Cum gestionam corect o astfel de situatie?

Cum gestionam corect o astfel de situatie? | Autor: oana_lex82

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor ! Postez iarasi aici , cu riscul de a-mi lua iar "rosii" in freza, dar chiar as vrea sa stiu ce parere aveti de situatia prin care am trecut saptamana trecuta, mai exact vineri.

Vineri dupa ce am plecat de la birou, am mers sa imi iau voinicul de la cresa.Toate bune si frumoase pana am intrat in clasa si l-am vazut..am incremenit.. era ff zgariat pe fata, pe nas si ff aproape de ochi..parea ca un alt copil si-ar fi infipt unghiile in fata lui...partea stanga era afectata mai rau, un dreapta mai putin dar era foarte vizibil ...Am intrebat-o pe doamna ce s-a intamplat si mi-a raspuns sec :"Asa l-a adus tatal lui dimineata, asa mi-a spus colega mea care a fost dimineata aici."
Am fost ff surprinsa deoarece vazusem copilul inainte sa il duca taica-su la cresa intrucat au trecut pe la mine pe la munca sa imi pase cheile..Noi il ducem dimineata cu masina, deci n-ar fi avut cand sa se loveasca in halul ala...Am plecat si acasa am vorbit cu sotul care bineinteles ca mi-a zis ca il dusese la cresa fara a avea incidente pe drum..Ieri dimineata cand l-a dus , a gasit-o pe doamna din tura de dimineata si a intrebat-o si pe ea ce s-a intamplat..Aceasta a zis ca pe tura ei totul a fost ok, deci copilul a fost ranit pe tura de dupa-amiaza...Aseara iar a luat-o la intrebari pe cealalta doamna care zicea ca probabil s-a zgariat singur cu unghiile...Copilul are mereu unghiile taiate, nu pt ca si-ar face rau, pt ca de cand era de 2 luni nu l-am mai vazut sa se zgarie singur pe fata, dar asa mi se pare igienic...Dar chiar in halul ala nu cred ca un copil ar fi in stare sa se zgarie..mai ales pe fata...Sincer arata ff rau, toata lumea care ne-a vazut zilele astea ne-au intrebat ce a patit cupilul de arata in halul ala...Revenind la poveste, ne-a zis ca oricum nu s-a intamplat pe tura ei si ar fi mai bine sa discutam iar cu doamna de dimineata..Azi sotul iar a luat-o la intrebari pe doamna de dimineata care i-a zis ca e posibil ca s-a batut cu vreun copil, dar:"Nici copilul dvs nu-i usa de biserica!..Si el mai da cu palma in cap altor copii."
Ei , cand am auzit asta de la sotul meu mi s-a urcat singele la cap...Cum adica un copil nu e usa de biserica...??? Nu inteleg deloc exprimarea...Plus de asta, in grupa lui Iustin sunt fix 5 copii care vin, uneori sunt doar 3..E chiar asa greu sa supraveghezi TREI copi de 2 ani si jumate???
Cica i-a mai zis sotului ca si ele sunt putine si copiii sunt multi...Cum adica multi? Cinci sunt multi??? La anul il duc la gradinita si e posibil sa fie 20 in grupa..la ce Dumnezeu sa ma astept??
Sunt ff revoltata, joi avem sedinta, cred ca nu ma duc eu pt ca eu nu ma pot abtine..cred ca explodez daca imi zice aia mie ca fii-miu nu-i usa de biserica..Adica un copil de 2 ani ce o fi?? Criminal, drogat..Sau ar vrea sa stea in banca sa rezolve ecuatii??
Cum ar trebui sa gestionez situatii de gentl asta?
Nu sunt absurda, sincer ma asteptam sa se intample astfel de incidente..din astea se mai intampla si in parc, dar mi se parea de bun simt sa imi spuna ce s-a intamplat, nu sa ma minta, sa imi zica ca asa l-a dus sotul sau ca s-a zgariat singut..o fi el mai "blegut" ca inca nu vorbeste, dar nu-i un copil care sa aiba probleme si sa se automutileze..adica daca era asa facea asta si acasa, ceea ce nu s-a intamplat niciodata..Sunt ff dezamagita...Am fost "atenta" cu ele, in fiecare saptamana am fost si le-am dus cate ceva tocmai pt a avea ceva mai multa grija de el, pt ca el nu prea mananca si le-am rugat sa insiste un pic cu mancarea, sa il schimbe de pampers pt ca se irita destul de usor..Adica n-am fost o nesimtita care am considerat ca asta trebuie sa faca si l-am lasat la voia intamplari..Sunt constienta ca salariile sunt ff mici si raspunderea e ff mare si de aia am vrut ca sa fie bine pt toata lumea...
Nu fac din asta un capat de tara, dar nici n-as vrea ca pe viitor sa se intample ceva mai grav si sa imi zica ca asa l-am dus noi...
De exemplu ieri alerga prin parc si s-a impiedicat si a cazut si si-a spart buza, azi i-a zis sotul ca este lovit..Adica noi mereu am comunicat starea lui, daca ii curge nasul, daca face diaree..Ma asteptam la aceeasi "transparenta" si din partea lor..Se pare ca m-am inselat...

Scuze ca am scris atat de mult..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ai gresit cand ai acceptat explicatia primita si ai plecat, trebuia sa insisti sa afli ce s-a intamplat, sa-l suni pe sotul tau de fata cu educatoarea care ti-a spus ca asa l-a adus sotul tau.

joi la sedinta lamureste toate aspectele astea, mergi impreuna cu sotul, eventual discuta si cu parintii celorlalti copilasi din grupa lui Iustin, sa vezi daca si lor li s-au intamplat faze asemanatoare.

daca educatoarele alea nu pot avea grija de 3, maxim 5 copilasi, mai bine angajezi o bona pana la anul sau il dai pe Iustin la o cresa/gradinita particulara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

eu nu m-as lasa asa usor. tocmai pe asta pe bazeaza ele, ca daca parintii nu-s multumiti, sa mearga la particular sau sa-i tina acasa. asta si urmaresc de fapt...
stiu ca iti doresti ce e mai bine pt. copilul tau, insa nu l-as retrage de acolo inainte de a face un mare scandal.
ai vorbit cu directoarea? macar sa mai bagi frica-n ele.
daca esti moale te iau de fraier, eu as fi facut un scandal cat casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Tocmai, ca am evitat sa merg eu pt ca eu nu ma pot abtine...Mi se pare revoltator sa ascunzi mizeria sub pres si mai ales sa dai vina pe parinti..apoi sa minti..si apoi sa zici ca nici copilul nu-i "usa de biserica"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

In absolut nu mi se pare nimic extraordinar ca al mic a fost zgariat (bine nu stiu in ce stare e). La bona mea, sunt 2 fetite de aceeasi varsta. Nu va spun cum una o gheraneste pe cealalta, cu toate ca sta cu ochii pe ele.

Mi se pare grav ca te-au mintit, ca ti-au trebuit 3 zile sa scoti de la ele un sambure de adevar. Asta e adevarata problema. Eu pe asta as face scandal. As spune ca inteleg ca copiii nu sunt "usa de biserica", ca isi mai dau cate una, dar ca ceri transparenta.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

oana nu ai de ce sa-ti iei rosii in freza:)
sfatul meu e sa nu lasi asa situatia,la sedinta daca poti pune-le fata in fata si vezi ce spun,sau mergi mai devreme cand se schimba tura ca sa le prinzi,spune-le clar ca stii f bine ca copilul nu avea nimic si ai nevoie de o explicatie
[poate sa aiba mai multa grija de ei in timp ce-si beau cafeaua]
sau macar sa te asiguri ca nu se va mai intampla..zi-le clar ca nu tolerezi asa ceva si speri sa nu se mai intample...
[dar daca asa sunt ele nu se vor schimba ]
da copiii se mai zgarie dar nu e normal sa nu-ti dea macar o explicatie,la fel de usor ai putea spune si tu ca "poate d-voastra l-ati zgariat"nu?asa cum ele ti-au zis ca asa era

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput