Caravana DC 'Doneaza Viata!'

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Eu am fost la Centru cu cosminiq, colega mea, doar ca ea are probleme cu calciul si nu au lasat-o. Asa ca mi-a facut galerie acolo .
Mie mi-a zis asistenta de acolo ca, la donare, plasma e congelata si, daca nu te intorci pentru o noua donare in maxim 6 luni, plasma se arunca. De aceea mi-a explicat ca e foarte important sa te intorci dup trei luni, maxim in 6 luni de la ultima donare. Si ca femeile pot dona de treo ori pe an, barbatii chiar si de patru.
Si pe mine ma intereseaza sa stiu cum e cu celulele stem.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Nu inteleg asta cu plasma, de ce se arunca dupa 3 luni? Nu se poate folosi aia de ai donat-o atunci? Ca daca mai poti, mai vii sa donezi, dar poate peste 3 luni, din varii motive nu mai poti ajunge.
Adica e musai din 3 in 3 luni sa vii?
Eu ma mai inscriu si pt campanii viitoare, dar intrebam ca idee...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Plasma se pastreaza congelata 6 luni. Daca te intorci in maximum 6 luni o compara cu plasma noua sa vada daca au aparut modificari (mi-a enumerat mai multe boli, nu mai tin minte exact). Daca iese in regula plasa noua cu plasma veche, se trimite catre spitale. Daca nu te intorci sa donezi din nou, dupa sase luni de pastrare plasma se arunca.
Incerca sa-mi explice cat e de important sa te intorci sa donezi in maximum 6 luni, ca sa nu se arunce plasma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

adica sangele asta de l-am donat noi acum,ajunge in spitale abia dupa 6 luni? Chiar ca nu pricepesc cum sta treaba asta

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Nu stiam... Deci inteleg ca trebuie (e bine) sa donezi de un nr par de ori, la max 6 luni intre donari...din 2 in 2 donari, se trimite plasma la spital (daca e totul ok).

Nu ma pricep f bine, dar sangele stiu ca se descompune in plasma, trombocite, hematii etc... Banuiesc ca in caz ca omul nu revine in 6 luni, se pierde doar plasma, restul componentelor se folosesc...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Am donat si eu(am carnetul meu,sunt...mandra).In Focsani intre 9.30-10.30 cat am bantuit pe acolo(ups,vampirii nu bantuie,doar fantomele)nu am mai vazut decat 3 oameni care au donat.
M-a intrebat tipa care recolta daca e pentru cineva,si am spus mandra ca este o a activitate a forumului desprecopii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Incer si eu sa ajung saptamana viitoare de dimineata,am vazut ca au program de la 7.30. Corect?

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Cu stemul situatia sta cam asa (pe scurt) ca pe lung mi-a explicat-o medicul atunci.
Iti recolteaza 2 eprubete de sange (2 eprubete mici) - asta dupa ce semnezi in prealabil niste documentatii legate de acordul tau sa fii donator de celule stem, bla bla... si apoi ei iti introduc caracteristicile in baza de date. Atunci cand apare cineva care are nevoie de asa ceva si cu care tu esti compatibil, te anunta. Si evident iti mai dai o data acordul atunci, ca nah, ai dreptul sa te razgandesti.

Eu recunosc ca nici nu m-am informat atat de mult pe cat v-ati astepta, eu actionez la impuls destul de mult si daca am ceva de dat, dau, nu stau sa ma socotesc. Sunt niste materiale clare de informare acolo la Institut, ti se pun la dispozitie daca ai neclaritati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Buna
am fost noi ieri; din pacate am donat doar eu, sotul a fost respins pentru ca avea o intindere musculara si au zis ca are numarul de leucocite crescut....
fata de anul trecut am apreciat amenajarea camerei de la parter, care acum un an arata ca un garaj sinistru. Din pacate a crescut muuuuult timpul de asteptare: noi am stat 4 ori si jumatate de cand am depus buletinele pana am plecat.... ceea ce mi se pare enorm de mult. Si sigur ca acest fapt descurajeaza foarte multe persoane sa se intoarca la urmatoarea donare (am auzit discutiile de acolo.... si e mare pacat).
Pe noi nu o sa ne descurajeze, macar in concedii sa reusim sa ajungem.
Felicitari tuturor celor care au donat, chiar daca pare un gest mic.... sa stiti ca de fapt e foarte mare!!!

Mergi la inceput

Monicabo, da, asa e, sangele se desparte in componente. Dupa ce sunt gata analizele pentru hepatite, sifilis, sida, etc. Plasma doar se congeleaza, celelalte componente sunt trimise la spitale. Daca se gaseste (Doamne - fereste!) vreo boala, se trimite scrisoare acasa. Daca e vreun sifilis ceva (a zis ca sunt destui si din astia) le trimite politia la usa. Astea sunt procedurile, sper ca am inteles eu bine de la doamna aceea.

Mergi la inceput