Ce facem cu uleiul folosit?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Eu il amestec cu rumegus si astfel reusesc sa aprind focul in soba foarte usor,e mai bun ca spirtul solid.Pun in borcan rumegus,apoi torn uleiul strecurat...si cand am nevoie sa aprind focul pun cateva hartii,apoi o lingura de rumegus si apoi cladesc lemnutele unele peste altele,din ce in ce mai groase.Se poate folosi acest amestec pentru aprinderea focului la picnic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Chris dar nu miroase in casa?

Uleiul/grasimea arsa au un miros urit rau,de asta te intreb!
De altfel,daca nu miroase,e super metoda de "refolosire"a resturilor grase!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Dana, ca sa aprinzi focul in soba e nevoie de o lingura (cred), nu mai mult, de rumegus cu ulei.
Nu miroase decit un pic la inceput.

Chris, eu gatesc aproape fara ulei (deci nu am ce stringe), dar ideea ta imi place. Asa am sa fac cind s-o lasa rece caci cumpar blocuri deja facute (cu parafina) si folosesc cite 4 odata, de indeminateca ce sunt la facut focul .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Miroase putin cand aprinzi,dar mirosul se confunda cu cel al hartiei aprinse si al lemnelor care iau foc.Eu nu am avut cos de fum ,foloseam burlane,asa ca oricum trebuia sa deschid geamul pana aprindeam focul.Soba mea Cizma baga fum pe la imbinari pana se incingea si se dilata putin metalul.Anul asta ne--am modernizat,de ieri avem incalzire pe gaz,iar in ceea ce priveste aprinsul focului in semineu cu acest amestec,nu stiu ce sa spun pentru ca inca nu am facut focul in el...Acesta va avea cos de fum,sunt si eu curioasa daca se mai simte.Va tin la curent!Daca nu va merge...macar ramane ideea pentru focul din curte la care mancarea are un gust demential!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

De acord cu desprecopii!

nici eu nu intzeleg cum de-tzi ramine atita ulei in tigaie,eu doar"ung"putzin tigaia cu ulei,recunosc nu am folosit inca spray-ul!

Grasimea din friteusa()o pun in punga si o arunc in containreul Bio!Bine asta se intimpla inainte ca am mai bine de un an de cind n-am mai folosit -o!

Cind fac chiftele de exemplu si lasa grasime,la fel grasimea aia o arunc efectiv in gunoiul bio!

Dana

Container Bio ?
Si totusi nu recicleaza nimeni in Romania pentru noi astia care prajim in ulei mult?
Ia ca ma apuc de cautat
La un santier de-al nostru din Ungaria am luat mare amenda ca a curs ulei de la un utilaj si nu am curatat la timp ,nu vreti sa vedeti cum arata santierele patriei in comparatie cu ce era acolo

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca


AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Am gasit asta si mi se pare chiat ok http://colectareuleiuzat.ro/

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca


AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

orice statie respectabila de tratare a apei uzate are si separator de grasimi, deci nu ajunge uleiul pur si simplu in apele curgatoare, ci el e extras din apele uzate.

noi folosim ulei de palmier pe care il strangem in borcane si il refolosim. rareori daca ne ramane ulei uzat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Da,container bio.

Unde se arunca resturi vegetale,animale...da# adevarul e ca noi si platim de ne rupe !

Scursurl uleiului de la masini/utilaje,este pedepsit si la noi.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

eu fac chiftele pe tigaia de grill ... pe care dau cu sprau de ulei si atat. Ies cu efect de grill ... si sunt super delicoase.
Nu fac parjoale care sa inoate in ulei. Nu fac fast-food acasa.


In principiu, sunt mai sanatoase cele prajite in mult ulei decat arse pe grill. Carnea aceea care se face neagra in contact cu grill-ul are compusi cancerigeni. Gratarul a iesit de ceva timp din variantele sanatoase ale prepararii carnii.

Eu le fac la cuptor, pe hartie de copt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

rall - ma refer la tigaia de grill care sta pe aragaz.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput