Clasa a I-a...2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Vedeti ca temele nu sunt obligatorii. Daca vi se pare ca invatatoarea exagereaza, puteti vorbi cu ea si daca nu si nu...face copilul cat poate si mai lucrati si a doua zi.
La mine, la baiatul mai mare, anul trecut (cls a 3-a) i-a dat invatatoarea pt saptamana de vacanta asta din toamna 40 de pagini de culegere la mate. A facut cam 20 in vacanta, i-am transmis invatatoarei ca vacanta nu e doar pt mate si ca le va face pana ila sfarsitul semestrului. Diferenta a facut-o in perioada urmatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Oauuu, Ellinia, chiar le da mult, prea mult pot sa zic. Noua ne spune ca daca vream sa-i punem sa nu le dam mai mult, cateva randuri sunt suficiente, ei se plictisesc si nu mai sunt atenti , interesanti, voi nu-i puteti spune sa o lase mai usor? Eu chiar as vrea ca la after school sa o puna sa faca macar 2 randuri, ca tot sta la scoala inca 4 ore si daca dupa vacanta nu incepe chiar o sa-i zic, dar cred ca o va pune ca mi-a cerut inca un caiet de tip 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

La noi in clasa se lucreaza pe manual (la mate si romana), cu creionul iar acasa pagina respectiva pe caietul special. Uneori mai fac si fise in clasa si diverse propozitii pornind de la desene sau de la diferite operatii matematice. Acasa scriu doar cu stiloul. In plus au diferite fise cu lectia respectiva, de colorat, de desenat, de identificat sunetul in cuvinte (adica sa deseneze ei patratelele acelea aferente silabelor si sunetul de identificat sa-l marcheze cu un cerculet gol, iar celelalte sunete cu cerculete pline). Uneori le mai da tema si pe caietul de mate si pe cel tip 1. Le lipeste doamna diferite chestii pe aceste caietele si ei trebuie sa urmareasca cerinta. Eva face cu mare placere temele, i se par provocatoare
De la gradi tot astepta sa aiba teme, i se parea interesant vazandu-l pe Victor (fratele).
Azi era foarte fericita ca le-a zis doamna ca de luni vor incepe cu litera a. Abia asteapta!

La mate au ajuns la cifra 3 si semnele > si <

Dar imi amintesc cand lucram cu Victor in clasa 1, parca avea mai putine teme. Dar se plictisea rapid de ele, scria urat...eu insistam sa scrie mai frumos, ne enervam reciproc. In clasa nu prea era atent, mai descopeream cate o fisa ratacita prin alt dosar. Eram intr-o continua asteptare a vacantei
Dar incetul cu incetul a intrat in ritm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mmmaria

DidiAlex,

In nici un caz nu am vrut sa spun ca vreau sa intervin si sa o determin sa scrie cu dreapta. Pe la patru ani, cand am fost sigura ca va scrie cu stanga, am citit si am inteles ce ar insemna sa o determin sa isi schimbe mana cu care scrie. Si am lasat-o in pace. Si educatoarea de atunci a fost pe aceeasi lungime de unda cu mine si nici doamna invatatoare de acum nu a comentat in vreun fel.
Insa ma gandeam ca exista vreun truc care sa poata fi folosit. Fiindca eu, ca dreptace, nu cred ca pot sa ma pun in pielea ei si sa ii explic correct cum sa faca anumite semne ca sa ii fie ei usor, sa fie confortabil pentru ea si sa mai iasa si frumos…
Dupa cum am mai spus, avem niste caiete (si eu si ea) pe care lucram acasa impreuna si am incercat sa scriu si eu cu stanga pe acel caiet tocmai ca sa imi dau seama cum as putea sa o ajut si pe ea…
Imi pare rau ca ai avut astfel de experiente…



Buna Maria,
asa cum am spus mai in fata (gasesti postarea mea) ca si mama de dreptaci si de stangaci (baietii mei gemeni sunt ambii stangaci) am vazut ca o modalitate SIGURA de a-i ajuta (in cazul in care eu si tati scriem cu alta mana) este de a gasi pe cineva care scrie cu mana respectiva, care s-o ajute pe fetita ta. O spun pentru binele ei, pentru ca mie nu mi-a dat prin cap cand erau fetitele mele clasa I si nu le-am putut tine manuta, au scris greu si abia in clasele a doua- a treia au recuperat. E adevarat, ele nu aveau 7 ani impliniti in clasa I, una a facut step by step si una traditional, iar gemenii au 7 ani impliniti la incpeerea clasei I.
Dincolo de asta, totul tine de dezvoltarea muschilor care se ocupa de scris, la stanga sau la dreapta nu e mare diferenta.
Sper sa reusiti sa treceti fara prea mult stres peste sem. I, asta e cel mai greu si obositor, luni de iarna etc. Relatia ta cu fiica ta e cea mai importanta, mai importanta decat 100 de fb si merita sa nu fie afectata de 'calificative'


Mami de nazdravani gemeni - 0ct 2005



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Laura, multumesc.

Ideea este ca m-am mai relaxat de la postarea aceea (daca ma uit si fac comparatie cu prima mea postare la clasa I, m-am calmat si relaxat chiar foarte mult ). In primul rand fiindca am avut o discutie cu doamna invatatoare, acum vreo saptamana si am vazut ca déjà a “citit-o” pe fie-mea si o trateaza in consecinta. Alexandra mea da impresia (chiar si mie) ca e aeriana si habar nu are despre nimic (uneori asa si este) asa ca atunci cand raspunde correct surpriza este cu atat mai placuta si mai mare. Asta am patit eu, asta a patit si doamna invatatoare…
Cu manuta stanga am vazut ca o sa am success cu ceva exercitiu suplimentar si cu laude si recompense pentru semnele facute bine.
Eu sunt multumita in primul rand de doamna invatatoare fiindca a stiut cum sa ii atraga si merg cu placere la scoala. Restul deficientelor o sa le rezolv eu cumva. Cat despre calificative…astea sunt ultimele lucruri pentru care imi faceam griji (parerea mea despre calificative si note e subiect de topic separat).

P.S. Nu ma pot abtine sa nu te intreb…cum ai reusit sa treci prin atatea “clasa I”? Cred ca stai foarte bine cu nervii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Aseara era fiul meu debusolat ca doamna nu i-a dat nici un Bine. Nu era foarte convins ca FB-urile trecute in carnet erau "de bine" . Le-a dat carnetele si cu calificativele adunate pana acum, dar nu le-a explicat, cred, ce inseamna fiecare. A fost asa haios...
Sa vedem ce zice azi la sedinta, dupa o luna de scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Mai sunt doua zile si gata cu prima parte a semestrului I. Nu imi vine sa cred ce repede a trecut. N-a fost prea greu si prea complicat pana la urma, dar asta doar datorita doamnei invatatoare. Ma bucur ca am avut noroc si am nimerit in clasa ei, ce povestesc unele mamici de la clase paralele mi se pare horror.
Noi am terminat cifrele pana la cinci si dupa vacanta vor incepe literele. Voi ce faceti in vacanta? Dati-mi vreo idée geniala de activitati neplictisitoare…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ai mei au ajuns la A mare si la cifra 7. Astept sa vad azi daca le da ceva de facut in vacanta. Eu una sunt multumita de ei, de cum au avoluat. Ma uitam pe caiete aseara si chiar se vede evolutie de la cum arau liniutele pe primele pagini si cum le-au iesit a-urile. Nu muncesc mult, nu se strofoaca, dar se vede ca se prinde de ei ce le spune invatatoarea, nu merg degeaba la scoala. In vacanta, vor merge la parintii mei (nu au mai fost acolo de la sfarsitul lui august), o saptamana de rasfat si suflat in poponet de 2 bunici care ii adora.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am fost la sedinta. A zis ca in vacanta nu le da de lucru si sa mai repetam noi cu ei despartirea in silabe, descoperirea sunetelor in cuvant/silaba si pozitia in care se afla, siruri crescatoare/descrescatoare, predecesor/succesor, numar par/impar.
Au ajuns la litera A si maine il fac pe 8. Astazi merg la teatru.
La noi vacanta e doar pauza de scoala si fara trezit devreme. El va avea competitie la inot in weekendul asta si saptamana viitoare va continua antrenamentele (zilnic) cat si engleza. Intr-una din zile ma gandeam sa-mi iau concediu sa stau cu ei si sa-i dragalesc. Poate weekendul de la sfarsit sa fugim la munte, asta daca reusesc sa-l conving pe baiatul meu mai mare sa lipseasca la meciul de baschet.



Mmaria, in weekend, la bazinul din Pitesti e competitia de care ziceam. Puteti trece sa vedeti piticii de 5-8 ani in concurs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Vine vacanta!!! noua ne va da teme pe caietele speciale, ca azi au venit si sa ajunga la zi.suntem la cifra 7 si azi nu cred ca au trecut la a mic. Cred ca vor incepe literile dupa vacanta.Abia asteapta pitica sa treaca la litere.

Mergi la inceput