Ce facem cu uleiul folosit?
Raspunsuri - Pagina 4
marumiha spune:
Citat: |
Problema cu uleiul e mai mult pt cei ce stau la bloc (sau vila, dar fara animale. Oamenii de la tara nu arunca uleiul. Unii pun la sapun (cei care mai fac) dar marea majoritate il dau la animale. Tin minte ca bunicii adunau tot ce era rest comestibil si dadeau la gaini sau caine. Probabil ca cei care au porci sunt si mai strangatori. |
Ca animalele maninca uleiul folosit mie personal imi este cam greu sa cred.
Si noi locuim la tara si aveam ciine ,avem pisici insa in ziua de azi incercam sa le dam sa manince cit de cit bine nu sa le dam ulei.
Si chiar daca folosim putin ulei la gatit tot mai stringem si aruncam uleiul de la ciupercile in ulei ,de la peste ,ton sau orice alt aliment care este pus in borcan sau cutie cu ulei.
In nici un caz nu il aruncam in chiuveta sau afara ,il punem in borcane si il aruncam la tomberon cu parere de rau ,gindindu-ma ca ar fi mult mai bine daca as evita poluarea si l-as da la cineva care il poate colecta si recicla.Din pacate nu cunosc pe nimeni si mai aveam o problema cu becurile arse si cu bateriile consumate care sint f.periculoase daca se sparg si le aruncam la gunoi , pina la urma am reusit sa gasim unde sa le ducem .
Poze
manumanu spune:
http://www.molromania.ro/ro/despre_mol/centrul_de_presa/stiri/2012/mol_rom_nia_a_colectat_de_la_popula539_ie_peste_600_de_litri_de_ulei_alimentar_uzat_pentru_reciclare/
Nu inteleg de ce nu se poate face programul acesta la toate benzinariile, din toata tara...
Ramonika spune:
pai se zicea ca uleiul de palmier e mult mai bun decat cel de fl. soarelui. acum ziceti ca nu e asa?
Porumbita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rall
In principiu, sunt mai sanatoase cele prajite in mult ulei decat arse pe grill. Carnea aceea care se face neagra in contact cu grill-ul are compusi cancerigeni. Gratarul a iesit de ceva timp din variantele sanatoase ale prepararii carnii. Eu le fac la cuptor, pe hartie de copt. |
de cand nu mai e gratarul sanatos?
ceva linkuri unde e argumentata opinia asta pls?
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Problema cu uleiul e mai mult pt cei ce stau la bloc (sau vila, dar fara animale. Oamenii de la tara nu arunca uleiul. Unii pun la sapun (cei care mai fac) dar marea majoritate il dau la animale. Tin minte ca bunicii adunau tot ce era rest comestibil si dadeau la gaini sau caine. Probabil ca cei care au porci sunt si mai strangatori. Anya |
Ai dreptate,am vazut si eu cum "se moaie o bucata de piine in restul de ulei di tigaie "si se da la cutzu sau pisi!Si zau ca nu strimba din nas!
Dana
b.nica spune:
Sincera sa fiu si eu ii dau lui Cutu meu supa de legume din resturi vegetale+ oase si o parte din uleiul folosit, basca un ou pe saptamana si nu paine ci orez.
Veterinaru' nu stie regimul meu, dar mi-l lauda ca ce blana faina are si ca nu este gras!
andacos spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Porumbita
de cand nu mai e gratarul sanatos? ceva linkuri unde e argumentata opinia asta pls? |
Ei hai mey ca e relativ veche asta cu gratarul si cancerul!(carnea devine cancerigena in contact cu focul).sa vedem ce se mai descopera!
Dana
anya spune:
Eu am vazut in copilarie cum toate resturile (inclusiv uleiul) se adunau intr-o cratita, se mai punea apa daca era cazul si se muiau resturile de paine, paine uscata...Toata afacerea se amestecacu verdeata tocata si ajungea la gaini. Partea de "resturi" care trecuse pe langa ulei sau carne, in amestec cu paine ajungea la caine. Porc n-au avut bunicii.
Dupa ce m-am maritat, mare problema cu ascunsul uleiului dupa ce prajeam carnati. Socrul meu intindea cu painea in el si era cel mai fericit om (nu si sanatos).
La tara nu au oamenii bani sa faca mancare la copii si vreti sa cumpere "buline" la catei...
oanap85 spune:
si acum se face asa,cel putin matusamea si bunica care stau in mediul rural asa fac,dau la caine sau porci ,eu am vazut ca la porc da tot felul de zoi..
totusi cand facem gogosi de ex uleiul ala arde acolo ceva timp,practic e ca si cum ai refolosi acelasi ulei de mai multe ori ...sau e diferenta intre:1. a folosi uleiul ,o data ,atunci cand gatesti chiar daca sta f mult pe foc, si 2.atunci cand incerci sa-l refolosesti ,dupa ce s-a racit ,ptr altceva...
care-i diferenta?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 si acum se face asa,cel putin matusamea si bunica care stau in mediul rural asa fac,dau la caine sau porci ,eu am vazut ca la porc da tot felul de zoi.. |
Ce inseamna "zoi"?
Ca eu stiu ca zoaie este apa care ramine dupa ce speli rufe sau vase.
Le da asa ceva la animale?