Felicitari Mada! Hai Ramona, Ana, Raluca!
Raspunsuri - Pagina 17
lulutza_1980 spune:
stella87 apropo de ceai pentru colici ... am intrebat pediatra de aici si mi-a spus ca nici gand de dat nou nascutului altceva decat lapte ( atunci cand este ) - adica nu ceai anti colici ... cel mai bine , daca totusi cineva staruie , este sa se faca ceaiul , dar sa-l bea mama ... ca tot ce papa si bea mama ajunge la copil !
exact cum spunea Simonix nu ni se impune nici o restrictie ...
eu am facut o mare prostie cu o zi inainte sa ies din spital / am mancat ( cateva guri , de pofta ) din chebabul sotului ... nu-i bai ca am mancat toata sarcina , dar tura asta am cumparat dintr-un loc nou si cred ca ceva nu era tocmai proaspat si ne-am simtit toti trei ffff rau ... sotul deranjat rau , eu la fel DAR NU SPUN CAT A PLANS FATA DE LA COLICI !!!
acum , nu stiam cum sa-mi conving sotul sa nu se duca la aia sa ii ia la bataie !!!
deci mare atentie la calitatea alimentelor !!!
stella87 - eu spun ce si cum fac eu ...
nu trezesc niciodata fata doar pentru a-i da de mancare - poate doar pentru medicamente ( care multumita lui Dumnezeu nu au fost de necesitate ) ...o las pe ea sa-si faca programul , eu doar ma adaptez .daca vrea sa manance la fiecare ora , ii dau asa ; daca vrea sa faca "pauza " de 6 ore , foarte bine - inseamna ca a mancat f bine si nu simte nevoia sa manance ...
si credeti-ma daca ii este foame afla tot blocul ... fata mea nu stie sa planga , stie sa urle , si chiar nervoasa urlatura ... deci daca ii este foame , eu sunt prima care afla !!!
la fel cu schimbatul de pampers ... daca a facut kk il schimb ; daca face in timp ce mamnca , asta e !!! nu o deranjez decat daca ma "anunta" ca vrea schimbata ... prefer sa o las asa , sa astept sa termine de mancat si mai astept suficient cat sa ma conving ca daca o schimb nu regurgiteaza din cauza miscarilor ( cat ar fi ele de line- miscarile ) .
stella87 ( ce sa-ti fac daca esti mai activa - si cred eu ca te pot "sfatui" ) si eu dupa ce o alaptez pe fomila si - de fiecare data vrea ambii sani - imi simt sanii foarte moi ...e pentru ca sunt goliti de lapte , deci este normal ... asta e chiar un semn sa stii ca a mancat si nu a stat doar de dragul statului la san .
revin
lulutza_1980 spune:
mami.ilinca eu chiar azi mi-am cumparat un wrap de la babylonia.be - tricot.slen - este un tesut in coton bio , lung ,si suuuuper comod si practic .
am scoica , landou - dar au practictatea lor ; nu sunt ce imi doresc in casa ...
aici in spital am invatat ca apropierea fizica dintre mama- copil si tata- copil e FFFFF importanta .
va spun doar ca fiica-mea in 5 zile de spital nu a stat adunat 10 min in patutul ei ... si atunci pentru ca veneau tantili sa ma dea cu tinctura de iod si sotu era iesit ... de obicei lua fata si iesea pe coridor ...
si acum , acasa , daca eu gatesc sotul o tine in brate ;
nu plange daca sta singura dar am descoperit ca e important pentru amandoi contactul si il sustinem sus si tare !!!
deci wrap-ul e exact ce imi (ne) trebuia ... prin cercetari s-a demonstrat ca pana la 6 luni coplilul nu stie ce ii ala alintat ...
eu , la cum ma cunosc , sigur o voi tine aproape de mine si ii voi oferi toata atentia de care sunt in stare !
fiecare face cum crede si cum vrea , eu imi spun doar parerea ... nu dati cu pietre - sigur parerile sunt impartite ...
Kytana eu din ianuarie trebuie sa incep munca cu copii ... din pacate aici "vacanta" e doar de trei luni ; daca asa vrea sa prelungesc altele 3 , as avea doar 33% din salar - si chiar nu ne permitem sa stau acasa ... si singura varianta e wrap-ul ...
eu am o geaca de iarna cu vreo doua nr mai mare si cred ca va intra linistita si fiica-mea ... chiar daca am sa par ( de parca nu as fi ) cat mama Dolores , chiar nu ma intereseaza ;
prefer asa ceva decat carut - iarna poate fi f frig si pe mijloacele de transport cred ca mai greu ar fi ... deci pentru mine , cea mai buna varianta ar fi lipita de mine , la caldurica !!!
mai citesc si revin !!!
lulutza_1980 spune:
corinuka_g :"la noi acomodarea continua, a fost foarte greu.." - la mine la fel ... ce te inteleg !!! dar cred ca trecem toate prin asta , important e sa ne dam timpul cuvenit si sa nu ne asteptam la ceva minuni de la o ora la alta ... sa lasam timpul sa ne acomodeze !!!
apropo de asistente , cred ca le-as fi pocnit instant daca ar fi radicat vocea ... si nu glumesc ... as fi facut circ , chemand si directorul spitalului !!! sunt niste lipitori idioate persoanele astea lipsite de omenie si de bun simt !!!
e asa greu sa fii om ? cerem asa de mult sa ni se raspunda cu respect ??? asa cum de altfel noi facem !
fetele care vad ca nu se "reface" pagina de inceput , mai spuneti odata diferentele - exista riscul sa nu se mai gaseasca pagina pe care ati rugat corectarea ...
eu din pacate nu stiu , dar e greu de retinut difentele ... si ne mai sta si capul la altceva asa ca rog din nou fetele sa revina cu amanuntele !!!
si ca sa fiu prima care rog modificarea :
Theodora Maria , 3205 g , 50,5 cm , apgar habar nu am - aici nu se zice nik ...pe 21 septembrie 2012 ...nastere naturala ...
trecut de 41 saptamani ( mai aveam putin si treceam in a 42-a saptamana ...
danielabejan eu i-am dat suzeta din ziua in care ne-am intors acasa ... ii dadusem papa , era curata si plangea in continuu - asa ca am incercat marea cu degetul - si a tzocait din prima ... de atunci , o incercam mereu , iar daca nu o vrea , o impinge cu limba , deci e clar ca alege ... si culmea se calmeaza - deci functioneaza !!! asa ca daca vrei , incearca si iti va spune daca ii place sau nu ... sotul , spre ex , cand era mic , o "scuipa " cu bolta - nu a vrut-o nici o secunda ! asa ca fiecare copil isi spune punctul de vedere !!!
revin , inca mai am de recuperat !!! o fu lunga lista !!!!!!
lulutza_1980 spune:
Kytana cred ca deja te-ai luminat , dar tin sa-ti precizez si eu : daca tu ai rh- pozitiv , cel al sotului nu conteaza !!!
lulutza_1980 spune:
mami.ilinca acel wrap lung , care se face de doua ori in X pe spate mi-am luat eu ! merge pana ce copilul are 3 ani - deci nu 3 luni ... e super practic ! eu sunt innebunita - il recomand cu cea mai mare caldura !
Anaomaria eu ar fi trebuit sa nasc pe 16 si atunci se incheiau cela 40 de saptamani ... am nascut indus pe data de 21 deci in a 41-a saptamana ... dar asta pentru ca am decis eu ... am sa revin cu amanuntele nasterii ...
dar tu fa ce iti spune medicul tau ... eu faceam monitorizare - aici e obligatorie odata la 48 de ore dupa ce se trece termenul ...
cateodata imi pare rau ca nu am asteptat sa vina singura cand vrea ea si am grabit-o ... dar mi-a fost teama sa nu se intample ceva cu ea in burtica ... dupa nastere , am inteles ca se putea sa mai stea linistit inca o alta saptamana , dar asta e !!! asa a fost sa fie !!!
prefer sa cred ca asa trebuia sa se intample si incerc sa nu ma gandesc ca am fost egoista si am vrut sa stiu ca e ok in bratele mele ...
Kytana noi nu stim cum sa-ti multumim ca ne-ai ajutat si ai tinut tot forumul la zi si tu iti ceri scuze ??? nu exista !!!
noi zicem saru'mana ca ne-ai ingrijit !!! vezi , fara sa vrei , esti mamoasa si ingrijesti puiutii !!!
rusinica mie ; am ajuns la zi cu cititul si am vast ca am scris "infatez" - adicalea infas ( schimb ) ...
am citit tot , is la zi . ce harnicutza am fost - dar sunt si rupta de somn !
acum ma intind un pic , dar am sa revin cu povestitul nasterii ; care sper sa nu sperie pe nimeni , ci doar sa fie informat !!!
am sa revin !!!
Kytana spune:
Buna dimineata dragele mele! <- eu beau un ceiut de tei cu lamaie si incerc din cand in cand sa vad daca imi mai ies sunete pe gura Am ramas fara pic de voce!! Nu stiu cum am reusit, din generala nu am mai avut dureri in gat. Amigdalita nu am, doar ma ustura de innebunesc!
lulutza!!! Welcome baaack!! Mai ce harnicuta ai fost tu! Cat ma bucur ca totul a intrat pe un fagas cat de cat normal uau, doar 3 luni poti sta cu bebe? Asa e legea acolo? Atunci noi sunteti chiar vacute moo ca nu ne convine ca putem alege intre 1 si 2 ani Cand ai timp ne povestesti si noua cum a fost? Oricat de dureros a fost, eu una as vrea sa te ascult
Intru sa modific pe prima pagina la micuta Teo
Fetelor, eu am emotii, de ieri mi se pare ca pingu mic nu mai e asa activ iar cand sughite nu il mai simt intr-o parte, cumva inghinal, acolo ii simteam caputul, ci mai jos. Zic ca am emotii pentru ca sunt obisnuita cu el mult mai activ. Abia astept monitorizarea de marti, desi mi-e si frica. Parca o aud ca ma tine acolo E un sentiment intre teama si nerabdare...
Faza e cala ultimul control placenta prezenta calcifieri si era deja de gradul III. Sper ca pingu meu mic sa fie bine si sa se hraneasca cum trebuie. Pe de alta parte eu mi-am pierdut de cateva zile orice pofta de mancare, bag mai mult fructe pentru a nu sta nemancata, altfel nici nu as manca...
Va pup si mai revin!
Haaaai Ralucaaaa!!
slimfitmada, anaomaria, cum va mai simtiti?
39+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-
Kytana spune:
Loryd (Dana) tu ce mai faci? Hai ca avem DPN-uri cat se poate de apropiate, ia zi-mi cum se mai simte burtica ta?
Olivia, cum mai esti? Maine te vezi cu dna Musat si sper din tot sufletul sa te mai linistesti!
Lalutz mic, Adinutza,Mirabela ce mai faceti voi fetele? Sunteti bine, da? Simonix ce-ti mai face micutul?
Oana, cum mai merge cu tratamentul?
39+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-
Bob_Pixel spune:
Hello, bulinici & mamici & bebici!
Cred ca m-am grabit sa spun ca Debridatul a rezolvat problema colicilor. Cert este ca le-a ameliorat, nu pot spune nu, dar inca mai sunt "derapaje". O sa continuam cu el, desi sotul e tot mai nemultumit pe masura ce citeste pe net despre el, ca ataca ficatul si nu mai stiu ce... Macar mi-am bagat mintile in cap si mananc mai multe lucruri acum. Inca evit dulciurile, prajelile si fructele, dar am recapatat culoare in obraji! Problema e ca nu slabesc daca mananc multe si eu chiar vreau sa dau jos (am slabit doar 9 kg, am ajuns la 61 offf), inca nu intru in pantalonii pre-bulina si-s tare necajita de asta.
Mi-am comandat wrap-ul, il astept pe saptamana viitoare, sper sa ne placa.
Tot scotocesc netul pentru o tinuta de botez, mi-e teama ca vine ziua si eu sunt in nudu' gol ! Vreau sa fiu prezentabila, vreau ceva tineresc, dar si practic. Ma gandeam la o rochita care se infasoara (ca beib sa-si pot accesa biberoanele cu usurinta ), cu dres si pantofi cu toc. Am ochit cateva optiuni pe site-ul Bonprix, dar inca am rezerve sa comand, am auzit destule lucruri negative despre ei.
Aseara sotul a fost si-a comandat tortul la o cofetareasa particulara, teoria suna grozav, abia astept sa vad si sa gust rezultatul.
Am vrut sa mai scriu ceva cuiva, dar am uitat ! Ma duc sa fac dus, am adormit-o iar pe beib, facuse o criza, rezolvata cu caca in pampers
Mami de dragonita Iris !
tzitziri spune:
Kytana,eu am avut o raceala mai urata in primul trimestru de sarcina.Tot cu dureri nasoale in gat. Au trecut cu ceai cu muuulta lamaie si miere. De fapt nu era chiar ceai, era o limonada fierbinte - ca storceam o lamaie in apa fierbinte, puneam miere si aia era. Eu nu prea cred in chestii naturiste, dar mi-a trecut doar cu zeama asta.
Multa sanatate sa te prezinti cum trebuie la intalnirea cu pingu mic
Cu tratamentul merge inainte.Am mai facut de la nastere pana acum de doua ori (fac la 3 saptamani o data) si mai urmeaza pana la operatie inca 2. Sper sa isi faca efectul si sa distruga ce e de distrus. Din fericire ma simt chiar bine, cu mici amorteli si dureri de oase care sunt totusi normale. Dar in rest nimic..pot avea grija singura de Sophia fara eforturi si am stat chiar singura cu amandoi vreo 5 zile cat a fost tati plecat....in fine, David a fost la gradi pe timpul zilei, dar seara ne-am descurcat bine toti 3 fara probleme.
Asa ca nu e asa de rau si chiar nu ma plang
Bob, eu am comandat de cateva ori de la Bonprix si am fost in general multumita. Nu prea se potrivesc marimile, eu imi luam cu 2 numere mai mici decat marimea care mi-ar fi dat daca ma masuram cum ziceu pe site(daca ei ziceau ca as purta 44 imi luam 42). In general au calitate buna,desi am nimeri si niste carpe...dar se pot returna daca nu esti multumita. E putina bataie de cap cu returnarea, ca se pot trimite doar prin posta nu prin curier.
Oricum ca preturi iesi bine, deci merita poate sa risti daca iti place ceva in mod deosebit.
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
ramona7575 spune:
Waw Lulutza - esti foarte constiincioasa , chiar daca iti este greu pt.ca ai de crescut un bb mic ai timp sa raspunzi la fete, un mare pentru sarguinta . Ptiu, ce cumplit e sa te intorci la munca dupa 3 luni . il iei cu tine la lucru sau sunt crese speciale ?
Bob_Pixel - eram pe punctul de a cumpara si eu Debridat dar am vazut ce ai scris tu si m-am decis pentru Espumisan si Baby Drink (i-am dat lu` Stefan si a mers ca uns). Sper sa nu avem colicei prea seriosi.
tzitziri - esti o luptatoare, ma inclin in fata ta pentru devotamentul si puterea cu care iti cresti copilasii
Kytana - la dureri de gat e recomandat miere + suc de lamaie.
Sa stii ca si eu o simt mai putin pe bebelina, sughita in fiecare zi dar nu asa ca inainte. Mai ai un pic si scapi si tu (ti-o iau inainte desi am DNP dupa)
So, despre mine : luni, 1 octombrie in jurul orei 9:00 voi face cezariana , sper sa nu ma amane prea tarziu pentru ca sunt rea de foame (slabanoaga dar bag in mine).
M-am uitat pe net dupa info ce se mananca inainte si dupa cezariana, cred ca o sa iau si un dulcolax sa-mi golesc bine intestinele, o sa intreb maine dr.daca se face clisma (eah, urasc clisma) iar dupa cezariana glicerina iar de nu iese nik mai bag un dulcolax. Voi ati avut nevoie ?
Analizele mi-au iesit bune, chiar Fe.am mai mult decat trebuie (in fiecare zi ma tratez pe stomacul gol cu cateva linguri de catina + miere, sanatate curata. Am muncit 3-4 zile cu sotul la cateva kg,de catina si mi-au iesit vre-o 6 borcane mari
Va pupic si vreau sa citesc numai vesti bune pana ma intorc de la spital (sper sa nu ma tina mai mult de 5 zile)
Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
de Natalia + 38