Alaturi de Valicutza- Minuni de Nov-Dec 2012 (32)
Raspunsuri - Pagina 18
dana0000 spune:
Helou burticoasele!
Eu raportez primele vergeturi,desi sunt uleioasa in fiecare seara
Noi sa fim sanatosi
Azi ma duc iar la cursuri lamaze,abia astept Vad ca vorbiti de tampoane,eu sper sa imi dea de la Medicover...daca nu il trimit pe sot la farmacie.In afara de vreo 2 camasi de noapte si papuci chiar nimic nu o sa iau cu mine.Si hainule piticului ca sa-l scot din spital le aduce sotul in ziua plecarii...asa m-am gandit sa fac.
Mai am 2 sapt si ma mut,nu am impachetat nimic.O sa fie greu,mai ales ca eu doar dau indicatii.Si cand merg ma doare burta cand stau pe scaun spatele si tot asa.Deci din pat o sa dau sfaturi
Mai am doar 18zile lucratoare,abia astept sa stau acasa.
In ultima clipa acum m-au promovat si imi maresc salariul, nu-mi foloseste la nimic pentru ca media ultimelor 6luni se ia in calcul la compensarea facuta de angajator pana la 85% din salariu pana intru in CIG.
Legea cel putin pe mine nu ma avantajeaza in nici un fel,tot e plafon la 3400lei.Nu mi se pare deloc corect,am cotizat de atatia ani o gramada de bani,stau acasa doar 6 luni si ei imi plafoneaza? Nu e ca si cum o sa fac 100copii si vor trebui sa-mi plateasca la concedii de ingrijire copil sa se plictiseasca...
Fiecare tara cu avantajele si dezavantajele ei.Citeam chiar azi la aspirante ca in multe tari e greu sa faci analize,abia ti le recomanda si ca la noi daca ai bani platesti si le faci,stii o treaba.Nicaieri nu e perfect,stiu asta dar azi nu-mi place deloc in Romania Am fost off topic,ma scuzati.
Am luat un no-spa ca ma duc cu metroul,tineti-mi pumnii
angiuta spune:
dana eu zic ca daca esti dispus sa platesti faci oriunde pe lumea asta analize. Aici casele de asigurari incearca intr-adevar sa economiseasca cand e vorba de analize dar pentru asta sunt conditiile care sunt in spitale si medici care nu asteapta "atentii" de la pacienti si pe care-i trateaza cu respect.
Oricum investigatiile care trebuiesc neaparat facute sunt acoperite de casa. Uite, de exemplu la mine acum cu riscul de a contacta virusul ala mi se fac anlizele gratuit. In schimb testul de toleranta la glucoza nu mi-l face pentru ca ginecologul meu nu-l considera necesar. Desigur, daca vreau sa-l platesc mi-l face...dar astia au niste preturi la analize de te doare capul...
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 30+
douradoudou spune:
am fost la doctor..bb f bine , in pozitie regulamentara..2.2 kg..data viitoare stabilim planul de nastere.
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu
logam spune:
Buna, fetele!
Va mai citesc din cand in cand dar mai rar, de scris nu mai ajung sa scriu, pentru ca trebuie sa stau in pat iar calculatorul e in alta camera .
Imi pare nespus de rau pentru Valicutza, Dumnezeu sa o ajute sa treaca peste asta. Am plans citind vestile de la ea.
Eu nu prea am vesti de la doctor despre bebe, ma consulta, echografia si atat. Ultima data, acum o saptamana, mi-a dat arefam si magnerot 10 zile, iar pe reteta scria iminenta nastere prematura. Nu stiu cat e de greu bebe, cat e de mare, dar ma gandesc ca daca era ceva rau imi spunea.Atat ca trebuie sa stau la pat. Si e cumplit de greu singura cu inca un copil de aproape 5 ani de ingrijit. Trecem noi si peste asta.
Am avut concediu de risc maternal in septembrie iar de la 1 octombrie am intrat in prenatal, asa ca la serviciu nu mai merg de mult.
Am vazut ca vorbiti despre tampoanele de dupa nastere. Eu la prima nastere am fost sfatuita sa mi le fac singura din vata si tifon. Au fost de mare ajutor. Le-am facut de marimi diferite in functie de nevoie. Am de gand sa repet treaba asta.
Nu mi-am schimbat saptamana la semnatura. Acum am 29+.
Va pup!
Luminita, de Sorina Dana - 10 noiembrie 2007
poze Sorinutza mica
Alte poze
Povestea nasterii
27+ cu Tudor
onutz83 spune:
Fetele din Arad si Timisoara, am vazut o reclama zilele trecute cum ca la maternitatea Medlife din Arad o nastere costa 790 de euro. E valabil pana la sfarsitul anului.
Daca va ajuta sau intereseaza pe cineva: https://www.medlife.ro/maternitati-medlife/maternitatea-genesys-arad/servicii/4/
Onutz 33+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian
Vali
almy spune:
Hello burtzisoare
N-am mai putut sa scriu, fiindca efectiv m-a blocat vestea trista despre Valicuta. Sa-i dea Dumnezeu recuperare fizica si sufleteasca dupa asa o pierdere.
Despre tari, asa e, fiecare are avantaje si dezavantaje. Eu aici nu platesc nimic, nici daca as vrea ceva suplimentar, dar m-am invatat sa cer si sa conving doctorul sa-mi dea anumite trimiteri, chiar daca din prima imi zice ca nu-i necesar. Ma tziganesc pe romaneste, ceea ce sotul meu nu suporta, dar cine se vede cu sacii-n car? Eu, sau el, ca-i fudul?
Eu ma misc in reluare si ma gandesc serios sa investesc intr-o mini-macara pt luna asta care mi-a ramas. Relaxina aia care se elimina acum mi-a muiat toate incheieturile, mi-e greu tare sa ma dau jos din pat noaptea la baie. Iar in timpul zilei parca-s melc, te apuca nervii daca esti in spatele meu si n-ai loc sa ma depasesti. Plus ca, nu stiu, ori a crescut burta rapid, ori nu stiu, dar ma lovesc cu ea de toate celea, parca-s tuta.
Voi cum va mai epilati jos? Eu imi voi lua inima-n dinti zilele astea si ma voi epila cu ceara, in oglinda. Sotul meu nu indrazneste, soacra s-a oferit, dar mi-e jena mie, asa ca ce-si face omul cu mana lui se cheama lucru manual. Nu mi-e de smuls, cat imi e de aplicat. Voi ce solutii mai aveti la capitolul asta?
Despre vergeturi, la sarcina a2a m-am dat zilnic cu ulei, cu cea mai mare constiinciozitate si seriozitate, iar in ultima luna tot mi-au aparut vergeturi, asa ca acum ma dau doar daca am mancarimi. Si am cam inceput sa am, deci pe bune ca a mai crescut burtex. Iar daca spal vasele, vine burta putin in chiuveta si mereu am tricoul ud
Despre colostru suscriu la ce discutati mai sus, e tot ce-i trebuie la bebitz pt inceput..NU FORMULA!!!! La prima nastere in spital ma obligau sa mi-l storc in chiuveta, cica sa desfund canalele, iar bebitza plangea de foame si trebuia sa-i dau formula din canita de tabla cu lingurita si colostrul sa-l storc, dar la bebe2 l-a papat el pe tot, fiindca l-am tinut efectiv non-stop la san. Si n-am avut nici furia laptelui, el era fericit, si s-a nascut maricel, dar tot i-a ajuns. Organismul nostru stie cat sa produca pt nevoile copilului pe care l-a nascut, no worries! Sa fim sanatoase, sa ne putem hrani copilasii cu lapte de mama!
Alma 35+ cu , mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
onutz83 spune:
Doura, bravo, totul e bine, cu durerile de spate cum stai?
Almy, ultimele dati am prestat cu lama (stiu, stiu, nu e bine ) si cu oglinda. A fost horror, parca eram chioara. Am tot zis ca-l antrenez pe iubs, el e curajos, dar stii cum e, ce-ti faci cu mana ta...
Cand inca mai vedeam ceva () prestam cu ceara si ce ramanea cu penseta.
Cred ca ideal ar fi la salon, cu ceara. Daca poti. Eu nu pot. De mine sa nu se atinga nimeni, nici la manichiura n-am fost in viata mea, nu am avut incredere in nimeni, nici macar sa-mi faca unghiile cu oja. Am facut un compromis mergand la coafor Nu ca nu n-as fi tuns singura de cateva ori
Onutz 33+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian
Vali
almy spune:
Doura, bravo ca e bine, cu spatele cum mai esti?
Onutz, dar ce-are lama? Toata sarcina cu aparat de ras electric am prestat, dar acum vreau sa dureze mai mult, ca prea creste repede. Si daca reusesc acum, mai prestez o data inainte de internare, sa fiu ca de la Nufarul. Ca dupa nastere stiu ca n-o sa-mi mai arda de epilari o perioada, cu lohiile de rigoare...
Eu conduc o Toyota Yaris, care stiti cat e de mica, iar ieri un tatic de la scoala de la Eleni m-a intrebat consternat cum de mai incap in masinica aia. Oare chiar asa de mare arat???? Si vorbea serios omul...Iar unul azi in magazin (norocul lui ca eram in toane bune) imi zice: "wooow, dar cat ai mancat la micul dejun?" Frateee, unii oameni chiar se joaca cu focul, ca putea sa ma prinda nedormita sau ceva si numai de glumele lui nu-mi ardea si nu prea ma controlez usor in ultima vreme...
Alma 35+ cu , mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
epopeasca spune:
Alina eu am deja 35 de saptamani si am burta cam tot cat a ta si nu imi fac griji. Si eu voi naste prin cezariana undeva intre 25 oct si 1 noiembrie (datele preferate de mine sunt 25, 29, 1 - sa vedem cum vrea si nea doc). Andreea mea a avut la nastere 2.800 si a recuperat foarte bine, mancacioasa nevoie mare. Si daca burta e mica, asta nu inseamna neaparat ca si bebelina e mica.
Deci avem deja 2 nasteri pe 29 Sunt curioasa acum daca vi-o iau inainte sau nu Eu una nu mai am rabdare. Parca mi-e dor de galma din burtica, ciudat sentiment.
Gina 35 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
A.C spune:
Multumesc pt incurajare,epopeasca. Mie imi convine data de 29 pt ca si Delia e nascuta tot intr-o zi de 29( dar alta luna,evident).Nu e mare chestie dar asa,ca fapt divers...Nu-mi vine sa cred ca ne apropiem de marea intalnire.Zilnic ma rog la Doamne Doamne sa fie totul bine,sa fie fetita sanatoasa si sa ne bucuram de tot ce va fi.
Alina 33+ mami de Delia ( 6 ani)