Felicitari Mada! Hai Ramona, Ana, Raluca!
Raspunsuri - Pagina 12
Bob_Pixel spune:
Eu am tot gugalit un sistem de port-bebe si m-am oprit la acest wrap. Abia astept sa scot dragonita la plimbare infasurata in el si sa cutreieram cat poftim.
Mami de dragonita Iris !
marikaki spune:
Salutare burtici, mamici si bobocei!
Felicitari proaspetelor mamici si bun venit noilor bobocei!
Noastere usoara si recuperare rapida si usoara celor ce urmeaza!
Tin sa va multumesc tuturor pentru incurajari si urari
Inca de mari seara suntem acasa. Totul merge mai bine decat ma asteptam. Bebe mic este un dulce si ne intelege perfect cu experienta "de incepatori" Nu plange deloc nici la schimbare, nici la baie, nici cand face cacuta si nu este schimbat imediat(cel putin deocamdata) .
Eu am nascut prin cezariana cu rahie. A fost totul ok. eram lucida, mi-am putut vedea bebelusul imediat ce mi l-au scos.
Primele 2 zile, dupa operatie au fost un pic "de chin", dar ne-am revenit repede.Cat timp am stat in spital nu m-am odihnit deloc, dar recuperam.
Abia astept sa va citesc. Va pupic dulce pe toate, cat si pe bobocei.
6 zile
Raul-Ciprian
Vickiy spune:
Buna!
Felicitari noilor mamici! Sa va refaceti rapid si sa va bucurati de boboceii vostri pufosi!
Eu sunt consemnata la pat din cauza tensiunii mari - 16 cu 10 aveam dimineata! Daca nu scade mi s-a spus sa merg la urgente...
nu_mai_stiu spune:
Hello gagici !
Felicitari mamicilor care au nascut dupa mine si nu am avut timp sa le felicit.
Noi suntem acasa de luni la 12!Totul e perfect deocsmdata....nani,papa,caca.Am lapte de-mi explodeaza tzitzi.Laptopul meu e inca la reparat si mi-e tare greu sa scriu de pe tel.
Acum papam,apoi vrem sa iesim afara....azi pt peima data.
ANDREEA 40+ cu Andrei
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png
UM 15.12.2011-DPN: intre 14 si 20.09.2012
Kytana spune:
Fetelor HELP!!!
Sunt suparata pana peste cap!!! Sotul meu incapatanat nu a veut pana acum sa isi faca RH-ul si pt ca acum l-am batut la xap sa isi faca analizele am aflat ca are RH NEGATIV. Daca nu insistam atat mai ziceam. Sunt atat de suparata cum nici nu va imaginati...
Va rog, din cunostintele voastre, il va afecta in vreun fel pe bb sau pe mine la nastere? Sunt un pachet de nervi si nu am rabdare pana ajung la dr sa aflu.
Va pup!
39+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-
_Irene_ spune:
Hello proaspete mamici si mamici in asteptare!
Nu stiu daca va mai amintiti de mine, nu am mai scris de foarte mult timp pentru ca nu prea mai tineam pasul nici cu voi, nici cu restul activitatilor si ajunsesem sa nu ma mai pot concentra la altceva.
V-am mai citit insa din cand in cand ca sa fiu la curent cat de cat cu ce se mai intampla cu voi, iar acum as vrea sa le felicit pe cele care sunt deja cu puiutii lor si sa le urez celor aflate in asteptare nastere cat mai usoara, bb-i sanatosi, mancaciosi si milkutze cat mai generoase!
Ma bucur ca sunteti toate ok, chiar daca pentru unele dintre voi a fost si poate este mai greu. Sunt convinsa ca puiutii vostri va fac sa uitati instantaneu de orice problema.
Nu stiu daca o sa reusesc sa mai scriu, in special dupa ce voi fi cu buburuza mea, dar o sa va urmaresc cu siguranta si o sa va dau de veste cand se va petrece marele eveniment si pentru mine, macar pentru actualizarea datelor de pe prima pagina (am remarcam ca inca apar acolo, chiar daca nu am mai dat niciun semn in ultima vreme).
Va pup pe toate si va urez numai bine!
35+
Bob_Pixel spune:
Kytanutz, calm calm !!! Am citit pe net sa ma asigur. Problema e cand TU ai RH negativ si bebe pozitiv, mostenit de la tati cu RH pozitiv.
Uite 2 citate :
"O femeie este supusa riscului cand are factorul Rh negativ si partenerul ei are factorul Rh pozitiv. Aceasta combinatie poate produce un copil care are factorul Rh pozitiv."
"Sensibilizarea Rh in timpul sarcinii, apare atunci cand o gravida cu sange Rh-negativ este expusa la sange Rh-pozitiv care provine de la fat."
Mami de dragonita Iris !
_Irene_ spune:
Kytana, si eu stiu la fel ca problema apare atunci cand mama are RH negativ si tatal RH pozitiv (a fost de fapt si cazul mamei mele, care a facut totusi 2 copii, in conditiile in care la vremea respectiva se stiau foarte putine despre acest subiect, dar a avut noroc de un doctor informat si a urmarit permament sa nu faca anticorpi antiRH). Pe net am gasit explicatii mai detaliate:
"Sarcina si factorul Rh
In functie de compozitia sangelui au fost stabilite 4 grupe sanguine, ale caror particularitati difera si pe care le stim cu totii: A, B, AB, 0 (zero).
In afara de aceasta clasificare fundamentala exista si sange Rhesus negativ (Rh-) si sange Rhesus pozitiv (Rh+). Proportia este de 85% Rh+ si 15% Rh-, cu diferente de aproximativ 1-10 procente de la o zona geografica a globului la alta.
In 1940, savantii Landsteiner si Wiener au descoperit (in urma unor serioase studii facute pe maimuta Maccacus rhesus #65533; de unde provine si numele de Rh), ca sangele Rh- fabrica anumite substante numite aglutinine, care ataca globulele rosii ale sangelui Rh+.
Deci sangele Rh+ nu este compatibil cu sangele Rh-, deoarece se produce o reactie de aglutinare, care poate provoca accidente. Descoperirea celor doi savanti a facut lumina in cazul unor accidente, inexplicabile pana atunci, aparute dupa transfuzii, a permis de asemenea, explicarea unor accidente grave aparute la fat si la nou-nascut.
Importanta factorului Rh in sarcina
Determinarea factorului Rh este obligatorie in sarcina. In cazul in care femeia insarcinata a fost depistata cu Rh negativ, se va trece si la stabilirea Rh-ului tatalui. Daca intre cei doi exista incompatibilitate Rh, se dozeaza lunar aglutininele in sangele mamei, incepand din luna a VI-a a sarcinii.
In timpul sarcinii, sangele mamei si al copilului sunt intr-un strans contact. In contact cu sangele Rh+ al copilului, sangele Rh- al mamei fabrica aglutinine. Acestea traverseaza placenta si ataca globulele rosii ale fatului; in functie de cantitatea lor, provocand accidente mai mult sau mai putin grave.
Deci, problemele apar in momentul in care femeia insarcinata, viitoarea mamica este diagnosticata cu Rh negativ, iar tatal cu Rh pozitiv. Sangele tatalui, Rh+, este transmis cu prioritate copilului, descendentii vor fi deci Rh+ (cu mici exceptii), avand un sange incompatibil cu al mamei.
Aceasta imcompabilitate poate provoca la fat moartea intrauterina, edeme generalizate care duc la avort, nastere prematura, iar la nou-nascut, anemie sau icter precoce, numit si icterul hemolitic al nou-nascutului.
Toate aceste accidente sunt diferite manifestari ale aceleiasi boli: boala hemolitica, avand ca origine incompatibilitatea dintre sangele mamei si cel al copilului.
Trebuie sa mentionam ca, de cele mai multe ori, sangele mamei nu produce aglutinine decat in cantitati foarte mici, chiar deloc la prima sarcina, ele fiind in cantitati mai mari la a doua sau a treia sarcina.
Dupa prima nastere sau avort, femeia cu Rh- trebuie sa faca testul Coombs indirect si, in functie de numarul de anticorpi anti-Rh dezvoltati, medicul obstetrician ii va administra imunoglobuline.
In cazul in care medicul obstetrician se teme de un accident datorita titrului ridicat de anticorpi, el va putea provoca nasterea spre luna a VIII-a, deoarece se stie ca numai in ultimele saptamani de sarcina aglutininele ataca globulele rosii ale fatului.
Mergeti frecvent la medic si faceti toate analizele indicate, pentru a preintampina eventuale probleme!"
www.reclama ilegala - avertizare.ro/articole/Sarcina-si-factorul-Rh-157.asp
*************************************************************************************************
"Factorul RH al sangelui
In afara grupei de sange (A, B, O, AB), factorul Rh este desemnat fie ca pozitiv (prezent) fie ca negativ (absent). Cei mai multi oameni au factorul Rh pozitiv. Acest factor nu are vreun efect asupra sanatatii, exceptand perioada sarcinii.
Ce riscuri poate aduce RH-ul sangelui in timpul sarcinii?
O femeie este supusa riscului cand are factorul Rh negativ si partenerul ei are factorul Rh pozitiv. Aceasta combinatie poate produce un copil care are factorul Rh pozitiv.
Desi sistemele circulatorii ale mamei si copilului sunt separate, exista momente cand sangele bebelusului poate intra in sistemul circulator al mamei. Asta poate determina organismul mamei sa creeze anticorpi impotriva factorului Rh, amenintand astfel bebelusul cu factorul Rh pozitiv, ca si cum ar fi un intrus in organismul mamei.
Cand se intapla acest lucru, se spune ca mama a fost sensibilizata.
Rolul anticorpilor si boala hemolitica
Organismul unei mame sensibilizate produce anticorpi. Acesti anticorpi vor ataca sangele unui bebelus cu Rh pozitiv, provocand distrugerea globulelor rosii ale bebelusului si producerea unei anemii.
In cazurile severe, aceasta boala hemolitica poate duce la imbolnavire, leziuni ale creierului si chiar moarte.
Cand se poate produce sensibilizarea?
Sensibilizarea se poate produce si in timpul unei transfuzii de sange, al unui avort spontan sau la cerere, al unei sarcini ectopice si chiar in timpul anumitor proceduri medicale precum amniocenteza.
Deoarece anticorpii nu dispar si rareori provoaca probleme la prima sarcina, este foarte important sa faceti analize amanuntite si sa ii oferiti medicului un istoric medical precis."
www.desprecopii.com/info.asp?id=1203
35+
mami.ilinca spune:
KYTANA:lasa sotul in pace , e nevinovatdaca tu ai rh-ul pozitiv , nu conteaza cum il are el.
IRENE:sarcina usoara in continuare. bine ai revenit!
VICKIY:ai vb cu ginecologul, nu-i de gluma cu tensiunea.?
BOB: hai ca apae soarele si pe strada voastra!La modelul acela de wrap ma gandeam si eu pt primele 2-3 luni apoi manduca. Inca ma gandesc dc merita pt asa putin timp.Daca il comanzi sa ne zici cum e , plizzzzz
ANDREEA,MARIKAKI: mamici , bine ati revenit.adaptare usoara si bb cuminti si mancaciosi.
Am comandat perna de alaptat , maine vine , sper sa fie ok, abia astept.
Iertare ca-s telegrafica, dar stau cu gandacelul intr-o mana si cu cealalta scriu.
pup cu drag
pup
sandy_2008 spune:
ktana, sotul tau nu este singurul care nu si-a facut RH-ul...nici sotul meu nu l-a facut, nu ne-a zis nimieni sa il facem. din cate stiu eu, daca RH-ul mamei este pozitiv, al tatalui nu conteaza.
mi-e mi-a iesit urocultura pozitiva si acum tre sa trec pe antibiotic...cred ca din copilarie nu am mai luat antibiotic si tre sa iau tocmai acum
va pup
bye