Delfinasi jucausi de iulie-august (92)
Raspunsuri - Pagina 8
ochidut spune:
Oana, pai cred ca in mare parte de asta nu slabesc, pentru ca nu ma pot abtine de la struguri Asa ca pofta ca in anul asta nu mi-a fost niciodata, cumpar in fiecare zi si la birou si acasa. Sper sa ma satur si eu odata....
Alice, asa am dus si eu hainutele alea multe a doua zi dupa botez, i-am facut baita si i le-am dat cadou.
Cris, ce interesant e la voi, adica seamana cu ce ar trebui sa fie botezul sau cu ce era mai demult - isi pastreaza adevarata semnificatia, religioasa, e intim......Dar oare de ce se face la 5 dimineata? ca atunci rasare soarele...si chiar va duceti la 5 dimineata la biserica???
Singurul lucru care nu-mi place e cu mama - si la noi era asa dar au devenit preotii mai indulgenti si fac molifta aia inainte (sau cum se cheama) ca sa poata participa si mama.
Eu una as muri- cum adica sa nu vad cand imi boteaza odorul...Ooo pai eu am avut si asa niste emotii cand am botezat-o pe Larisa, zici ca era cel mai mare examen din viata mea... cred ca am avut mai multe emotii decat la nunta.
de Larisa Ioana 24.06.2010
ochidut spune:
eu deabia astept sa se termine saptamana asta si eventual si cea viitoare, ca asa aglomerati am fost, nu mai pot. nu am mai stat cu P la o vb sau asa relaxati ca oamenii de 2 saptamani, sunt nauca de cap
cu larisa am rezolvat, va sta cu bona, la noi acasa. noi plecam in seara asta, am putin emotii ca stau ele singure 3 zile dar sper sa fie ok. a cam intrat intr-o faza putin mamoasa, dimineata ma lasa greu sa plec, ieri am fost la piscina si vroia sa intre cu mine.
deabia astept sa ne vedem la mi3!!!!
de Larisa Ioana 24.06.2010
histamina spune:
la noi botezul e fain,imi place mult si la ortodocsi.si acolo e fain.
din pacate eu nu am asistat la botezul strumfului,desi mi-as fi dorit din suflet.
el a fost botezat a doua zi, in ATI,era intubat si nu s esimtea deloc ok.eu eram tot in ATI,dar in cea pt oamenii adulti.asa ca l-am ratat.au fost doar preotul,nasica si un martor(sora mea cea mare,fiind si asistenta medicala).mi-a spus preotul ca va fi cu singuranta botezul de care isi va aminti toata viata.a fost pt prima data cand el a oficiat un botez.
dar la urmatorul promit sa fiu prezenta.
am facut completarea,de fapt doar rugaciunea de primire in comunitate cand a facut strumf 9 luni.atunci a avut o camasuta alba, brodata f faina.
cand am botezat eu, finututl nu a plans,a ragnit tot botezul.
puiutz_mic spune:
Fetele nu mai putem veni la MI3
Am uitat efectiv de nenorocirile de taxe locale (ba avem si o amenda ca nu am radiat o masina la timp si e de cateva luni, nici nu stiu cat de mare va fi ). Ca sa venim ar insemna sa umblam la pusculita si nu ne permitem, ca am strans banii pentru perioada de iarna si acum din toamna deja a scazut activitatea simtitor, nu mai "producem" la fel ca in vara, ca sa mai putem economisi ceva la loc.
Imi pare asa de rau, cum nu va puteti inchipui. Deja incepusem sa-l pregatesc pe Raducu, sa-i spun ca saptamana viitoare mergem sa ne intalnim cu multi copii, ca o sa se joace cu ei
Asta e...sper din suflet sa putem veni la urmatoarea MI, in primavara sau cand o vom face. Imi pare asa de rau
histamina spune:
mai,mi-ati facut pofta de struguri.
dar cred ca voi face dulceata din ei.
noi, poate la M4,daca tati va avea job.
sa imi tineti pumnii stransi maine.
racusor2010 spune:
si eu mananc struguri in nestire tocmai am venit acasa, am bagat 2 felii de paine cu vinete si apoi muuuulti struguri...si inca nu s-a terminat seara
lalala13 spune:
histamina, si eu ca racusor stiam. de ce nu ii dai un lapte praf care are oricum fier mult mai mult. adica la analizele voastre, chiar daca este un efort financiar eu sigur i-as da lapte praf. oricum rezultatelel nu apar imediat..cred ca trebuie sa treaca 2-3 luni pana sa se vada ceva rezultate
ooana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puiutz_mic Fetele nu mai putem veni la MI3 |
Imi pare tare rau ...anuntati azi la pensiune, cu minim cu 7 zile inainte se restituie avansul!!!
ooana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ochidut Oana, pai cred ca in mare parte de asta nu slabesc, pentru ca nu ma pot abtine de la struguri Mami fericita de Larisa Ioana 24.06.2010 |
struguri + covrigi calzi cu iaurt
cand stateam acasa cu Matei eram mai slaba cu 2-3 kg
ieri am iesit cu fetele serara si am bagat pizza+fresh de porto+bere ciuc cu lamaie si cireasa de pe tort o inghetata mareeee apoi cum sa nu te ingrasi in conditiile astea
si azi plecam la munte, alte nenorociri, gratare si cartofi copti in jar
dar de luni, am zis, de luni e gata!
azi Matei a plans cand ne-a vazut ca plecam, offf si noi traversam o perioada de tatosenie+mamosenie...adica sa fim amandoi acolo ca altfel e bai, cand e cu unul intreaba de celalalt si tot asa
si la munca e groaznic de aglomerat, zici ca vine sfarsitul lumii si noi nu terminam ce avem de facut
ooana spune:
vine experta
inainte de botez: sa va spun eu cu se face in Ardeal
- nasa scoate copilul din spital, atunci ii duce un rand de hainute (chipurie costumasul cu care scoate copilul din spital), o paturica...etc; daca e fetita nasa duce si cerceii; am botezat de 3 ori pana acum (ba chiar 4..in fine) dar niciodata nu am scos copilul din spital, ca nu am vrut sa invadez parintii; i-am vizitat in spital si atunci le-am dus si hainute, mai multe, nu neaparat un costumas cu care sa-l scoata. In Oltenia exista si "institutia" numita moasa, care preia aceasta functie sus descrisa si la noi daca e fetita se iau cerceii, dar nu se scoate copilul din spital, adica te duci in vizita dai cadoul si gata...si asta daca mama e pregatita de vizite daca nu mai astepti
la botez:
- platesti preot da
- lumanare da
- costumasul de botez (cu tot, nu uitati sosete, body, caciulita/boneta, daca e mai frig o gecuta/salopeta- deci tot) da, cu amendamentul ca la noi nu se schimba copilul, adica asa cum il duci la biserica asa il si aduci dupa botez
- fasa da
- panza de mir da
- un prosop mare da
(eu pe ultimele doua le-am facut brodate cu numele copilului, sau cu o cruce sau cu ceva semnificativ...mi-a fost drag sa le fac asa. va pot recomanda site-uri)chiar te rog!
- ulei (sa il duci la biserica) - acum se poarta sa duci si sticluta aia mica (de mir); vin; sapun pt preot+prosop mic preot; e posibil preotul sa mai ceara mici chestii:aghiasma, carbune dar le au oricum ei acolo in biserica. cand parintii aleg biserica o sa le zica lor ce treb sa aduceti da
- eu asa am invata de la mama ca se mai ia copilului cate un rand de haine cu de toate de la piele pana la o gecuta de iarna, sa aiba de toate cum ar veni; nu stiu care e traditia dar mie asa mi-a placut, la toti finutii am cumparat haine inca dinainte sa se nasca (cand mai vedeam o reducere, tac pac mai luam ceva), le-am luat si hainute mai mari de 6 -9 luni, ca sa le aiba; la toti le-am luat si o jucarioara; si o iconita (fie la botez fie la mot le-am dat)nu
- si darulevident
nu exista ritualul scosului din mir
treb sa fug ca o duc pe larisa la inot, daca am utat ceva mai am timp sa va zic
Mami fericita de Larisa Ioana 24.06.2010
eu am constatat cu mirare cand a fost botezul nepotelului meu in Bucuresti, cate diferente sunt
oricum si eu ma gandeam ca finutului sa ii iau cadou la nastere hainite, set complet incepand de la sosetele pana la geaca!
la botez o icoana pe care sa o pastreze amintire, sa fie sfintita atunci la botez
cand l-am botezat pe Matei, le-am luat o icoana cu sfantul Matei nasilor, si au sfintit-o atunci la botez...au fost foarte impresionati de cadou, desi era simbolic...
luminati-ma cu darul...noi de la nasii lui Matei nu am primit bani, i-au cumparat scaun de masa, premergator si inca o gramada de lucruri
mi s-a parut frumos...parca as face si eu asa...
daca dati bani, cam cat?