Muraturi - conopida, morcovi si gogonele
Raspunsuri - Pagina 7
Ginger00 spune:
Danielag - aia e...imi curga balele...oare se pot pune cu castraveti din aia lungi de sera? aici (stau langa Milano) nu se gasesc castraveti ca la noi de casa...parca ma tenteaza sa incerc cu aia...
adi2003 spune:
Va intereseaza reteta de gogosari cu struguri?
Autoarea e matusa-mea, insa eu doar am gustat de la ea.
Am gasit-o scrisa zilele trecute. Sa-mi ziceti daca vreti sa o postez.
Morgano spune:
Scrie-o, Adi. Am adaugat si eu ieri boabe de mustar si piper, nu multe, uitasem de ele.
Mie mi-au ramas 4 verze mari albe, si vreau sa le bag in ardei si/sau gogosari. Aveti ceva reteta?
Alina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Ah alina,nu stiu sa spun cite grade sunt1 oricum vara e destul de rece(acolo tzin lazile de apa minerala ,bere fara sa-mi trebuiasca frigider pentru ele)iar iarna e destul de "cald"sa nu inghetze! Nu mi-a inghetzat niciodata nimic,nici muraturi ,nici bauturi,nici ceapa sau cartofi! Eu mi-am achizitzionat astazi niste conopida(o frumusetze si foarte proaspata)asa ca mine iar am program d emuratureala:am sa pun si la murat in saramura(cu morcov si sfecla rosie)si la otzet. Dana |
Dana,multumesc! Eu nu prea am loc mult in garaj...deh,masina mare,4 biciclete,etc dar o sa fac totusi un raft pt muraturi...am de gind ca miine sa-l duc in garaj,il tin in keller si arata f bine...deocamdata .
Eu tin lazile cu apa minerala in keller si nici eu nu le mai pun la frigider in vara,sunt ok asa...insa aici nici nu sunt verile asa caniculare .
Spune-mi, te rog, ai vazut pe undeva borcane mari de 3-5 litrii? La turci am vazut numai canistre de plastic...Ma gindeam sa incerc la Real dar e cam departe si prefer sa intreb inainte...As mai pune o tura de muraturi si ardei umpluti cu varza....
adi2003 spune:
Muraturi - Gogosari cu struguri:
Ingrediente:
-> gogosari rosii
-> 3 litri apa
-> 1 litru otet
-> 8 linguri sare (de sac/muraturi)
-> 6-8-10 linguri zahar (dupa gust)
-> frunze telina, boabe mustar, piper, dafin, hrean.
Gogosarii se taie in jumatati, se scoate cotorul si fiecare jumatate se umple cu boabe de struguri de masa (struguri de import, verzi, cu boabe mari)
Se aseaza in borcane, se toarna lichidul omogenizat, se capseaza si se pune la fiert, cu borcanul pana isi schimba culoarea si ies bulbuci deasupra.
andacos spune:
Alina,toate borcanele mele de sticla(la care tzin ca ochii din cap de altfel)le am cumparate cu diverse din magazine sau de la turci!
Am cumparat borcane cu masline,castravetzi,amestecul ala de varza ,muraturi si ce mai e acolo de la turci si am pastrat borcanele de sticla,cu filet!
Am din Romania doua bidoane de 5l(parca fiecare)si o "galeata"cumparata de aici!
In magazinele din Germania nu am vazut borcane mai mari de 800g,cu sistemul ala al lor d einchidere si scumpe la naibii!
Sa stii ca eu ma pus cu succes si in bidoanele alea de plastic subtzire de care spui tu!
Unde ai gasit ardei ?Sau faci cu ardeii astia care s egasesc aici?(eu pe atsia i-am pus pe post de gogosari
editez sa spun ca eu as incerca mai degraba in kaufland sa caut borcane de sticla,eu nu am Real aici ,nu cunosc produsele,bine...n-am nici Kaufland,dar parca spre el as inclina!
Dana
osna spune:
eu chiar am fost zilele trecute la real sa iau un borcan asa mare de sticla si nu am gasit.pina la urma am luat cum zicea si dana de la turci unul de sticla cu varza murata si l-am golit in borcane mai micute pe care le tin la frigider.vreau sa-mi puna mama niste conopida la murat cat sta acum la noi.
muraturile tin si in bidoane de plastic,mi-am adus eu un bidon plin cand am fost in vacanta de iarna acasa.
Mik spune:
Adi, eu intreb cind scrii "otet" e otet din comert, alb sau de care ? ce concentratie ?
(daca vreun suflet bun se poate uita la propria sticla la concentratie mi-am face mare bine ca sa nu mai fac zemuri prea puternice sau prea slabe).
Alina, eu am niste borcane de un litru (cred) cumparate cu castraveciori in otet facuti la nemti (Kuhne scrie pe ei). Borcane mai mari gasesc pina la 1,5l cu capac de sticla si garnitura de cauciuc.
mcoca spune:
Mik, cel mai "tare" otet este otetul ala ordinar, premier prix :). ala este de 7% parca, oricum ala trebuie folosit. Am impresia ca aici oteturile sunt slabe.
Kuhne ala nu sunt de 3l? Am si eu din ala dar e plin cu visine in visinata :).
Vicky si Printzesone
andacos spune:
Da,da,da de la Kühne am si eu borcane de sticla mari!
editez ca m-am dus sa ma uit,Mik la noi otzetul(cu asta am pus eu gogosari si conopida)are tarie 5% .
Dana