**Buburuze de 2009 in actiune (36)**
Raspunsuri - Pagina 5
madyrizi spune:
buna, doamnelor/domnisoarelor/domnisorilor,
eu sunt racita (inca) si deci nu prea am chef de nimic. multumesc pentru incurajari, cafele si alte delicatese, dar nu prea sunt in dispozitia necesara pentru o palavrageala mica.
revin peste cateva zile si sper ca macar raceala sa-mi treaca.
pe toate.
PetraTudor spune:
Buna tuturor, sunt o mamica de doi baietei, cand eram cu cel mare in burtica am scris pe forumul Mamici de ghiocei 2009. Cel mic are 4 luni fara o saptamana :-)
Si pentru ca avem din ce in ce mai putin loc in casa, am decis sa daruim toate lucrurile pe care nu le folosim, in general este vorba despre lucruri noi sau aproape noi, pe care le-am cumparat sub impulsul momentului sau le-am primit.
Daca va intereseaza, adresa blogului meu este reclama - reclama mascata
Cu drag!
SoriLea spune:
Neata'
Trezirea si haideti la ceai, laptic
Eu va inteleg, ca la ce vreme e afara, iti vine toooot sa dori :)
Noi suntem mai bn (sa nu zic de 2 ori bn ca mi-e tare frica) si am vrea sa-l ducem de maine la gradi. Binenteles ca el nu vrea
La multi ani ANNA si Ema , sa fiti sanatoase si sa aveti parte de mult noroc in viata (scz pt intarziere )
Picky sa stii ca si al meu are obiceiul sa se prefaca ca nu m-a aude. Si dupa ce strig, sau repet de 'nspe mii de ori, el se uita cu niste ochi mari la mn fara sa zica nimik. Te face sa crezi pe monent ca nu aude. Apoi daca il intreb, eu cu cine vb mama, el raspunde senin "CU PELETI" (binenteles ca e o expresie pe care a auzit-o la mn) Asa ca nu-ti mai fa probl. Cu dezbracatul, la noi e ok pt ca el refuza sa se dezbrace singur Eu chiar nu stiu cum sa mai procedez ca sa-l invat. Cu chiu cu vai abia isi da jos pantalonii Iar cu cearta si bataia intre ele, nu cred ac ai cum s-o rez. Si sora mea se mai plange de asta, dar stie pe pielea ei ca si noi am fost asa. Ne-am vindecat cand am mai crescut Tu cum mai esti, esti bn?
Alynta te citesc si nu-mi vine sa cred prin ce treceti si imi dau seama cate ganduri si griji va faceti (si cred ca e normal) Ma bucur ca faceti tot ce se poate face sa- ajutati. Curaj ca o sa fie bn, cu asa parinti langa el nu are cum sa fie altfel. Sa va de-a DD putere sa treceti peste aceste incercari ale vietii si Matei sa fie bn
Anna tu cum mai esti? Copii sunt bn?
Hei, fetele din Constanta, ati dat bir cu fugitii toate??? Cris, Lali, Getik. Daca in vara mai aveati o scuza ca mergeati la plaja, acum ce faceti fetelor?? Gata s-a terminat si cu porumbul si cu viile, cred ca si cu muraturile...Haideti ca va asteptam cu relatari despre voi si piticii vostrii
Numai bine va doresc tuturor
anna-mama spune:
Neata,
Multumim de cafea, Sori Eu am nevoie, m-am culcat la 12, Eva s-a trezit la 1 si s-a mai culcat la 4, apoi am mai dormit pana la 7.30
Dupa o saptamana de raceala doar Vladut e refacut, eu cu Evi inca mai avem muci
Picky, si Vladut se face ca nu aude cand nu vrea sau e concentrat in alta parte, imi da ignor la greu, cu alte cuvinte. Despre bataia intre surori...pfff, nu stiu ce sa zic, eu imi aduca aminte cand ma certam in copilarie cu sora mea si se baga mama intre noi mai rau ne enervam pe ea...nu stiu am senzatia ca fratii cand sunt mici au mereu dispute, certuri, dar nu au nicio legatura u dragostea. Pe de alta parte te inteleg, ca si eu mereu sunt cu gura pe Vladut sa nu-i face ceva Evei ca sa o raneasca... Legat de faptul ca Anna musca, pfff, complicata treaba, e clar ca ea a deprins asta ca mijloc de aparare si cred ca a deprins-o din " luptele" cu Stefi, este metoda prin care ea a constat ca poate sa o invinga pe ea care e mai mare si mai puternica, iar acum o foloseste de cate ori are nevoie sa castige. Dar e f mica, sunt sigura ca daca ii explici mereu ca nu e bine si ca pe ceilalti ii doare va depasi momentul rapid.
Sorina, ma bucur tare ca sunteti bine, Doamne ajuta ca asa sa fiti de acum inainte! Succes cu readaptarea la gradi!
Ema, cum mai e Darius? Tu, cum ai petrecut de ziua ta? Curte ti se mai face? sa-i spui individului macar cum vrei sa arate gardul :)))
Dana, eu am pierdut firul planului de plecat din tara...mult succes, sa reusiti pana la urma cum va doriti!
Madi, sanatate si putere, relaxare si zeeeen
Mada, ce faceti, tot nu v-ati adaptat cu gradi? imi pare rau de situatia cu cea de-a doua educatoare
Simina, stiu, draga mea ca te-ai gandit, stiu si cum e cu bebe mic succes cu pregatirile de botez
Eva creste vazand cu ochii, ma uimeste zilnic, spune si face multe lucruri, ultima achizitie e sa duca mana la ureche cand suna tel si sa zica alo "ao", n-mi vine sa cred cand ma gandesc ca are doar 9 luni jumate. eu sunt fascinata de felul ei de a fi!
Vladut a devenit un pupacios, ma pupa si ma iubeste tot timpul. e cuminte si e mare, pot sa ma joc cu el jocuri pe porunci(carti, domino, cu zaruri..), ne amuzam si ne distram bine, ii plac povestile, mereu vrea noi si lungi :))), ii plac abilitatile practice, ii plac jocurile de gandire, e ambitios si vesel. Ieri am fost la tatru, am vazut cei 3 purcelusi. se vede ca e mare in tot ce face si cum ne intelegem. Saptamana asta trebuie sa-l duc la dans, dar cum a fost racit, am lasat-o pe saptamana viitoare, sa vedem daca ii place.
Nu mai stiu ce voiam sa va mai povestesc...
Pupici si duminica frumoasa!
emanouela spune:
Merci fetili de urari, primesc pana anul viitor, asa ca nu va faceti griji ca ati intarziat
Nu m-am serbat intr-un mod special, a fost fratele meu la mine, dupa am iesit in oras la pizza si un pahar de ce a vrut fiecare....in rest...nik special. Pe 12 am iesit iar cu un amic de-al meu, un copil tare bun dar fara noroc in dragoste, care il adora pe Darius, iar ficiormiu speculeaza asta si-l exploateaza la maxim de la despartire, bietul baiat, e varza....si cam atat.
Mister Idiot mi-a mai aparut in cale o data, fix de ziua mea , l-am salutat, a schitat el ca ar fi vrut sa comenteze ceva dar ignorul meu era prea mare, eram prea bine dispusa asa ca mi-am ocupat timpul cu chestii placute decat sa-mi omor neuronul cu el.
Duminica placuta in continuare
Ano...Darius e nitel racit iar eu il tratez cu ignore, il las sa se vindece de la sine ca e doar usor racit. In rest...e ok, cu gradi e mai bine, i-am dat voie sa planga "un pic" si se smiorcaie la despartire si atat, asculta si el povesti, dupa mi le povesteste in stil propriu, varianta cea mai scurta, cantam, dansam, picteaza si foaia si pe el....eee, o gramada de treaba. Curte nu mi s-a facut ca sa mi se mai faca. Sanatate la pitici
alynta27 spune:
Salutare!
Mady multa sanatate!
Multumesc frumos de toate cele scrise. Am zile cand sunt sus, in altele jos! Chiar vb cu sotul ca intr-o luna jumatate a facut multe progrese. Cu Dumnezeu inainte. De lucrat cu el o facem si noi, mai mult Bogdan ca are mai multa rabdare si asculta mai bine. In decembrie vom reveni la un alt control. Intre timp vom mai merge si in alta parte.
Picky_toto spune:
Salutare
Nu am chef si nici dispozitia necesara sa scriu, dar va multumesc ptr raspunsuri... acum vom vedea ce e de facut, oricum se anunta un sfarsit de an plin asa ca daca o sa dispar din peisaj cu zilele sa nu credeti ca v-am abandonat ci doar poate o perioada de absenta ..da cand voi putea voi reveni..
Sau hai ca incerc sa scriu cateva randuri..
Simina multumim de vesti despre voi, sanatate in continuare nepotelului, sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa se reintoarca acasa cat mai curand.. Ma bucur mult ca Otilia iti doarme noaptea, esti norocoasa, si ca ia bine in greutate..iar felicitari lui Andu ptr prima lui dragoste ...succes cu pregatirile ptr botez, si petrecere frumoasa.. asteptam poze
Alina parerea mea e sa cauti si o alta parere, sa te interesezi cat mai bine despre autism ptr ca eu cred ca Matei nu are asta..oricum cu Dumnezeu inainte si totul va fi bine ... nu o sa-ti fie doar de mezina?
Petra succes cu donatiile, sunt sigura ca sunt mamici care au nevoie de ele
Mady sanatate multa...ia zi ti-a revenit dispozitia? intri la un pahar de vb?
Sorina multumesc de incurajari, oricum o sa incercam sa facem un control la un orl-ist sa vedem...insa pe mien ma ingrijoreaza ca totusi ii vb fata in fata si tot ma intreaba "ce mami" sau "ce am zis"...deci intelegi acum ingrijorarea mea?! ..iar cu dezbracatul/imbracatul stai linistita ca nici noi nu le facem mereu singure..doar cand are chef si bluzitele, tricourile, maieurile nu stie sa si le dea singura jos...asa ca nu te stresa la capitolul asta... ca pana la urma un singur pui ai si trebuie rasfatat .
Anna felicititari ptr puiuti, intr-adevar Eva deja e maricica, si tare adorabila..iar Vladut se vede ca a devenit flacau in toata regula..ce mai a trecut timpul..si cam repejor... Anna nu musca, ci doar bate, sare sa loveasca, pe Stefi, (pe ea o ia direct de dimineata), pe mine, pe tati... e un gen de aparare, insa nu stiu de ce e asa in alerta..ieri de ex mi-am pus intrebarea daca nu cumva acesta de a lovi e un mod adoptat de la dadaca(ce) ca loveste si apoi se fereste ca si cand asteapta sa primeasca si ea o lovitura/o palma.. nu stiu, stiu doar ca in vacanta nu a fost astfel de probleme, de cand cu dadacele, cu schimbatul lor, cand la una cand la alta a inceput sa adoptea aceasta agresivitate, poate ca acolo erau si multi copii si era lupta ptr supravietuire..nu stiu..;ce stiu e ca si Stefi a inceput sa loveasca..pe Anna...si uneori chair destul de tare..in fine vom vedea...
Ema pe tine te si iti urez succes cu toate
Intrebare ceve care aveti treaba cu invatamantul... un transfer de la o scoala la o alta scoala cum se face? de ce e nevoie la dosar? se poate face transferul numai dupa sf unui semestru, sau si in timpul lui? Multam
O zi placuta in continuare
madyrizi spune:
so... ca tot m-a stimulat picky, hai sa scriu putintel.
am o saptamana f. aglomerata, pe mihaita tot nu l-am dus la gradinita, iar alex e ocupat cu o multime de lectii si concursuri.
picky, transferurile se fac destul de simplut. cererea se face catre scoala la care se face transferul, apoi se merge cu aprobarea la scoala de unde pleaca. transferurile se fac in orice perioada a anului daca este vorba de schimbare de domiciliu. daca e vorba despre transfer pentru alte motive, atunci se face doar in timpul vacantelor. la liceeni e un pic mai complicat, dar nu cred ca te intereseaza asta. dupa aprobarea cererii de ambele parti, unitatea primitoare face o hartie prin care solicita foaia matricola. cu aceasta foaie matricola, copie ci parinti, copi cn copil si fisa medicala... dosarul este complet. daca e vorba de venire din strainatate mai exista ceva in plus, asa ca te rog sa-mi spui ca sa-ti explic.
anna, sunt superbi copiii tai si imi place ca sunt interesati de joaca educativa, constructiva. ai mei nu-s interesati de asa ceva. la ei totul se rezuma la batai , curse de masini sau altfel , ciondaneala toata ziua... nici sa nu auda de jocuri educative, totul trebuie invatat altfel cu ei.
mai revin ca am de verificat niste teme la alex.
SoriLea spune:
Buna
Picky sa stii ca noi te asteptam oricand sa ni te alaturi Voi chiar va ganditi serios la venirae in tara? Nu pot sa cred ca voi sperati ca aici v-a fi mai bn, cand e din ce in ce mai greu si toti incercam sa supravietuim in vartejul asta de preturi care au luat-o razna.
Anna al meu n-are rabdare sa faca nici macar un puzzel de 3 piese , de mazgalit mai mazgaleste ceva-ceva, dar de jocuri de logica nici nu poate fi vorba Sa-i dai masini de curse si documentare cu balene, sau sa-i povestesti in fiecare zi cate ceva acvatic, e super ok Felicitari lui Vladut pt ceea ce face.
Mady mai esti racita? Cand am citit despre baietii tai, mi-am imaginat ca asa ar fi si la mn daca ar fi 2
Alinta daca voi vedeti rez la Matei, inseamna ca se poate si v-a recupera. Mai cere si alta parere pt linistea ta, dar sunt convinsa ca Matei nu are autism
Ema tu ce mai faci? Scz daca suna deplasat, dar daca tu na-i avut noroc in dragoste si nici amicul tau, nu vreti sa-l faceti fericit pe Darius si sa fi-ti mai des impreuna !?
Simina ce rpd trece timpul Iaca o crestinezi pe micuta ta. Sa creasca mare sanatoasa si norocoasa si te asteptam cu poze de la botez
Noi am fost azi la gradi. L-a dus tati. L-a lasat plangand si a iesit. Dupa 5 min a rev pt ca trebuia sa plateasca hrana (el stia ca trebuie sa plateasca la directoare, dar nu era) si cand il vede Razvan (se potolise din pland, dar mai avea lacrimi in ochii) il intreaba TATI AI VENIT SA MA IEI?? Nu tati, mergi si joaca-te cu copii. i a plecat la ei. Cand am mers sa-l iau la 16.30 era ff bucuros ca am venit si abia astepta sa plecam. Acasa il intreb ce-a facut la gradi, ce-a mancat... si imi spune ciorbita si nu mai stiu ce...sta el se gandeste si imi spune apoi LASSANIA (dar era doar mazare cu piept de pui, nu stiu de unde i-a venit asta).
Mai tarziu imi zice " mami o sa fiu fff cuminte la gradi, o sa fii mandra de mn?", sigur, ii raspund. Si o sa fii doar mamica mea, nu mamica altui copil?, Sigur mama. Mami, esti lumina ochilor mei
Sa vedem maine cum v-a fi si sa speram ca v-om fi ok cat mai mult timp, in conditiile in care sunt ff multi copii bolnaviori
Sanatate multa va doresc
Picky_toto spune:
neata, las cafea
e o vreme de stat numai in casa, ploaie, vant, frig iar fetele is maraite, una numai in brate imi vrea iar cea mare se plange ca vrea in de bos..adica in padure..ca pleaca maine cu gradinita la parc cred ca se faca curatenie, ca le trebuie saci de plastic.. si nu mai are rabdare vrea azi.. si ma chinui sa-i explic si nu accepta raspunsul si asteptarea..iar cea mica e plangacioasa da rau de tot ..imediat le duc si merg la job..
Mady ma intereseaza si continuarea
Sorina, da inca speram, suntem optimisti
revin cand ma intorc de la munca.. o zi placuta