Gravidute cu tromobofilie -cap 22-
Raspunsuri - Pagina 14
MeAlex spune:
Looana, ai PM.
Din cate stiu, 6 saptamani, timp in care scazi treptat. Nu e pt uter, este pentru preventia cheagurilor in sange si a accidentelor trombotice.
Treaba e serioasa, am auzit odata la Fundeni de o fata care nu a facut dupa nastere si era sa isi piarda un picior.
suzieq spune:
Looana, eu am facut cam 5 saptamani jumate dupa nastere, din ce cauza ti-a scris mai sus Alex. Ultimele le faceam la 2 zile sa nu opresc brusc tratamentul.
Cris_25 spune:
Fetelor, am nevoie de ajutorul vostru!!! Am inceput sa fac clexane de o saptamana ... si-s toata puncte mov pe burtica ... Nu am mai facut pana acum ... si nu stiu daca e normal sau nu... Exista ceva metode de a scapa de ele ... sau de a nu le face?
Va multumesc!
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
FIV4, aprilie 2012 Budapesta, dr. PK, nereusit
FET noiembrie 2012 Budapesta, dr. PK, reusit
MeAlex spune:
Adica au ramas urme unde ai facut? Nu e ca o alergie, nu? Se intampla sa apara vanatai. Secretul e sa nu tii pliul f strans si dupa injesctie sa nu apesi sau sa freci. Era un unguent care se putea folosi, il folosesc sportivii pt vanatai, dar nu mai stiu numele.Later edit: Poti folosi Lioton gel, dar intreaba si medicul. Personal nu am folosit, dar a fost folisit de alte fete si au zis ca este bun.
Cris_25 spune:
Nu e alergie ... e asa o mini vanataie de vreo 3-4 mm ... nu apare de fiecare data, dar deja am 3 Ma gandeam ca este ceva secret sa nu apara ... Inca ceva ... trebuie sa scot bula de aer din seringa sau fac direct injectia asa cum e ea?
MeAlex spune:
Nu o scoti, esti atenta ca bula sa fie sus, spre piston, astfel incat sa fie ultima introdusa. De fapt acolo e putin gel si aer. Gelul are rolul de a crea un fel de dop ca sa nu iasa substanta dupa ce scoti acul, iar aerul ramane pe ac, are rolul de a impinge substanta.
Ok, deci faci hematom, se intampla foartde des. Sa fii atenta sa faci injectia la mai mult de 5 cm de buric, si cum ziceam, sa nu strangi foarte tare pliul, sa injectezi usor, sa astepti putin dupa ce ai terminat de introdus, eliberezi pliul si scoti usor acul si gata. Nu apesi, nu freci ca atunci faci hematom.
Eu nu am vanatai mari, doar puncte de 2 mm maximum, de astea nu cred ca poti scapa, decat cu Lioton.
p@ulici spune:
Buna tuturor
Chiar daca apar cam greu si rar, ma gandesc la voi. Va doresc sarbatori fericite daca pana atunci nu va mai scriu.
Puiul meu e bine, creste, evolueaza zi de zi
Noi ne pregatim de iesirea celuui de al 6-lea dintisor, cred ca in curand iese. In rest batem din palme, ne tot ridicam in picioruse, sustinuta face pasi, iar in patut cum se prinde de margine merge atat in picioare cat si in genunchi, iar daca e in picioare si vrea jos se pune in genunchi, dar nu vrea sa se tarasca si sa mearga in 4 labe, zice mama la toti si toate, insa uneori simt ca mie mi se adreseaza. E tare dulce. Dupa-amiaza ramane cu sotul pana ma duc la spital la tata, dar nu vrea sa doarma, insa e cuminte cu el. Cu mine poate ca din cauza ca ma simte agitata sunt zile in care nu vrea nimic. Acum cateva zile si-a rupt aparatoarea de la patut si si-a facut prima vanataie pe fata.
Eu sunt bine, in masura in care se poate, pt ca tatal meu de 2saptamani si o zi este in coma, ca urmare a unui infarct urmat de stop cardiac (un cheag a opturat complet o artera). Asa ca nu neglijati trombofilia nici dupa sarcina/nastere
Legat de injectiile cu anticoagulant pe prima pagina apar cateva sfaturi de injectare asa incat sa nu se formeze multe vanatai. In mare, bula de aer trebuie sa ramana in seringa, spre piston, introdutei acul rapid sa strapunga pielea, nu foarte aproape de buric, apoi injectati lent. Rabdare si sa va fie cu folos injectiile
<hr noshade size="1" /> MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Natalia Mihaela - darul ingerasului nostru 30.03.2012
Cris_25 spune:
Multumesc de sfaturi fetelor ... am facut asa cum ati zis si e ok locul injectat ... doar un punctulet mic a ramas! Multumesc din suflet ... nu stiam ca scrie si pe prima pagina ... dar ati fost dragute ca mi-ati explicat!
Va pup
suzieq spune:
Cris, eu am facut vanatai pana aproape de nastere, e drept ca nu mi-am facut niciodata injectiile singura, tot sotul mi le facea. Am observat ca atunci cand luam aspenter faceam vanatai mai mari, cum l-am intrerupt nu am mai avut niciuna.
Paula, ce ma bucur ca aud lucruri frumoase despre cea mica, dar imi pare foarte rau pentru tatal tau, eu stiu cat e de importanta trombofilia in viata, am cateva persoane in familie cu AVC-uri.