Delfinasi jucausi de iulie-august (92)
Raspunsuri - Pagina 5
carla_2008 spune:
off topic
fete am o prietena la Buc graviduta in 8 luni cu o fetita si ne-au rugat sa le fim nasi la pitica!sunt foarte incantata!mereu mi-am dorit o finuta! eu ce trebuie sa fac?prin ianuarie februarie e botezul. fetele cu experienta ajutati-ma va rog
ooana spune:
Denisa felicitari!
astept si eu sa vad ce zic fetele legat de botez...oricum difera mult de la o zona la alta
si finuta mea e graviduta in 32 de sapt
ochidut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui racusor2010 andrei a papat branza, cu rosii, ceapa si paine si la sfarsit un iaurt...dar apoi cine credeti ca a cerut laptic de 2 ori, ca era burtica goala? si acum la 6 din nou....nu merg gustarile astea, ca ramane copilul flamand.... va o zi frumoasa |
Larisei ii place salata de vara cu branza, asa ca intr-o seara cand nu aveam nimic facut m-am gandit sa i-o servesc drept cina (doar atat si ce-i drept nu a mancat nici paine cu ea). Apoi a venit tati, s-au jucat, a facut baie si apoi sa o duca taica-su la culcare. La care ea a zis nuuuu si a venit alergand la mine in sufragerie si mi-a zis "mami, nu nani, cina, cina". ii zic "mami, dar nu am mancat salata?" si ea :"nu, nu, lari papa cina" si apoi imi arata burtica ca face ca la Winnie
de Larisa Ioana 24.06.2010
ochidut spune:
citat din mesajul lui ooana Buna dimineata! eu va ofer o cola total nesanatoasa dar gustoasa musai sa ma apuc de cura, sa fac ceva...am fost de 2 ori la mare, de fiecare data am venit c u cate 2 kg in plus si iaca nu le-am mai dat jos Matei 08.07.2010 Cand tii un copil de mana, tii inima unei mame in palme. Noi 2 www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip |
si eu la fel, ba chiar 5 au fost in total. in fiecare luni zic ca ma apuc de cura si ca saptamana asta chiar nu mai calc stramb. asta de vreo luna de zile. ma tin primele 4 zile si apoi deviez....nu stiu ce e cu mine, ca eram mai determinata inainte. pana acum nu am reusit decat 1 kg sa dau jos.
iti dai seama ca noi mergem si la MI3????? in bucovina??? adica pun la loc si amartul ala de kg
ochidut spune:
vine experta
inainte de botez:
- nasa scoate copilul din spital, atunci ii duce un rand de hainute (chipurie costumasul cu care scoate copilul din spital), o paturica...etc; daca e fetita nasa duce si cerceii; am botezat de 3 ori pana acum (ba chiar 4..in fine) dar niciodata nu am scos copilul din spital, ca nu am vrut sa invadez parintii; i-am vizitat in spital si atunci le-am dus si hainute, mai multe, nu neaparat un costumas cu care sa-l scoata. In Oltenia exista si "institutia" numita moasa, care preia aceasta functie sus descrisa
la botez:
- platesti preot
- lumanare
- costumasul de botez (cu tot, nu uitati sosete, body, caciulita/boneta, daca e mai frig o gecuta/salopeta- deci tot)
- fasa
- panza de mir
- un prosop mare
(eu pe ultimele doua le-am facut brodate cu numele copilului, sau cu o cruce sau cu ceva semnificativ...mi-a fost drag sa le fac asa. va pot recomanda site-uri)
- ulei (sa il duci la biserica) - acum se poarta sa duci si sticluta aia mica (de mir); vin; sapun pt preot+prosop mic preot; e posibil preotul sa mai ceara mici chestii:aghiasma, carbune dar le au oricum ei acolo in biserica. cand parintii aleg biserica o sa le zica lor ce treb sa aduceti
- eu asa am invata de la mama ca se mai ia copilului cate un rand de haine cu de toate de la piele pana la o gecuta de iarna, sa aiba de toate cum ar veni; nu stiu care e traditia dar mie asa mi-a placut, la toti finutii am cumparat haine inca dinainte sa se nasca (cand mai vedeam o reducere, tac pac mai luam ceva), le-am luat si hainute mai mari de 6 -9 luni, ca sa le aiba; la toti le-am luat si o jucarioara; si o iconita (fie la botez fie la mot le-am dat)
- si darul
treb sa fug ca o duc pe larisa la inot, daca am utat ceva mai am timp sa va zic
Alice_Elena spune:
Bine ca avem o experta ca si noi botezam tot prin ianuaie februarie (de fapt cand vor parintii copilului) si n-am idee ce si cum. Adica asa una alta mai stiu, din ce au primit ai mei
carla_2008 spune:
Deci cand se naste ar fi frumos sa dau o fuga la Bucuresti. Asa ca fetele din Buc o sa ne vedem mai des in cazul asta
carla_2008 spune:
Multumesc Oana!te mai intreb atunci una alta.
a si in biserica,o tin eu sau Calin?ca am vazut cazuri diverse,de ex si pe Clara a Mihaelei a tinut-o nasu.si ce fac?o dezbrac,o imbrac etc...?lumanarile tot nasii le fac nu?
eu sincer am uitat cum a fost la noi la botez ca eram tare bulversata atunci
Otiliav spune:
citat din mesajul lui coteasca mamici stiti cumva vre-un site de unde se pot downloada carti gratis??? Corina, fericita mamica de TUDOR ANDREI Poze Tudor |
http://www.cartiaz.ro/
http://www.elefant.ro/promo/ebook-gratis-71.html?per_page=30&pn=1&sort_on=sales
Acum depinde si ce fel de carti doresti si cat de multe cumperi in general.
Cartile electronice nu sunt insa foarte costisitoare si sunt si multe oferete daca ai cont la elefant.ro sau pe cashback.ro.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)