Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 20

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Amy dar de ce trebuie sa ridici tonul la el? crezi ca intelege? eu zic ca mai tare se sperie si va deveni si mai agitat si plangacios. Poate pe la 2, 3 ani sa inteleaga daca ii vorbesti pe un ton mai ridicat dar acum nu rezolvi nimic. Oricat de greu ar fi incearca sa ai rabdare pt ca mai incolo tot voi o sa suferiti daca veti avea un copil plangacios si nervos.
Te rog din suflet sa nu te superi pe mine, nu vreau sa iti fac morala, dar stiu cat de mult te-ai chinuit sa il faci, cred ca la fel ca si noi te-ai bucurat de cele doua liniute pe testul de sarcina ai asteptat nerabdatoare fiecare ecografie, te-ai bucurat la fiecare miscare a lui cand era in burtica ta. Este si el un sufletel mic, abia a ajuns pe lumea asta si doar tu mamica lui poti sa il ajuti, la tine poate gasi alinare. Putem cheltui multi bani pe hainute, jucarii, mancare dar nu ne costa nimic sa avem rabdare cu puiutii nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Finn nici acum la 3 ani nu intelege daca ridicam tonul la el. plange.
este foarte frustrant sa fi parinte, dar de multe ori noi singuri ne facem viata grea cerand de la bebelusi si copii ceea ce nu pot si nu este normal pentru varsta lor sa faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

OHH, nu intelegi ca-i iau capul, ma mai supar si eu ca insira mancarea pe mutrita sau mai plange dupa mine si nu pot sa plec. Ei, asta e, adevarul ca este si alintat si toata lumea il iubesste.
Vine mamaia, il pupa. Vine sotul, pupa. Vine sora mea, pupa. Prietena mea , pupa. Si uite-asa. Daca am putea numai sa ne jucam si sa radeam.
Cristina, JD, stiu ca nu intelege, e mic, e normal.

Una peste alta, sunt disperata. A inceput sa se ridice cu corpul pe maini ca la flotare sa zic. Si ce credeti ca face. Se arunca ori in fata ori in spate. Si din 2 ajunge la margine. Adio copil lasat cu perne ca le zvarle.
Sa nu uit, acusi nu s-a prins dar in curand o s-o ia de-a busilea ca vad ca incearca sa flexeze genunchii.

Dana vazui si eu lista aia, insa pacat ca al meu se plictiseste orice i-as da. Cu laptopul meu nu, insa n-are voie.Asta e de interes acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

La multi ani! pentru Miruna si Vladut. Sa cresteti mari si fericiti va ureaza Chito si Edu.

Azi e ziua baiatului meu...6 luni...ce baiat mare are mama o sa aiba prajiturica si lumanarica de 6 luni
Sper sa fie una mai linistita...caci ieri a fost un adevarat circ...a stat treaz 6 ore...a adormit cu o ora inainte de gimnastica si cand l-am trezit circ...cand l-am culcat circ a vrut numai in brate...si apoi chestia care ma streseaza maxim l-am culcat plimbat, spalat distrat mancat la 20.30 la 21.30 se scoala in urlete ca alea din masina si ne ia 10 min sa deschida ochii ..plange asa isteric de vomeaza.
Fetelor voi cum ii treziti pe strengari repede si bine? ...ieri l-am plimbat, ciupit, cantat, zdranganit jucarii, aprins lumina, si el nimic nu deschidea ochii si plangea asa isteric fara motiv...nu a fost nici un zgomot nimic.

azi nici nu-l stresez cu legumele..cadou de ziua lui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Amy pai si la mine asa este de cand s-a nascut , nu pot sa plec prea mult de langa ea. Niciodata nu am lasat-o singura in alta camera decat atunci cand a dormit, mereu este langa mine, totusi sta in scoica si o ora sau in tarc dar de cele mai multe ori ma duc de zeci de ori in fata ei sa o distrez, asa pot sa fac si eu mancare sau sa strang putin prin casa.
Acum este mai bine dar vreo 3 luni trece din brate in brate, nu statea aproape deloc singura. Daca era in brate la soacra mea de exemplu si maraia putin gata ea repede se ridica de pe scaun ca asa vrea copilul. I-am zis sa nu se mai ridice ca in fata unui general, stai linistita pe scaun chiar dc maraie, spune-i ceva, intoarce-o cu fata spre tine etc.
Dc vin la laptop o iau cu mine dar nu pot sa scriu de multe ori pt ca nu sta, doar dc ma vede in miscare, daca fac treaba atunci este interesant .
Ieri a fost ca la nebuni in casa la noi, am vrut sa facem zacusca, partea a doua, si m-am luat dupa sotul meu si nu le-am dezghetat cu o zi inainte, nu mai insir ce era in bucatarie ziceai ca a explodat o bomba, apoi pe la 4 dupa amiaza m-am saturat sa astept sa se dezghete si am inceput sa pun in blender ce era dezghetat, restul bagam la cuptorul cu microunde, curgea zeama peste tot, Karina se speria de la robot. Eram singura acasa si uite asa faceam, roboteam de cateva ori fugeam la ea sa ma stramb sa o distrez, sa mai stea putin, sa nu planga de la robotul de bucatarie. Si asta fac zilnic. Cere foarte multa rabdare, uneori mai sunt obosita si imi este greu , nu tip la ea, dar simt nevoia sa trantesc ceva sa ma descarc. In secunda urmatoare imi aduc aminte cat de mult o iubesc si cat am asteptat-o si daca o pup sa o iau in brate imi trece.
Concluzia este ca am un copil foarte fericit si vesel, doar ca cere foarte multa atentia la fel ca orice alt copil. Sunt sigura ca eforturile mele vor fi rasplatite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

La multi ani sanatosi,Edu!Sa aveti o zi minunata si linistita!
Chito, n-am ce sfat sa-ti dau cu trezitul,ca nu ne-am confruntat cu o situatie similara cu a ta Vlad se trezeste foarte usor, de cand a mai crescut e fff sensibil la zgomot, nu mai doarme tun, cum dormea cand era micut.

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaang spune:

neatza fetelor!
chito eu am ajuns so culc numai cu priceasna O maicuta sfanta si cant intruna pana face nani si o leagan.
ce stiti de umidificatoarele de camera? la noi in casa aerul este foarte uscat, locuim in bloc constructie noua si degeaba aserisesc zilnic ca ne trezim dimineata cu nasul infundat si mai nou si pitica are nasul infundat si nu e racita , ca nu ii curge nasul doar se aud mucisori undeva in nas...vas cu apa am pus in camera dar fara rezultat, pana vine iarna sa se porneasca caloriferele sa pot pune si haine umede trebuie neaparat sa iau un umificator. aveti, ati folosit, stiti de cineva care are? cu aer rece sau aer cald? care e mai bun?
La multe lunite Edu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Chitzule "La multi ani!" pt Edutu!!! ss

eu am patit cam ce povestesti tu dupa ce David a trait un episod traumatizant (l-am dus la gradi la 3 ani si l-a lovit o educatoare ). Atunci a urmat o perioada cu cosmaruri. Eu cred ca asta are Edu, cosmaruri (si nu e de mirare, la ce a trait cu operatia mititelul). Eu nu incercam sa-l trezesc (pt ca oricum nu reuseam) ci il luam in brate, il mangaiam, il pupam si ii vorbeam mereu (cel mai mult 'mami e aici'). Daca are cosmar atunci nu cred ca ajuta sa incerci sa-l trezesti cu zgomote si manevrari bruste ca cine stie cum se traduc astea in visul lui. E doar o parere neavizata si cel mai bine intrebi si medicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

La multe lunite sarbatoritilor din ultima perioada. A facut si piticul meu 6 lunite asa intre 30 si 1 ale lunii, dar noi l-am sarbatorit doar cu pupicei multi multi La multe lunite Edu.

Am inceput si noi timid diversificarea. Putin suculet cateva zile, am observat ca doar anumiti morcovi ii plac, si musai sa fie cald sucul, rece mi-l scuipa drept intre ochi. Ai mei si ai lui .
I-am dat cereale seara (Milupa cu orez si vanilie) i-au placut la nebunie in prima seara, dar seara urmatoare era prea obosit/flamand/suparat si incerca sa suga lingurita ca biberonul, nu venea la fel, urlete. Tot i-am dat bibernul cu lapte, se calma, dar la lingurita urla din nou. Pana n-a mancat 180 lapte nu prea a acceptat lingurita, dupa incepea sa fie cam satul. Mai incercam deseara, sper sa fie mai odihnit, sa avem mai mult succes.
Dara tu parca ziceai ca Miruna se supara ca nu-i venea cu lingurita ca la biberon. Ai facut ceva anume pentru asta, sau doar rabdare multa?
Am fost ieri in oras sa luam cadou unei fetite, si am vrut sa-l lasam pe el sa aleaga dintre doua jucarele. Dar n-a fost chip sa scoata manuta din gura. Ba mai mult, atata si-a bagat degetele pe gat pana a varsat pe mine, cum n-a varsat niciodata pana acum, asa ca a trebuit sa ne intoarcem acasa. In gentuta lui o sa pun tricou de schimb si pentru mine de acum..
amy eu ca sa fiu linistita ca nu-mi pica din pat, i-am luat un covor mare in camera lui, si o sa am grija ce las pe acolo, sa stea pe jos. E caldut, nu-i problema, covorul e gros, si pentru usa camerei am luat http://www.ebebel.ro/safety-1st-sistem-de-protectie-scari.html. Am gasit la Lidl in timisoara cu doar 69 ron. Asa ca o sa-l pot lasa acolo linistita, si eu sa-mi mai fac treburile in rest. Zic eu, vedem ce parere o sa aiba si el. Si il mai tin in tarc, unde ii pun jucarele, si il iau cu mine in living, bucatarie, stam la 'povesti'. Se uita la mine sa vada ce fac, dar musai sa si povestesc, atunci e atent. Nu il las singurel nici eu decat daca il pun la somn. La noi acasa, in camera lui am vedere si din living, bucatarie, deci n-o fi chiar singurel in camera lui, o sa ma vada, usa de singuranta am luat-o ca sa nu umble de-a busilea si sa se loveasca, chiar in secunda cand intru eu la baie, sau ma intorc sa blenduiesc ceva si nu sunt pe faza.
Au inceput sa-i placa jocuri de genul: cucu-bau. Atata rade la bau de ma topesc de dragul lui Asa ca daca intind haine de ex, dupa fiecare haina e bau :)) Asa are rabdare pana intind eu tot.

Marea mea reusita e ca saptamana trecuta mi-a stat cate o ora afara, in fiecare dupa-masa. Nu stiu cum de, asa brusc, dar in sfarsit a stat si el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Amy, si eu cred ca atat pot ei sa faca la varsta asta si nu vad cum am putea sa le cerem mai mult. Cred ca nu-i ajuta cu nimic ridicatul tonului sa inteleaga mai bine. De obicei cica e bine cand ne enervam sa-i lasam putin intr-un loc safe si sa ne ducem sa ne linistim cateva minute.

Lady, da, am bagat viteza la mana/lingurita, sa fie mai cursiv asa, mai ales ca eu ii dau cu o lingurita foarte mica, inghitituri foarte mici, asa ca pot fi si dese. Am capatat dexteritate. Si m-am apucat si de cantat ceva mai ritmic.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput