum le-am planificat. Orice graviduta si proaspata mamica trebuie sa se concentreze pe rezultat: ea si bb sanatosi si sa fie constienta ca schimbarea planurilor sau faptul ca opteaza pt o varianta sau alta nu reprezinta un element de vina si nici nu trebuie sa se simta mai putin femeie sau mama pt ca nu reuseste sa faca anumite lucruri la fel ca alte femei sau mamici.
Va spun asta dupa ce am rumegat indelung experienta mea cu nasterea Sarei. Am vrut nastere naturala si sa pot alapta exclusiv, mai ales ca am avut o prietena care nascuse cu cateva luni inainte si reusise.
Am ajuns la 41 de sapt, fara urma de contractie, cu maternitatea la care trebuia sa nasc inchisa si medicul meu spunandu-mi ca nu poate merge cu mine in alta parte dar ma trimite el daca e cazul si ajung cumva la camera de garda. Am schimbat si medic si maternitate si n-a mai fost decizia mea daca facem sau nu ceza, important era ca eu si bb sa iesim ok. La nastere Sara a avut circulara (seara la eco nu o avea) si 3350g, in conditiile in care eu sunt miniona. Nu stiu daca mi-au pus perfuzie cu ocitocina, cert este ca la 2 zile dupa abia aveam cateva picaturi de colostru pe care Sara nu le sugea pt ca nu stia/ putea.
M-am simtit extrem de vinovata pt ca nu am putut naste natural si din cauza asta nu am nici lapte, mai ales ca una dintre asistentele binevoitoare mi-a ras in nas, ajutandu-ma sa ma asez in pat dupa prima ridicare, ca sa nu ma prabusesc langa, ca ”ce credeai ca daca faci cezariana scapi de durere„.
Dupa episodul asta o alta asistenta binevoitoare mi-a zis ca daca vreau sa alptez sa las copilul nemancat si dimineata cand se trezeste sa o pun la san ca atunci au mai multa forta. Zis si facut, doar ca lapte ioc si supt si mai putin. Dar am apucat sa refuz si suplimentul. La ora 12:00 scutecul Sarei era plin de probonele rosiatice(urati) din princina faptului ca era nemancata si nehidratata. Va imaginati in ce depresie am intrat atuci, simtindu-ma si mai vinovata. Acasa a continuat lupta cu alptatul si urlatul Sarei de nemancata pana cand pediatrul ne-a spus sa ii facem program si sa ii dam supliment ca altfel n-o scoatem la capat. De fiecare data cand nu reusea sa suga picam in butoiul cu depresie si ma simtem cumplit de vinovata.
Incet incet am inceput sa imi revin si sa accept lucrurile asa cum sunt, cu sentimentul ca oricum nu mai puteam schimba nimic si oricum faceam tot ce imi statea in putere ca sa o alaptez - si am reusit, mixt, dar am reusit pana la 8 luni.
La ce mi-a folosit inversunarea de a face unele lucruri asa cum credeam eu ca e bine? La depresie si atat. Ba poate si la faptul ca ii transmiteam si ei aceeasi stare.

In concluzie, daca tot m-am intins atat, am povestit toate astea mai ales pt mamicile care sunt la primul bb, din dorinta de a va transmite ideea ca oricat de ancorate ati fi in ideea de a face lucrurile intr-un anumit fel e bine pentru voi sa va pregatiti sa acceptati si cealalta optiune, pt ca altfel singurele care au de suferit sunteti tot voi. Uneori pur si simplu nu se pot face lucrurile in modul in care il dorim noi.

Nu vreu sa supar sau sa contrazic pe nimeni cu acest mesaj. Sper doar ca el sa poata fi de folos cuiva.

toate burticile!

Iulia, mami de Sara Andreea si 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vreausaninga spune:

Mena scumpa in conditiile astea mai bine stai acasa linistita!Probabil ca vrei si tu sa mai socializezi si sa schimbi peisajul,dar daca pestisorul nu e de acord cu tine, nu prea ai ce face. Sunt si pe internet informatii destule daca vrei sa te delectezi.

34+
"buburuzul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Mena, uite vorbim cu fetele care fac cursul si le rugam sa posteze informatiile obtinute, dar te rog mult stai cumintica si lasa pestisorul linistit!

Iulia, mami de Sara Andreea si 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bubulina42

Right, Andie are dreptate, au disparut ceva destule mesaje de pe site, cel putin patru!
Eu am scris un mesaj enorm ca raspuns la mesajul lui Doura si apoi am mormait ddespre tot ce am facut si cumparat ieri pentru bebe, ea a scris un mesaj luuuuuung cand s-a trezit, -nu avea somn din cauza emotiilor pentru prezentare-(la mine era 23.45 cand scriam,mesajul ei a aparut in jur de 7.10 am la voi, eu i-am raspuns sa o incurajez -si ea mi-a raspuns mie
UNDE sunt mesajele noastre, e vreun moderator care poate sa raspunda?ca nu e normal sa dispara mesajele asa, pur si simplu!!, suntem viitoare mamici si de regula scriem cand si ca avem ceva de spus/raspuns!

33 + cu Nicholas

bubu ,scrie un mesaj unui moderator..

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui IuliaCospy

. La ora 12:00 scutecul Sarei era plin de probonele rosiatice(urati) din princina faptului ca era nemancata si nehidratata.

Nu stiu daca ceea ce ai gasit tu in scutec e acelasi lucru, dar eu a2a zi dupa ce s-a nascut pe V. am gasit o pata de vreo 2-3 cm roz-rosiatica in scutecul lui V. Va imaginati ce sperietura am tras, am vazut negru in fata ochilor. Am chemat imediat asistenta si mi-a explicat ca e norml, bebe elimina niste hormoni. Toti bebeii fac asta numai ca la unii e amestecat cu scaunul si nu se observa.
Spun asta pentru viitoarele mamici sa nu se panicheze asa cum m-am panicat eu.

Problema ta cu alaptatul nu cred ca a avut mare legatura cu cezariana ci cu faptul ca nu ai fost invatata cum sa pui copilul la san. Dar de data asta ai mai multa experienta si sigur vei reusi.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

buna,
azi dimineata nici eu nu am putut intra.site-ul era in revizie tehnica..

IULIA .ai dreptate.trebuie sa fim pregatite si pentru cezariana.se pot intampla multe si nu trebuie sa ne simtim vinovate daca nu iese asa cum ne-am propus de acasa.nu e vina noastra,asa zicea si matroana.si eu vreau sa nasc natural,dar o sa cer epidurala.acum o sa vedem atunci ce va fi.oricum nu ma pot duce la urgente si sa incep sa dau sfaturi doctorilor-sa imi puna perfuzia cutare, sa nu imi puna....ca ei o sa faca ce e mai bine pentru mine si fetita.asta fara nici o indoiala.nu eu iau hotararile.am incredere in ei si atunci o sa incerc sa cooperez cu personalul de garda.cu dumnezeu inainte sa iasa totul bine.

MENA stai acasa!!

TNICOLETA,sper sa se duca din pete dupa nastere....

ANDIE felicitari pentru prezentare.

VREAUSANINGA

MAMI te asteptam cu vesti bune.

embarazada de 31+

o fetita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NovDec2012 spune:

CAPITOL NOU

Mergi la inceput