aagresiv la 6 ani
Raspunsuri - Pagina 2
angelinus spune:
va multumesc tuturor pt sfaturi! nu copilul meu pana acum nici macar nu s-a imbrancit la gradinita, muscat sau alte lucruri de genul acesta, in familia noastra nu au loc scene de genul acesta, este pt prima data cand reacttioneaza in acest mod. Ca fiecare copil, cred, se mai impotriveste la ceea ce spune mami sau tati dar nu are de obicei izbucniri de acest gen! Intra-adevar abia cand am ajuns acasa mi-a povestit isprava, i-am explicat ca nu se procedeaza asa ,deocamdata pare sa fi inteles, i-am explicat de ce trbuie sa fie pedepsit si din nou pare sa fi inteles, nu este nici un copil super cuminte dar nici exagerat de obraznic! Este vineri dupa amiaza de mamica fetitei nu pot sa dau, va trebui sa astept pana luni sa pot discuta cu ea si mai ales cu fetita! Nu e usor ptnici o mama sa auda ca a fost strans de gat copilul ei si credeti-ma ca nici eu nu ma simt tocmai ok dupa isprava fiului meu! Sper ca mama fetitei va putea intelege situatia ca totusi sunt copiii si sunt convinsa ca nu exista prea multi copii care sa fie exact cum isi doresc parintii! Din cate am inteles de la copilul meu reactia doamnei invatatoare a fost destul de promta iar copiii si-au dat mana si s-au impacat! Pe mine cel mai tare m-a ingrijorat acest strans de gat copiii se mai cearta ,se mai imbrancesc, se mai musca, se mai ciupesc pana si noi adultii care avem mai multa minte decat ei de multe ori reactionam in mod agresiv in functie de situatie! Sper ca voi putea gestiona situatia in mod corect si civilizat si cu ajutorul sfaturilor primite de la voi! Va multumesc inca o data si mai astept pareri si sfaturi in continuare!
nadaflorilor spune:
eu cred ca daca ar fi fost ceva asa de agresiv invatatoarea ti-ar fi spus, cred ca pustiul tau exagereaza scena..eu zic sa vorbest intai cu invatatoarea, vezi care e varianta ei, nu ingrijora ceilalti parinti pentru nimic...cine stie ce imbranceala a fost si el iti povesteste de stransuri de gat... eu zic sa te linistesti si vezi tu luni cum au stat lucrurile in realitate
michelle-usa spune:
eu nu cred ca e o idee buna sa vb cu mama fetitzei sau cu fetitza.
poate situatia nu e asa de grava cum pare...vorbeste cu doamna si intreab-o daca a fost de fatza sau doar a auzit de la copii.
nu cred ca baiatul si-a dat seama ce face si de aceea treb sa vb cu el, sa-i spui de consecintze.
michelle
deennyy spune:
eumada are dreptate. un copil cuminte care deodata are o astfel de iesire sigur a fost afectat de ceva. divort, deces, mutare... pot fi mai multe cauze.
cel mai important este cum gestioneaza adultul situatia. explica-i unde a gresit, pedepseste-l o singura data pentru gest si mai explica o data de ce, dar nu ramane axata pe tema asta si dupa pedeapsa.
Anka74 spune:
Am avut si noi o asemenea "iesire", anul trecut. A lovit o fetita, ea a vrut sa-l gadile, al meu nu suporta (il inteleg foarte bine, eu fac urat, chiar lovesc, daca cineva vrea sa ma gadile) asa ca, in timp ce se ferea/apara a lovit-o cu genunchiul in...burtica. Ma suna dna si imi spune patania, (fara sa stie care a fost cauza) si eu ce puteam sa fac...mai ales ca fiimiu e genul ala care nu se ia la harta decat "verbal". Il pun sa isi ceara scuze intr-un mod mai diferet, ca un adevarat barbat...sa-i scrie fetei o scrisoare si s-o roage pe Dna sa il lase sa o citeasca in fata clasei...nu prea i-a convenit initial, insa apoi, laudat de dna (careia i-a placut mult ideea) a devenit eroul zilei.
Dar pe mine ma anuntase Dna ce si cum. Inteleg ca la tine nu a fost cazul, asa ca discutia trebuie sa fie intre tine si copilul tau.
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui deennyy eumada are dreptate. un copil cuminte care deodata are o astfel de iesire sigur a fost afectat de ceva. divort, deces, mutare... pot fi mai multe cauze. cel mai important este cum gestioneaza adultul situatia. explica-i unde a gresit, pedepseste-l o singura data pentru gest si mai explica o data de ce, dar nu ramane axata pe tema asta si dupa pedeapsa. Denisa |
Eu cred ca nu ai inteles mesajul Madalinei. Ea spunea ca agresivitatea copilului a dus la divortul parintilor si nu invers.
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui buli eu zic sa nu vorbesti cu nimeni daca nu te abordeaza. mai discuta cu baiatul si atat. |
pai tot trebuie sa stie cum s-a intamplat la fata locului, ca sa stie ce anume vorbeste cu baiatul...
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui buli pai nu i-a povestit baiatul? sau el nu e de incredere? |
unii copii ca si unii adulti isi exagereaza reactiile cand povestesc altora, pentru a impresiona, poate ca acest "strans de gat" o fi fost doar o uitatura urata, sau o imbranceala
pot sa am incredere in copilul si daca fac o verificare a celor spuse de el, ... copila vecinei mele imi spune de 3 zile ca nu mai poate de drgaul fetitei mele, ca ii vine sa o manance si in fiecare zi imi prezinta alta reteta culinara..ce sa fac, sa ma bazez pe cele spuse de ea si sa anunt autoritatile de un caz de posibil canibalism?!
aveam o colega de serviciu care mereu avea impresia in trafic ca vai Doamne ce era sa intre "unu" in ea, sau vai Doamne ce pieton nebun era sa-i sara inainte...de fapt totul era in imaginatia ei si in dorinta de a fi in centrul atentiei chiar si cu o poveste trasa de par