FIV CU OVOCITE DONATE - Cap. 33
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
bombi spune:
sandy, eu iti inteleg ingrijorarea si partial paranoia cu beta. Eu prefer sa aflu cit de repede posibil daca e alba sau neagra, decit sa stau in asteptare si sa agonizez 1-2 saptamini. Asta bineinteles, in cazul in care exista semne de intrebare cu privire la evolutia bb. Pe care, inevitabil dupa citeva peirderi de sarcini, le ai.
Acum, trecind la fapte concrete:
- virsta sarcinii cf datei punctiei e 6+1 (calculatorul de pe babymed are o eroare, da aceeasi virsta indiferent de ziua transfer)
- conform eco de ieri -> 5+3 (azi 5+4) (sint intr-adevar 4 zile diferenta fata de calculul corespunzator punctiei, dar daca presupunem ca s-a implantat cel mai mic embrion, mai recuperam 1.5-2 zile din handicap)
- tot sirul de beta (facind exceptie cel de azi) se coreleaza perfect cu virsta ecografica
- tu ai avut startul mai lent (beta1), dar dupa aceea a evoluat in grafic
- a adevarat ca beta creste mai incet, dar de la 10000-20000 incolo, nu de la 1000
- chiar daca evolutia nu e conform graficelor, nu se ia o decizie radicala prea repede, se asteapta sa fie cel putin 1 saptamina diferenta intre virsta ecografica si cea reala
Incearca sa mai astepti cu eco cel putin pina luni si sa gindesti pozitiv. Nu poti schimba nimic de pe o zi pe alta.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sandy2707/Sandy2707.jpg)
Sandy2707 spune:
Bombi si multumesc mult.
Conteaza mult pentru mine mesajul tau si faptul ca ai inteles exact prin ce trec si ce ma framanta.
Asa e cand nu sunt suspiciuni e minunat. Cand vezi inimioara in sapatamana 5 sau 6 e wow, super; Cand insa lucrurile nu se chiar pupa incerci sa afli raspunsuri, vrei sa stii daca e alba sau neagra cat mai repede.
Oricum stresul mi-a trecut, am trecut la faza de resemnare.
Fetelor eu va doresc la toate sa nu aveti niciodata nevoie de mai mult de 2 beta si sa vedeti de la prima eco in S5 o sarcina cu inimioara.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amaliaro/amaliaro.jpg)
amaliaro spune:
Sandy hai gata stai linistita te rog totul va fi ok de data asta ai sa vezi
amalia tsakoniati
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lara27/Lara27.jpg)
Lara27 spune:
sandy, eu n-am ajuns niciodata la beta nr doi..si asta e al 8 (!!)-lea ET..uite, chiar nu vroiam sa-mi amintesc;
poate (si) de asta, puterea mea de intelegere in ceea ce priveste isteria beta, e oarecum limitata..sunt sigura ca, la randul lor, fete care reusesc la fiecare incercare (cu beta++) au o reala dificultate in a intelege cum e sa te uiti mereu la un beta <1.2 (de asta, un loc aparte in inima mea, il au fete ca si sabina, ari, de exemplu)..eu, am aflat mereu, extrem de repede, ca visul s-a terminat, ca e neagra, nu e alba..
..so, iertata-mi fie dorinta, naiva, recunosc, de a-mi mai prelungi perioada de dulce speranta cu o zi, doua, trei..
inteleg, in schimb, foarte bine, senzatia amara pe care ti-o lasa esecurile repetate si stiu ce mult conteaza suportul emotional, materializat chiar si printr-o simpla vb buna..eu, asta am incercat toata dimi, sa stii, sa te sprijin/remontez/incurajez pt ca, am simtit ca ai intrat in vrie..asa am simtit..regret, daca mesajele respective n-au contat sau, au fost percepute diferit..
acum, iertata-mi fie candoarea, dar, vb lui iri, ce anume ti-a adus acel beta de azi? nimic, as indrazni sa spun..si as mai adauga ca, acelasi lucru se va intampla si sambata, pentru ca, la valoarea ta de azi de >3000 deja beta nu se mai dubleaza perfect la 48h..e ceea ce stiu eu, ceea ce cred si ceea ce sustin..dar, sunt pareri si pareri, bineinteles;
consider ca, dottora ta, fara intentie desigur, te-a derutat (cu scuzele de rigoare, ca am constatat ca e un topic sensitive pt tine) prin simplul fapt ca, nu a stiut/nu stie sa calculeze corect varsta sarcinii si sa stabileasca data pt acel eco de inimioara..eu nu contest ca nu e sufletista, no way, nici n-o cunosc..dar, medicii cei mai buni in ceea ce fac, in mod normal nu sunt cei sufletisti..sunt cei care, pot sa se detaseze emotional 100% de pacient, sa trateze strict "cazul" pt a lua decizii la rece, cerebrale, rapide si fara emotii..de-asta, un medic niciodata nu-si va trata un membru de familie, pt ca e mult prea implicat emotional..eu, trasaturile astea le-as cauta la un chirurg/gineco in primul rand..imi inchipui si ca dr ta e depasita/lipsita de experienta (probabil) pe sarcini cu ovo' donate..deci, e tricky..
pt tine, daca-mi permiti desigur, (inca) o parere, cruciala e urmatoarea eco, unde obligatoriu (!) tre sa se auda ritm cardiac la bb..pana atunci, nu inteleg (sorry, again) de ce te resemnezi??
daca am spus ceva nepotrivit, imi cer scuze din start
p.s.: dc (prima) eco e la 5 sapta', nimeni nu aude inimioara, indiferent cat de tare isi doreste sau i se doreste..este (si) unul din motivele pentru care, in sarcina (ca si in viata), ideal e, ca toate se fie facute la timpul lor..dar, each their own sau, altfel spus, de unde sa stiu eu cum e???
le: in engl. suna mai bine ->> how, the f.. should I know?? sorry, expresie..
to be continued..
ivisor spune:
sandy
te pup si te inteleg perfect!
eu am facut si refacut beta pana in sapt 8 asa ca la mai multe inainte iti doresc.
in sapt 4 fara 2 zile era 28
4 fix 101
5 2548
6 15910
7 nu o mai gasesc
8 91190
in sapt 9 imi era deja rusine de tipele de la synevo ca nu mai intelegeau ce mai vreau si m-am oprit. inimioara am vazut-o la 6 sapt si o zi, inainte nu am facut eco deci beta era peste 15000.
iti doresc sa treaca timpul repede si sa poti vedea inimioara si sa te preocupe apoi altele si altele legate de sarcina evident
pupici
tusferi spune:
Sandy, draga noastra, nu cred ca vreuna din fete nu a avut suspiciuni. Fetele spuneau doar sa fii optimista si sa ai incredere ca este bine, pt ca increderea si optimismul tau ajuta dezvoltarea sarcinii. Stiu ca e greu atunci cand treci prin multe esecuri. Eu am avut 3 sarcini oprite in evolutie, dar de cate ori am indoieli, incerc sa mi le alung, pt ca nu fac bine la copii. Am facut si eu un beta 3, dar apoi mi-am promis sa am incredere in copii si sa contribui cat pot printr-o atitudine optimista.
Si eu am emotii mari pt maine, la eco si-mi mai trece prin cap cate un gand negru, sa nu mai traiesc din nou deziluzia opririi in evolutie, dar imi alung gandul negru si imi repet tot timpul "copii mei sunt bine iar sarcina asta nu este ca cele anterioare. Am avut ovocite tinere, sanatoase si puternice iar copii sunt sanatosi si puternici". Nu stiu daca ajuta, dar sigur nu strica. Daca in schimb mi-as face tot timpul ganduri negre si s-ar intampla ceva, as avea sigur remuscari, ca poate sunt vinovata ca n-am avut incredere si am atras necazul. Asa ca, ma mobilizez sa fiu optimista.
M-am uitat pe ivf.ca si scrie ca poti vedea inimioara la ecografie abia dupa 7 octombrie. Incearca sa alimentezi micutul cu energie pozitiva si daca nu ai rabdare pana pe 15, mergi sapt viitoare la eco, dar nu chiar luni, ca daca s-a implantat mai tarziu un pic, nu se poate vedea inimioara luni...
Ai incredere, please....
Mutatie 677 C>T in gena MTHFR in stare heterozigota, Mutatie -675 4G in gena PAI- I A in stare heterozigota, Mutatie fact. XIII - genotip heterozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/smaick/smaick.jpg)
smaick spune:
buna seara
pai mai fetelor ce este cu pesimismul asta? uitati-va la apalina, looana, cocolino, alina, iri, bichi (si sper ca nu am uitat pe cineva) care mai au putin! asa trebuie sa va vedeti, numarand zilele pana la intalnirea cu copilul mult visat. asa cum spune si tusferi embrionii sunt de cea mai buna calitate si trebuie sa credeti in sansa voastra.
va pup, aveti grija de voi
Teli spune:
Buna dragelor, nu am mai intrat de mult dar v-am urmarit zilnic.
Am simtit ca trebuie sa o incurajez pe Sandy ,
Eu fiind o baba fivoasa cu 10 incercari proprii din care 8 beta zero si doua pierderi in luni mari, deci trecuta prin multe stari de nesiguranta.
Sandy , eu zic ca e prea devreme pentru inimioara ,mai stai , eu le-am vast la 6 saptamani si 3 zile .Apoi stop beta ,ai facut suficiente,esti graviduta ;apoi ,Nu cauta semne de sarcina ,poti sa Nu Ai ,eu Nu am avut pana prin Luna a treia si Sunt doi
In rest o sa urmeze o perioada calma dupa care Te asteptam sa fii ingrijorata pentru
Prima miscare ,apoi ca Nu misca atat cat Ai vrea ...si Tot asa.
Noi toate suntem alaturi de tine sincer si cred ca fiecare Te intelege perfect.
Te pup si Va pup pe toate .
Ps :Noi suntem bine ,Eco de trim 2a iesit ok si suntem pereche.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sandy2707/Sandy2707.jpg)
Sandy2707 spune:
Lara eu iti doresc ca acum sa ai expandati nidati
(na ca i-am rimat) care sa-ti dea beta mare din prima si sa nu fii nevoita nici o clipa sa treci prin numita isterie "beta".
Sa stii ca daca bebeii se implanteaza rapid si cresc bine inimioarele se pot vedea la eco performant in S5+(parca Looana si Alina au avut situatia asta)
Eu am gustat din toate (inclusiv FIV cu beta<1,2) asa ca inteleg bine orice situatie sau aproape orice situatie si de aia te rog din suflet sa nu mai zici ever ca iti doresti doar 2-3 zile de speranta in plus. Spre deosebire de FIV negativ, cand ai si sarcina "cazi mai de sus" si te ranesti mai tare si Doamne cat doare...si cu cat e mai mare varsta sarcinii cu atat doare mai tare
Cat despre calculul varstei sarcinii -ecograful iti da automat varsta sarcinii in functie de masuratorile sacului gestational-la mine din pacate varsta dupa masuratori eco iese mica adica 4S si 6 zile, fata de varsta gestationala 6S sau 5 S si 4 zile.
Acum ca dr a mea a folosit o formula sau alta de calcul pt varsta gestationala e mai putin relevant in toata discutia. Mi-a cerut atat prima zi de CM cat si data ET. Eu i-am dat prima mea zi de CM (pt ca eu am avut CM la FIV-ul asta). S-ar putea ca de aici sa fie diferenta. Eu am avut ET in ziua 16. Ce a introdus exact in formula nu stiu, insa sigur nu o pot acuza de neprofesionalism din asta. A ajutat enorm de multe paciente sa devina mamici, tratandu-le cu rabdare si gasindu-le si rezolvandu-le toate bubele. Din pacate nu face si FIV. S-a straduit si la mine sa rezolve tot ce se putea astfel incat sa ma duc "very healthy" la FIV-uri. Sunt de peste 12 ani la ea si crede-ma as fi schimbat-o instant daca imi dadea cel mai mic motiv, asa cum la austrieci nu mi-a mai venit deloc sa ma duc sa fac FIV2, pt ca desi mi-au dat o terapie buna pt stimulare, nu i-a interesat deloc de uterul meu.
De asta te rog sa o scoatem din discutie pe dr a meaOK
In rest da o vorba buna poate insemna enorm pentru oricare din noi si cred ca de asta suntem toate aici pentru a da si a primi in acelasi timp vorbe bune, intelegere, safturi pentru ca aici le gasim pe toate. Si mai e ceva frumos aici nu suntem toate la fel, suntem unite de aceeasi enorma dorinta de a deveni mamici, iar medicina nu e stiinta exacta. Cateodata in medicina 1+1 fac 3 sau chiar 4
.
Ce am obtinut cu beta de azi-pe ziua de azi nu mult decat ca o pot corela cu varsta mica ecografica, (si am coborat un pic mai cu picioarele pe pamant), dar imi va spune sambata mai mult daca va creste(sau nu), pt ca ar trebui sa fie in jur de 5000-5500 ca sa imi dea sperante. In plus daca luni ma duc la o noua eco voi putea judeca si in functie de ultimile 2 beta. Saculetul gesttational ar tb sa fie luni la 12mm cel putin si ar tb sa se vada embrionul.
Acestea fiind zise Doamne ajuta si ai grija de bebei ca maine intri in a 22 zi
, adica 3+