Piersicute de iulie-august 2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 7
r_ocsy spune:
Ganduri tampite referitoare la tot felul de boli am si eu, cum spunea Ada, incerc sa le evit. Nu va spun ca intrati la ganduri negative ....
Ada : inca nu mi-a venit menstruatia, dar imi aduc aminte ca l;a Sofia cand in sfarsit mi-a venit a fost mai abundenta.
ali24 spune:
Buna dimi...
Mersi
Roxi stai linistita nu cred ca e nimic grav.si vezi ca EU cred ca il poti tine la frigider si sa il duca dimineata.intreaba eventual.la tine II bine totusi ca face de dimineata dar care fac doar seara ce fac?nu se mai poate face control?
Ada EU cred ca e normal sa iti vina mai mult cantitativ prima oara.
O sa incerc sa imi ocup timpul cum faceam cand eram gravida sa nu mai am timp sa ma gandesc la prostii
Carmen_80 spune:
Buna dimineata. Vaai fetelor am avut o scena aseara de toata frumusetea. Dupa ce a papat un san, s-a pus piticul pe un urlat d-ala cu transpiratii de nu mai stiam ce sa-i mai fac. Vreo ora a urlat in continuu. Nu mai vroia nici tzitzi, nu mai vroia nimic. Doar laptic din bibe a mai vrut. Cand se mai linistea un pic incercam sa-i dau sanul stang si plin si nimic, se punea iar pe urlat. Pana la urma a mancat un bibe de lp si a adormit pe la 12 si ceva terminat de atata plans. Si ia uite cum am scos eu pompa de san de la naftalina ca sa golesc sanul stang. S-a trezit un pic pe la 6.15, nu prea a vrut sa manance, apoi iar la 7.30, a mancat ambii sani si de atunci doarme micutul.
Roxy nu stiu cat e de grav dar e bine sa-i faci analiza. Poti sa tii proba la frigider cateva ore cu siguranta.
Ali capul sus. Hai ca acum ai la ce sa te gandesti :)
Kimmy spune:
Buna dimineata.Vin la o cafea cu voi,ca sunt nitel rupta de oboseala .Sotul e plecat din localitate si am fost singura cu fetele.Abia acuma pot sa apreciez cu adevarat ajutorul lui.E foarte greu cu ele fara el.
Mie cred ca mi-a venit ciclul in 21,la 8 saptamani.Prima zi flux normal,a doua zi redus,a treia zi nimic.Lohiile mi se oprisera la 6 saptamani.Deci nu stiu ce sa cred.A fost ciclu sau nu?
Aseara o simteam pe Emma calduta,avea 37,8 rectal.I-am pus o jumatate de supozitor de sugari.La prima trezire nu mai avea nimic.Sper sa fi fost singura reactie la vaccin.
Eu cred ca ma apuc de putina bicicleta de camera,ca nu ma mai suport.Dupa ce am venit din spital am mai dat jos vreo 2-3 kg,si de atunci stagnez .De regim nu s epune problema ca daca incerc sa manc mai hipocaloric,scade laptele simtitor.As putea sa incerc sa manc disociat pe mese,poate poate s-o mai urna vre-un kg...ca eu sa numar kalorii sau puncte,nu am rabdare.
Ma apuc sa fac ceva de mancare ca azi am si musafiri.Plus ca asa de multe am de facut zilele astea cate nu am avut in viata mea.Plus ca ne apucam de camera fetelor peste 2 saptamani si am de umblaaat.Plus actele de indemnizatie ca azi-maine mi se termina concediul.
Deci sa nu ma dati disparuta daca lipsesc
Pupici
Daconst spune:
Neatza si de la noi!
Tot citeam si ma gindeam ca am o gramada sa va spun,dar iar m-a luat amnezia,hahah.
Cu temperatura la bb-i vroiam sa va spun ce-a zis dr mea ca eu am cerut paracetamol sa am preventiv in casa ca era lucas racit.Ea a spus ca sub 3 luni nu prescrie nimic pentru ca la ei se transmite direct la creier daca e sa fie ceva.
Deci la febra peste 38 urgent la dr.
Roxypuy,nu stiu ce sa zic,dar daca fata e vioaie,nu are cum sa fie grav,parerea mea.
Ali,cred ca toate suntem asa din cauza hormonilor.Incearca sa eviti stirile si filmele care iti pot aduce ganduri negre.
V-am admirat pozele de la botez!
Imi place de numa culoarea ta la par,super arati!
Carmen,am patit si noi asa cu episoade isterice.Eu zic ca e oboseala la bb.Eu reuseam sa-l calmez si lua sanul pina la urma.
Kimmy,sa nu exagerezi nici cu bicicleta.
Sa va povestesc ce am patit cu tentativa mea de a merge la sala.
Luni mi-am facut bagajul ca nu ma mai suportam si am plecat la sala.
Desi alaptasem inainte sa plec si a mai durat vreo 2 ore pina am alaptat iar,bb nu mai vroia laptele meu.Nu pot spune ca am facut ce stiu ce efort,dar se pare ca a fost destul sa se schimbe gustul la lapte.
Am dat cautare pe net si am citit intr-adevar ca de la efort devine lm amar.
Asa ca pas la sport cit alaptez.Incerc sa mananc bine,dar fara grsimi si dulciuri si vad ca e ok.Pierd 1kg pe saptamana,deocamdata.dar eu am de unde,nu va speriati.
muraturica spune:
Buna dimineata. Raportez o noapte linistita. Sunt si eu cat de cat odihnita dupa ce cu o noapte inainte am crezut ca mor de oboseala.
Multumesc de rapsuns cu supozitoarele (am luat a+ sa am in casa desi problema e rezolvata momentan) si cu stickerul.
Rocsy, sper sa nu fie nici o problema cu bebele.
Ali, e normal sa te ingrijorezi si sa te gandesti la tot felul de chestii, dar incearca sa te abtii. Ia fiecare zi pe rand si bucura-te de ea.
Chiar vroiam sa intreb daca calcati hainele lui bebe, dar vad ca s-a discutat. Mai am o dilema: voi la ce temperatura le spalati? Eu le-as baga la 90 de grade, dar nu toate se preteaza la asa temp mare. Si atunci ma gandesc ca decat sa spal o parte la 90 si o parte la 30-40 sa tot citesc etichete mai bine le bag pe toate pe temp mica....voi cum procedati?
Am mai facut o prostie. Ieri noapte am presupus ca a fost mai agitata fiindca nu i-am dat infacol (se terminase). Ea nu plange efectiv, dar se agita si scanceste in somn, se trezeste des, etc. Ieri a luat sotul infacol, dar mi-a luat si bonisan. Prostia e ca i-am dat din amandoua si nu stiu de la care s-a linistit... Sotul zice sa ii dau tot asa o perioada, dar eu sunt reticenta si as vrea sa minimizez chestiile care i le dau la bebe.
Mai vroiam sa raspund multe dar evident am uitat.
Revin daca mai pot. Se trezeste, ii dau sa pape si mergem la plimbare. Ma bucur mult de zilele astea calde, pacat ca imi rup spatele cu caruciorul la iesirea si intrarea in bloc.
Va pup.
Kimmy spune:
Dana ce chestie asta cu laptele si sportul...pas atunci
Eu spal hainele fetelor impreuna -a noastre mai mult separat,eventual daca sunt prea putine mai bag cate-un tricou de-al nostru-,la 40 de grade,cu detergent de bebeii deocandata,nu de alta dar mi-a luat tata un bax,ca citise el nu stiu ce...eu altfel le spalam cu detergent normal,plus balsam.Nu le-am calcat niciodata,nu dati cu rosii,eu urasc sa calc.
Ma cheama
ali24 spune:
Fetelor va multumesc din suflet ptr vorbele bune.sper sa reusesc sa evit aceste ganduri sa ma gandesc doar la lucruri placute si clar sa nu ma mai uit la tv.
Dana ce bine ca m ai potolit cu sportul.de cand tot incerc sa ma incurajez sa fac ceva
EU stiam si de la prima sarcina ca nu e bine nici sa slabesti ptr ca,cum se elimina grasimea se transmit nu stiu ce substante in lapte.
EU de cand ma laudam aici cu slabitul stagnez.dar pot sa zic ca si am exagerat cu mancatul in special Paine mananc multa.daca reusesc sa o limitez pe asta e ok.bine macar ca nu m am mai ingrasat
Mersi de apreciere Dana.si mie imi place cel mai mult culoarea asta doar ca imi distruge parul
Muraturica bine ca s a linistit.incearca sa I le Dai acum pe rand sa vezi la care reactioneaza mai bine.
Carmen urate sunt scenele Astea.si noi am avut Una dinasta acum vreo 2sapt si sper sa nu Mai avem
Porumbita spune:
saluare
sa nu ma dati disparuta, va citesc dar de pe tel nu prea imi place sa scriu si la calc nu am timp, e o per tampita la birou
ref spalat o sa le spal separat pana termin cutia actuala de detergent special; cred ca pana pe la 3 luni si ceva 4 maxim
de calcat le calc pe cele care se cer calcate ( pt ca nu imi place sa le vad cu dungi /urme) si hainele noi (tot ce primeste spal si calc si apoi poarta);
victor e destul de "dormitor" in timpul zilei,dc suntem acasa si stau langa el (de regula doarme pe perna si eu lucrez, deci ma simte aproape, dc il pun in landou doarme mult mai putin sau deloc ) dupa 16:00 incepe sa stea treaz cu orele; dupa amiaza sta si mult mai mult mufat...
primul somn vad ca s-a mai lungut, e de 4 ore uneori 5 apoi din 2 in 2 ore; de la 6-7 il iau langa mine si chair dc ma ridic la 7:30 (ca il sculam pe celalalt pt gradinita pe la 8 fara) ei mai doarme o ora/doua; dc il las in landou am obs ca la maxim 8 e treaz;
cand gatesc/calc etc sta in scoica dar tr sa ii vorbesc non stop
ies cu el cu carutu in timpul zilei; seara cand ies cu amandoi il iau pe victor in manduca/sling sa fiu mobila sa alerg dupa ala mare
ieri l am trambalat mult pe victor, am avut multe de rezolvat; am luat cu mine si carutu si slingul; dormit cam din bucati ba in masina in scoica, ba un carut sau in sling, dupa caz;
am plecat la 11 de acasa , pe la 17:00 l am luat pe ala mare de la gradinita si ne am oprit in parcare la bloc, am lasat masina si apoi direct in parc (stau aproape de IOR); si eu destepta zic lasa sa scot carutu din portbagaj si sa il iau cu noi ca poate dorame victor mai mult; si robert vede mingea si vrea sa o ia cu el
in parc victor se pune pe bazaiut de mama mama
dai san; tace
in 15 min o ia de la capat
robert vrea pase cu mingea
victor nu vrea in carut de loc
pana la urma sa ma vedeti ce facem pase cu mingea cu robert avandu l pe victor in sling si cu un ochi la carut ca era parcat langa o banca
dupa vreo ora si ceva am reusit sa il transfer in carucior
da apoi seara victor a fost cooperant tare
cand a venit sotu la 21:00 erau amandoi veseli tare si am reusit intr un final sa ii culcam pe la 22:30 pe amandoi
michelle1981 spune:
Porumbita, mi-am si imaginat dand pase cu bb in brate :)
Eu am maaare noroc ca nu am ramas pana acum singura cu amandoua, ma ajuta ba sotul, ba sora mea, bine la ea nu apelez decat cand trebuie sa plec la dr. de exemplu.
Dar in rest si eu sunt cu Clara mereu peste tot, pune carut, strange carut, pune-o in masina, ia-o din masina etc. Seara tot asa, ies cu ea in wrap. Afara doarme cam 99% din timp :)
In casa se trezeste la fiecare ora cam.. Stam de vorba, povestim, o mai las dezbracata ca ii place, o pun in balansoar etc.
Sotul se ocupa de cea mare, o duce/ aduce de la gradi si alearga dupa ea pe afara daca e cazul Daca sunt cu carutul, o plimba sotul pe Clara si alerg eu dupa Bianca
Ieri am luat-o dupa mine pe Clara la dentist, ca de obicei, dar nu a dormit in timpul asta, a trebuit sa stea cu ea mama dentistei, si apoi dentista, cat mi-a scos molarul dr. chirurg.
Si fiindca ieri nu am alaptat 6 ore dupa interventie am vazut si eu cat de putin mananca la o masa - 50 ml!
A mancat in 3 reprize cate 50 ml pana am putut sa o alaptez iar.