Felicitari Mada! Hai Ramona, Ana, Raluca!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

eu am furia laptelui si cu pompa nu reusesc sa scot un strop, sunt terminata si aproape disperata, habar nu am ce sa fac sa scap. am pus comprese, am pus bebe la san dar nu reuses sa golesc sanii, pompa ori e defecta ori nu stiu eu sa o pun ori mi s-au infundat toate canalele. ooooofffff

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Buna dimineata, bulinici & mamici & bebici!
Eu sunt putin cheauna, bebe a fost relativ cuminte si acum, a plans putintel, dar fara urlete. Mai mult cred ca era odihnita de la somn si nu vroia sa doarma, dar nici sa stea cumintica n-a prea vrut. S-a frichinit ceva azi noapte si ne-a stricat calculele. A chitait de la 3 la 5 si acum a vrut sa manance la 7. Iar noi avem programare la doctor la 9.30, deci fix cand ea va vrea laptic, nu voi putea sa-i dau. Probabil parcam masina si-i dau piept pe strada

Citat:
citat din mesajul lui carmen

eu am furia laptelui si cu pompa nu reusesc sa scot un strop, sunt terminata si aproape disperata, habar nu am ce sa fac sa scap. am pus comprese, am pus bebe la san dar nu reuses sa golesc sanii, pompa ori e defecta ori nu stiu eu sa o pun ori mi s-au infundat toate canalele. ooooofffff

Carmen , cand am ajuns si eu cu pieptul impietrit si foarte dureros la moasa mea,am facut asa: spalat maini bine cu apa calda, pus sapun in palme si masat sanii cu simt de raspundere, chiar daca te dor, astfel : masezi dinspre baza sanului spre sfarc, tragi ca si cum ai vrea sa mulgi, sa scoti laptic. Insisti pana simti cum se inmoaie sanii sub efectul caldurii si a masajului, daca simti galmitze in sani, le masezi inspre sfarc pana dispar. Faci asta pentru ambii sani, te speli si pui un prosop inmuiat in apa calda pe sani, sa tina cald. Apoi mulgi sanii bine, ii speli si pui comprese cu gheata (asta atenueaza durerile). Lui bebe ii dai biberon cu laptele muls (trebuie sa iasa binisor daca masezi si eliberezi caile pe acolo) si la intervalul urmator de alaptat, iarasi masezi bine de tot sanii, sa-i pregatesti.
Pe mine m-a ajutat foarte mult masajul asta si inca il practic daca trece prea mult timp intre alaptari si se ingreuneaza pieptul. A, si eu am luat si Paracetamol (simplu), ca facusem febra si aveam frisoane...

Anaomaria, eu stiu din experienta lui Lalu ca a fost lasata sa i se declanseze travaliul cand i-a venit vremea. Din ce am citit pe aici, nu prea s-au rupt membranele la cerere, doar daca situatia medicala o cerea. In ceea ce priveste testul non-stres, eu am facut la recomandarea medicului, in sapt 37 si trebuia repetat si la s38 (dar am nascut intre timp). Mi l-a recomandat pentru ca aveam lichid amniotic putin si trebuia sa stim ca beib e in siguranta acolo. Am mai facut un test in dimineata nasterii, cand m-am dus la spital cu dopul pierdut si contractii. La clinica particulara m-a costat 70 lei si a durat vreo 12 minute, ca beib a fost prompta si a miscat cum trebuie.

Mami de dragonita Iris !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Salutare mamici si burtici,

Eu sunt mai bine cu moralul :). Va spuneam ca luni am fost la pediatra si mi-a spus sa ii dau supliment de LP pt ca luase doar 200g in aproape 3 saptamani. Initial i-am dat doar de 2 ori pe zi si sugea foarte putin, 20-30 ml, apoi adormea. Noaptea se trezea de 2 ori, sugea 5 minute si adormea la loc.
Miercuri seara am facut rost de un cantar si m-am ingrozit cand am vazut ca imi arata 2,950kg. Am zis, gata! De acum ii dau supliment la fiecare masa, seara ii fac program de trezire la 3 ore si de supt, ca totusi, la 3 saptamani e prea mica sa doarma toata noaptea fara sa manance. Faza cu ea e ca oboseste foarte repede si adoarme si eu aveam impresia ca s-a saturat. Acum suge cam 25-50 ml Lm si 60-70 ml LP la fiecare masa. Noaptea trag de ea sa se trezeasca, si mananca foarte bine daca o tin treaza.
Dupa fiecare supt doarme 3 ore singura, fara sa mai stau non stop langa ea, nu mai tresare si nu se mai trezeste plangand intruna. In sfarsit e si ea satula si linistita.
Kk face acum galben si consistent, pana acum facea lichid si verzui (pediatra mi-a zis ca asta mai e si kk de infometare).
Aseara am cantarit-o din nou inainte de baita si avea 3,080kg. Cu 130 g mai mult ca in ziua precedenta Chiar e posibil ca intr-o zi da ia 130g dupa ce in 3 saptamani a luat 200? Sunt foarte incantata si linistita cand o vad asa.

Am vorbit si cu dna Musat, voi merge duminica dimineata la ea. O sa vad ce sfaturi imi da sa-mi maresc productia de lapte, macar sa stiu ca am facut tot ce se putea. Daca nu s-o putea si nu s-o putea, asta e, ii dau lapte praf, dar macar stiu ca ia copilul in greutate si e linistita.

Multumesc fetelor care mi-au raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Olivette, ma bucur ca v-ati linistit.
Si ma bucur ca faci tot posibilul inca sa alaptezi si sa afli care e sursa problemei.Daca nu se poate si nu se poate, asta e.Sa fii impacata ca ai facut tot ce se putea face. Te admir pentru asta

Diferenta de 130 gr intr-o zi poate fi putin falsa...adica depinde de multi factori.Daca atunci cand ai cantarit-o prima data tocmai facuse un pipi maaaaare si daca a doua oara era destul de aproape de masa abia terminata, pot rezulta diferente mari care sa nu fie adevarate.De aia se face o medie..sa ia in medie cam 20-30 gr pe zi.

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

In sfarsit am reusit sa ajung la zi cu cititul. Sincera sa fiu, cu prea multe n-am reusit sa raman in urma cititului, ca mi se pare destul de dezorganizat scris totul :). Se vede ca e perioada nasterii boboceilor. Adica fiecare scrie ce-l doare, nimeni nu-i raspunde :)). Nici pe prima pagina inca nu sunt actualizati toti boboceii nascuti (asteptam Kytana repararea laptop-ului).

Ma bucur pentru toti boboceii ce s-au nascut in perioada cat am lipsit si ma bucur ca la odiseea noastra n-au existat incidente majore.
Chri, doamne ce nastere ai avut.... nici nu stiu daca sa laud sau nu sistemul medical. Stiu ca la noi iti faceau demult cezariana in cazul tau, dar macar evitau complicatiile ce-au fost. Bine ca s-a terminat totul cu bine si acuma esti cu Daniel in brate.

Daniela, si tu ai avut o nastere foarte grea. Toata lumea pleaca in Anglia dupa o zi de spitalizare acasa, sau tine si de asigurarea medicala pe care o ai? Stiu ca acasa te refaci cel mai bine, dar parca te simti mai siguranta inca o zi doua sub supravegherea unor medici (atat tu cat si bebelasul). Apropo, acuma stii de ce aveai asa acid, ai o mandrete de fetita, cu un par pe masura :). pupici.

Trimit si fug la bebe ca s-a trezit. Revin

Mergi la inceput

Sa revin mai intai cu povestea nasterii lui bebe.
Duminica si luni am avut doua zile incarcate cu emotii negative, care cred ca si-au pus amprenta asupra nasterii prichindelului. Marti dimineata trebuia sa mergem la controlul de rutina (tocmai ce venise medicul din concediu), pe drum am oprit sa-si rezolve sotul niste probleme si...cand m-am ridicat de pe scaun sa mergem la masina mai departe spre medic, mi s-au fisurat/ rupt (nici acuma nu stiu exact) membranele si a inceput sa curga lichid de m-am facut varza pana mai jos de genunchi. M-am dus la toaleta si, neavand nici un alt simptom si lichidul fiind foarte apos (eu mi-l inchipuiam gelatinos) mi-am spus ca sigur am facut pipi, ca doar simtisem nevoia de=a merge la toaleta. cand m-am dat jos din masina in curtea spitalului, inca o tura de "pipi" dar nu asa de abundenta ca si prima, de mi-a fost si rusine sa ma vada medicul. Din pacate s-a confirmat ca e lichid amniotic, au inceput sa-mi faca injectiile de maturare ale plamanilor si ceva antibiotice (alea nu mai tin minte pentru ce) si m-au internat pentru monitorizarea lui bebe si-a mea. A fost o zi tare agitata, v-am spus ca eu umblam la medic la 40 de km de unde locuiesc, n-aveam nimic pentru internare la mine, ma monitorizau des pe mine si bebe, nu stiam ce se va intampla. Pana la urma, pe la 5 dupa-amiaza medicul a hotarat ca a doua zi dimineata la 9 il vor scoate pe bebe, urmand sa mai fac noaptea si ultima injectie de maturare. Pe la 9 seara au inceput contractiile (la 10 minute), pe la 10 l-am anuntat si pe medic, la 22.50 se nastea deja Rares.
Legat de operatie, mi-a fost frica, foarte frica, am si vomat in timpul operatiei (ca doar na, sa fie din prima zi pana in ultima zi de sarcina tot cu voma), dar mai mare a fost panica. Efectiv nu ma puteam opri din tremurat, mai ales dupa ce-am auzit plansetul lui bebe si am vazut apoi o asistenta fugind cu el in brate, si nimeni nu mi l-a aratat si mie. Apoi se intoarce asistenta ca are 2900 g (foarte buna greutate pentru un prematurel nascut la 35 saptamani si 5 zile) si ca are 7 APGAR. Eram foarte nelinistita, ca de ce 7, ce are puiul meu, toata lumea imi zicea ca e bine.

Am ajuns cumva si la reanimare, eram singura in salon, asa ca i-au permis sotului sa stea toata noaptea cu mine, cred ca am mai tremurat vreo 2-3 ore pana a inceput sa ma lase efectul anesteziei. Abia dimineata am aflat ca Rares n-a reusit sa respire singurel si ca e la incubator (bineinteles ca sotul stia de seara dar n-a vrut sa ma sperie mai mult decat eram), asa ca n-am reusit sa-l tin in brate decat joi. de-atunci sunt indragostita iremediabil de el; e atat de frumos si de dulce; ii urmaresc gesturile si inca nu-mi vine sa cred ca e al nostru.

Din fericire am un bebe cuminte, mananca, doarme, face caca si pisu si cam atat. Il mai doare burtica si se chinuie sa traga parturi (nu stiu daca aia sunt colicii), dar nici atunci nu plange, doar scanceste. Ii place mult sa stea pe burtica lui mami sau tati. singurul lucru ce nu i-a placut pana acum a fost baita, a plans de la inceputul pana la sfarsitul ei, cand i-a facut mami masaj cu ulei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Hei burticile si mamicile mele frumoase...ce faceti???
Noi suntem bine.Papam,facem nani si plangem doar cand vrem tzitzi.Deocamdata e tare bine.Sper sa nu apara colicii.Ieri am iesit prima data afara.Pe la 6 seara.Am stat cam o ora.Apoi bebe a dormit de nu-l puteam trezi.
In rest suntem bine...nu sunt obosita,am mare noroc de soacra mea ca imi aduce zilnic de mancare cate 2 feluri...insa ma streseaza foarte tare cu bebe sa ii pun caciula pe cap.La mine in casa sunt 24 grade,cu un geam deschis non-stop.As vrea sa fie 22 grade,dar nu am cum sa scad temperatura.Si soacramea face ce face si tot ii pune cate un scutec de finet la cap...eu il feresc...

Intr-o zi o sa va povestesc si nasterea,cu toate ca nu prea am ce mare lucru de povestit...acum ma duc sa ma storc.Bebe face nani,eu scriu pe forum,iar o tzitzi balteste :D

Bob si mie imi place ce ti-aio ales,dar mi se pare putin dificil de infasurat....eu m-am oprit la asta http://www.poarta-ma.ro/Marsupiu-Luna_c_19.html

Kytanaaaaa,nu te mai stresa....Daca tu ai RH pozitiv ,nimic nu mai conteaza...

Carmen,mie mi-a dat piafen ca si calmant...eu am nascut natural...Poate nu e buna pompa.Ce firma e?Eu am de la avent si ma impac tare bine ca ea.

Daniela si eu am probleme cu ragaitul.Nu ragaie nici sa il bat pe spate 1 ora,iar uneori ragaie cu tzitzi in gura .Oricum ai o fetita superba si cu mullltttttt par Al meu are 3 fire ratacite :)))))

Anaomaria,nu te mai ingrijora.Bebe poate sa stea si cu 2 sapt mai mult in burtica.

Paulaaaaaaa,ai nascut si tu.Ce ma bucur.Se umple casuta de bobocei pufosi.

ANDREEA 40+ cu Andrei
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png

UM 15.12.2011-DPN: intre 14 si 20.09.2012

Mergi la inceput

Ah: bebe papa exclusiv laptic de san; mie medicul mi-a zis sa nu tin niciun regim alimentar si il ascult. Acuma nu stiu daca durerile de burtica ce le mai are se atoreaza faptului c=am papat si dulciuri, si-un cartofior prajit si tot ce mi-a fost pofta pe timpul sarcinii si n-am putut papa ca varsam.

Va mai rog inca o data care stiti si aveti timp sa modificati pe prima pagina data nasterii lui Rares, e 18.09. si la cm puteti trece 50 cm.

Va pup. Ma duc sa-l scot putin afara pe piciulica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Am actualizat si semnatura

Si eu alaptez exclusiv si am mancat orice.

ANDREEA,mami de Andrei (22.09.2012)
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png

UM 15.12.2011-DPN: intre 14 si 20.09.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Bunq fetelor, ce mai faceti?

Eu sunt racita, abia ma misc si mi-am pierdut vocea. Ma indop cu ceai si nu am deloc forta.
Am vb cu doctorita, pot lua paracetamol si m-a chemat marti la monitorizare cand face pingu mic 40 sapt.
Multumesc frumos pt info cu rh-ul. am reusit sa ma linistesc desi ieti am fost ca un arici toata ziua.
Olivia cat ma bucur ca te-ai mai linistit!
Anaomaria, imi pare rau dar nu stiu sa iti radpund la intrebari, nu am favut testyl de stres pana acum si abia marti ajung la termen. Banuiesc ca monitorizarea la care m-a chemat va fi chiar testul de stres.
Dani, ce ma bucur ca totul e bine cu tine si cu Emma! V-ati mai linistit cu actele? Noi am gasit un ap, am semnat si tenancy agreement, il asteapta pe pingu sa ia cheile de la ei pe 15 oct
Mihaela asa este, suntem un pic dezorganizate dar macar mai intram si noi cate nitel. Sper ca astazi sa primesc vesti cu leptoapa si sa aduc un pic la zi prima pagina.

Mada, Ana, las cateva motate pt voi hai Ana! hai Mada!
Doamne ajuta sa veniti cu vesti bune!

Eu pana marti stau cu frica, dr mea pleaca din Bucuresti in weekend deci dc ma apuca, dr de garda scrie pe mine. Btw dc ar fi asa, sa ii dau ceva inainte dr de garda?

Va pup si sa ne auzim sanatoase!

39+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput