Gravidute cu tromobofilie -cap 22-

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Wish42 spune:

olimp multumesc pentru sustinere si pentru experienta ta pe care mi-o impartasesti.
Acum m-am mai linistit o data pt ca dr-a mea tocmai m-a intrebat cate kg am si ca s-ar putea daca este nevoie sa crestem doza de clexane de la 0.4 la 0.6.Presupun ca facem asta si pe baza analizelor.
Iti doresc din suflet sarcina usoara si la termen!

5+

MTHFR ambele gene pozitive heterozigote,ATPO pozitivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Wish, unii medici verifica INR, APTT si D-dimeri, altii adauga anti-FXA si se bazeaza pe el in principal, considerand ca celalalte sunt afectate in sarcina oricum si daca faci anticoagulant, nu sunt relevante.
De asemenea, unii medici merg in principal pe corelarea cu greutatea, altii tin cont mai mult de mutatii si analize.
Ai putea sa nu mai faci analizele pentru celalalte mutatii, de sangerat poti sangera oricum, nu musai daca le ai pe acelea.
Cate kg ai de vrea sa iti dea 0.6?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

wish multumesc de urari si tie iti doresc sarcina usoara ...

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

21 + Ilinca
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

A facut cineva aceste analize genetice?

- Factor V 4070 A>G (haplotipul Hr2)
- Fibrinogen -455 G>A
- GP IIb/IIIa (Glicoproteina IIb/IIIa) L33P

sau stiti ceva de ele? Sunt dintr-un pachet complet de trombofilie, pe langa cele uzuale?

<hr noshade size="1" /> MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Natalia Mihaela - darul ingerasului nostru 30.03.2012

Mergi la inceput

Fetele mele dragi abia am asteptat sa va pot scrie.
Am lipsit pentru ca de 2 zile,astazi a 3a,am un spoting usor dimineata care dispare in timpul zilei.
De stres am dat fuguta la un eco si mamarutzele mele sunt bine.
Mi-am facut si analize de progesteron+estradiol+tsh
-progesteron 22.2 ng/ml sarcina trim I 2.8-147.3 ng/ml
-estradiol 234 pg/ml - si nu mi-a dat interval pentru sarcina (doar faza fol,ovulatie,faza luteala,menopauza)
-tsh 3.1810 0.35-4.94

Estradiolul nu stiu sa-l interpretez iar tsh-ul mi-a crescut.

MeAlex iti multumesc pentru sfaturile date.
Am in jur de 67 kg.

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

wish mamarute ? sa inteleg ca e sarcina gemelara ?b

nu ma pricep cu hormonii astea , eu nu am avut probleme cu ei asa ca nu prea te pot ajuta...poate intra fetele care stiu , oricum

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

21 + Ilinca
Ilinca

Mergi la inceput

olimp
daaaa,oare am uitat sa spun???

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jaguar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Wish42

[b]
Dna dr Avram spune sa imi fac si mutatiile Pai si Fact XIII.
Daca sunt ok intrerupem clexane la 12 saptamani daca nu continuam clexanul.

Buna burticilor
Scuzati ca imi bag nasul pe la voi,,,mai citesc uneori sa invat din experientele voastre..
Mi-a atras atentia doua randuri din mesajul lui Wish,pe care o felicit si ii doresc sarcina usoara!
Sa inteleg ca dr Avram si-a mai schimbat parerea in timp, in ce priveste PAI si Fact XIII?
Mie imi spunea sa nu fac clexane sub nici o forma si sa nu bag mutatiile astea in seama,, eu avand deja o SOE...
Sarcini usoare tuturor! O primavara cu multa caldura si impliniri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Wish, uraaaa, sa te bucuri de mamarutele tale! Du TSH-ul ala la endocrinolog, din cate stiu trebuie scazut. Pe celelalte le-as lasa in pace.
Jaguarule, Olimp!
Paulici, noi am vorbit, Factorul V cred ca nu e Leiden, e unul care nu se lucreaza la orice laborator, stiu ca il mai cautasem. Fibronogenul e cel clasic.
Editez: am cautat la Synevo dupa Glicoproteina IIb/IIIa si am gasit asta:

http://www.synevo.ro/anticorpi-antitrombocitari-liberi-in-ser/

Mergi la inceput

O primavara frumoasa tuturor,cu bete pozitive,sarcini perfecte si bebei sanatosi va doresc din tot sufletul !!

MeAlex am sunat deja la endocrinolog si....este in concediu!!!Nu-mi vine sa cred,saptamana asta a fost in concediu medicul meu ginecolog si medicul de familie,acum aflu ca si dr-ul endocrinolog este in concediu pana pe 15 martie.
Oare este acum o perioada propice concediilor dragele mele dragi?
jaguar uimirea ta este ca am primit heparina doar cu cele 2 gene mthfr pozitive?
Am mers pe ideea ca am mai multe fiv-uri nereusite si varsta destul de avansata
Acum dr meu hematolog zice ca nu mai e necesar testarea pai-ului si fact XIII si ca o sa mergem cu clexane toata sarcina.
Ar trebui sa vad unde as putea sa fac un antiFXA,nu cred ca la mine in oras se face analiza,stiu ca la Synevo se face parca.
olimp ce faci draga mea,cum esti?

5+

Mergi la inceput