Piersicute de iulie-august 2012 (5)
Raspunsuri - Pagina 18
adarev spune:
Salutare, fetele.Am luat si eu colacul, dar, nu l-am probat inca. Sunt pleostita rau.Am vorbit cu prietena de a mea de la Ploiesti al carei baietel are 3 luni si ce mi-a povestit m-a luat capul.I-a facut baie baiatului seara si apoi a incercat sa-i dea sa manance, cand copilul adormise.Si, dintr-o data copilul a intepenit a inceput sa se invineteasca si arata ca o statuie cu ochii in tavan.Au incercat sa-l spele cu apa rece, i-au facut respiratie gura la gura. Apoi au fugit dupa un medic vecin cu ei , care a venit si l-a resuscitat, pana a venit salvarea.Au plecat la spital la Pitesti si i-au spus ca a facut o criza de apnee. I-au trimis la Bucuresti, la Irza, de acolo la Alexandrescu si la ecograf s-a constatat ca nu are un canal inchis la abdomen si are reflux. Copilul era inecat.Cu toate ca nu dadea laptele afara.Acum l-a trecut pe lapte antireflux.Eu, am ramas masca, ca si eu ii mai dau lapte cand doarme. Nu doream sa va povestesc , sa nu va fie teama, dar ,.... ce sa mai zic sa ne fereasca Dumnezeu de rele. Imi spunea ca socra ei nici nu mai indrazneste sa puna mana pe copil de frica.
Ca_Mila spune:
De adormit eu reusesc s-o adorm doar la san, altfel nu vrea cu mine, in momentul in care ii este somn si sunt langa ea vrea tzitzi.
Mai adoarme in brate la tata, de cele mai multe ori pe umarul lui. In patut singura nici gand, a mai adormit in leagan singurica, dar rar, chiar si in masina daca ii este somn tare trebuie sa-i dau putin san ca sa doarma
clayhanger spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adarev Salutare, fetele.Am luat si eu colacul, dar, nu l-am probat inca. Sunt pleostita rau.Am vorbit cu prietena de a mea de la Ploiesti al carei baietel are 3 luni si ce mi-a povestit m-a luat capul.I-a facut baie baiatului seara si apoi a incercat sa-i dea sa manance, cand copilul adormise.Si, dintr-o data copilul a intepenit a inceput sa se invineteasca si arata ca o statuie cu ochii in tavan.Au incercat sa-l spele cu apa rece, i-au facut respiratie gura la gura. Apoi au fugit dupa un medic vecin cu ei , care a venit si l-a resuscitat, pana a venit salvarea.Au plecat la spital la Pitesti si i-au spus ca a facut o criza de apnee. I-au trimis la Bucuresti, la Irza, de acolo la Alexandrescu si la ecograf s-a constatat ca nu are un canal inchis la abdomen si are reflux. Copilul era inecat.Cu toate ca nu dadea laptele afara.Acum l-a trecut pe lapte antireflux.Eu, am ramas masca, ca si eu ii mai dau lapte cand doarme. Nu doream sa va povestesc , sa nu va fie teama, dar ,.... ce sa mai zic sa ne fereasca Dumnezeu de rele. Imi spunea ca socra ei nici nu mai indrazneste sa puna mana pe copil de frica. Ada ,mama de Nectarel |
Groaznic, bine ca s-a terminat cu bine si s-au miscat repede. Noroc de vecin.
Eu cred ca teama ne este oricum, mai mult sau mai putin, de cand am devenit mame. Dar ceea ce ne-ai povestit este pt mine inca un motiv sa ma misc sa fac odata un curs de prim ajutor, asa ca iti multumesc.
ginamaria spune:
Noi am avut 2 zile si nopti f.bune,a stat si cate o ora in leagan,la plimbare s-a trezit pt.laptic la 2ore si s-a culcat inapoi.Am prins curaj pentru botezul de duminica.am inceput si procesul de reinvatare cu somnul in patutul ei ca ne-am dat seama ca nu a mai trecut demult pe acolo asa caazi noapte acolo a dormit.f.bine mai putin pt.mine care nu am prea dormit ca s-a foit si atataa oftat de m-a zapacit.langa mine nu se foia atata.probabil va trebui sa revin in dormitorul sotului desi inca nu ma lasa sufletul.
Legat de kk si Sofiuta face de iese in haine dar eu ma bucur de fiecare data.legat de faptul ca e mai lichid si eu l-am prins mai "proaspat"si era tare lichid. ..si noi avem nr.2 la 4600 gr.Azi a facut kk in vanita...super
lactate nici eu nu am putut consuma avea crampe deci am renuntat.suzeta am luat cel de-al 7model acum de latex nimik.ok am inteles doar ca isi suge cateodata degetele.
Diversificare la 3luni????OMG ce prostie...
va pup noapte buna
ginamaria spune:
Legat de supt intre 15 si 60 minute in functie de starea ei de spirit dar nu o grabesc o las in ritmul ei si nu mi-a varsat niciodata,regurgiteaza rar si nu o doare burtik.ma gandesc ca si pt.adulti e mai ok sa manance ma incet...
Eu asa cred.pupici inca o data!
ali24 spune:
oua ada.saracuta mamica nici nu vreau sa ma gandesc ce sperietura a tras.bine ca si a revenit copilasul.
noi adormim in carut leganat.
papam 5 min.chiar ma gandeam sa ii fac proba suptului ca mi se pare ca mananca putin.dar de crescut creste bine.azi am fost plecata de acasa si a baut la o masa 45gr din bibi.putin de tot
si noi am primit colacelul si l am si probat.
eu pe bune ca nu mai stiu ce sa mananc.am renuntat la lactate(dar tot dam afara)si parca si l a durut burtica zilele astea ca a fost mai agitat ca de obicei.fructe nu mananc de la inceput...rosii nu...muraturi nu...totul e secvoi ce mai mancati?
balanta cum esti?
Daconst spune:
Neatza!
Ada,Doamne ce povestesti acolo...hororr!
Nici nu vreau sa ma gandesc.Aevarul e ca nu putem sa prevenim totul,oricit am incerca.
Fetele cu bb-ii care vomita,sa aveti grija sa nu-i culcati pe spate.Eu am un caz la vecina de linga,ca i-a vomitat baietelul in jet si s-a inecat.sa nu va spun ca in 2 min a fost salvarea aici si au trecut prin clipe de cosmar.Baietelul a stat apoi la terapie intensiva o saptamana.
La mine,Leon,nici nu prea sta pe spate.doar pe parti sau pozitia preferata pe burta.
Ma duc ca ma strigaaa
michelle1981 spune:
Neata
Ramona - Clara adoarme la san si o transfer jos, dar deja invelita in ceva paturica sau sac de dormit, altfel se trezeste si ea cand da de rece. De cele mai multe ori insa stam lungite amandoua si asa alaptaez si adoarme deja in pat.
Oricum eu o mut in living cand incep procesul de culcare al Biancai.
Alta varianta e sa stai cu ea in brate pana intra in somnul adanc si apoi o transferi. Daca in timpul asta trebuie sa o ingrijesti pe Raisa, pune in biberon lapte si roaga sotul sa i-l dea.
Dana - si a mea sta maaaxim 5 minute (doar seara sta mai mult, 15-20') dar suge f putin din cate am vazut la proba suptului, 50 ml.
Danett - a mea cand e agitata si nu vrea sa stea jos o pun in wrap si umblu cu ea asa prin casa, mai ales ca la mine e musai sa termin mancarea cand vin seara hamesitii de la serviciu/gradi.
ARUBA spune:
Pfoai!
A facut si a mea un rand de kk de s-a umplut pe tot spatele... dupa ce o spal, o schimb si ii dau sa pape si ce credeti, cand ragaie scoate si lapte si ma umple pe spate si bineinteles si pe ea... si abia ii pusesem un costumas nou si o admiram ce bine ii sta... Iar am schimbat-o... Acum o pazesc sa adoarma sa ii tai unghiile ca s-a zgariat noaptea. Voi cat de des le taiati unghiile? Eu de 2 ori pe saptamana... ft des, dar cum nu suport sa vad bebelusi cu manusi, n-am incotro.
Ramona: de ce esti asa inversunata si refuzi sa o adormi in brate? Decat sa planga saracutza? Sa stii ca nu o face de rasfat, pur si simplu are nevoie de caldura si alinare, in timp o sa se regleze. Si a mea a avut o perioada cand adormea numai in brate seara, si desi dura si cate o ora jumate, nu puteam sa o las sa planga. Acum s-a reglat si adoarme ori la san, ori pe umar cand o pun sa ragaie, iar daca cumva se trezeste cand o asez in patut, a ajuns sa adoarma singurica in 2 minute. Ai zis la un moment dat ca pe prima fetita o adormeai numai in brate, sigur a fost epuizant, si inteleg asta, dar ce vina are cea mica? Eu cred ca merita si ea aceeasi doza de rabdare pe care ai aratat-o primei,nu?
ali24 spune:
Buna dimi.va ofer cate o cafeluta,ceai,capucino sau ce vreti voi ca nu cred ca sa dat Inca.
Aruba nici EU nu suport manusile si ii tai unghiile de 2 ori pe sapt.nu stiu cum ii cresc asa repede si pe langa asta I se mai si inegresc pe sub de zici ca planteaza flori.
Dana al meu doarme pe spate dar cu capul in parti.nu stiu daca o fi bine.si oricum il pun des si pe burtica.