Piersicute de iulie-august 2012 (5)
Raspunsuri - Pagina 20
Ca_Mila spune:
Noi suntem categoria usoara, avem 5 kg, avem si par, dar nu ne pica, parca la inceput ii pica putin, dar acum nu am mai vazut sa pice, chiar mi se pare ca a mai crescut.
Ca_Mila spune:
Ali ati depasit 8 kg bravoooo
din cate stiu la 3 luni trebuie sa avem dublul greutatii de la nastere nu?
mie la 5 kg mi se pare grea cateodata ma dor mainile, nu stiu ce ma fac mai incolo
Daconst spune:
Ali la ce interval suge cite 5 min???
Ca si asta e important.
Noi suntem pe la 5,600.nu l-am mai cintarit de multt.
ali24 spune:
dana cam la 1 ora jumate 2.altadata 3ore.asta cu orele nu prea am tinut cont dar o sa incerc sa tin o evidenta sa vad.cand vad ca ii foame ii dau
ali24 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ca_Mila Ali ati depasit 8 kg bravoooo din cate stiu la 3 luni trebuie sa avem dublul greutatii de la nastere nu? mie la 5 kg mi se pare grea cateodata ma dor mainile, nu stiu ce ma fac mai incolo Mami de Ana (29.07.2012) |
inseamna ca noi ne incadram
clayhanger spune:
Buna din nou,
balanta, eu prin hartiile mele vad ca se vorbeste oricum doar de veniturile de dinaintea nasterii copilului. Am un tabel cu "luna nasterii copilului", "luna anterioara nasterii copilului" si tot asa. Deci nu stiu in ce masura conteaza veniturile de luna asta. La primarie (unde va trebui la sfarsitul lunii sa duc si eu dosarul) mi-au spus ca il pot duce dupa ce am decizia de suspendare a contractului de munca. Si, desigur, restul de hartii.
Nu mai stiu cine intreba, eu ii tai unghiutele atunci cand vad ca au mai crescut :D. Cred ca tot de 2-3 ori pe saptamana. Uneori mai tai doar cate un colt, nu avem o regula (mai ales ca ii taie si sotul din cand in cand). La picioare mai rar decat atat. Iar parul ii mai cade (gasesc pe salteluta), dar nu se observa. Creste cel nou (in zonele in care nu avea decat un pufulet cand s-a nascut) destul de repede.
Ada, noi suntem sigur cu Nectarel in categorie, la cele 5.7 kg pe care le avem la 3 luni. Nu-mi vine sa cred ca sunt bebei care au ajuns la 8 kg (bine, sunt si mai maricei ca varsta oricum). Mesajul tau de aseara m-a pus pe ganduri si cred ca o sa insist maine (la vaccin) sa discutam sa excludem cumva posibilitatea sa aiba reflux (din acela in care nu vomita/regurgiteaza, in engleza e silent reflux - la noi cum e, stiti?).
La 20 de pagini parca se incepe capitol nou, sper ca nu scriu prea tarziu aici.
maria0408 spune:
Buna fetelor.
Ada si noi suntem ca categoria usoara, avem 5,200 la 2 luni si o saptamana . cu toate acestea eu sunt multumita de cum a luat in greutate pana acum.
Dana , Silviu are momente in care suge 10 minute dar si cand sta si o ora.
In majoritatea cazurilor el adoarme la san sau leganat, rareori singurel in patut.
maria0408 spune:
Azi ne-a prins ploaia pe afara, in plus era destul de rece, dar se pare ca pustiului i-a placut nespus, a dormit 3 ore neintors.
Voi cum ii imbracati, le-ati dat gecute groase sau doar pulovarase?
Fleurdelise spune:
Buna gagici,
Am avut o noapte standard, trezirea la 4 apoi cea de dimineata la 7:30. Acum doarme...
Eric adoarme la san cel mai des, uneori si la el in patut (singurel!), alteori in balansoar.
Ada, groaznic ce ai povestit, m-ai nimerit ca tocmai citeam despre SIDS (sindromul mortii subite la sugari). Una din cauze e apneea, mai mult de x secunde, nu mai stiu. Asa ca ultimele nopti am stat cu urechile ciulite la respiratia lui. Mi-e frica sa adorm. Asta cu refluxul intern nu o stiam.
Daconst, eu il culc numai pe spate ca asa ni s-a recomandat cu multa fermitate aici. DAR, pt cei cu reflux, e absolut necesara inclinarea patutului/saltelei la aprox 30 de grade sau chiar mai mult. Se poate pune o perna sub saltea, eu i-am pus o pernuta din aia de gravida (plan inclinat) sub cearsaf. La spital la nastere patutul era reglabil cu totul din niste arcuri, si il tineau inclinat tot asa. Daca il culc pe o parte se intoarce la loc pe spate imediat. Uneori mai doarme si pe spate dar cu capul intors intr-o parte, cum zicea si ALi parca.
Aruba, si al meu are frumosul obicei de a regurgita exact dupa ce l-am schimbat cu hainute curate, si de a face kk doar in scutecul proaspat schimbat, si pe langa daca se poate. Nu-i bai, duduie masina de spalat zilnic.
Ali, Eric sarise de 8 kg acum cateva zile, o sa-l mai cantaresc si iti spun. Categoria grea, clar.
Ned, parca tu spuneai de 5 kg si ceva la 2 luni, e foarte normal si in grafic. Al meu tot asa avea la 2 luni, dupa aia a cam sarit din schema cu greutatea.
Va pupicesc.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
Cine-ti saruta genele-n somn,
Si cine-i acolo cand ingerii dorm?
Toate zanele bune sa te ocroteasca,
Toate florile campului sa te infloreasca!