Alaturi de Valicutza- Minuni de Nov-Dec 2012 (31)
Raspunsuri - Pagina 14
ela_04 spune:
Pai la prima sarcina am avut o groaza de hainute...le-am carat degeaba. Asa ca acum bagajul e mult mai subtire
eu le-am spalat mereu la 90-100 C. nu a fost nici o problema...adica bb creste repede... ce sa faci cu ele...si calcate logic.
Numai pana la 6 luni. sa nu va inchipuiti ca si acum la 2,6 luni inca le mai fierb
bine, le fieb saptamanal dar din alte cauze... baiatul a facut viermisori si desi i-au trecut cica mai reapar asa ca acum mai bine previn decat sa ma trezesc cu surprize.
& +34
dana0000 spune:
Felicitari pentru schimbarea saptamanii!Tot inainte pana la termen!
Popi,Bubu va indiviez maxim ca de luni stati acasaEu mai am 1luna de venit aici
Azi dim am fost la dr, bebeloiul meu face f bn, are 1750gr +-250gr.Mi-a dat analize de facut in sapt 32 (acum am 30) si desigur ecografia de trim 3.Se pare ca e mai mare cu o sapt,am DPN 1 Decembrie. Poate il fac patriot,macar el sa fie daca parintii nu prea sunt
Colul e inchis dar cam moale si mi-a zis sa ma feresc de efort...daca as putea sa ma teleportez la munca chiar nu as mai face nici un efort fizic
Aseara am inceput cursurile Lamaze,imi place f mult de Irina care le prezinta.Eram o sala plina,parca vreo 10 cupluri daca nu ma insel si am vorbit despre nastere si drepturile gravidei,despre cum sa faci sa ti se asculte dorintele la nastere.Ea militeaza pentru nasterea naturala,fara anestezie,alaptat si totul cat mai natural.
Sa vedem ce o sa iasa,zicea ca din Buc e foarte ok unde merg eu la Medicover,a mosit 2 gravide acolo si a fost intocmai cum si-au dorit..pe semintuneric si fara interventii gen perfuzii de dilatare,epidurala sau alte cele.A subliniat ca putem bea si manca chiar in timpul travaliului, ca orice privare ne face nervoase si intarzie nasterea,ca e bine ca travaliul sa se desfasoare intr-un mediu cunoscut (chiar acasa),sa nu fugim la prima contractie la spital.Schimband mediu o sa mearga mai greu.A zis ca reusitele cele mai mari le ai daca ajungi la spital cu dilatatia peste 4,asta inseamna ca ceva dureri suporti acasa
Mai avem 5 cursuri,le astept cu nerabadare.Vedem filmulete,ne povesteste cazuri reale,ea fiind moasa si douala...imi place
Michel Odent vine in Romania,daca vreti sa-l vedeti luni are o zi intreaga de prezentari.Cautati pe google cum sa va inscrieti.Eu din pacate nu pot sa merg ca sunt in inchidere dar banuiesc ca va fi foarte interesant.
Gata ma apuc de treaba,e vineri azi dar nu e o zi deloc scurta
epopeasca spune:
Am fost si noi la medic. M-am dus de dimineata de la prima ora sa fiu sigura ca il prind. Tratament cu Canesten ovule si trebuia si crema, dar la farmacie mi-a dat crema Baneocin Si eu dupa o noapte nedormita mi-am dat seama prea tarziu. Azi-noapte am dormit cred mai putin de 2 ore si am mai furat acum o ora(am uitat de pacatoasa poate fi candida asta); si acum va trebui sa ma mobilizez sa fac de mancare si blatul pt tortul printesei. Nu-mi vine sa cred ca maine face 2 anisori Ce repede trece timpul!
Incet-incet intrati toate in concediu. Ce bine Asta inseamna ca ne apropiem cu pasi repejori de marele moment.
Mena, ce bine ca ai scapat de stresul provocat de sora-ta! M-as fi infipt si eu in micul tau dejun, dar acum incerc sa evit dulciurile (cat pot) pana scap de napasta asta de candida.
Va mai raspund cand ma trezesc mai bine, ca deocamdata sunt somnambula.
burticile
Gina 34 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
mena1906 spune:
Aveam atata nevoie de linistea casei mele, cum nu va imaginati... Of ce bine e!
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 25+ cu Eduard
In love with my little kid :X
S.ellena spune:
Buna fetelor. Eu am aflat ca trebuie sa iau la spital 2 camasute care se inchid in fata, 2 scutece din finet, o fasa, servetele umede, 2 tetine si cate 7 pampersi pe zi. Legat de hainutele de iesit din spital, la voi nu e se obisnuieste ca mosica bebelusului sa-l imbrace pe puiut din cap pana'n picioare in momentul iesirii din spital?
30+ cu Eva Maria
A.C spune:
Ba da,ellena,si la noi la fel este.De obicei nana ii aduce hainute pt.a-l scoate din spital.Acum...cred ca depinde si de parinti,nana...cat de mult tin la lucrurile astea.Eu nu m-as supara daca nu i-ar aduce hainutele de iesire...Adica nu tin mortis.Dar daca ar face acest gest,as accepta,evident.
Eu deocamdata nu am luat nimic pt.bebe.Doar niste lucruri strict personale pt mine si sper sa am drum in carrefour sapt.viitoare ,poate gasesc 2 camasute care sa se deschida in fata,pt.alaptat.Servetelele umede ,pampersii si ce mai e de luat le iau dupa 15 oct.Si niste papuci pt mine,sa nu uit.
Maine avem poamana la o bunica si cineva m-a sfatuit sa nu dau pe acolo,sa stau sub ochii babelor ca nu e bine...Si cred ca asa am sa fac.O sa aiba o surpriza socrela maine ca ea se baza pe ajutorul meu dar fii-sa are 22 de ani ,asa ca...e un ajutor de nadejde.O las pe maini bune.
Alina 33+ mami de Delia ( 6 ani)
menics spune:
ultima zi de munca si la mine!!!!
am facut si eu testul de tolerant ala glucoza... totul in regula...
Ipopica mda data aia a dat-o echograful... dar eu zic sa o modificati ca oricum dra mea vrea sa ma tina pana in sapt 39 adica 29 oct... acum om vedea mai vorbesc eu cu ea...
nici eu nu stiu ce trusoau sa-i iau la spital.. eu asa stiu ca la noi in judetean il tin infasat.. deci chiar numai la plecare ii trebuiesc hainute.. iar asta cu nasa.. eu stiu or veni atunci la spital sau nu.. le va aduce acasa , cred sa le spal inainte...
azi imi vin si mie scutecele huggies si servetelel umede tot de la ei am luat, ieri am montat patutul nou ca deh tati a vrut patut nou alb... de luni ma apuc de ordine si de spalat lucrusoarele lui bb ...
si au am foaret multe hainute primite, deci voi combina ceva pentru spital... deci sa nu fierbem hainutele? ma gandesc ca poate ma trezesc ca intra la apa .. ca al meu si asa cred ca va sari peste
colegii mi-au luat un scaunel de masina si o orhidee frumoasa!! hmm ieri a fost o zi tare obositoare dar siplacuta ca am tot primit chestii pentru alex...
34
ela_04 spune:
eu la prima sarcina i-am spus nasei din timp ca eu vreau sa imi scoata copilul din spital asa cum se obisnuieste cu tot ce trebuie.
acum... are si ea un bb mic... s-au bagat in tot felul de credite... am cumparat noi ce mai trebuia si i-am spus ca daca vrea sa cumpere ceva ok...daca nu iar ok.
Mai trebuie o crema de corp pt bb ca iese cam zbarlit sau ulei pt bebelus, bepanthen pt fundulet dar buna si de pus pe sani ca ai mei au sangerat din prima zi. ce mai am... camasi de noapte 3 buc... una merge la gunoi daca nasc normal, doua sa le am pe acolo. chiloti de baba, tampoane de vata (2 pac), un pachet le-am impachetat in tifon si le-am pregatit. e bun tifonul ca nu lasa sa se prinda vata de rana. sapun, pasta de dinti pieptan, prosop, un halat, o pereche de papuci cauciuc/plastic. asa am fost sfatuita de prima data cand dr mi-a spus ca cei pufosi aduna pe ei toate bacteriile.
pompa - sa ma ajute daca am probeme, pampersi... si cam asta e...
& +34
Ina_3040 spune:
Va salutam si noi,
sunt la munca dar nu am nici un chef, si ma cam doare in gat cand inghit, sper sa nu ma imbolnavesc :(
Pt maternitate si eu o sa incep incet-incet sa ma pregatesc, sa stau eu linistita ca am bagajul facut, Robin a venit la 38 de saptamani deci tot as mai avea vreo 5. Din pacate mai muncesc inca 4 saptamani, abia la 1 nov intru in concediu de maternitate, greu dar n-am incotro.
Pt bagaj o sa iau asa: (de fapt o sa fac un bagaj mic pt sala de nasteri si o geanta separata pt cand ajung in rezerva).
- Sala de nasteri: camasa de noapte scurta, un halat, sosete groase (mie imi ingheata picioarele), papuci de casa, un prosop mare, ceva bomboane pe bat (nu avem voie sa mancam si sa bem dar putem linge o bomboana pt un pic de zahar). Chiloti imi dau de acolo din aia de unica folosinta. Pt fetita: un body cu maneca lunga, o pijamaluta cu picior, o caciulita de bumbac si o paturica subtire.
- Rezerva: Pt mine: pijamale si bluze de alaptat, vreo 2 pantaloni de trening pt vizite, chiloti cu o marime mai mare, vreo 3 sutiene de alaptat, sosete, o borseta cu gel de dus, sampon, periuta de dinti, piaptan, incarcator telefon, aparat foto, perna de alaptat. tampoane imi dau de la spital.
Pt fetita: vreo 6 schimburi cu body cu maneca lunga + pijamaluta cu picior subtire sau doar pijamalute mai groase, imi amintesc oricum ca era f cald in rezerva, caciulita subtire pt dupa baita, manusi, un scutec mare de molton sau de bumbac pe care sa il pun in patutul ei. Pampersi, creme si gel de spalat ne dau de acolo. O sa iau si un set de haine mai grosute si eventual cosmonautul daca e f frig pt scos din spital, plus scoica Maxicosi pt masina.
sigur am uitat unele lucruri importante, musai sa imi fac o lista scrisa, am senzatia ca m-au parasit neuronii.
sa auzim numai de bine!
Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 33+ s.
Ina_3040 spune:
Felicitari tuturor pt rezultatele bune la ecograf/analize! numai asa vesti sa citim pana la termen.
Mena uffff ce bine, te-ai scapat de o grija. ma bucur, sa profiti acuma de burtica in casuta ta fara factori "perturbatori"
Am uitat la lista de spital, o sa cumpar un cadou mai mare pt Robin si unul mic pt fetita si cand vine Robin pt prima data la spital o sa ii dau cadoul din partea fetitei si o sa ii zic si lui sa ii dea cadoul fetitei. Iarasi ce am auzit ca e bine si cum planuiesc sa fac, cand ajunge Robin la spital prima data o sa las fetita in patut si o sa ies la usa ca sa intram toti 3 sa vedem fetita, nu sa intre el in camera si eu cu fetita in brate.
Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 33+ s.