Bebele are zile in care refuza sanul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Carmen si eu la fel, imi doresc sa alaptez macar un an, chiar si mai mult si exclusiv 6 luni. E bine daca te sustine pediatrul. A mea nu a mai luat in greutate la fel de bine dupa ce a inceput mofturile si dormitul toata noaptea, are 6675g cantarita in pielicica goala cu stomacul gol la 4 luni si 3 saptamani, nascuta fiind cu 3330. Dar arata bine, are pulpite si ceva falcute si are un aer multumit, ceea ce cred eu ca e cel mai important. Nici eu nu o mai tin sa eructeze, mai ragaie ea cand sta ridicata sau in fundic. (sprijinita).

Pentru a testa de otita nu apesi pe ureche ci in fata urechii, cam pe acolo unde se imbina maxilarul superior cu cel inferior. Asa am vazut ca apasa medicii la copiii mei mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Al meu era mai agitat inainte sa imi vina menstruatia. Si vorbim de varsta de 1 an si vreo 7 luni, cand deja era diversificat, dar tot sugea mult.
Orice reactie hormonala a mamei, determina si ceva modificari ale laptelui, poate fi si asta o cauza.
Mai exista si ceea ce se numeste greva suptului, nu stiu daca se manifesta si la o varsta asa mica.
Alapteaza la cerere. Se poate. Si mai mult de 2 ani.
2 ani si aproape 10 luni am papat noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruta1 spune:

ca sa nu iti scada lactatia, incearca sa te mulgi, eu asa am facut si am reusit s-o pastrez pana la 6 luni, desi ii mai dadeam si lapte praf lui bebe. exista recipiente speciale in care pui laptele,il poti tine la rece 24ore sau la congelator cateva luni, dar cred ca s-a mai scris despre asa. ca si pompa, ti-o recomand pe cea de la Tommee Tippee. numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenstar spune:

Intre timp bebele a inceput iar sa iubeasca lapticul. Am avut o zi in care ne-am chinuit o zi mai mult in pat insa urmatoarea zi deja se simtea o diferenta considerabila in bine in privinta lactatiei.

Intr-adevar simt ca ma ajuta si stoarcerea sanului, atunci cand simt ca am ce scoate. Probabil ca de acum, cand voi simti ca bebe "intra in greva" voi fi activa pe partea de stors sanul, peentru a suplimenta cat de cat consumul scazul al lui bebe (desi niciodata pompa nu va scoate cat ar scoate bebe).

Noaptea trecuta s-a intammplat ceva nou. Dupa prima alaptare de noapte (ora 3), bebe s-a trezit din ora in ora cu foiala. Nu este cazul de foame, intrucat a spta de fiecare data putin si a adormit rapid inapoi. Or fi oare dintii? Nu vad sa fie umflata gingia de jos, insa se pot observa dintutii daca ma uit atent prin gingie, ca o dunga alba striata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruta1 spune:

eu aveam senzatia ca atunci cand ma mulgem iesea mai mult decat la supt.. dar poate era si bebe mai lenes un pic..poate or fi dintisorii, sau crampe, urmareste-l un pic azi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Carmen, este primul tau copil?

Pe la 5-6-7 luni dupa ce au trecut de mult de trezirile de noapte din primele luni ii apuca trezitul " de moft" in care molfaie putin si se culca la loc. asa a fost la mine bb2, se trezea de 4-5 ori pe noapte. De fapt cand trecea dintr-un ciclu de somn in altul in loc sa adoama la loc singura, adormea numai la san. A durat asa cateva luni bune, cred ca pana la intarcare. Acum la bb3 as vrea sa evit sa cad in capcana asta pt ca e foarte obisitor. Acum a mea are nopti cand doarme full si are nopti cand se trezeste o data, suge un san plin si se culca la loc. nu stiu cum voi face cand se va trezi de 5 ori dar nu as mai vrea da repet experienta de la bb2.

Mergi la inceput

Da lavi02, este primul meu copil. S-ar cam potrivi descrierea ta cu acel supt de moft. Noaptea trecuta a fost cuminte, desi tot mai agitat fata de cum era inainte. Sa vedem cu va fi noaptea asta, sunt chiar curioasa: ma lasa ori ba sa dorm :).

Mergi la inceput

Am inceput acest post acum aproximativ doua luni. Printre sfaturile primite de la voi, se regasea unul legat de stimularea lactatiei prin stoarcerea sanilor.

Asta am incercat sa fac. Desi in primele zile nu reuseam sa storc mare lucru (10-15 ml la o staorcere dupa alaptare din ambii sani), am tot incercat. Apoi mi-a venit ideea (riscanta) sa-mi storc sanii dimineata, inainte de alaptarea bebelusului. Scoteam cantitate mai buna (50-60 ml). La alaptare bebelusul forta mai mult sanul dar reusea si el sa se sature.

Dupa aproximativ o saptamana lactatia era deja mai buna. De atunci n-am mai trecut prin zile in care bebelusul sa ma tina doar la pat, desi a mai avut pusee de crestere, slava Domnului. Am avut doar zile in care am scos mai putin lapte sau mai mult la stoarcere.

Mi-am format obiceiul sa ma storc in fiecare dimineata, dupa alaptare, si in timpul zilei daca simt sanii mai plinuti.

Copilul arata foarte bine, creste bine. Acum are 5 luni si doua saptamani, cantareste 8 kg si are 68 cm. Asadar, arata ceva mai bine decat normalul varstei lui si a crescut la fel de bine in greutate de cand am inceput storsul.

Asadar, functioneaza! Mai beau ceva ceaiuri de lactatie, mai iau cateodata cate un galafor, insa storsul sanilor a fost principala cheie in rezolvarea problemei.

Va multumesc pentru toate sfaturile!

Mergi la inceput