**Buburuze de 2009 in actiune (36)**

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Neata,

Poftit la

Picky, sanatate multa! Cum mai sunteti?

Noi suntem bine, toata ziua ne agitam de colo colo.

Un wkd frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Buna....Eva continua sa planga dimineata pana plecam si numai foarte greu o conving sa taca.....in fiecare zi trebuie sa-i promit ceva....o apuca si brusc,e nervoasa si agitata....in rest acolo face activitatile cerute,excelent se descurca,toti mi-au spus ca la evaluarea saptamanala facuta obligatoriu de psihologul gradinitei iese foarte bine la capitolul inteligenta,de aia..cum se zice...ceva cu cognitiv..
Dar..exista un mare dar...nu-i plac copilasii...sunt micuti si nu se prea intele cu ei,ea lucreaza la masuta,separat..pleaca singura cu inca doi copii si gata.Nu accepta s-o ajute nimeni,ea face singura totul dar se sperie de persoane straine,sau de persoanle care intra in clasa(directoarea mare,cineva in halat alb...asistenta si-a luat costumul ala..stiti voi...sunt si roz...si verzi...ei ala roz nu o sperie...in rest...)...

Am avut un conflict cu una din educatoare....s-a purtat foarte urat si a tipat la Eva de fata cu mine...miercuri dimineata.......

Am intrat cu Eva in sala de clasa,i-am dat rucsacelul sa si-l duca la locul lui...Eva nu plangea...ma intreba daca i-am pus o bucatica de painita (facusem calda cu o seara in urma)....si individa s-a apucat de urlat la mine.."ar trebui s-o iei cucoana si s-o tii acasa cu bona,ca nu mai pot din cauza ei...plange si nu sta intr-un loc,asta nu e de stat la gradinita ca-mi amnanca nerv...si nu a mai continuat ca mi-a vazut fata...aoleu ce a fost la gura mea..."i-am spus ca atata vreme cat eu ca mama mi-am facut datoria,faptul ca pe tura ei plange non stp si cand o iau e speriata denota incapacitatea de a-si face meseria si lipsa de empatie fata de un copil de trei ani...si ca probabil tipa la ea,deoarece Eva cand o vede se apuca de plans,ceea ce nu se intampla cand e cu doamna cealalta.....
A tipat din nou de fata cu copiii si la Eva" sa te potolesti ca nu stiu ce-ti fac...Eva era cu lacrimile inodate in barba si cu un covrigel plin de lacrimi in manuta....am vazut negru si i-am spus"daca de fata cu mine va purtati asa cu ea inseamna ca nu sunteti demna de lasat pe mana dvs.copiii ci trebuie sa va reprofilati,la spatii verzi sau la pensie."....nu va inchipuiti cum am plecat de acolo...m-am apucat de dat telefoane,intr-o ora stia tot orasul cum se poarta respectiva cu copiii din grupa...s-au dus inspectoarea sefa de la IS,directoarea scolii de care partine gradinita,cealalta educatoare care este acum i administrator....a iesit scandal nu gluma..s-a facut sedinta in cancelarie cu toti inspectorii cu directorul coordonator,...(oare ce a fost in capul individei?"Au trimis-o acasa sa-si reconsidere comportamentul si sa explice a doua zi cum isi permite sa se adreseze asa unui parinte si sa s comporte asa cu un copil,sau sa-si dea demisia,deoarece sunt inca doua domnisoare care asteapta eliberarea unui post.

Ce mai urat..am plans avand in ochi imaginea evei inlacrimata in timp ce aiua tipa la ea de fata cu mine......nu stiu cum m-am stapanit totusi....nu stiu,am vrut sa bag pur si simplu mana in gatul ei.

I-am transmis doar atat"daca pe tura ei Eva plange o singura data,sau o mai vad cand o iau speriata sau inlacrimata,stiu ce am de facut,stiu ca e din cauza ei...si nu astept pana o baga iar in spital."Mai ales ca eu stiu tot ce se intampla acolo,in fiecare minut.
Bineinteles ca gasca mea care are fetele tot acolo a aflat,de la ei au aflat si altii asa ca de mine depinde daca isi spala firma sau nu.I-am spus inspectoarei "daca de fata cu mine s-a purtat asa,cand e numai cu ea/ei,ce-i face?Luni cel putin nu a puut nimeni sa o linisteasca pe Eva,a trebuit sa vorbeasca mama cu ea la telefon si acum inteleg de ce......din cauza aleia.
De miercuri insa Eva e bine,am gasit-o razand de fiecare data cand m-am dus s-o iau.Cucoana nu raspunde la buna ziua,dar putin imi pasa. Eva ramane acolo,cel mult daca vreodata mai ridica vocea cat de putin la vreun copil,nu neaparat la Eva,pleaca educatoarea.Nu amenint pe nimeni,dar este inacceptabil sase poarte asa.
Alinta credeti ca degeaba era asa necajita?

Cum sa te porti tu,omul caruia ii incredintezi copilul asa de fata cu un parinte?Pai ce incredere am eu s-o las cu ea?Bineinteles ca le-am spus si la sedinta care a avut loc acolo.Chiar erau toti pusi intr-o situatie mai mult decat stanjenitoare....

Conteaza sa nu se mai repete.Eva e bine,tot nu vrea sa mearga la gradi,dureaza plansul dimineata cel putin o ora...dar acolo tace...sau ma rog...e cooperanta sa zic.

Au wc-uri de adulti acolo si m-au pus sa-i duc olita ca nu se catara singura pe wc...vineri am spus ca o sa-i aduc treapta si m-au asigurat(educatoarea cu pricina,plina de zambet si ingrijitoarele care sunt niste doamne)ca se descurca foarte bine si cu wc-ul ca ii urca ele si nu e nevoie de nimic....

Mi-e sila deja de tot.
Demne de respect sunt educatoarea cealalta,o doamna si femeile acelea,ingrijitoarele care sunt pur si simplu fenomenale,toti copiii se lipesc de ele.Eu le zic sarut mana ..au cam 40-50 de ani,asa de frumos au grija de Eva....toti copiii sunt ca puiul dupa closca dupa ele....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Ce liniste pe aici. Pe unde sunteti dragelor??
Noi tooot cu tusea asta care nu ne mai da pace. S-a invatat acasa si nu vrea sa mai mearga la gradi

Eumada prin cate mai treceti si voi. pt Eva sa nu mai pateasca asa ceva si ff bn ai facut ca trebuia pusa la punct "cucoana" aia. Cred ca n-ar mai trebui sa profeseze daca se poarta asa.

Anna ma bucur ca sunteti bn.

Dana cred ca Bia a fost singurul copil din acest grup, care s-a integrat rapid la gradi. BRAVO BIA. Asteptam sa ne mai povestesti despre nazdravaniile ei. Sunt tare haioase vazute din exterior . Multi

Picky esti mai bn? Fetele cum sunt?? si multa sanatate.

Alynta ce-ati mai facut cu gradi?

si celelalte fete si va mai asteptam cu 2-3 randuri pe aici, ca sa ne mai spune-ti ce mai faceti si cum mai sunt ingerasii vostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

La multi ani! Annoooo, sa traiesti BINE si sa fii sanatoasa si fericita
Ati intrat in concediu bre???? ce-i cu pustietatea asta pe aci?
Eu is cu "proiectul"...mai intarzie din cauza actelor, acu "fur" ce trebe furat , v-am lamurit, e??? Azi am si curs....is tata ocupata
Hai sa va distrez....am asa vaga senzatie ca lumea a luat-o pe campii, da rau de tot. In activitatea mea de "furat" pt proiect am dat face to face cu un tip, tipul....ok, arata bine, la prima vedere om serios, profesor.....bunnnnnnn, fugitiv am interactionat intr-o zi, a doua zi iar, mai putin, mi-a cerut ceva + "un nr de telefon". I-am zis ca ma mai gandesc. M-am distrat cu prietena mea pe seama asta si ea mi-a zis, ce are daca ii dai nr??? ce pierzi? ce castigi?...ok, i-am dat nr dupa ce mi-a mai specificat el de cateva ori ca il asteapta. In acceasi zi, dupamiaza, ma duceam sa il iau pe Darius de la gradi, ma suna (eram cu prietena mea in masina)...." ce faci, bla, bla, ne vedem?"...ii zic ca nu pot chiar imediat, ca ma duc sa imi iau copilul, vb mai tarziu...a ramas sa vb la 6. Pana in 6 mi-a spus ca are nitica treaba si ca poate dupa 8....e, i-am zis s-o lasam pe alta data, pt ca eu dupa 8 am program de seara cu Darius.....el "poi dupa ce termini programul cu copilul, vin la tine" ....n-am avut replica pe mom., am simtit doar cum mi se ridica adrenalina si ca sa nu incep sa-i zic "numai de bine" i-am zis ca vb mai tarziu, asta se intampla joi. A mai sunat si sambata, l-am expediat, aveam si treaba si nu am avut chef sa-mi pun mintea, a sunat si ieri,,,ieri i-am spus ca duminica e ziua in care mi-o petrec cu copilul iar el, "poi dupa, duci copilul si ne vedem"...plus ca mi-a zis, poi te sun in 2 ore, deci omul imi facea mie program, cu alte cuvinte....in fine, deci a sunat 3 zile la rand, omul nu s-a prins ca a gafat imens....siiiiiiiii, cireasa de pe tort, i s-a parut mai interesant sa se autoinvite la mine la a 2 a conversatie telefonica, decat sa SE PREZINTE....eu nu stiu cum il cheama. Misto, nu????? Mi-e mie jena de situatia in care l-as putea pune asa ca mai bine imi vad de treaba si il evit....cu toate ca, daca imi mai apare in "cale" .... nu-l iert. Multa lume nebuna pe fata pamantului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!La multi ani Ana!
Dragelor nu am avut timp sa va scriu in we. Au avut loc schimbari majore si la noi.
Eumada te inteleg PERFECT! ASEMANATOR SI LA NOI A FOST!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Sa va povestesc...
Am avut o discutie cu o saptamana in urma cu d-na educatoare de la mati. Am combatut-o cu argumente la tot ce mi-a spus. La un moment dat discutia a devenit "apasata". I-am explicat ca eu nu-mi i-au copilul de la grupa sa-l duc la cresa cum vor ele, ca e dreptul copilului meu si al meu,ca mama care fac studii sa ocupam acel loc. Imi spunea ca TOTI copii sunt adaptati perfect la grupa. I-am zis ca nu e adevarat ca sunt multi copii care inca plang si adaptarea nu se face in 2 saptamani. I-am zis ca am sa o i-au ierarhic deoarece nu gasesc intelegere. Mi s-a zis foarte clar ca pot sa aduc pe cine vreau acolo ca pe ea nu o intereseaza. I-am zis f frumos ca nu aduc pe nimeni, dar MERG UNDE TREBUIE. Ce ziceti voi ca a doua zi al meu sot s-a intalnit cu Inspectoarea pe toate gradiunitele- o femeie de nota 10 care l-a ascultat. A sunat la gradi si le-a zis sa nu mai faca presiuni sa luam copilul de acolo, ca nu e normal. Ea va face o adresa catre institutia specializata sa trimita un expert care sa lucreze cu el in cadrul grupei, sa-l ajute sa se integreze. Cand a mers Bogdan sa-l ia pe baiat d-na cu care vorbisem cu o zi inainte ia zis ca ce am facut "am reclamat-o". Al meu ia zis sec ca am mers sa gasim rezolvare la problema noastra. Cert e ca ia cazut nasul. Faza dura e ca dupa "cearta" cu mine, cand ne-am vazut a pus un copil sa zica o poezioara sa-mi arate mie cat de destepti sunt copii in comparatie cu al meu care nu vorbeste. Nivelul e limitat!
Va scriu de la serviciu, asa ca eventualele dezarcoduri scuzati-le!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Salutare,

LA MULTI ANI ANA! sa fi iubita, sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii in viata

Mada ai procedat ok!
Ema si? ce proiect, iti deschizi afacere?! hai ma, vroia si tipu atentie si tu nu i-ai aratat
Sorina mai tuseste Razvi?
Alina f bine ca nu v-ati lasat!

Noi suntem ok, nimic nou, doar ca azi era gradi inchisa, eu nu am stiut ca daca am stat acasa sapt trecuta nu m-am uitat pe programa si azi am grabit sa ajugn la gradi,. pustiu, m-am intors am dus-o la dadaca, ...acum le-am luat nu mi-a convenit ca vopsea pe hol si se simtea si in living mirosul, si nu tu o usa, un gema deschis ca-i frig afara..da dar nici sa le tina in mirosul ala infect..nu a putut asigura ca maine nu mai vopseste, puii mei, putea sa o faca miercuri ca doar are liber, nu cand sunt copii acolo...de abia astept sa plecam odata ...

Fetele se bat, incontinuu, Anna incepe si mai nou si la Vera la fel, loveste pe ceilalti copii..chiar nu stiu cum sa procedez..Stefi ii reintoarce lovitura, apoi Anna da din nou si Stefi mai tare..se cearta.. Anna bolboroseste ceva pe acolo si arata cu degetul spre stefi, apoi merge o loveste, Stefi riposteaza...si uite asa de dimineata pana seara..chiar is in somn daca o simte pe sora sa langa ea, sau o mana, un picior imediat se crizeaza...am copil bataus si nu e o lauda...va fi spaima altor copii la gradi si nu vreau asta...asa ca incerc sa caut solutii, idei dada aveti ar fi bine venite..
Am incercat si sa o pun la colt..se duse nonsalant si pune si o fata de parca-i o victima iar sora sa isi face mila de ea si ii tine companie la colt, deh sa fie impreuna si la bine si la rau ..da si in mine, ma zgarie, ma trage de par, i-am dat si eu una la fund, a durut-o, a plans si mai rau a facut...iar daca o iau si o pup la fel se crizeaza..deci nu merge nici o solutie cunsocuta de mine...altceva..

La noi e frig, 6 grade de dimienata, am scos manusile, getiel gorase, caciulile...si cam astea-s vestile..nimic nou inca..;

v-am pupat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMi spune:

La multi ani Ana!!!! Multa fericire si implinire si tot binele din lume iti doresc

Picky, din pacate nu prea ai ce sa faci, cel puti la noi cu Bia asa a fost, abea de anul asta s-a mai potolit si nu mai musca si bate copiii, cu mici exceptii, dar poate tu ai mai mult noroc

Ema, esti tare fata

Alina, ma bucur ca ai reusit sa o pui la punct pe D-na respectiva

... Mai departe... Am uitat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Picky sa stii ca nu va fi spaima nimanui,in general copiii agresivi sunt"pusi la punct" de catre educatoare si/sau penalizati de grup.Risca sa fie izolata,stiu un caz in care parintii au cerut mutarea din grupa a micutului care arunca cu jucarii si batea copilasii ceilalti.Plus ca risca sa gaseasca unul "mai rau" si sa fie ea cea lovita.
Probabil e geloasa si asta e modul ei de a protesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Neata,

Poftiti la si !
Multumesc pentru urari si vi le intorc cu toata dragostea

Mergi la inceput