Copii smulsi cu forta din bratele mamei
http://www.news.ninemsn.com.au/national/8542625/sisters-dragged-onto-italy-bound-flight
Povestea pe scurt: mama australianca, tatal italian, 4 fete (intre 9 si 15 ani). Parintii in curs de divort, mama vine cu fetele in vizita in Australia si refuza sa se intoarca in Italia. Dupa 2 ani de batalii legale, azi noapte fetele au fost smulse din bratele mamei si fortate sa se intoarca in Italia. Politia a trebuit sa le bage cu forta in masina, sa le traga afara din masina la aeroport, sa le tarasca pe scari. Doua dintre fete au fost atat de isterice in avion incat au fost date jos si puse in urmatorul avion.
Eu nu inteleg cum e posibil asa ceva . Legile nu tin cont de dorinta copiilor? Cum poate tatal sa fie atat de inuman sa provoace atata stres copiilor? Mie mi s-a facut rau cand m-am uitat cum au luat fetele de acasa.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Raspunsuri
Marox spune:
Din pacate, genul asta de situatii se intimpla frecvent atunci cind parintii nu sint capabili sa gestioneze corect divortul. In interesul copiilor, in primul rind. Iar daca ei nu pot sau nu vor si sint orbiti de orgoliile si suferintele lor personale, se aplica legea, care e fara "suflet" - dura lex sed lex. Cum explica Marius la celalalt subiect.
E tragic cind sint implicati parinti situati pe continente/tari diferite, dar copiii pot fi smulsi de la unul din parinti si in aceeasi tara. Chiar si cind se afla la numai 200 km distanta sau 20, atunci cind nu mai sint cu ambii parinti si relatiile sint tensionate intre acestia, copiii sint victime.
Periodic sint prin ziare cazuri din astea. O tipa din Franta e incarcerata in Canada pt ca a incercat sa-si rapeasca cc copiii. Germania da intotdeauna dreptate parintelui german in detrimentul celui francez. Probabil si judecatorul din Franta da dreptate parintelui francez. S.a.m.d.
marius spune:
Titlul este incorect. Copiii au fost legal acordati unuia dintre parinti. Nu are relevanta ca este mama sau tata in cauza. Ambii parinti sunt absolut egali in fata copiilor.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Marina spune:
si totusi intrebarea este, dorinta copilului nu conteaza deloc?
Vorbim in cazul de fatza de copii intre 9-15 ani care im mod evident din ce se expune doreau sa stea cu mama. Indiferent de ambitiile parintilor, chiar nu conteaza sentimentele copiilor? Cum sa tragi de ei si sa-i bagi cu fortZA intr-un avion in care nu vroiau s aintre?
danaionela spune:
Este foarte greu sa iti dai cu parerea asupra unui asemena subiect.. De ce mama a venit in australia in vizita si apoi nu a mai plecat? In ce baza i-au fost acordate fetele tatalui? Banuiesc ca sunt multe necunoscute. Poate fetele au declarat la inceput ca sunt de acord sa stea cu tatal si apoi s-au razgandit. Poate mama le-a spus ceva care au condus la aceasta situatie..
buli spune:
din pct meu de vedere, autoritatile au fost vinovate in cazul acesta.
inteleg ca era absolut necesar sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca, dar nu in felul asta.
probabil ca mama fetelor va actiona in justitie.
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina si totusi intrebarea este, dorinta copilului nu conteaza deloc? Vorbim in cazul de fatza de copii intre 9-15 ani care im mod evident din ce se expune doreau sa stea cu mama. Indiferent de ambitiile parintilor, chiar nu conteaza sentimentele copiilor? Cum sa tragi de ei si sa-i bagi cu fortZA intr-un avion in care nu vroiau s aintre? Marina |
Exact asta vroiam sa scriu si eu.
La varsta respectiva copii puteau fi consultati. si oricum, daca se considera ca parintele caruia i-au fost incredintati are drepturi care trebuie aparate ma intreb unde sunt drepturile copiilor astora?
Ce povesteste Bird suna a abuz, peste trauma divortului necivilizat al parintilor se adauga si abuzul celor care ar trebui sa aplice legea. Copii nu sunt colete... daca existau probleme de genul asta cred ca mai suferea amanare "returnarea la proprietarul de drept" (imi cer scuze pentru ironie dar chiar asa inteleg eu ca au fost tratate fetele). Se putea apela la consiliere psihologica, sa le faca sa accepte situatia, nu sa fie fortate in felul asta. Sunt totusi maricele, daca problema ar fi fost pusa cu cap s-ar fi putut face acelasi lucru in conditii civlizate si fara sa fie chinuiti copii in felul asta....
Daca exista filmari eu cred ca mama ar putea actiona in instanta autoritatile pentru abuz asupra copiilor.
Rufus spune:
Sigur, procedura poate oripila orice persoana e martora la asa ceva.
Din pacate, mama este prima care a generat aceasta situatie, venind in vacanta si ramanand acolo, probabil fara sa-i pese de pozitia tatalui.
Daca blamam, in subiectul celalalt, pozitia tatalui care a ales sa nu se mai intoarca cu copilul in tara de unde traia impreuna cu sotia sa, nu vad de ce aceasta mama ar avea dreptul sa faca asa ceva, in unanima acceptare.
Cred ca, daca vorbim de interesul copiilor, mama ar fi trebuit sa aiba alta abordare.
Rufus, Tora si iadele
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina si totusi intrebarea este, dorinta copilului nu conteaza deloc? Vorbim in cazul de fatza de copii intre 9-15 ani care im mod evident din ce se expune doreau sa stea cu mama. Indiferent de ambitiile parintilor, chiar nu conteaza sentimentele copiilor? Cum sa tragi de ei si sa-i bagi cu fortZA intr-un avion in care nu vroiau s aintre? Marina |
Si copiii sunt consultati in anumite conditii insa fiind vorba de o decizie judecatoreasca este clar ca s-au avut in vedere toate probele care au fost puse la dispozitie de parintii acelor copii. Si in urma acestor probe coroborate si cu alte elemente exista autoritatea care decide unde anume au acei copii cele mai bune conditii si asta nu se face dupa ureche.
Iar ca sa raspund si la intrebarea initiala - desigur un copil poate sa aiba "pozitia modificata" fata de un parinte sau fata de celalalt in functie si de factori conjuncturali care au o incidenta subiectiva pe fond.
Am sa dau un exemplu rapid chiar daca un pic fortat dar usor de inteles.
Fapt:
Azi ma cert cu fiica-mea pentru ca nu si-a facut ghiozdanul
Efect
Fiica-mea azi este suparata pe mine si ar prefera sa stea cu celalalt.
Acum
Azi "ma cert" (poate sa fie schimbat cu mama sau tata)
"Mine" si "celalalt" poate sa fie implicit mama sau tata.
Oricare dintre cele doua le putem pune fie mama fie tata.
Am dat un exemplu neutru intentionat ca sa subliniez posibila relativitate a pozitiei unui copil la un moment dat fata de unul dintre parinti indiferent care.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
bird70 spune:
Si pe mine ma intereseaza drepturile copiilor. OK, mama a gresit cand nu s-a intors in Italia cu copiii. Din cauza asta tatal a primit custodia copiilor in Italia si din cauza asta autoritatile din Australia au trebuit sa returneze copiii. Dar sa pedepsesti copiii pentru greselile parintilor? Este asta corect?
Nu e vorba de copii de 6 luni sau 2 ani. Cea mai mica are 9 ani, cea mare are 15 ani. Cum poti forta un copil de 15 ani sa locuiasca cu un anumit parinte?
Cum a putut tatal sa se incapataneze in halul asta si sa provoace asa o experienta traumatizanta copiilor?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper