300 lei - capitolul 4

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

painea uscata se tamponeaza cu ierburi si ulei de masline/unt,dupa ce o tai feliute subtiri si o bag in cuptor.
faina de tot

in lidl exista bere ,marca proprie,scrie pe ea cu alb pe eticheta albastra BEER.are 3% alcool si costa 3 lei,da 3 lei, 2 l.e f buna.sotul e fan.

tot in lidl sunt rosii taiate cubulete la 2 lei cutia de 400 d egr.
tot acolo,va recomand smantana pilos,care e produsa de albalact si costa 9 lei kg,20% grasime.

din cora, va recomand ouale 30 la carton, m, 18 lei,untul wyny,65% grasime, covalact unt 80% grasime.
cele mai bune preturi.

in obor,hala noua, la etaj, est eun stand cu curcan: 4 lei spatlee d epcurcan(ca si in hala veche), genunchi de curcan- 56 lei kg, aripi d ecurcan 10 lei kg.

langa este un magazin de seminte.iefitne si bune.
porc iau numai d elatara.
curcan iau cand se termina porcul d ela tara.recunosc ca nu imi palce curcanul,dar imi place cardul dupa ce iau curcan.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Este voie sa punem linkuri pentru anumite produse/site-uri sau se considera reclama?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Apropo de pungile de gunoi: eu cumpar la sul dar din sul iau si folosesc ca pingi de haine murdare in concedii, ca punga pentru haine ude dupa ora de inot a fetelor si apoi le refolosesc ca pungi de gunoi. La fel, pungile. Mari dimensiuni le pun in galeata de gunoi peste o punga de gunoi, ca nu cumva sa aiba breo ruptura si sa murdareasca galeata. Intai duc gunoiul cu punga de cumparaturi si apoi, urmatoarea tura, cu punga de gunoi. Pungile de la cumparaturi de alte dimensiuni, care nu se preteaza la bucatarie, le folosesc la baie, pentru pampersi.

Ina.click, incaltaminte la copii nu se recomanda second hand pentru ca fiecare copil toceste incaltamintea dupa mersul lui si este daunator unui copil sa foloseasca incaltamintea deja tocita, cat de putin, de altul. Asta e recomandarea ortopezilor, incaltamintea obligatoriu noua. Eu cumpar mai nou de la DDStep din Unirii, au incaltari din piele captusite cu piele de foarte buna calitate si rezistente la preturi rezonabile zic eu. ( fata de altii) Alaltaieri i-am luat fetei mele cizme cu 90 de lei, erau la 50% reducere.

Alta idee economica, l-a apucat pe sotul: lapte UHT de la MegaImage, marca proprie, produs in Belgia, 4 lei, cel romanesc e 5 lei. In general prefera, produse agricole romanesti dar nu imi explic diferrenta, e chiar mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

tot in lidl sunt rosii taiate cubulete la 2 lei cutia de 400 d egr.



Eu am facut un curs de ' food hygiene' la care se insista sa nu cumparam fructe si legume gata taiate.
Cica sint din cele care deja sint stricate si se taie partea buna , si mai este si faptul ca stau nu stiu cite zile taiate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ai dreptate dar cred ca histamina se refera la rosiile cuburi fierte, la conserva, de pus in mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Multumesc pentru informatia despre incaltamintea second hand; nu stiam. Am sa le pandesc atunci doar pe cele care spun ca au incaltat de cateva ori si nu veneau / placeau. Ca mai sunt si din alea.

Mi-am amintit ce am mai facut sa economisesc. Noi cam de 2 ori pe an mergem la socri. Inainte, la plecare, ne fasoleam cumplit. "Haideti mama, sa va dau niste oua" "nooooo ca se sparg si ca poate se strica pana ajungem". "Hai, bunica, sa iti dau un pui" "Lasa-ma bunica, unde il mai car" "Haideti sa va dau niste branza" "nuuu, pute in masina"

Duse sunt acele vremuri. Acum am ajuns mai rapace ca Timur Lenk. Da puiu incoace! dai si ouale? erau pentru mine? sigur? da-le! lasa ca nu se sparg, le duc in gura! ce e acolo, varza? da incoace. Pui? sigur! da si curcanul. lasa, indeasa-l peste branza ca incape el. Cum adica nu mai avem unde pune sacosa astalalta? ba da! trebuie! ce? n-avem unde sa mai punem copilul? lasa copilul, ia sunca aia!

exagerez la faza cu copilul si sunca dar da, izmenelile mele sunt de mult apuse. praduiesc ca lacusta si accept absolut orice. inainte se rugau neamurile de mine sa trec sa imi dea un oua, o felie de branza, acu mai am putin si le sun eu "sunteti acasa? ca VIN". Bine, nu le cer, dar daca primesc chestii le insfac imediat, cu multumirile de rigoare.



De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Multumesc pentru informatia despre incaltamintea second hand; nu stiam. Am sa le pandesc atunci doar pe cele care spun ca au incaltat de cateva ori si nu veneau / placeau. Ca mai sunt si din alea.

Mi-am amintit ce am mai facut sa economisesc. Noi cam de 2 ori pe an mergem la socri. Inainte, la plecare, ne fasoleam cumplit. "Haideti mama, sa va dau niste oua" "nooooo ca se sparg si ca poate se strica pana ajungem". "Hai, bunica, sa iti dau un pui" "Lasa-ma bunica, unde il mai car" "Haideti sa va dau niste branza" "nuuu, pute in masina"

Duse sunt acele vremuri. Acum am ajuns mai rapace ca Timur Lenk. Da puiu incoace! dai si ouale? erau pentru mine? sigur? da-le! lasa ca nu se sparg, le duc in gura! ce e acolo, varza? da incoace. Pui? sigur! da si curcanul. lasa, indeasa-l peste branza ca incape el. Cum adica nu mai avem unde pune sacosa astalalta? ba da! trebuie! ce? n-avem unde sa mai punem copilul? lasa copilul, ia sunca aia!

exagerez la faza cu copilul si sunca dar da, izmenelile mele sunt de mult apuse. praduiesc ca lacusta si accept absolut orice. inainte se rugau neamurile de mine sa trec sa imi dea un oua, o felie de branza, acu mai am putin si le sun eu "sunteti acasa? ca VIN". Bine, nu le cer, dar daca primesc chestii le insfac imediat, cu multumirile de rigoare.

-------------------------------------
De cate ori deschid fereastra...


Bine faci! Ei se bucura ca-ti dau si ei ce pot/au.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

inca regret cu mare amaraciune ca m-am lasat convinsa de un sot inspaimantat sa NU caram la Bucuresti o "putinica" cu bors. Acu aveam in ce umple si eu altul.

Da lasa ca vine el Pastele.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

inca regret cu mare amaraciune ca m-am lasat convinsa de un sot inspaimantat sa NU caram la Bucuresti o "putinica" cu bors. Acu aveam in ce umple si eu altul.

Da lasa ca vine el Pastele.

-------------------------------------
De cate ori deschid fereastra...


Ina, daca ne iubesti, pune reteta ta de umplut borsul. (si cu ingrediente "de la oras" daca se poate si nu cu "tarite de la moara").
Data viitoare, luati o putinica pe jumatate, asa nu se mai varsa in masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Pai de ce trebuie musai sa aduci borsul de acolo ca sa il tot umpli? Il incepi tu si gata.
Iti trebuie tarate, malai, apa calda, hot, dar nu chiar clocotita, daca intelegeti.
Daca ai si o crenguta de visin si niste leustean proaspat e super, daca nu, iese exceptional si numai malai si tarata.

Folosesti un borcan de muraturi cam de 3 sau 5 litri. Ca idee cantitatile de tarata+malai sa ocupa cam jumate din borcan. Tarata sa fie ceva mai multa decat malaiul.
Pui tarata si malaiul, versi apa aia fierbinte dar nu clocotita peste, amesteci cu un linguroi de lemn. Pui o farfurioara in cap. Initial, infofolesti borcanul cu ceva prosoape sau o paturica de bebei, ca sa nu se raceasca apa aia prea repede. Tii borcanul pe langa calorifer sau pe aragaz iarna. Vara nu conteaza ca e cald oricum.
Amesteci in el de cate ori iti aduci aminte.
La inceput se acreste mai greu. Cam 4 zile.
Dupa ce scoti borsul reumpli.
La un timp oarecare te prinzi, ca nu e standard (nu mai are gust borsul, etc) trebuie sa schimbi amestecul de tarata cu malai.
Inainte de a arunca tot maglavaisu' pastrezi nitel si pui in urmatoarea tura. Se va acri mult mai repede.

Gata.
Spor!

PeSe-u' - atentia vara, se acreste si dupa o zi pe alta si ar trebui tinut mai la racoare. Odata scos, ce nu se consuma se pastreaza la frigider in sticle bine umplute (sa ramana cat mai putin aer)
Tot la indicatii pentru vara, daca puneti leustean in borcan, va trebui sa schimbati amestecul mai repede. Eu il fac fara adaos de verdeturi. Prefer sa pun verdeturile in ciorba.

Mergi la inceput