As vrea sa incerc sa fac creme pe baza de amidon de porumb, cred ca ceva in genul celor de la dr oetker; daca stiti vreo reteta pe undeva pe ceva site?
multumesc pt orice recomandare!
sigur
pentru 4 portii:
500ml lapte rece, o pastaie de vanilie, 3 oua, 75g amidon de porumb, 100g zahar (dupa gust!)alte arome daca vrei.
pastaia de vanilie se despica, se scot semintele, se pun in lapte. se adauga zaharul, amestecat cu amidonul. se amesteca, se pune pe foc mic. se lasa sa ajunga la punctul de fierbere, se amesteca frecvent sa nu se prinda. se bat separat ouale si se adauga 3-4 linguri din amestecul de lapte fierbinte - ca sa ajunga la aceeasi temperatura.
dupa ce laptele de 2-3 clocote (incepe sa se si ingroase) se adauga amestecul cu oua, se amesteca incet si se lasa sa ajunga din nou la fierbere. se amesteca tot timpul si dupa 4-5 minute e gata.
e o crema foarte usoara si, daca dupa racire se adauga si 2-3 linguri de unt se poate folosi la tarte (crema de vanilie) sau se poate adauga cacao, suc de lamaie (in cazul asta se face cu apa in loc de lapte).
cantitatea de zahar e pe gustul nostru. incearca de gust si daca mai trebuie.. mai adauga.
Roxana
400 ml lapte rece
3 linguri rase de amidon alimentar
5 linguri de zahar
vanilie
coaja rasa de citrice
2 oua
3 linguri de unt
Se combina intr-o cratita laptele rece, se dauga zaharul in care s-a amestecat amidonul. Se amesteca toate pana se incorporeaza bine, se adauga cele 2 oua bine batute.
Se pune la foc moderat pana da in fiert#65533;de la primul bulbuc se numara pana la 60 (1 minut exact) #65533;se da la o parte. Se adauga coaja rasa de citrice, vanilia si untul, se amesteca pana untul s-a topit in intregime.
Se lasa partial la racit#65533;dupa care se foloseste ca umplutura pt torturi, #65533;clair, sau alte prajituri.
michelle
Sau biscuiti ?
http://dana2dor.blogspot.ro/2012/04/alfajores-de-maizena-cu-dulce-de-leche.html
Alexandra Maria
14.12.2007