Muraturi - conopida, morcovi si gogonele
Raspunsuri - Pagina 8
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Mik, cel mai "tare" otet este otetul ala ordinar, premier prix :). ala este de 7% parca, oricum ala trebuie folosit. Am impresia ca aici oteturile sunt slabe. Kuhne ala nu sunt de 3l? Am si eu din ala dar e plin cu visine in visinata :). Vicky si Printzesone |
Si tu la fel ? (eu am zmeura si cassis in alcool).
Versiunea mare a borcanelor n-am vazut-o decit o data si n-am luat-o pentru ca cel mijlociu e un "pui de roman" care fura castravetii murati din borcan (si-i maninca). Un borcan de 1l il maninca pe furis in 3 zile.
Otet aici gasesc de alcool alb, insa nu nimeresc corect concentratia la zeama de pus peste legume.
adi2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Adi, eu intreb cind scrii "otet" e otet din comert, alb sau de care ? ce concentratie ? |
Otet alimentar din vin.
ni-na spune:
Pe otetul de la noi din tzara scrie ca are concenterie 9 grade.O avea sau nu,e alta poveste.
Suntem in plin proces de pus muraturi.Am cumparat 6 pepenasi si 5 kg de rosii mari ,carnoase,crude,o telina,hrean,morcov.........insa cand sa montam butoiul de 40 kg am constatat ca nu am umplut decat 2 treimi.Asa ca maine mai avem o tura de piata.Mai trebuia oricum si o sfecla rosie,imi place zeama roz a muraturilor.
Dar sa imi aduc o contributie la acest subiect...pentru cei care stau la bloc si nu au beciuri sau alte locuri racoroase solutia ar fi sa puna ,dupa ce s-au acrit muraturile, cateva pliculete de conservant in zeama.
Noi tinem muraturile in uscatorul blocului,unde ,cat ar fi iarna de geroasa sunt peste 15 grade,asa ca trebuie sa adaptam reteta.
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Hrean nu am de unde . Am tot cautat si cand intreb se uita astia ca la masini straine. |
Ia te uita!Si se dau francezii astia ca fiind primii din parcare in materie de culinare!
Fara hrean o incurcam pe timp de iarna si mai ales marinarii!
Morgano spune:
Am prestat aseara ultima tura de muraturi de anul asta, am facut de 5 feluri, ajunge
- am dat pe razatoare varza rosie, varza alba si morcovi
- am taiat marunt frunze de telina si marar
- am amestecat cu sare si lasat sa iasa zeama
- curatat de cotor si samburi gogosari si ardei
- pe fundul butoiasului (de plastic), am pus clasica uscatura de cimbru+marar, bucati de hrean, catei de usturoi, piper, boabe de mustar
- apa de la robinet, 1 l apa + 1lingura sare (nu prea mare ca am sarat amestecul)
- umplut cu fetele ardeii si gogosarii, asezat la nimereala in butoi si lichidul peste
- la camara cu ele, si vanturat de acum zilnic de 3-4 ori vreo luna .. apoi 1 data pe zi sau la 2 zile, suflu prin furtunul subtire care e instalat in butoi
mcoca spune:
Mik, eu stiu ca otetul trebuie sa fie tare ca altfel nu stau muraturile (vorbesc de cele puse in otet). M-am uitat pe sticla si de fapt ala ordinaru are 8 grade, deci e ok.
Vicky si Printzesone
andiaroro spune:
http://boutique.raifalsa.fr/
Salvez onoarea francezilor.
Eu am gasit hrean proaspat la Naturalia si la Auchan (il pusesera la legume exotice).
mcoca spune:
Andiarro, depinde de regiune :). In regiunea lyoneza nu e :((. Gasesc la Auchan dar in conserva, ras.
Morgano, ar fi mai mare daraua decat ocaua sa-mi trimita. Asta e, am pus fara, vedem.
Vicky si Printzesone
Morgano spune:
Incepe sa miroasa de prin butoaiele cu amestecuri, suflu constant in ele de 5 ori pe zi si deja se tulbura decent apa, s-a facut rozalia de la varza rosie si vine miros de .... toamna tarzie