Ce facem cu uleiul folosit?
Ma scuzati ca pun aici acest subiect dar mi se pare ca este de interes general.
Eu am o problema: ma simt incurcata si incerc sa gasesc solutii ca sa nu poluez cand dupa ce bucataresc raman cu tigaia plina de ulei.
Pana acum puneam uleiul in cutiile de iaurt gandindu-ma ca acestea fiind din plastic oricum intra intr-un regim special.
De ce nu s-a gandit nimeni la reciclarea uleiului?
La tara este simplu, se folosesc grasimile la prepararea sapunului.
Noi orasenii ce facem?
Raspunsuri
AkaManah spune:
Buna intrebare
Am citit undeva ca 1 l de ulei pentru gatit, uzat, poate polua pana la 1 milion de litri de apa. Oare mai rezista natura de la noi la indiferenta autoritatilor, la lisa de educatie eco-civica a oamenilor?
O solutie ar fi sa il adunam in recipiente si sa le ducem in fata primariilor sa se descurce ei cu problema asta.
viviana spune:
Noi orasenii putem folosi uleiul pentru a face sapun. Este simplu, distractiv si la-ndemana oricui.
Grasimile vegetale si animale odata folosite nu se pot transforma in sapun. Mai degraba in combustibil biodiesel.
Exista legi (europene) care obliga la colectarea uleiului folosit. Se aplica deja de o gramada de timp restaurantelor, cantinelor, samd
Exista societati care se ocupa cu strangerea acestuia si la care poti apela si ca persoana fizica. Iti dau chiar si recipiente.
Momentan nu sunt chiar atat de multe dar vor fi.
b.nica asta chiar poate fi o idee de afacere. Iti faci o firma de colectare de la restaurante, apartamente, vile, case, samd ca apoi sa-l redistribui (vinzi) catre societati mari care se ocupa de reciclarea lui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ina.click spune:
http://www.ziare.com/social/poluare/uleiul-folosit-colectat-de-firme-specializate-primesti-1-leu-litru-1127230
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
desprecopii spune:
Pentru ca incerc sa gatesc cat mai 'usor', nu prea imi ramane ulei in tigaie. Am un spray de ulei si cand e tigaia incinsa, dau cu ceva spray si atat. Sau poate nu gatest creativ, nu stiu :)
Daca gatesti cu tigaie speciala, trebuie sa pui foarte putin ulei. Da fapt, ce fel de mancaruri faci tu ca ai asa de mult ulei ramas in tigaie?
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
ch_dana spune:
Cand bucatareste sotu', e jale, se umple tigaia de ulei. Eu il strang in borcane mari si-l dau la pubela...
Ina, merci de articol. Ma si vad carandu-ma cu borcanele aferente pana pe Icoanei... Cred ca ar fi mai bine sa se mearga pe acelasi sistem cu recilarea electrocasnmicelor, odata pe luna (sau mai des) scoase recipientele la poarta si sa treaca cineva sa le colecteze.
andacos spune:
De acord cu desprecopii!
nici eu nu intzeleg cum de-tzi ramine atita ulei in tigaie,eu doar"ung"putzin tigaia cu ulei,recunosc nu am folosit inca spray-ul!
Grasimea din friteusa()o pun in punga si o arunc in containreul Bio!Bine asta se intimpla inainte ca am mai bine de un an de cind n-am mai folosit -o!
Cind fac chiftele de exemplu si lasa grasime,la fel grasimea aia o arunc efectiv in gunoiul bio!
Dana
desprecopii spune:
eu fac chiftele pe tigaia de grill ... pe care dau cu sprau de ulei si atat. Ies cu efect de grill ... si sunt super delicoase.
Nu fac parjoale care sa inoate in ulei. Nu fac fast-food acasa.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
desprecopii spune:
apropo: ca sa iti faci un spray de ulei, merge orice gen sticla de aia in care se poate re-umple continutul.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii apropo: ca sa iti faci un spray de ulei, merge orice gen sticla de aia in care se poate re-umple continutul. Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Asa e,eu am vazut insa si spray-uri in magazine,am crezut ca la ala te referi!
Dana
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Noi orasenii putem folosi uleiul pentru a face sapun. Este simplu, distractiv si la-ndemana oricui. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Da,imi aduc aminte de copilarie,si mama stringea uleiul/grasimea in diverse recipiente si apoi facea sapun !
Dana