**Buburuze de 2009 in actiune (36)**
Raspunsuri - Pagina 7
Simina1980 spune:
Neata,
La Multi Ani Mihaita!Sa cresti mare,sanatos si frumos!
La Multi Ani Luca Vladut!Sa fii sanatos,sa cresti mare si sa-ti bucuri parintii!
Va urez petrecere frumoasa azi!
DanaMi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Simina1980 Neata, La Multi Ani Mihaita!Sa cresti mare,sanatos si frumos! La Multi Ani Luca Vladut!Sa fii sanatos,sa cresti mare si sa-ti bucuri parintii! Va urez petrecere frumoasa azi! |
Si din partea noastra mult#259; fericire si tot binele din lume
emanouela spune:
Daaa....si a noastra....Mihaita si Vladut Luca, sa fiti fericiti si sanatosi!!!!!! mai baieti
Sori...nu e asta, pe mine si respectivul ne leaga o prietenie prea frumoasa, s-ar strica daca am da in altele...plus ca nu avem nici unul din noi , eu una nu am, nu stiu el, acea atractie care ar fi necesara. Asa cum sunt acum , eu ma simt ft bine, sincer....am pastrat partile frumoase ale trecutului, cele rele mi le-am insusit si am invatat si merg mai departe. Momentan nu vreau pe nimeni.
Picky_toto spune:
Salut
Sa traiesti cu numele Luca-Vladut!
La multi ani Mihaita, sa fi sanatos, si sa o bucuri mereu pe mami, ca prea e trista in ultimul timp!
Is in urma rau cu toate, de citit am citit dar de raspuns .;pauza..
Azi Stefi a facut poze la gradi, de abia astept sa le vad.. le-a facut de dimineata cand inca nu erau copii ca dupa razboi..azi la fel am luat-o, ca purcica, si era in haine bune, dar mi-am asumat riscul asta ptr poze .. Aici chiar iti spun la gradi sa nu-i imbraci in haine prea bune, ca exista riscul sa le rupa, murdareasca(si sa nu se mai duca la spalat) nu stiu cum e in Ro, dar eu prefer sa o imbrac cat mai lejer, ca se isi poata da jos singurica panataloni la toaleta (deci fara fermoar, curea, ci doar panataloni elastici, de trzining, colanti) si bluzite ...mai cere rochite si de multe ori ca nu mai ma inteleg cu ea ii mai dau, o rochita, o fustita, peste celalte haine,..si stiu ca arata ca paparuda, dar ei ii place si e tare mandra, ca merge la gradi si isi arata unele la altele hainele..si cica nu-s de mici fuduli...ba daaa...si are o rochie care sincer mie nu-mi place, a fost primita la aniversarea de 1 an, dar e rochie de 5-6 ani si a vazut-o odata in dulap si de at mi-o cere incontinuu ca deh are pe ea paiete, si o fetita cu poseta..e teroare cu rochia aia..
Lali sanatate multa in continuare, asa e la inceput in colectivitate, ia el, da la alti, asta e veti trece si peste...de aceea se merge la gradi de la 2 ani jumate ptr a se invata si asta..dar daca au pampers nu ii primesc la gradi... si da fac multe activitati, f frumoase si invata multe lucruri, bineinteles ca si negative de la unii la alti, dar si lucruri frumoase.. ieri au fost in parc, cum va ziceam..nu s-a udat cum ma asteptam ca ii dadusem de acasa pantaloni de ploaie si bine am facut, dar a fost incantata de iesirea la adunat frunze...din pacate nu am mai ajuns la sport, a 3 oara..si acum regret ca am inscris-o, si asta ptr ca efectiv a fost atat de obosita si cu toate incercarile mele de a o tine treaza a picat franta, deja i se inchideau ochii in patul lui picky (da le place acolo la amandoua)..asta este vom incerca miercurea viitoare, daca nu, cand vom mai reusi..aici asta-i nasol ca de cand se intra la gradi copii nu mai dorm, ptr stefi e f greu sa nu doarma la pranz si de aceea o iau la 13, dar daca ar fi fost gradinitele ca in ro unde copilasi dorm acolo nu ar fi o problema sa o las..insa...
Legat de copilasi ca inca plang/se maraie dimineata la gradi.. uite va incurajez eu..asa o sa fie primul an, pana cand vor termina gradi asa va fi.. al doilea an la inceput cateva zile, apoi va fi ok, ..dar un sfat va daou, nu o mai lungiti cu ei acolo, nu mai stati sa le explicati, ci pe drum pana la gradi le spuneti ca azi merg la gradi, mami la servici. sau are treaba, mamai vine dupa (la stefi vin dupa ce papa sandvisurile si dupa ce suna clopotelul..si apoi eu sun la sonerie..si ea deja stia ca sunt eu... insa a avut multe zile, ca-mi zicea juf, in care la fiecare sunat la usa credea ca-i mami, si intreba de mine, plangea..) si il/o iei acasa..acolo despartirea sa fie cat mai scurta, fara prea mare tam-tam, ptr ca, cu cat o lungiti cu at copilul incearca prin toate mijloacele sa te impresioneze..stiu clar cum e, ca am trecut prin asta si de aceea cum miercurea nu munceam si daca nu vroia la gradi nu o fortam, o tineam acasa...poate am gresit, poate nu insa acum nu mai avem probleme, chiar daca stie ca mami sta cu anna acasa ea vrea la gradi ca are prietene acolo deja si de abia asteapta sa le vada...si poate la noi a ajutat si faptul ca si Anna merge la dadaca, ptr ca intai o duceam pe Anna si apoi pe Stefi(numai cand am mai schimbat cu dadacele am dus-o intai pe S si apoi pe A) ...nu stiu e v-as da si solutia sa incercati si ptr jumate de zi daca stati acasa, sau are cine sa-i ia..ganditi-va ca vine si iarna, si la inceput in colectivitate..steif mi-ar sta si pana la 15:30 insa e greu cu somnul..dar cand are sceneta de teatru, merg undeva sau au nu stiu ce la gradi o las pana la sf programului insa ii explic de acasa cum sta treaba. Noi ajungem acolo, o dau jos de pe bicicleta/sau din masina, ii pun ghiozdanelul si o duc in curte (acolo toti copii se strang in curte, fie ca ploua fie ca nu) intra printr-o casuta (e facuta din lemn si desparte locul de unde i lasa parinti si curtea lor de joaca) o pup pana sa intre in casuta, apoi o mai pup odata la fereastra casutei si ii zic ca o iubesc si ne vedem mai tarziu..apoi ea trece langa un juf(nu e tot timpul si juf-ul ei, fac cu schimbul) apoi ori sta acolo ori cauta sa converseze cu vreo fetita sau isi cauta prietenele de joaca..si daca le gaseste se ia cu joaca....anul trecut cand mai plangea, maraia, statea agatata langa casuta de un stalp, sau de mana cu juf si maraia duap mine, eu ii faceam pa-pa, ea la fel si ma striga si plangea in hohte sau doar schita niste maraieli, apoi cand veneam si o luam, cand ma vedea imi sarea in brate si-mi zicea ca "azi" a plans/sau nu a plans si ca i-a fost dor de mami...acum cand ma vede (ca e ocupata cu joaca) la fel alearga spre mine, ne pupam, imbratisam, ii ia la revedere de la prietene, si plecam sa ne luam ghiozdanelul...
Na..m-am lungit, dar am vrut sa va spun cam cum se procedeaza aici..nu sunt pe deplin multumita de sistem, dar nici nu ma plang, stiu doar ca aici belgieni incearca sa-si creasca copii cat mai independenti, de mici sa se descurce si pe de o parte si lor le prinde bine..asta vara cand am fost in ro si au vazut cum ii invata pe copii aici sa-si ia geaca, au ramas cu gura cascata..daca la gradinite in ro ar fi procedat asa educatoarele ari fi sarit parintii ca arsi ca copii isi murdaresc hainele..insa mie una mi se pare super ca un copil de 2 ani jumate sa-si ia haina singur pe el (cu fermoarul e mai greu) si chiar am de gand sa o invat si pe Anna(ptr ca stiu ca nu o sa apuce aici gradinita) ...
Mady inca astept si continuarea legata de transfer..ma intereseaza..
Anna multumesc, sa speram ca o sa fie ok cu mutarea, acum oricum primul pas mare l-am facut.. restul in urmatoarele saptamani/luni..suntem un pic socati de preturile mari pe care le cer la locuinte in Cta, insa stiu ca is peste pretul pietei si vom negocia f mult..ca nu suntem dispusi sa dam 1000€/mp, ca deja sunt ap in blocuri noi care cer 650€/mp asa ca vom vedea.. si unele case la fel, stau sa cada si cer in prostie un pret exagerat de mare... oricum vom vedea..ne bate gandul si undeva la tara in primi ani, ptr un spatiu mai larg la fete, ptr un aer mai curat, ptr o leguma in curte, o pasare si poate si gradinita la sat(ca nu sunt ptr gradinite extravagante cu 10 limbi, cu invatatul sa scrie de la 4 ani, sa faca socoteli la 5 ani si nu mai stiu eu ce activitati care nu fac atceva decat sa aglomereze copilul, cand consider la varstele astea ar trebui sa simta copilaria si preocuparea lor cea mare sa fie joaca)..insa nu suntem inca hotarati suta la suta.. inca suntem in discutii si despicam totul in zeci de bucatele...si da se poate si sa dam gresi, socoteala sa nu se potriveasca si sa fim nevoiti sa ne reintoarcem aici..insa asta e pierdem ce pierdem, ne mutam cu cortul de colo colo, dar macar facem asta cat inca stefi nu a intrat la scoala..si apoi ne luam gandul de la o rentoarcere in ro...
Na am scris un carnat prea mare..si m-as mai intinde dar am si ceva treaba..asa ca scriu alta data alt carnat
v-am pupacit si ne auzim si maine poate
madyrizi spune:
multumim frumos pentru urari .
noi ne sarbatorim maine pentru ca nu am avut timp de pregatiri si toata lumea e prea ocupata in timpul saptamanii. asa ca va dau numai voua, in exclusivitate, o tratatie virtuala si va pup dulce.
picky, transferul din strainatate e.... copilul este inscris de unul din parinti la scoala din ro pe baza situatiei scolare din straintate. scoala la care este inscris face o hartie catre minister, departamentul de echivalare studii, prin care solicita echivalarea studiilor pentru eleva X. cu hartia aceea + situatia scolara din strainatate + actele parintilor in copie + cn copil in copie se merge la minister. acesta elibereaza o adeverinta din care rezulta in ce clasa va fi inscris copilul si ce diferente trebuie sa dea (in special se da diferenta la limba romana)ca sa fie inscris in clasa respectiva. din cate stiu eu situatia scolara din strainatate trebuie tradusa, dar nu am mai avut cazuri de multisor si nu vreau sa vorbesc prostii. asta e procedura in bucuresti. normal ar fi ca in inspectoratele scolare de judet sa existe un departament care sa se ocupe de aceste aspecte, ca doar nu merge omul pana la bucuresti pentru asta. zic si eu...
sper sa iti fie de folos. daca va mutati inainte de a incepe puiuta scoala atunci nu-ti mai trebuie nimic . la gradinita si clasa pregatitoare nu se dau note, ci doar se evalueaza copilul. aceasta evaluare o poate face si o comisie constituita inainte de inceperea anului scolar de catre inspectorate, in perioada de inscriere a copiilor la scoala.
anna-mama spune:
Am revenit, sa vad ce apuc sa scriu printre pricaturi :)
Multumesc tuturor pt urari!
Noi ieri l-am serbat pe Luca :D, cu ai mei am organizat asa zisa petrecere surpriza pe care si-o dorea, adica a iesit Vladut in parc cu tata si intre timp i-am decorat intr-o camera cu baloane, apoi cand a venit acasa i-am dat ceva de facut in alta camera iar eu cu ai mei am dus tortul in camera decorata si l-am strigat, cand a intrat pe usa am strigat "surpriza" si i-am oferit flori (cum imi povestise el ca se face :)))) apoi am cantat la multi ani cu toti... a fost tare bucuros, ne-a pus si muzica sa dansam, a vorbit cu sora mea la telefon si o intreba daca vine la petrecerea lui ca are baloane si a pus el singur si muzica asa cum face tati :)))) Ma bucur ca i-am facut o bucurie si ca s-a simtit cu adevarat sarbatorit.
De azi au luat-o iar cu muci piticii mei, offf, de nu m-am saturat, oricum, sa fie doar asa, multumesc lui Dumnezeu ca nu e nimic mai rau. Acum sa vedem cum se simt, sper sa nu ratam iar mersul la tara (mai ales ca e petrecerea bunicului meu). Si cum o tinem numai in petreceri, azi e ziua surorii mele pe care o sa o sarbatorim sambata viitoare caci vine acasa pt cateva zile :)
Azi Eva a facut primii pasi singurica, cu multa grija sa nu cada, imi place de ea ca nu e deloc infipta, mereu e atenta si perseverenta. Ieri a mers pe o distanta lunga, era pe gresie si Vladut o striga sa se duca cu el si ea a uitat ca nu se tine si a plecat, dar eu o tineam cu doua degete de bluza din spate ca mi-era sa nu cada.
Madi, sa aveti o petrecere frumoasa azi, iar Mihaita sa se simta super! :*
Picky, e tare dragut ce povestesti de Stefi cu motatul, draga de ea, e domnisoara! Eu cred ca daca va mutati pe perioada gradinitei pt Stefi nu trebuie sa faci niciun transfer, o inscri fara nicio explicatie la gradi in grupa corespunzatoare varstei...pt ca in Ro gradi nu e obligatorie ca sa te evalueze/echivaleze...bla bla... sunt sigura ca o sa luati decizia corecta, daca simtiti ca merita sa incercati e mai bine sa faceti pasul ca sa nu traiti mereu cu acel "Daca", dar cel mai bine e sa va asigurati ca nu jucati o singura carte, ci ca daca nu e sa fie aveti si al doilea plan. muult succes, va tin pumnii :*
S-a trezit picea, incerc sa revin mai tarziu
Picky_toto spune:
Neata dau o cafea mare ptr cine doreste!
Mady multumesc de informatie, deci in orincipiu nu ar fi nevoie de nimic atata timp cat e la gradinita. Cum ati petrectu ieri? A fost incantat Mihaita? Asteptam si pozici ca ai ramas in urma cu ele
Ana multumesc si tie ptr informatie si felicitari Evei ptr primi pasi timizi dar siguri, clar ca nu vrea sa ramana in urma si sa il ajunga cat mai repede pe fratiorul ei.. La noi Stefi a mers la 11 luni si 2 saptamani, iar Anna cu 3 zile inainte se faca anul..ca nu a vrut sa ramana in urma ..asa e posibil sa faca si Eva..; Oau frumoasa surpriza a avut Vladut, am vazut si ceva pozici pe fb, insa nu am avut timp sa ma uit la toate, si florile l-au ipresionat mult..imi plac si creatiile lui (le face si singur?) si chiar ma gandeam ca dupa ce o sa inceapa sa mearga Eva cred ca doar in timpul ei de somn o sa mai poata creea ceva ca sigur o sa vrea si ea sa fie bagatoare de seama..Eu ma uit la ale mele, Anna vrea si ea, o mai includem in activitati insa ptr unele e prea mica (de ex cum e margelitul..ca vrea Stefi sa-si faca margele si bratari si i-am cumparat un set de bilute de diferite forme, dar ptr Anna sunt f periculoase ca imediat le mai scapa si in gurita..) asa ca si Stefi destul de rarut face cate ceva, insa e ok ca face la gradi si mereu invata cate ceva nou.
Apropo ce cadouri vor puii de la mosu? Ca Stefi deja a facut stocul..prea multe si destul de piperate ptr buget insa ceva din ele trebuie sa-i luam: vrea asa, rochita de printesa(2 musai si ptr nna, dar Annei alba, ei rosie), machiaj(ca cica e mare deja...sa nu-i zica careva ca-i mica ca-i jale) insa stie ca nu sunt ptr asta, nici cu oja nu am dat-o chiar daca mi-a plans acasa ca la gradi sunt fete care sunt "pictate" la degete , poate la vara ii fac odata placerea, dar nu sa devina obisnuinta, chitara, papusele sirena, papusele cu zeci de mii de hainute (de acelea barbi) dar are acasa si nu se joaca cu ele decat cand vine sora sa mare, microfon, carucior de bebe (2 musai si ptr Anna, ca au unul si se cearta pe el) cadita de baie ptr bebe, sau masa de infasat ptr bebe (bebe-papusa, da) patut ptr bebe, casute de printese, cateva seturi de lego, hotel lego si inca cateva ca le are notate pe reclama...Anna inca nu cere nimic, dar clar trebuie sa-i luam ceva cam la fel ca deja se cearta pe jucarii...ce parere aveti, a voastra lista e mai lunga?!
Hai ca iar m-am intis..va urez o zi frumoasa si un wkd placut.. pa pupic pe toate
eumada spune:
Neata..accept cafeaua mare si tare....Picky cate doua randuri ca sa fie pace si liniste ...
Eva nu stie inca ce vrea,dar pregatesc de pe acu` bugetul...
Va las ca zi e ziua mamei mele..implineste 62 de ani si timpul parca nu a trecut peste ea.....asa o mama minunata ca a mea doresc tutror,asa o mama ca ea as vrea sa fiu si eu.....
O iubesc enorm ,desi nu stiu sa-i arat de multe ori....
DanaMi spune:
Hello
Nu prea am intrat din lipsa de chef de scris si nici nu am avut cu ce sa ma "laud" doar cu o raceala a lui Raducu, cu febra, tuse, mucisori, urechiuse curse... Tot tacamul, Bia a scapat.
Ana... Foarte frumoasa petrecerea lui Vladut, felicitari!
Mady... Voi ce faceti, cum a#539;i petrecut?
Picky... Woow , deja va ganditi la cadouri? Pai eu zic ca e foarte lunga lista voastra, noi o sa le luam cate o singura jucarie, oricum vor mai primi si de la bunici, din experientele anterioare (zile de nastere, diverse alte ocazii) cand au primit multe jucarii, cel putin Bia, nu s-a mai bucurat deloc de ele, sincer eu cred ca le oferim copiilor mult mai mult decat au nevoie, a nu se intelege ca nu faci bine, fiecare procedeaza cum crede. Nici eu nu sunt de acord cu farduri, oja sau orice altceva la copii, motiv pt care si Bia vine acasa si-mi spune ca X are unghii date cu oja sau ruj pe buze si vrea si ea dar ii explic ca ea e foarte frumoasa fara ele si renunta. I-am dat o data cu oja in speranta ca nu-si va mai roade unghiile dar nu am facut decat sa o debusolez, de ce atunci a avut si acum nu, a trebuit sa-i spun ca atunci mami a gresit.
Ma duc sa bag si eu putin somn pt ca de doua nopti stau de straja la Raducu din cauza febrei, Bia e la mama soacra ca sa nu ia si ea ceva.