Intepat de albina!!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Eu sincer am folosit patrunjel cand am fost intepata de o albina. Eram copil si imi aduc clar aminte cum bunica a luat cateva fire direct din strat, le-a rupt si mi-a frecat mana. Si chiar a functionat.

Eu personal nu cunosc si nici nu am auzit de persoane alergice la patrunjel sau morcov. Poate sunt... Dar la intepatura de albine, cunosc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

andacos, m-oi uri tu cu sinceritate,da' vezi ca incurcasi borcanele.
anticorpii sunt aia care apar in infectii, in reactia de aparare a organismului,limfocitele T,fagocitoza, sofistecarenii de genul asta.febra,alea,alea.

la alergii responsabila e histamina, in cazul celor mediate prin mecanism IgE.mai ai si prin mecanism IgG,intolerantele alimentare bunaoara,dar aici e o lista mare de discutii.
mai ai la pseudoreactii alergice intoleranta la histamina,gulten,fructoza,lactoza si reactiile de degranulare mastocitara.

e practic o hiper reactie de aparare pe baza unei informatii preluate fals, interpretata ca fiind un atac si de aici histamina curge valuri.
deci tine anticorpii bine,ca nu joaca in filmul asta.

a avut o reactie alergica moderata. si aici e pe trepte,nu moare omul cu una cu doua.putea sa nu fie asa.

ca idee, usturoiul este cel care scade cel mai mult riscul de alergii,in special alimentare.

la morcovi sunt eu alergica.de fapt nu stiu daca la morocovi la la tona de chimicale din chestiile alea de se vand pe piata sub forma de morcovi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

histamina,te rog eu cind mi te adresezi...lasa dramatismul!

concluziile cu uritul,pastreaza.-le pentru tine!Multzumesc de intzelegere!

Dana

Mergi la inceput

Mentzin afirmatzia cu anticorpii la veninul de albina/viespe.

Imi amintesc ca pe vremuri(indepartate intr-adevar si se pare demult uitate)se faceau "terapii"cu intzepatura de albina8sau viepse,uite ca nu-mi amintesc)contra reumatismului.

Dana

Mergi la inceput

andacos, nu e dramatism.
DRAMATÍSM s.n. 1. Ceea ce provoac#259; o vie emotie, sentimente puternice (proprii unei drame). 2. (Fig.) Tensiune, încordare. #9830; Zguduire. [Cf. fr. dramatisme].

car'va sa zica este vorba despre altceva.ca nici catarsysul nu a dat tarcoale si nici vreo zguduire din rarunchii mediului virtual nu a fost semnalata.

era doar un mod de a detensiona un mesaj incordat.atat.relaxeaza-te.priveste-i pe toti la fel.nu are sens sa te enervezi dintr-o diferenta de perspectiva.

terapii se fac si acum cu veninul de albina,tot impotriva reumatismului,avand efect antiinflamator,dar e folosit doar la cei care nu au alergie la asa ceva.in reactie alergica nu-s implicati anticorpii.

in fine.fiecare om are opinia lui.din cand in cand ne mai uitam si in tratatele de medicina sa vedem daca nu incurcam borcanele,fie si cu gratie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Gheata,cel mult, daca nu sunt semne de reactie alergica

Si apoi, in functie de varsta copilului, o educatie minima despre comportamentul albinelor/ viespilor si oarece preventie (daca ai cu cine:)

Mergi la inceput

Histamina,ramin la ce am spus cu privire la dramatismul mesajelor tale.(nu trebuie sa.-mi pui defintzia,ca sa stii ca stiu ce inseamna dramatism,iar daca nu stiu ceva,nu imi este jena sa intreb)

oricum ,eu nu fac parte din categoria celor care tzin in permanentza sa aiba dreptate(),nu citecs nici tratae de medicina,ca eu sunt un muritor normal fara pretentzii ca stiu tot(),eu asa stiu ca organismul produce anticorpi la veninul de albina/viespe.Asti sunt alt gen de anticorpi fatza de cei precizatzi d etine anterior.

Cred ca este prima oara cind faca sta pe forum dar uite aici:(nu dau linkul luat la intimplare de pe net,sa te pun pe tine intr-o postura incomoda,vreau doar sa-tzi arat ca si avrianta de anticorpi mentzionata d emine exista)

"In prezent, numeroase cercetari urmaresc obtinerea unui control mai mare impotriva alergiilor. Cercetarea se indreapta in doua directii principale: pe de o parte, se urmareste controlarea productiei de anticorpi IgE, resposabili de alergii; pe de alta parte tehnicile medicale urmaresc desensibilizarea individului la un anumit alergen. Metoda de desensibilizare consta in injectarea alergenului sub o forma diferita pentru ca organismul sa produca anticorpi din clasa IgE, in speranta ca, atunci cand alergenul cand va patrunde in corp, va fi imediat neutralizat si nu va avea timpul sa ajunga la anticorpii fixati in zonele din gat si din caile nazale care provoaca simptomele alergice. "

Uite si articolul complet:

http://www.referatele.com/referate/medicina/online1/Anticorpii-si-Sistemul-Imunitar--MECANISMUL-DE-PRODUCERE-A-ALERGIILOR-referatele-com.php

Dana

Mergi la inceput

andacos,linkul tau e un referat de pe net.cum vrei tu.

din pacate desensibilizarea e ff scumpa si are efect doar cat se mentine contactul cu alergenul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aaalex spune:

Vaiiiii,ce a iesit aici de la o intepatura de albina!!!! Dar baietelul meu e bine acum! Va sarut,cu drag!

ghita

Mergi la inceput