Intepat de albina!!!!!
Pe baiatul meu de 7 ani l-a intepat albina de un deget la mana.I-am dat Claritin,am frecat cu sare imediat dupa,apoi manuta umflataaaaa.Ce ati mai facut,sau ce stiti ca se mai face?Acum are o mancarime,care am inteles ca e normala.
Raspunsuri
Rufus spune:
Pai a fost un test excelent. Inseamna ca nu are reactii exagerate la veninul albinei.
Din cate stiu eu, nu realizezi nimic cu sarea sau alte "trucuri". Inflamatia apare din cauza veninului, dispare odata cu absorbtia lui.
Cel mult, comprese cu apa rece, pentru discomfort.
Altii platesc bani grei sa fie intepati de albine
Rufus, Tora si iadele
maraki spune:
Pe mine ma intepase o viespe si am stat cu o umflatura lunga de 25 cm si diametru de 8 cm timp de o sapt. Cand am vazut ca nu imi trece, am fost la farmacie si mi s-a recomandat un unguent cu cortizon. A avut efect imediat, durerea a disparut, umflatura a dat inapoi iar, de a doua zi, deja incepuse sa ma manance locul intepat.
histamina spune:
1. locoid sau bunicul lui, fenistil.
2. xyzal 2 picaturi sau stramosul lui zyrtec
3. exclus alifie chinezeasca,exclus sare, patrunjel sau alte plasmuiri.e o descarcare de histamina, o reactie alergica.
ideal ar fi sa mergi al dr imediat.
daca nu,crema cu cortizon,cum am spus.e urgent.
de la veninul de labine, daca esti alergic,se moare.atunci patrunjelul te ajuta exclusiv la supa de la pomana.
iertare,dar nu ma pot abtine cand vad ce sfaturi se dau.patrunjelul contine si el alergen.
detalii
Umbeliferele (telina, morcovul, patrunjelul). #354;elina e un aliment frecvent utilizat si puternic alergenic. Molecula mica permite absorbtia rapida prin mucoasa bucala. Poate provoca reactii anafilactice, cutanate, rinoree, astm, scadere tensionala. Curatirea zarzavatului poate da alergie de contact, rinoree si lacrimare la persoanele sensibilizate. Morcovul pare alergenic numai crud.
anya spune:
Eu inteleg ca Histamina are o situatie mai deosebita, dar nici sa facem din tantar (albina in cazul nostru) armasar.
In teorie, e bine ca prima albina sa te intepe cand esti acasa, langa spital. Daca nu esti alergic - nu mai trebuie sa te agiti de la urmatoarea intepatura (nu discutam cand te inteapa mai multe si devine periculos). Daca esti de la a doua intepatura, scoti acul si eventual, daca ai "ceva" la indemana, incerci sa calmezi usturimea locala. Daca nu - nu. Cum nu umblam pe munti cu trusele medicale, mi s-a intamplat ca pustiul meu sa fie intepat de viespe, sa verific daca mai e acul si...sa-i dau cu apa. Nu e placuta o intepatura, dar nici sa nu exageram cand nu e cazul.
Mare atentie daca sunt mai multe intepturi sau daca intepatura e in gura/gat.
andacos spune:
Da mey,chiar ma intreb si eu ,da' oare mamaie de la tzara tot cu fenistilul in buzunar umbla?
Are anticorpi,ceea ce e bine...mai departe cu patrunjelul si morcovii...hai sa n-o dam in extrema cealalta.
daca era sa fie alergic(domane fereste),nu mai ajungea sa intrebe pe forum.
Dana