aagresiv la 6 ani

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelinus spune:

astazi am discutat cu invatatoarea si a fost intr-adevar un strans de gat dar nu la modul agresiv ci a vrut sa ii intoarca fata fetitei catre colega cealalta pt a-i arata ca este murdara pe fata iar din greseala a sucit-o un pic mai tare si de aici sa te tii bine:fetita "stransa" de gat a inceput sa tipe si sa planga iar dupa ea si fimiu, m-am bucurat pe o parte ca mi-am facut griji exagerat de mult! Pedeapsa nu i-a stricat pt ca si ieri si astazi s-a comportat exemplar!Va multumesc tuturor pt sugestii si sfaturi si m-am mirat cat de repede am primit un raspuns cand nu aveam cu cine sa vorbesc despre asta in mod deschis!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Si cand chiar o face lata si nu-ti mai spune (ca nu are chef de pedepse pe masura), o sa mai consideri ca nu i-a stricat pedeapsa?

Doar gandeste-te un pic din perspectiva asta si daca consideri, poate o sa ai o discutie cu el referitoare la reactia ta. Doar o sugestie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Buna sugestie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Eu sunt curioasa si putin off-topic. Ce faceti cu copiii cand gresesc, nu-i mai pedepsiti? ( a nu se intelege a pedepsi egal cu a ii bate, ci pedepse de restrictionare, gen nu tv, nu mers la nu stiu ce, etc). Ca sincer, eu nu cred ca la noi ar merge doar cu vorbitul si explicatul. Ii explic intotdeauna ce consecinte au actiunile lui, vorbim mereu, dar pana nu simte ca actiunile lui au si consecinte, pe bune ca nu invata.
Deci Aquai, Buli, voi cum procedati? Sunt sincer curioasa, fara ironie. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Carmen,Andrei face miine poimiine 17 ani!

Eu pe linga vorbitul de rigoare,am incercat sa-l pedespsesc cind era prin clasa a 5 a.
Nu numai ca mi-am facut mii de procese de constiintza si m-am considerat cea mai rea mama de pe fatza pamintului,insa am constat ca nici n-a folosit la nimic pedepsitul ala.

Deci eu l-am pedepsit o singura data fara succes.

Am renuntzat la aceasta "metoda de educatzie" si azi...nu regret absolut nimic.Nu l-am facut...ca sa-l pedepsec.Inca mai am pe retina imaginea cu puiul pedepsit,fara calculator,fara TV!

Dana

Mergi la inceput

Dana, La Multi Ani lui Andrei!
Ok, sunt de acord cu voi, fara pedeapsa. Dar ce faceti efectiv sa ii responsabilizati? ca si noi adultii avem consecinte la faptele noastre. Eu doar ce am platit $600 pt o amenda ca m-a mancat undeva sa trec de linie dubla la free-way. Sincer as fi preferat o saptamana fara TV. Sau ne pierdem serviciul daca facem mai stiu eu ce, intarziem prea mult, nu facem fata la ce ni se cere, etc. Deci toata viata e conditionata de actiuni-consecinte. Cum invata ei consecintele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Multzumesc Carmen,cam devreme pentru urari,mai sunt doua luni si-o zi pina atunci!

Personal nu cred ca pedeapsa implica responsabilizare!De asta nici n-am aplicat-o.

Copii oricum se responsailizeaza incet si sigur,asta e societatea in care traim.Inca de la intrarea in colectivitate incepe procesul asta.E adevarat ca la unii decurge fara probleme,unii s emai poticnesc iar de unii nu s eprinde deloc,insa nu cred ca aplicare apedepselor duce la responsabilizare!

Exemple date concret,vorbitul (ca moara hodorogita daca vretzi),discutatul pe aceasta tema si mai ales eu am fost d eprincipiul ca el-copilul meu este egalul meu si nu altfel.

Dana

Mergi la inceput

Dana, eu tind sa cred ca ne "lovim" de cuvantul pedeapsa, cred ca suna cam dur in urechile noastre. Daca in loc de pedeapsa, am spune consecinte, asa cum de altfel e guvernata viata noastra a tuturor, probabil ca nu am mai fi deranjate de consecintele pe care si actiunile copiilor le au.
Spre exemplu eu acum o iau pe campii pt ca fiu-meu raspunde inapoi si tot asa, pana are el ultimul cuvant. ce ma fac?
Si ce e mai ciudat , ca doar mie imi raspunde inapoi sau se supara daca ii dau consecinte (ca nu zic il pedepsesc). La scoala cand are consecinte (gen pierde pauza de joaca daca vorbeste prea mult), nu se supara, stie ca asta e, a dat cu batul in balta. Deci doar eu sunt vinovata. Ce fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Carmen, noi am mai discutat despre dificultatile noastre, stii. Uite, am constatat ca pedeapsa cu confiscari, time-out nu merge. pur si simplu nu ii afecteaza si nici nu ii face sa se schimbe decat daca as trece probabil la chestii f drastice de care imi e mie frica sa le fac anyway, ca m-as bate singura dupa aia.

Nu zic ca am renuntat de tot, insa nu ma arunc sa o fac asa ca angelinus, fara sa stiu exact despre ce e vorba, mai mult de aceea am postat. Fiindca ea a pedepsit copilul urgent fara sa se asigure ca intr-adevar a facut-o lata. Nici asta nu ar fi buba daca acuma si-ar face curaj sa vorbeasca cu el si sa-i spuna de ce a reactionat asa si sa traga impreuna niste concluzii = probabil a si facut, dar nu ne-a spus noua?

Daca cercetez pe toate fetele si vad ca a facut-o lata mai si pedepsesc - am confiscat recent lego si jucarii tot tot tot pt 2 saptamani fiindca in zilele de scoala in loc sa se ocupe de imbracat/ spalat/mancat ghiozdan sau ce ordine o fi ei se jucau relaxat si io trageam de ei prin casa de nu mai puteam si vorbeam singura, ca nici nu ma auzeau si la scoala tot pe fuga si tarziu.

Asa ca dupa ce am vorbit de una singura cu zilele si am obosit explicand prioritatile in ziua de scoala, le-am pus bine ca sa nu mai aiba "tentatii" si sa ne concentram impreuna la ce avem de facut, nu numa io Au venit dupa o vreme sa imi spuna ca is responsabili acuma si ca au inteles ce au de facut. Asa ca am ajuns la "compromis" se culca mai devreme, se scoala mai devreme si dupa ce se spala/imbraca/mananca au cam 40 de min de joaca.

Intr-o vreme "culegea" radiere, creioane si markere cool de la scoala. La inceput nu mi-am facut probleme, ca stiam ca astia is "pacalesc" cu rewarduri, dar dupa o vreme am zis ca-i cam mult. Si aveam dreptate, nu erau rewarduri primite, ci "autoprimite". AM vb, am explicat, l-am pus sa le duca inapoi. Cum o sti cum n-o sti. Fenomenul a incetat anul trecut. Vineri insa mi-a aparut cu un penar plin de creioane care de care mai fistichii! Asa ca l-am anuntat ca de data asta trebuie sa stea de vorba cu teacherul inainte de a le "strecura" la loc; stie ca verific. Nu stiu ce-o sa-i spuna si cum o sa scoata camasa, ca am lasat sa spuna el ce crede de cuviinta; dar am impresia ca-i va fi suficient o buna bucata de vreme... daca nu data viit va trebui sa stea de vb cu teacherul de fata cu mine, cam asta e planul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ei, nu l-am pedepsit!
l-am pedepsit si degeaba. de aia dau sfaturi sa nu.

acum mai aplicam "consecinte" pe care le discutam impreuna. functioneaza mult mai bine si nici nu prea mai avem motive sa le folosim.
iar pedepse mai scapam cand suntem noi nervosi sau obositi si n-avem nervi pt diplomatii, deci e lipsa noastra.

daaar, si eu despre asta am vorbit aici, niciodata nu l-am pedepsit cand a grsit si mi-a spus el.
si, crede-ma ca au fost situatii in care am respirat adanc
dar inca imi spune tot ce face si eu sunt foarte multumita cu asta.

Mergi la inceput