peste pentru copii
dragelor, dragutelor, vreau o parere.
toata lumea spune sa dau copilului (10 luni jumatate) peste gras. voi ce parere aveti? pediatra este impotriva, in rest, toata lumea vine cu argumente pro peste - somon. voi ati dat peste asa de gras copiilor micuti? daca da, cum l-ati gatit?
va multumesc.
Raspunsuri
buli spune:
cred ca cel mai important e sa-i dai peste foarte proaspat.
eu nu i-as da peste altfel decat din ala care a fost foarte viu cand l-am cumparat.
somn slab, de ex.
buli spune:
fiert.
l-am combinat cu orez si putin unt.
cand ne-am mai rafinat i-am pus cate un pic de usturoi, alte condimente - ff putin.
parca si crap am cumparat. din ala mai mare si alegeam oasele fff atent.
in tot cazul, pana la 4-5 ani nu am luat decat peste viu.
roxanaz spune:
sau la cuptor, simplu, cu ceva ierburi. grasimea are rolul ei in dezvoltarea neurologica, mai ales cea din peste care e plina de acizi grasi esentiali. deci nu e de speriat - ca doar nu ii dai burta de somn
Roxana
emanouela spune:
Somonul e un peste gras, insa e o grasime saturata respectiv omega 3, benefica organismului. Pe langa asta mai contine si o serie de minerale si vitamine esentiale.
Eu i-am dat somon, de fapt a fost primul peste mancat, facut la gratar si cu garnitura de spanac sau brocoli, rare ori cartof fiert.
softurela spune:
Se pare ca sunt singura inconstienta pe aici.
Noi numai congelat si la conserva, la copii. E singura varianta pentru pestele salbatic, e drept ...conservele sunt organice, MLS si tot ce trebuie. Pana acum, nu am avut probleme de nici un fel. Si mancam: odata/saptamana somon congelat si odata/saptamana sardine/ficat cod conserva.
Pestele de crescatorie, viu sau mort, no way.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
emanouela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui softurela Se pare ca sunt singura inconstienta pe aici. Noi numai congelat si la conserva, la copii. E singura varianta pentru pestele salbatic, e drept ...conservele sunt organice, MLS si tot ce trebuie. Pana acum, nu am avut probleme de nici un fel. Si mancam: odata/saptamana somon congelat si odata/saptamana sardine/ficat cod conserva. Pestele de crescatorie, viu sau mort, no way. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Stai linistita ca si ala din conserva, tot din crescatorie este, a fost viu la un moment dat, mort la alt moment si constervat...
emilia.m spune:
Mi se pare ca pestele proaspat (somon de crescatorie sau pastrav) sunt foarte ok. Ideea e sa nu fie peste oceanic plin de mercur, sa n-aiba oase si sa fie cand mai natur pregatit, adica nu prajt ci la gratar sau la cuptor.
11+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan
softurela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui emanouela
Stai linistita ca si ala din conserva, tot din crescatorie este, a fost viu la un moment dat, mort la alt moment si constervat... Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy |
Sunt conserve cu peste de crescatorie dar sunt si cu peste salbatic.
Vezi aici: http://www.fish-4-ever.com/content/view/192/168/
Diferenta intre pestele salbatic si cel de crescatorie e ca intre puiul de tzara si cel de hipermarket.
Din pacate, pestele salbatic nu poate fi gasit proaspat.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
emanouela spune:
Daca ai sursa, se gaseste....vorbesc de cel autohton.
Nu cred ca e aceeasi comparatie, dar in fine....pe mine ma intereseaza mai mult calitatea si componentii din acel peste, adica, o conserva de ton de ex, nu e la fel cu o bucata de ton facuta pe gratar, indiferent de provenienta tonului, prin conservare, stim bine, se produc schimbari.