Muraturi - conopida, morcovi si gogonele
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Mik, cel mai "tare" otet este otetul ala ordinar, premier prix :). ala este de 7% parca, oricum ala trebuie folosit. Am impresia ca aici oteturile sunt slabe. Kuhne ala nu sunt de 3l? Am si eu din ala dar e plin cu visine in visinata :). Vicky si Printzesone |
Si tu la fel ? (eu am zmeura si cassis in alcool).
![](icon_smile_blush.gif)
Versiunea mare a borcanelor n-am vazut-o decit o data si n-am luat-o pentru ca cel mijlociu e un "pui de roman" care fura castravetii murati din borcan (si-i maninca). Un borcan de 1l il maninca pe furis in 3 zile.
![](icon_smile_big.gif)
Otet aici gasesc de alcool alb, insa nu nimeresc corect concentratia la zeama de pus peste legume.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adi2003/adi2003.jpg)
adi2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Adi, eu intreb cind scrii "otet" e otet din comert, alb sau de care ? ce concentratie ? |
Otet alimentar din vin.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ni-na/ni-na.jpg)
ni-na spune:
Pe otetul de la noi din tzara scrie ca are concenterie 9 grade.O avea sau nu,e alta poveste.
Suntem in plin proces de pus muraturi.Am cumparat 6 pepenasi si 5 kg de rosii mari ,carnoase,crude,o telina,hrean,morcov.........insa cand sa montam butoiul de 40 kg am constatat ca nu am umplut decat 2 treimi.Asa ca maine mai avem o tura de piata.Mai trebuia oricum si o sfecla rosie,imi place zeama roz a muraturilor.
Dar sa imi aduc o contributie la acest subiect...pentru cei care stau la bloc si nu au beciuri sau alte locuri racoroase solutia ar fi sa puna ,dupa ce s-au acrit muraturile, cateva pliculete de conservant in zeama.
Noi tinem muraturile in uscatorul blocului,unde ,cat ar fi iarna de geroasa sunt peste 15 grade,asa ca trebuie sa adaptam reteta.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Hrean nu am de unde ![]() |
Ia te uita!Si se dau francezii astia ca fiind primii din parcare in materie de culinare!
![](icon_smile_big.gif)
Fara hrean o incurcam pe timp de iarna si mai ales marinarii!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Morgano/Morgano.jpg)
Morgano spune:
Am prestat aseara ultima tura de muraturi de anul asta, am facut de 5 feluri, ajunge
- am dat pe razatoare varza rosie, varza alba si morcovi
- am taiat marunt frunze de telina si marar
- am amestecat cu sare si lasat sa iasa zeama
- curatat de cotor si samburi gogosari si ardei
- pe fundul butoiasului (de plastic), am pus clasica uscatura de cimbru+marar, bucati de hrean, catei de usturoi, piper, boabe de mustar
- apa de la robinet, 1 l apa + 1lingura sare (nu prea mare ca am sarat amestecul)
- umplut cu fetele ardeii si gogosarii, asezat la nimereala in butoi si lichidul peste
- la camara cu ele, si vanturat de acum zilnic de 3-4 ori vreo luna .. apoi 1 data pe zi sau la 2 zile, suflu prin furtunul subtire care e instalat in butoi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mcoca/mcoca.jpg)
mcoca spune:
Mik, eu stiu ca otetul trebuie sa fie tare ca altfel nu stau muraturile (vorbesc de cele puse in otet). M-am uitat pe sticla si de fapt ala ordinaru are 8 grade, deci e ok.
Vicky si Printzesone
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
andiaroro spune:
http://boutique.raifalsa.fr/
Salvez onoarea francezilor.
Eu am gasit hrean proaspat la Naturalia si la Auchan (il pusesera la legume exotice).
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mcoca/mcoca.jpg)
mcoca spune:
Andiarro, depinde de regiune :). In regiunea lyoneza nu e :((. Gasesc la Auchan dar in conserva, ras.
Morgano, ar fi mai mare daraua decat ocaua sa-mi trimita. Asta e, am pus fara, vedem.
Vicky si Printzesone
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Morgano/Morgano.jpg)
Morgano spune:
Incepe sa miroasa de prin butoaiele cu amestecuri, suflu constant in ele de 5 ori pe zi si deja se tulbura decent apa, s-a facut rozalia de la varza rosie si vine miros de .... toamna tarzie
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)