Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 20
Raspunsuri - Pagina 17
Lady_X spune:
Legat de ridicat tonul sau rastit la bebei, pe mine m-a prins odata cu nervii intinsi la maxim, cand imi refuza biberonul si dupa urla de foame, dar tot ce am facut a fost sa spun: Mami, dar ce ce nu mananci?! fara sa fie tonul ridicat sau rastit. Si si-a dat seama si a bagat buza aia ce o baga inainte sa planga. Sigur n-a priceput el ce vroiam eu, dar a simtit ca sunt suparata. Imediat am schimbat tonul si m-am pus pe alintat puiutul, dar asa am avut mustrari de constiinta, tot simt mititeii astia, si n-au nici o vina pentru grijile si problemele noastre..
Dara, mersi, deci cantatul e secretul
Daniela_F_79 spune:
Noi am avut o noapte agitata din nou, a treia consecutiva Uneori ma si mir cum de ma mai tin picioarele si de unde mai am lapte sa-i dau. Dar ma rog, bine ca e!
A venit pediatra si a vazut-o pe Betty. Acum e mai bine si asta e important. A facut o viroza si are roasu in gat. Din fericire de ieri de la 12 nu a mai facut febra deloc, ceea ce inseamna ca e ok. A zis ca azi pot sa o si scot afara dar n-o sa o scot nici azi, mai bine mai stau o zi.
M-a avertizat ca cica circula o enteroviroza. Ea lucreaza si la un spital de copii si cica e ingrozita cati copii cu enteroviroze vin la camera de garda. Asa ca aveti grija pe unde iesiti cu bebeii la plimbare.
De maine o sa bagam si noi cereale in meniu si iaurt la masa de 6. In gerutate nu a luat decat 200 de grame luna asta, are 7 kg. si 68,5 cm. Cam putin in greutate dar asta e...
Si pe mine ma apuca uneori disperarea cand ii dau sa manance si imi vine sa arunc cu borcanelul cu mancare de nervi. Ca stau cate 2 ore in picioare sa pregatesc piureul magic si ea gusta cateva lingurite si dupa aia gata, vrea lapte. Uneori ma intreb daca ea crede ca o sa manance lapte de la mine pana s-o marita...
Mai citesc ce s-a mai scris pe aici si revin.
Daniela_F_79 spune:
La multi ani EDU!!! Sa fii sanatos si fericit!!
danaang, eu am umidificator de camera. Asta iarna l-am folosit cu succes pt ca era destul de cald in casa si aerul era uscat. In vara nu mi-a trebuit deloc, a fost chiar enervant la un moment dat cand era foarte cald afara pt ca umezeala facea caldura si mai greu de suportat. Eu am sa-l folosesc din nou cand o sa fie caldura din calorifere.
Dana, de maine o sa experimentez si eu metoda de mancat supa de legume la biberon. Ca deja nu mai merge asa... Mananca 40 de grame si se plictiseste. Cant, dansez, ma scalambai, degeaba... se plictiseste, lasa barbita in jos si incepe sa se joace cu picioarele, cu perna de la scaun, cu orice...
happylica spune:
Legat de ridicat tonul.. eu sun tuna din persoanele pe care nu o caracterizeaza deloc rabdarea.. ei, de cand o am pe Alexia.. am o rabdare de fier cu ea. In aproape 7 luni cred ca m-am enervae de 3 ori.. dar nu am reactionat in niciun fel. Noi nu ridicam tonul nici macar unul la celalalt cand e ea cu noi. Acum cateva zile a venit cumnata-mea si vorbea cam tare si tipa la ea in joaca. A pus buza si a inceput imediat sa planga. Ma gandesc ca nici asa nu e ok. Va merge la gradi.. nu as vrea sa o supere orice si oricine..
Amy, cum adica se ridica cu corpul pe mainile din fata?
E acelasi lucru cu gingia din dreapta?
Chito, sa fiti sanatosi si fericiti multi ani de-acum!
Eu nu o trezesc niciodata pe Alexia.. deci nu stiu sa iti zic. Incearca sa-l mangai, sa-I vorbesti incet.. nu stiu ce altceva.
Cristina, nici Alexia nu sta singura. Eu nu am lasat-o niciodata (asa ca tine. Doar la somn) si acum clar nu mai sta. cum se vede singura, cum tipa. Nu plange.. ma striga
Dara, ce mai papa Mirunel?
Daniela, si eu ajunsesem sa zic k va manca pisica lapte la biberon pana la 18 ani. La noi chinul cu mancarea a durat fix 2 luni si o saptamana. Stiu, e crunt. Stiu atat de bine.. dar ai rabdare.. va da de gust si va incepe sa manance.
Eu zilnic ii faceam si mereu ziceam ‘maine nu ii mai fac’. Si maine faceam iar.. si tot asa. Acum mananca Alexia detonate si orice!
Ba mai mult.. aseara i-am dat dovleac copt 140g. peste 1h urla de foame.. si a mai mancat si un iaurt de 140g. niciodata nu a facut asa…
Eu nu vb cu ea cand mananca.. decat chestii scurte ‘hai mami, deschide gurita’ sau ‘mai mancam?’. Nu ma dau la discutii cu ea ca o apuca rasul si imi scoate mancarea.
Azi mi-a facut o comoara in pampers de era murdara pana la jumatatea spatelui (statea in fund cand a facut.. mancase para si.. s-a dus in sus.. nu in jos in pampers). Era murdara pe body, pe spate.. peste tot. cand sa o schimb.. mi-am dat seama ca e groasa treaba.. am luat-o asa cu tot cu paturica si am bagat-o in cada. Acolo am dezbracat-o si i-am facut si baie ziua la 12
Eu am reusit acum 3 zile sa ma cert cu iubita mea nasa. Dar promit k de data asta e pt ultima data. Nu, nu pt ca ar deveni ea fata buna.. ci pt k intentionez eu sa o scot cu totul din viata noastra.
Initial am avut o discutie legat de scaun de masina.. ca de ce vreau sa ii iau acum scaun de masina.. ca inca incape in scoica.. ca ea i-a luat fiesii la 2 ani. Eu degeaba incercam sa ii explic ca o sa iau scaun peste vreo 2 luni.. ca ea o tine ape a ei. Ii zic ‘tie chiar iti place sa iti impui pct de vedere? Nu esti capabila sa intelegi ca tin cont de sfaturi numai daca vreau?’
Ea: da, imi place
Am lasat-o.
Apoi seara.. k sotul meu nu stiu ce a facut. Eu stiind altceva.. i-am zis ca nu are dreptate.. etc. ea nu si nu. Il intreb.. imi confirma ce stiam eu deja si o sun si ii zic
‘te-am sunat sa te anunt ca eu si Marian ne vom desparti din cauza ta.. din cauza discutiilor pe care le creem..etc’
Reactia ei: nasol.
Drept pt care.. eu oameni de genul asta nu imi doresc in viata mea.. si renunt definitiv. Alexia va sti ca ea e nasa ei.. si atat.
Aaa in ultima vreme cand se intalneau fiisa cu Alexia .. ii spunea Alexiei: uite, nasa ta mica (de fiisa). Acum ce-o vrea? Sa-i spuna Alexia lu’ fiisa nasa? Never ever!
Gata, m-am racorit!
monna3 spune:
Buna fetele,
La multe lunite Toma, Emma, Miruna, Vlad, Elisa si David!
Mirela bine faci ca rupi legatura cu nasa Alexiei, decat cu discutii de astea mai bine te lasi lipsita. Bravo Alexiei ca papa bine!
Daniela sanatate multa printesei
Lady buna ideea cu (,) covorul si portita la usa camerei, cred ca o pun si eu in practica cat de curand
Chito nu stiu cum ai putea sa-l trezesti, la noi nu a fost cazul niciodata sa-l trezim.
Si la noi merge cantatul ca metoda de linistit. Pot sa-i pun orice fel de muzica de relaxare si alte chestii, n-are nici un efect, cum incep sa-i cant eu se linisteste imediat.
Iar a inceput cu maraiala, dupa pauza de cateva zile. Sper ca macar de data asta sa-i si iasa vreun dintisor, macar sa nu se chinuie degeaba mititelul. Vad ca noaptea daca ii dau cate 2 doze de Camilia e ok, doarme linistit dar ziua e tare marait.
Si pt ca tot zicea Strumfy ca cineva ii duce dorul, mie mi-e dor de toate fetele care au scris si nu mai scriu asa des, dar nah... am tot strigat catalogul.
Pupici
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
amy25 spune:
Ha, ha! Sa va zic ca ii dau si bataie?
Ati inteles gresit, am zis ca ridic tonul nu in sensul ca tip la el ci faptul ca el percepe imediat daca m-am suparat si ii zic: "Mami, de ce dai pe ochisori?" si ii dau mana la o parte. Ei el oricum nu suporta sa-l atingi cu nimic.
De fel mai toata lumea rade la el, el la fel si vrea asta mereu.
Cristina, nu toti vor sa stea in tarc o juma de h. Al meu e curios rau. El vrea si cand spal vasele sa puna el mana acolo la apa.
Si multe altele. In felul asta vai de pielea mea. De-aia nu l-as lasa soacrei ca ea ea sta in curte toata ziua si l-ar lasa pe afara sa puna mana peste tot. Stiu asta ca si nepoata a crescut la ea o perioada dar era cuminte.
amy25 spune:
Lady am luat si eu o mocheta groasa pt bucatarie caci e mare are 20 m patrati si are loc. In dormitor n-are loc. Dar singur pe jos nu-l las decat la bucatarie, in ochii mei. Are apoi iesire in hol lung de 8 m. Numai ca trebuie sa scap de flori sa nu le pape.
Mirela imi place inteligenta ta si spiritul de observatie. Esti buna, na! am zis-o. Ce naiba, eram dupa o zi de munca, crezi ca am stiut ce-am scris? Ti-am zis ca n-o sa vezi multe virgule puse desi elevilor mei le scot ochii pentru cratima
Daniela_F_79 spune:
Happy, voi la cat ati inceput diversificarea? Ca imi dau seama ca esti foarte avansata....Cam in cat timp ai putut sa inlocuiesti complet o masa de lapte cu altceva?
Eu inca alaptez, am inceput diversificarea acum o luna cand avea Betty 6 luni si abia am reusit sa inlocuim complet masa de la ora 10 cand ii dau fructe. Dar in rest mananca la 2 legume + carne insa insuficient ca sa nu-i mai dau si lapte dupa.
O sa incerc si eu sa ii dau sa manance in liniste. Cine stie, poate asa merge... Merita incercat!
Cat despre nasa... ohooo nici nu stii cum te inteleg!!! Eu am renuntat la nasii de cununie cu 3 saptamani inainte de nunta. Din cam aceleasi motive: oamenii credeau ca nasitul asta implica nu stiu ce soi de obligatii din partea mea, ca de acum inainte cream un soi de ierarhie si eu le voi fi pe veci supusa. No way!! Am alta parere despre rolul nasilor in viata mea si, mai ales, a copilului. Am vrut sa fiu sigura ca daca eu si DS am pati ceva, va avea cine sa aiba grija de copilul nostru. Asa ca l-am pus nas pe fratele meu, atat la cununie, cat si nasul de botez al lui Beatrice. Eu sunt foarte fericita asa!
ronina spune:
Buna fetele!
Miha: f bine se dezvolta Vladut, un pupic de la Bianca
Chito: la multe lunite lui Edu cu sanatate!
Happy: asa, racoreste-te
Daniela: noi am inceput diversificarea acum aproape 7 saptamani si inca n-am inlocuit nici macar o treime de masa, se poate si asa Azi a fost chiar pe lapte exclusiv pana acum, ca s-a trezit cam devreme pt fructe dimineata si n-a mai readormit pana la ora 16, ori eu nu pot sa o asez la masa decat daca e dormita altfel mai rau ne enervam amandoua. Si cum seara nu ma incumet sa-i dau fructe sa nu fermenteze prea rau, cred ca voi introduce iaurtul cand se trezeste. Abia astept sa iasa dintisorii astia ca tare greu mai adoarme ziua.
happylica spune:
daniela, eu imi reprosez ca nu am renuntat la ei inainte de nunta. acum na.. raul e facut. si ca prostia sa fie maxima.. am acceptat sa o boteze si pe Alexia. stii cum e.. te mananca, te scarpini.
asa. eu nu am alaptat.. asa ca am inceput diversificarea la 4 luni. fructele i le-am dat intai. le-a acceptat usor. cu legumele am inceput la 5 luni.. dar la 5 luni ea inca sugea din lingurita.. nu deschidea gura.. manca greut. cu legumele a fost show. abia acum mananca bine.. dar deja ii fac mancarica.. retete pt 6-7 luni. pe 10 face 7 luni.
cu iaurtul.. alta poveste. nu manca. i-am bagat banana in el.. si treptat i-am scos-o. acum mananca iaurt gol cu asa o placere..
Alexia e o lenesa.. asa a fost si cu mancatul. ea din cauza asta nu a fost alaptata. nu a supt la san. la biberon.. pana la 2 luni jumatate.. imi manca intr-o ora si jumatate 90ml. dada, ai citit bine 1h30min
eu sunt insistenta si perseverenta.. ca doar nu era sa las copilul sa moara de foame
cam in 3 saptamani i-am inlocuit laptele cu fructe. dar initial imi cerea lapte la 1 h dupa fructe. apoi, a renuntat.