Prostia Omeneasca
Raspunsuri - Pagina 5
mariuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Te contrazici cu propriile-ti rationamente! Tocmai religia este cea care sustine ca omul a aparut din senin. Adica vine Dumnezeu si modeleaza cativa pumni de lut, sufla in ce rezulta si gata Adam? Pai fi-miu modeleaza intr-una dinozauri de plastilina si ... nimic. Religia (crestina) este cea care postuleaza creatio ex nihilo. |
Aceasta creatie din nimic se refera la lume in general, la univers.
Omul a fost facut din tarana peste care Dumnezeu a suflat suflare de viata. Conform Bibliei, nu religiei in general.
capcaunul spune:
Conform teoriei evolutioniste, omul a aparut (a se citi s-a nascut) intr-o familie de primate aproape identice cu omul nascut. Care la randul lor au aparut (s-au nascut) in familii de primate, ceva mai deosebite samd.
Conform Bibliei, dintr-un singur focus-pocus-preparatus, lutul (sau tarana) s-a distorsionat/metamorfozat/structurat intr-un om (adult!).
Ce facem cu craniile si scheletele de Neanderthalieni, Erectusi, Habilisi, Australopiteci, Ramapiteci, Sahelantropi samd? Singura explicatie compatibila cu Biblia este ca Dumnezeu a consumat sute de tone de lut, incercand sute de mii de combinatii pana l-a modelat pe Adam. Cam neindemanatic Dumnezeu ...
mariuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Conform teoriei evolutioniste, omul a aparut (a se citi s-a nascut) intr-o familie de primate aproape identice cu omul nascut. Care la randul lor au aparut (s-au nascut) in familii de primate, ceva mai deosebite samd. Conform Bibliei, dintr-un singur focus-pocus-preparatus, lutul (sau tarana) s-a distorsionat/metamorfozat/structurat intr-un om (adult!). Ce facem cu craniile si scheletele de Neanderthalieni, Erectusi, Habilisi, Australopiteci, Ramapiteci, Sahelantropi samd? Singura explicatie compatibila cu Biblia este ca Dumnezeu a consumat sute de tone de lut, incercand sute de mii de combinatii pana l-a modelat pe Adam. Cam neindemanatic Dumnezeu ... |
Nu stiu ce e de mirare. Il raportezi pe Dumnezeu, ca multi altii, la dimensiunile tale limitate, spatiale si temporale. Ba mai mult Il compari cu copilul tau. Concluziile nu pot fi decat eronate.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui mariuta Concluziile nu pot fi decat eronate. |
Nu mai mult decat concluziile biblice.
Eu, cand ma trezesc ca-mi curge apa in baie, nu ma rog lui Dumnezeu sa o opreasca. Si nici nu trag concluzia ca Atotputernicul mi-a fisurat racordul. Ci studiez metodic problema ca sa o rezolv si mai ales ca sa anticipez viitoarele probleme pentru a lua contramasurile necesare.
patou spune:
citat din mesajul lui gabidaniela eu tot nu am inteles daca credinciosii cred sau nu in dinozauri... |
eu ma gandesc ca au disparut doar pentru ca Noe nu i-a luat si pe ei in corabie.
irisM spune:
Biblia spune ca Dumnezeu a luat o mana de pamant, a suflat duh de viata peste el si a facut omul. Biblia insa vorbeste in simboluri, metafore si pilde.Parerea mea e ca Biblia nu trebuie luata literalmente.Pana la urma noi ce suntem, trup si spirit sau suflet sau cum vreti sa-i spuneti. Trupul a fost intodeauna asociat cu pamantul in crestinism,si nu numai, pe buna dreptate pentru ca aici am luat invelisul asta aici il lasam, cand se descompune se face compost. Este yin-ul taoist daca vreti..putem sa-i spunem si asa pentru ca forumul asta e pentru discutarea credintelor si nu strict al crestinismului. Prin urmare Dumnezeu a luat "pamant" si i-a suflat viata..Adica dupa parerea mea a luat (facut) un trup si i-a introdus ceva superior de natura divina, iar trupul acela s-a metamorfozat in om. Nu se spune nici in cate vreme si nici cum arata omul ala, se mentioneaza numai momentul in care Dumnezeu a actionat intr-o anumita directie, cauza care a dus la ceea ce suntem noi azi.
Laura25 spune:
Eu am o nedumerire. Daca Adam si Eva au fost facuti asa cum spune Biblia, de ce in toate reprezenarile grafice amandoi au buric?
portocalia spune:
citat din mesajul lui Laura25 Eu am o nedumerire. Daca Adam si Eva au fost facuti asa cum spune Biblia, de ce in toate reprezenarile grafice amandoi au buric? 'Cos what I feel is the only truth for me |
pentru ca dumnezeu a prevazut buricul, of course! :)
dar e misto intrebarea,
marius spune:
citat din mesajul lui Laura25 Eu am o nedumerire. Daca Adam si Eva au fost facuti asa cum spune Biblia, de ce in toate reprezenarile grafice amandoi au buric? 'Cos what I feel is the only truth for me |
Ce ti-e si cu spiritul de observatie.
www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna