**Buburuze de 2009 in actiune (36)**
Raspunsuri - Pagina 3
Picky_toto spune:
Salutare
Mada aici copii mai rautaciosi nu-s pusi la punct de educatoare, poate doar mustrati si pedepsiti pe bancuta, dar nicidecum izolati..oricum is cuvinte prea dure aduse unui copil de 1 an jumate..da ma rog...cat despre faptul ca alti parinti sa ceara mutarea unui copil mai rautacios mi se pare prea urat..e exact cum ar cere ca un copil cu sida sa fie transferat din scoala ca vezi doamne poate imbolnavi alti copii..sau un copil cu un handicap...deci astea-s fite de romania si atata gandesc, atata fac...eu una nu-s de acord cu asta..se pot gasi solutii ptr a rezolva problema in asa fel incat si acel copil agresiv sa nu fie marginalizat..nu doar aruncat de colo colo ca asa vor niste parinti....pana la urma si acel copil are dreptul la integrare cum are si acel om care a calcat stramb si a facut puscarie..da deja vb prea departe...si aici doar vb de un copil de 1an jumatate...nu de 3 sau de 12...
Dana imi aduc aminte de Bia ca asa era, chiar si faza cu copilul pe strada, poate si la Anna e ceva trecator, ca-i inca micuta...oricum e un mod de al ei de a se exprima..mai violent..
Ana si ai facut tort? ce cadouri ti-au facut barbatii?
madyrizi spune:
"oamene" bune, eu is in urma rau cu tot.
n-am urat de toate la sarbatoriti , n-am citit decat pe sarite si-s intr-o pasa urata rau de tot.
deci sa avem scuze daca dau cu mucii-n... balta, da?
s-o iau de la inceput cu ce am retinut:
- LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR PE CARE I-AM RATAT SAPTAMANA ASTA si imi cer SCUZE din toata inima mea ca-s o AIURITA .
- ema, eu is nitel mai avansata decat tine dar nu pot sa zic prea multe. am o oarecare persoana care se bucura exagerat cand ne intalnim si chiar sper eu sa treaca fara alte urmari. eu is femeie serioasa, nu ca tine o libertina (a se citi fara sotz inloc de libertina ).
- dana, ma bucur tare mult pentru tine ca s-a adaptat micuta ta. e mare lucru.
-alynta, si noi avem probleme de adaptare la gradinita. inainte de a incepe gradinita am fost la una din educatoare si am intrebat-o daca sa-l aduc din prima zi sau mai tarziu. a zis ca din prima zi ca sa se obisnuiasca toti odata. acum aproape 2 saptamani mi-au zis ca ar fi bine sa-l tin acasa vreo 2 saptamani ca plange prea tare si ii face si pe ceilalti sa planga. asa ca il tin acasa si saptamana asta. de luni ar trebui sa-l duc la gradi, deci nu mai accept niciun comentariu, de niciun fel. problema e ca e racit acum si sper sa-i treaca. consider ca am facut ca ele si nu mai accept niciun fel de recomandare.o sa le spun foarte frumos, fara cearta sau reprosuri, ca ma astept sa-l integreze in colectiv fara alte pretentii si sa il invete ce trebuie.
-picky, eu cunosc f. bine rivalitatea dintre fratii de acelasi sex. inceraca sa-si impuna punctul de vedere, mai ales daca prind un punct slab la sora/frate sau parinti. mihaita este mult mai bataios si recalcitrant fata de alex. la tine e diferenta mai mica, deci implicit mai greu de explicat sau inteles, la mine cel putin unul intelege despre ce e vorba, ceea ce e un avantaj. cu timpul se vor obisnui, dar fiind fete o sa cam ai de tras cu bataia dintre ele. in ceea ce priveste comportamentul fata de alti copii... eu am intalnit putin copii care sa nu dea cu palma, sa muste sau sa ia jucariile din mana altui copil. cred ca e vorba de instinctul de supravietuire. trebuie sa ai mare rabdare, parerea mea.
- mada, urata poveste. din pacate se intampla in foarte multe locuri pentru ca lipsa de personal in gradinitele de stat este acuta. plus ca titulatura asta de "titular" sau "incadrat pe perioada nedeterminata" le dau o anumita siguranta a locului de munca. este extrem de greu (aproape imposibil) sa scapi de o lichea de acest gen, fara sa fii dat in judecata sau sa te trezesti cu cine stie ce procese/inspectii/ comisii de verficare.
noi suntem oarecum bine: alex a inceput f.f bine scoala si invata f. bine, sunt tare multumita de el mai les ca urmeaza sambata primul concurs la romana. mihaita este racit, morocanos si plangacios. abia si-a revenit dupa doua saptamani de gradinita, parca a fost la zmei .
in schimb eu sunt intr-o stare foarte urata, cu multa treaba la serviciu, fara chef de nimic, vad totul numai in negru si nu am tragere nici sa ma dau jos din pat dimineata. nu gasesc macar un motiv de bucurie, sunt mereu incruntata si trista. sper sa-mi treaca, dar nu cred. de obicei sunt depresiva de sarbatori, asa ca nu ma astept la nimic bun.
pe toate si sper sa ne auzim in curand.
DanaMi spune:
Hello
Picky ... Ai exprimat exact ceea ce gandesc eu, mai ales ca am avut un asemenea copil iar vara trecuta (2011) a fost cumplita pt mine si nu speram sa ajungem la stadiul actual, nu comentez mai mult pt ca nu are rost, parerea mea e ca iti trebuie multa rabdare si o sa treceti peste perioada asta.
Mady ... Trebuie sa-ti revii, ai cel putin 2 motive (si cele mai mari) de bucurie, lasa gandurile negre si fii optimista, acelasi "sfat" i-l dau si ANNEI, nici la mine in familie nu sunt toate roz mereu dar mergem inainte cu bune si cu rele, cred ca daca ar fi numai roz si norisori ar deveni totul prea monoton, mai o cearta, mai o nemultumire, mai o impacare toate fac parte din farmecul vietii. Va transmit cāte o imbratisare virtuala si sper sa aud vesti bune de la voi
DanaMi spune:
Hello
Se vede ca nu a dat nimeni azi, asa ca o dau eu cāte o cana mare ca sa va trezesc putin
Picky_toto spune:
Neata, dau cafeaua de pranz :d
Acasa cu Anna, astept sa mai treaca cateva zeci de minute sa merg sa o iau pe Stefi, apoi sa vedem cum facem sa nu doarma si la 3 sa mergem la sport ca a lipsit 2 ture.. am si cosuri multe de calcat, mizeria cat strada, dar o las ptr vineri ca nu am sanse cu copilele..
Pe mine m-a luat iar diaree aseara, se pare ca nu mi-a trecut ce oi fi avut, insa ma bucur ca fetele sunt ok la capitolul asta..
Mady hai ma mama lasa depresia, ca pe bune nu te ajuta cu nimic in viata doar iti face si mai mult rau si umbreste si zambetele altora din jur.. uite capul sus, cum zice si Dana, pana la urma viata e prea scurta sa o traim in depresie, in incrunteli, zambeste din orice, cauta sa descoperi zambetul pe strada, la un copil , la un batran, la o floare..orice ..bucura-te de viata, de familie, de copii, ai doi baieti extraordinari, si asta ar trebui sa-ti incante diminetile, sa te faca sa radiezi..chiar si acel mama constant care ti-l adreseaza, chiar si acel ajutor pe care ti-l cere, toate te fac importanta ptr acei barbatei, esti importanta ptr ei, ei sunt dependenti de tine, ei te vor fericita, zambareata, ei te vor langa ei....asa ca astea-s cele mai semenificative lucruri care sa te faca sa stii ca cineva are nevoie de tine, si datorita lor tu esti cea mai importanta femei..asa ca hai capul sus si lasa norii negri sa plece de la tine, lasa sa apara soarele, un zambet pe fata..si nu te mai gandi la munca ca e greu, e usor, daca zambesti si esti multumita de tine totul va parea mai usor..
Multumesc de sfaturi..da de ce, baietii se bat mai putin?!
Dana asa-i ca viata-i frumoasa..o cearta, o nemultumire, o impacare dulce, si copii fericiti, sanatate care insemana mai mult decati toti banii din lume si alte chestii la moda...uite ca tu si bia sunteti un exemplu ptr mine si pana la urma vb doar de niste copilasi care au un mod de a se exprima mai diferit decat alti copii..da isi revine si ea.....
plec sa iau copila de la gradi, azi a vrut neaparat sa-si ia periuta cu pasta de dinti(trebuia miercurea trecuta, da cum a fost bolnava nu s-a mai putut) ca a vazut ea ieri la gradi si i s-a pus pata, plus o carte cu printese, cu toate ca stie ca nu are voie..da na odata fac o exceptie..
ce gatiti azi? vreau idei
Picky_toto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DanaMi Hello Se vede ca nu a dat nimeni azi, asa ca o dau eu cāte o cana mare ca sa va trezesc putin BIANCA MARIA 28.04.2009 RADU ANDREI 05.03.2011 |
Na ca mi-ai luat-o inainte..;beau si eu una de la tine..
Apropo ce se mai aude cu plecatul?!
Am fugit
DanaMi spune:
Picky, nu se aude nimic fata pt ca nu reusim sa luam nota care ne trebuie la IELTS:(, eu mi-am cam luat gandul dar Cosmin nu vrea sa renunte. Om vedea.... Nasol e ca ma tine pe loc si nu ma pot apuca de niste schimbari pe care as vrea sa le fac prin casa.
DanaMi spune:
Meniu pt azi:
Supa de pasare cu taietei
Fasole verde cu carnita de porc
Se vede ce chef de treaba prin casa am, nu?
SoriLea spune:
Buna seara dragele mele.
N-am mai intrat pe aici de ceva vreme si asta pt ca Razvan mi-a fost tot bolnavior, iar mie nu-mi dadeau pace gandurile urate.
Acum s-a mai linistit si el, dar si mie mi-au plecat stolurile de pasarici, asta dupa ce am fost la 4 pediatri si am stresat-o maxim pe dr-ita lui.
Ieri cand am fost iar la un control, nu mi-a venit sa cred cati copii behaiau la usa Si rau de tot.
Atunci am realizat mai bn ca Razvan al meu n-a fost asa rau, doar ca fiind tuse seaca, il seca de puteri chinuidu-se sa tuseasca.
Ce era mai rau, ca se trezea in toiul noptii si tusea pana aproape sa vomite. De cele mai multe ori plangea si nu reusea sa mai adoarma. Am pierdut cateva nopti la rand de ajunsesem zombi. Noaptea cu el, ziua la munca
Dar acum e mai bn. Nu ne-a trecut de tot, mai sunt cateva ramasite, dar oricum suntem mult mai bn.
Sa vedem cum v-a fi pana duminica si de luni la gradi
pt fiecare.
alynta27 spune:
Buna!
Mady trebuie dus copilul sa se integreze! Multa intelepciune!
Picky foarte bine spus!
SoriLea multa santate copilului!