**Buburuze de 2009 in actiune (36)**
Raspunsuri - Pagina 6
emanouela spune:
Merci Picky , pup si eu fetele maraitele.
Ai fost de milioane, Sorina...chiar daca as vrea, oricum nu se poate, lucreaza undeva departe, vine de 2-3 ori/an...deci...
Eu is varza de obosita, azi am umblat si la cumparaturi...imi vine sa-mi pun picioarele dupa cap. Darius inca mai plange la gradi...offff...cand i-o trece, nu stiu.
anna-mama spune:
Neata,
Poftiti la
Picky, cum sunt fetele azi? Unde va ganditi sa va relocati, in Constanta? Dumnezeu sa va ajute sa alegeti cel mai bun drum!
Ema, pentru ca ai fost atata timp numai tu cu el si mereu ati avut activitati minunate impreuna ii este inca greu sa accepte separarea pt a se duce la gradi, dar nu cred ca e o problema ca plange putin daca tu ii oferi iubirea si siguranta in acele momente. pup
Mady, ai iesit din butoi? de maine ai baiat mare!! Faceti petrecere sau o lasati pe wkd?
Sorina, nici lui Vlad nu-i place sa faca puzzle... ce baiat afectuos ai, ma topesc cand citesc cum va vorbeste!
Noi maine il serbam pe Vladut de Sf Luca, nu i-am luat niciun cadou inca pt ca nu am idee ce sa iau, o sa fac azi tort si maine o sa-i decorez o camera ca sa fie asa cum ii place lui, surpriza!
Azi e ziua bunicului meu, in wkd ne-a invitat la petrecere la tara, sper sa fim sanatosi sa putem da o fuga.
Pup, o zi buna!
eumada spune:
Ema si Eva inca mai plange...numai cand urcam spre clasa..sta cu lacrimile in gat si cu gurita in jos.....dar si-a facut un ......ta naa prieten...Vladut...mananca impreuna,se joaca impreuna,dorm in paturi alaturate...ea il invata cum sa iubeasca...asa,si-l mangaie pe obraji si pe manute,ii gasesc cand merg dupa ea impreuna,chicotind,dimineata el striga...Eva,vino langa mine,ti-am oprit scaun....si tot asa...ce mai..dom`le am don`soara.......imi cere s-o dau cu parfum....da` tot smiorcaie si boceste...exact cand s-o las acolo...
Lali_mete spune:
Buna dimineata !
Eu sunt printre ratacite si racite , trei zile abea m-am tarait prin casa, am fost bolnavi toti, de la primul la ultimul. Paul a fost cel mai putin atins,doar a tusit in we. Teodora a avut amigdalita cu puncte de infectie, eu la fel , Vali racit si cumnatul are si el amigdalita si parese si otita. Azi ne simtim bine,dar zilele trecute era jale. Noroc ca Paul era la gradinita mai toata ziua,si nu a luat mai rau de la noi.
Picky , imi pare rau ca se bat fetele , mai sunt tensiuni si intre ai mei,ca Teodora ii ia jucariile si fuge, mai in patru labe,mai in picioruse , si PAul tipa ca i-a luat jucaria/biscuitele/ gogoasa ... Eu zic ca atunci cand vor mai creste si vor intelege anumite chestii nu se vor mai bate.Pana atunci,stai intre ele sa nu isi scoata ochii. Nu din rautate o fac,sunt sigura,poate au vre-o frustrare si si-o varsa una pe cealalta.
Sorina si voi cu plansete? Am vazut ca si la Ema ... cand se vor obisnui oare? Al meu a speculat si comportamentul unei fetite ,care s-a tavalit pe jos saptamana trecuta , si azi a avut o incercare,plus niste urlete de-mi venea sa il iau de o aripa si sa il aduc acasa de unde sa nu il scot o mei de ani, ca m-am saturat. Mi se cam termina rabdarea. Nu il deranejaza nimic acolo, le iubeste pe doamne, ii plac copiii,nu se bat, mananca tot, doarme bine,si totusi urla . Nu urla in fiecare dimineata din acelasi motiv. Azi cica voia sa doarma,ca lui ii era somn. Ieri dimineata plangea dupa Teodora. Luni dupa Georgiana( o prietena buna,pe care el o iubeste,si care a fost luni seara si l-a luat de la gradinita,tocmai sa stie ca toata lumea tine la el, si nu e parasit acolo) . Si ca sa fie tacamul ocmplet,in singura zi in care mi-am pierdut cumpatul si l-am certat a aparut psiholoaga gradinitei in spatele meu si imi zice " nu il mai certati doamna!" , si eu inchei spunand " hai gata,nu mai tipa,ca tipatul nu ma impresioneaza. Eu stiu ca faci asa ca ai vazut-o pe fetita aia acum cateva zile, dar cu mine nu merge. O sa iti treaca pana vin sa te iau acasa. Stii ca vin,nu te las aici, asa ca gata,ajunge cu plansul! " . L-am pupat,l-a pupat si Teodora, i-am spus ca il iubesc,a spus ca si el ma iubeste, si pa,am plecat,l-am lasat cu educatoarea si psiholoaga. Ma gandesc acum ca o sa creada ca asa ii fac mereu ,si numai eu stiu cata munca de lamurire duc cu el,si cum incerc tot ce imi trece prin cap,numai sa inteleaga ca nu e parasit acolo,nu e pedepsit, ci e un loc unde se joaca si invata lucruri pe care eu nu stiu sa i le prezint ca doamenel educatoare.
Alina nu stiu cum sa te incurajez. Elemente autiste nu inseamna autism. Elemente autiste are si soacra mea, si cumnatul, unele le vad transmise la Paul si totusi nu ma ingrijorez.Ei au probleme cu perceptia emotiilor oamenilor,de exemplu. Nu isi dau seama cand glumesc,cand vorbesc serios , nu ghicesc din mimica si gestica comportamentul oamenilor. Vazusem despre asta un documentar acm vre-o doua saptamani,si atunci am inceput sa constientizez unele gesturi ale celor din jurul meu. Mihai e singurul copil cu care se lucreaza in centru? Nu e cunoscut,nu merg si alti copii acolo?
Noi i-am luat motul fetei saptamana trecuta. Pitzipoanca pana in amduva oaselor . A ales : clamele de par, telefonul , apoi a luat cu o mana parfumul si cu cealalta a adunat banii din tava .
Revin,merg sa fac curatenie in baie,ca e jale ce-i acolo.
Nu stiu cand revin,ca desi nu mai este de cules nimic,nu am mai plecat de acasa de mai bine de o luna, nu prea am timp de scris. Mai citesc cu fata la san,dar nu prea pot scrie ca imi apasa pe taste,vrea mouse-ul, se ridica,si atunci o las balta.
Picky_toto spune:
Sal
Am citit insa nu am timp de scris, sunt prinsa intre aragaz si Anna.
Stefi e la parc, aduna frunze iar pana acum o juma de ora a turnat cu galeata...va dati seama ce-i in sufletul meu sa-mi stiu copilul in ploaie...ieri la fel am luat-o uda toata de la burtica in jos.. plouase pana la 12 si la 13 cand m-am dus sa o iau copii se jucau afara in balti, nisip ud, topogane ude.. ceva ce nu mi-a placut deloc..;si chiloteii ii avea uzi leoarca, pantaloni, sosetele si in interior la cizmulite...sa nu mai zic ca era si f murdara de noroi, de parca facuse curat la purcei...si azi am sanse sa o iau la fel...si ma mai intreb de ce racesc copii asa usor aici... alti copilasi stau uzi pana la 15:30 sau 18...in fine..astea-s gradinitele aici...ma gandesc ca la vremea care e afara, puteau anula iesirea in parc..
Incerc sa intru mai tarziu dar nu promit nimic..acum incerc sa termin mancarea sa merg sa o iau pe Stefi ..sper sa nu inceapa ploaia...
pupici
eumada spune:
Lali si Eva face cam la fel,doar ca ea s-a mai potolit acum insa circ este....mult mai putin dar este,sunt epuizata ca trebuie sa fiu ferma cand merg cu ea la gradi,cand o las acolo....e greu,foarte greu...acum merge ca sa se joace cu prietenul ei...Cred ca e ziua lui saptamana viitoare.
SoriLea spune:
Incerc sa va raspund scurt.
Ema, tu ai mai avut experienta mers departe de tara, asa ca nu-i ceva extrem. Singurul lucru care te retine, cred ca e situatia lui Darius neclara si nu poti iesi cu el cand vrei din tara (nu-i asa?) Si nu stii niciodata ce ti-e scris pe mai departe...care e sa fie al tau v-a aparea, mai devreme sau mai tarziu
Picky, voi nu duceti si lucruri de schimb copiilor la gradi? Noua ne-a cerut sa avem in permanenta macar un schimb (pantalonasi, chilotei, bluza/tricou) pt ai schimba in caz ac se uda sau se murdaresc mai rau. La noi n-a fost cazul apna acum, dar avem in permanenta.
Lali,sanatate multa intregii familii. Si al meu face la fel. Acum de 2 zile il duce si-l ia tacsu'. Nu e ff incantat, ca el vrea cu mami. In fiecare dimineata, ii spune sa nu mai mearga in directia aia, ca acolo e gradi . Maraie tot drumul si cand ajunge la usa clasei bazaie sau doar ii joaca lacrimile in ochi Apoi spasit intra in clasa si se alatura colegilor. Vad totusi ca se comporta mai ok de cand il duce tacsu', cu mine era jale
Cum poti spune despre nora mea ca o sa fie o pitipoanca??? Fimiu a luat de pe tavita cartea, mouse si chei de mertzan. Asa ca eu cred ca-i poate asigura un trai frumos, iar ea sa fie o doamna respectabila, DAAAA?!?
Anna, sa-ti traiasca feciorul cu numele, dar si micuta Eva pe langa el. Sa va bucurati multi ani de acum inainte si de bunic si petrecere frumoasa in wkd Merci de aprecieri.
eumada, cred ca trebuie sa ne tinem ferme pe pozitie, ca numai atunci se vor obisnui. Ma bucur ca si-a facut un prieten, poate v-a merge doa pt el la gradi. Si al meu are un prieten cu care se joaca la gradi si imi povesteste despre el, iar eu speculez monentul sa-i spun ce frumos se vor juca ei maine cand se vor intalni... Si tine
Pup intregul grup si va doresc sanatate.
madyrizi spune:
helauuu...
eu nu mai apuc sa scriu nimic.
am avut 2 zile groaznice, dana stie cate ceva ca ne-am intalnit azi dimineata .
sunt f.f. aglomerata cu serviciul, am cam tras chiulul cu treburi personale si acum nu am nesimtirea sa plec nici macar la program. incerc sa recuperez din treaba si sa ma descurc si in ale mele.
in fine, abia pe la ora asta am reusit sa citesc ceva pe diagonala, doar cat sa ma bucur ca sunteti bine sau sa ma intristez putin ca aveti mici necazuri.
acum trebuie sa culc baietii si poate reusesc si eu sa adorm pe la 12 noaptea ca mihaita e cam noctambul si n-are chef de somn cand ii pica maicasii okii in gura .
sper sa mai revin maine mai pe seara ca sa va ofer o tratatie virtuala.
Lali_mete spune:
Bine Sorina, atunci pentru ginericul meu frumos schimbam predictia . Poate o sa faca bani din inventarea vreunui nou telefon , ori o sa aiba propria linie de parfumuri ,cine stie,si atunci va trebui sa fie si cocheta,ori cine stie, asa cum spu itu, ginericul o va trata ca pe o mare doamna .
Mady,hai ca acusi vine vacanta si te mai odihnesti si tu . Dar de ce e "noctambul" Mihaita? Ai mei dorm deja amandoi .
Picky,sa stii ca le-am dat drept exemplu mamelor care spuneau ceva de genul "e inadmisibil sa mearga copiii singuri la toaleta, si cum sa ii invete sa se imbrace singuri,sunt prea mici la trei ani !" , si le-am povestit de sistemul de la voi,si de copila ta uda pana la piele gasita asa de mai multe ori, sau cu spatele gol,si nu a mai sarit nimeni la gatul educatoarei. Eu una sunt multumita de educatoarele lui Paul. ARe expresii noi dobandite, gesturi noi ( in afara de scuipat,toate sunt pozitive ) ,mananca mai bine, raspunde mai repede si mai la obiect la intrebari,incearca sa faca diverse singurel(azi a vrut sa incalte singur adidasii,dar el are piciorul mai grosut,si se incalta greu singur,asa ca l-am ajutat,dar treaba mai grea a facut-o singur) ,saluta oamenii inaintea mea ,adoarme mai repede,si fara sa stea cineva langa el. Nu imi place ca a speculat nitel comportamentul celorlalti copii si la inceput nu prea statea la masuta cand manca,nu are inca rabdare sa termine o activitate, nu vrea sa participe desi stie despre ce este vorba.Ieri,de exemplu,au avut doua frunze lipite pe o coala, si trebuia sa incercuiasca frunza mai mica.El a incercuit frunza mai mare ,desi stie diferenta mic-mare. E dezastru fisa lui de evaluare initiala .Numai "inexistent" pe acolo . Are si cateva chestii in dezvoltare,in rest, par asa o mama denaturata si neimplicata din ce scrie acolo . Acasa turuie, povesteste, canta ,cere,ofera... Acolo abea ii aud glasul,si pe ala mai mult plangand. Cand nu plange tace, e mut. Sau il cere pe "Minie Mouse" care e de fapt Mickey [alcoo],de mi-au spus educatoarele sa nu il mai las la desene asa mult ca cere numai desene si la noi se pune praful ep telecomanda . Iar la pc se uita la "piminii" adica "happy feet" ,sau "cars" ,deci nu la desene disney,decat rar.Dar cred ca era singura chestie care era cat de cat intalnita si acasa,si la gradinita,si asa se linistea el,se simtea in siguranta.
Azi mi-au spus ca a inceput sa interactioneze mai mult cu ceilalti copii,ca pana acum se juca singur,nu voia pe nimeni langa el. O cerea pe Teodora...
Vai cat am scris,si numai despre noi. Sper sa revin si maine...
anna-mama spune:
pt toate fetele! si cate o felie de tort, restul da Madi :D
La multi ani, Mihaita! Sa cresti mare, sanatos, fericit, iubit si norocos!
Revin mai tarziu, acum suntem in petrecere :))
Pup