Aspirante optimiste (809) Felicitari Isa, Ankylya!
Raspunsuri - Pagina 20
moni05 spune:
Valicutza
Eu nu cred ca esti nebuna ca vrei sa incerci din nou, insa cred ca ai nevoie de timp si tu si sotul tau, pentru a va vindeca sufletelele dupa aceasta pierdere!
Ma bucur ca ai o minune de fetita care iti aduca zambetul pe buze in ciuda acestei tragedii prin care treci!
Este incredibila cauza pierderii voastre.
Este greu de inteles, eu una nu pot!
SI tensiunea mai mare de la ce e? Care ar putea fi cauza.
Ma gandesc ca la fetita nu ai avut probleme cu tensiunea nu?
Parerea mea este ca dupa ce va linistiti sa mai cereti o parere doua referitor la ceea ce s-a intamplat, poate sa iti faci mai multe analize, mai detaliate.
Nici un cuvant nu cred ca te poate alina foarte mult acum, insa e important sa stii ca ai un grup de oameni aici in spatele acestor calculatoare care sunt langa tine asa cum putem noi!
Si te incurajam, te sustinem, si ne rugam pentru familia voastra sa treceti peste aceasta tragedie!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot
Didi81 spune:
Mie dupa evenimentele de la nastere mi-a fost foarte teama sa mai raman iar insarcinata, desi s-a terminat cu bine. De-aia au trecut atati ani pana mi-am luat inima in dinti. Sunt eu foarte panicoasa cred...
Si m-am incumetat iar dupa ce m-am consultat intai cu ginecologul meu si mi-a zis ca de regula problemele cu tensiunea mare sunt mai intalnite la prima sarcina si se diminueaza la urmatoarele... dar vad ca nu e mereu asa . Culmea ca eu in mod normal nu am tensiunea mare, cam 12 cu 7 sa zic. Dar ma panichez f usor si imi sare tensiunea sus de tot in situatii de criza.
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
valicutza spune:
nu am avut probleme cu tensiunea deloc in sarcina, era chiar mica 10-11 , picioare sau maini umflate nici atat,si nici la sarcina precedenta nu am avut probleme, si la mine la fel se dezlipise placenta, de acolo si sangerarea de sambata dimineata, dar a fost prea tarziu, daca mi-ar fi dat corpul un semn mai devreme poate am fi putut face ceva..si mie tot eclampsie mi-a scris pe biletul de externare.
plus ca am inceput sa am si atacuri de panica uneori, nu stiu, sper sa pot sa trec peste aceasta incercare a vietii dar e greu,cand ma uit la lucrurile lui bebe si sunt constienta ca nu le va purta niciodata imi vine sa urlu de tristete...si tocmai cand credeam ca nu mai avea ce sa se intample rau..eram aproape de sfarsitul sarcinii.
mami de Dienutza 5 ani
si mami de ingeras Razvan-Mihai (29.09.2012)
emilia.m spune:
Doamne valicuta... sunt ingrozita de ce ai povestit. La ce rezultat am eu la PAPP-A si la ce riscuri de preeclampsie, nastere de fat mort, pierdere de sarcina sau oprire din evolutie am deja, imi e frica sa ma mai duc seara la culcare de teama sa nu patesc asa. Dumnezeule, nici macar un semn n-ai avut inainte, nimic care sa iti indice o eventuala problema... E ingrozitor, n-am cuvinte sa-ti spun ce rau imi pare. Imi facusem o cafeluta cu mult lapte pt ca am tensiunea mica (10-11 cu 6-7) si dupa masa ma ia un somn... dar ma duc sa o arunc si nu mai beau pana nu nasc. Mi-am luat tensiometru acasa si imi masor tensiunea in fiecare seara dar din pacate nu stiu ce sa fac pe moment sa scada daca cumva creste, trebuie sa ma interesez, sa intreb un medic...
14+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan
Didi81 spune:
emilia, am impresia ca mie in spital imi facusera no-spa injectabil pt tensiune...
emilia.m spune:
Modalitati de scadere a tensiunii arteriale:
Plimbati-va pe jos 30 min/zi.
Respirati adanc 5 minute dimineata si 5 minute seara.
Consumati alimente bogate in potasiu: portocalele, cartofii, bananele, fasolea, mazarea, pepenele galben si fructele uscate (prune, stafide, etc)
Cititi pe etichete, care este nivelul de sodiu (sare) din produsele alimentare si limitati-l la 1,5 mg/zi
Rasfatati-va cu ciocolata neagra 15 g/zi
Coenzima Q10 contribuie la producerea energiei organismului si dilata vasele de sange.
Nu consumati alcool si cafea in exces sau consumati cafea decofeinizata
Beti ceai de hibiscus
Munciti mai putin si relaxati-va cu muzica
Luati masuri daca sforaiti - Sforaitul este unul dintre simptomele de apnee obstructiva de somn. Cercetatorii au descoperit ca multi dintre suferinzii de apnee de somn aveau un nivel ridicat de aldosteron, un hormon care ar putea creste tensiunea arteriala.
Pentru prevenirea cresterii tensiunii seara sau in timpul noptii, este indicat sa se puna in fata de perna 4 - 5 flori sau o mana de frunze cu flori de hamei.
Dimineata inghititi un catel de usturoi fara a-l mesteca si beti apa rece dupa el. Se procedeaza in acest fel pana cand tensiunea scade.
O lingura de scortisoara se amesteca cu 3 linguri de zahar. Se consuma cate o lingurita, de 3 ori pe zi, cu o ora inainte de masa, timp de 10 zile, luandu-se periodic tensiunea. Scortisoara mai poate fi amestecata cu miere de albine sau cu lapte acru
14+
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan
ankylya spune:
buna fetelor
valicuta imi pare sincer rau
despre mine va zic ca beta de azi este 1100 ma gandesc asa trebuie sa creasca cea de ieri era 730 o asistenta mi-a zis ca este bine acum sper sa creasca unde trebuie asta mai ramane de vzut astept mi-a luat sange sa vada daca sunt anemica si a zis ca mai vb dupa ce vine si acel rezultat mai vorbim
va pup sa aveti o zi buna
In dragoste, ca si in vis nimic nu e imposibil.
Didi81 spune:
emilia, dar cred ca toate masurile alea enumerate sunt pt cazul in care ai tendinta de a avea tensiunea mare si vrei sa o scazi pe termen lung. Credeam ca intrebi de scazut tensiunea repede, pe moment, intr-o situatie de-asta de criza.
emilia.m spune:
Da Didi, asta cautam si eu, un remediu pentru o scadere rapida in clipa in care ai nevoie, dar de NoSpa nu gasisem nimic pe net insa acum ca ai zis mi-am amintit ca mi-a zis asistenta Dr Uscatescu sa iau No Spa de 40 ziua si de 80 seara fiindca cel de 80 scade mult tensiunea si cum a mea e de regula mica e recomandat sa iau de 80 doar seara ca atunci cand dorm nu ma afecteaza tensiunea mica deci da, ai dreptate, No Spa e bun pentru tensiune. Am la mine tot timpul si o sa-l folosesc si ziua daca simt ca e ceva in neregula. Numai sa simt ca nu tuturor oamenilor li se face rau cand le creste tensiunea.
14+
emilia.m spune:
Ankylya, ti-am zis sa nu te ingrijorezi! Beta ta creste foarte bine. Ideal este sa se dubleze in 48 ore si daca a crescut cu 50% in 24 ore atunci clar se va dubla in 48 ore deci e perfect ok. Cat de curand o sa se vada si saculetul la ecografie si dupa inca cateva zile se va vedea si embrionul si vezicula vitelina.
La mine cand s-a vazut saculetul s-a vazut si vezicula, dar embrionul mai tarziu.
14+