peste pentru copii

peste pentru copii | Autor: deennyy

Link direct la acest mesaj

dragelor, dragutelor, vreau o parere.
toata lumea spune sa dau copilului (10 luni jumatate) peste gras. voi ce parere aveti? pediatra este impotriva, in rest, toata lumea vine cu argumente pro peste - somon. voi ati dat peste asa de gras copiilor micuti? daca da, cum l-ati gatit?
va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

cred ca cel mai important e sa-i dai peste foarte proaspat.
eu nu i-as da peste altfel decat din ala care a fost foarte viu cand l-am cumparat.
somn slab, de ex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deennyy spune:

si cum l-ai preparat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

fiert.
l-am combinat cu orez si putin unt.
cand ne-am mai rafinat i-am pus cate un pic de usturoi, alte condimente - ff putin.

parca si crap am cumparat. din ala mai mare si alegeam oasele fff atent.
in tot cazul, pana la 4-5 ani nu am luat decat peste viu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

sau la cuptor, simplu, cu ceva ierburi. grasimea are rolul ei in dezvoltarea neurologica, mai ales cea din peste care e plina de acizi grasi esentiali. deci nu e de speriat - ca doar nu ii dai burta de somn

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Somonul e un peste gras, insa e o grasime saturata respectiv omega 3, benefica organismului. Pe langa asta mai contine si o serie de minerale si vitamine esentiale.
Eu i-am dat somon, de fapt a fost primul peste mancat, facut la gratar si cu garnitura de spanac sau brocoli, rare ori cartof fiert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Se pare ca sunt singura inconstienta pe aici.
Noi numai congelat si la conserva, la copii. E singura varianta pentru pestele salbatic, e drept ...conservele sunt organice, MLS si tot ce trebuie. Pana acum, nu am avut probleme de nici un fel. Si mancam: odata/saptamana somon congelat si odata/saptamana sardine/ficat cod conserva.
Pestele de crescatorie, viu sau mort, no way.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Noi numai congelat si la conserva, la copii. E singura varianta pentru pestele salbatic, e drept ...conservele sunt organice, MLS si tot ce trebuie. Pana acum, nu am avut probleme de nici un fel. Si mancam: odata/saptamana somon congelat si odata/saptamana sardine/ficat cod conserva.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Stai linistita ca si ala din conserva, tot din crescatorie este, a fost viu la un moment dat, mort la alt moment si constervat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Mi se pare ca pestele proaspat (somon de crescatorie sau pastrav) sunt foarte ok. Ideea e sa nu fie peste oceanic plin de mercur, sa n-aiba oase si sa fie cand mai natur pregatit, adica nu prajt ci la gratar sau la cuptor.

11+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Stai linistita ca si ala din conserva, tot din crescatorie este, a fost viu la un moment dat, mort la alt moment si constervat...

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

Sunt conserve cu peste de crescatorie dar sunt si cu peste salbatic.
Vezi aici: http://www.fish-4-ever.com/content/view/192/168/
Diferenta intre pestele salbatic si cel de crescatorie e ca intre puiul de tzara si cel de hipermarket.
Din pacate, pestele salbatic nu poate fi gasit proaspat.

Mergi la inceput

Daca ai sursa, se gaseste....vorbesc de cel autohton.
Nu cred ca e aceeasi comparatie, dar in fine....pe mine ma intereseaza mai mult calitatea si componentii din acel peste, adica, o conserva de ton de ex, nu e la fel cu o bucata de ton facuta pe gratar, indiferent de provenienta tonului, prin conservare, stim bine, se produc schimbari.

Mergi la inceput